• Wedstrijdzaken App

  Met de KNVB Wedstrijdzaken App leg je het digitale wedstrijdformulier vast. Zoals je wellicht weet, zijn er geen fysieke spelerspassen meer. Alles wordt verwerkt in de Wedstrijdzaken App. Kortom, veel sneller en vooral veel gemakkelijker.

  De Wedstrijdzaken App is er voor:

  • scheidsrechters
  • aanvoerders/spelers
  • wedstrijdsecretarissen
  • leiders en trainers

  Hoe je vanuit jouw rol binnen de vereniging gebruik kunt maken van de app staat beschreven op de pagina Wat kan ik vanuit mijn functie met de KNVB-wedstrijdzaken-app?

  Let op:

  Om de KNVB Wedstrijdzaken App te kunnen gebruiken moet je in Sportlink Club geregistreerd staan als bondslid. Als je in Sportlink Club geregistreerd staat als relatie of verenigingslid kun je geen gebruik maken van de KNVB Wedstrijdzaken app.

 • Download de App

  Zodra je van start met de Wedstrijdzaken App wilt, dien je deze allereerst te downloaden op je telefoon. Je kunt de app vinden in de Appstore en Playstore door daar te zoeken op KNVB Wedstrijdzaken. Nadat je de app hebt gedownload, kun je starten met je registratie, waarna je vervolgens kunt inloggen. Dit hoeft uiteraard maar 1 keer te gebeuren. Zodra je bent geregistreerd en hebt ingelogd, hoef je dit niet iedere keer bij gebruik van de app te doen. Meer uitleg over registratie en inloggen vind je hier. Zorg dat je het emailadres gebruikt waarmee je bij RCD in de ledenadministratie bekend bent.

  De volgende stap is het koppelen aan een persoon. Dit houdt in dat de app wil herkennen wie jij als gebruiker bent. Ook hiervoor heeft Sportlink Support een pagina voor je klaar staan.

  Goed gedaan! Je hebt nu alle eenmalige stappen genomen om daadwerkelijk met de KNVB Wedstrijdzaken App te kunnen werken. Verdere uitleg over de app vind je hieronder.

  Download de app in de AppStore voor je iPhone:
  https://apps.apple.com/nl/app/wedstrijdzaken/id1141858630

  Download de app in de Goolgle Play store voor je Android toestel: 
  https://play.google.com/store/search?q=knvb+wedstrijdzaken+app&c=apps&hl=nl

 • Wedstijdzaken App (voor leiders & trainers)

  In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je kunt communiceren met je team via de Voetbal.nl App. Het vastleggen van het vervoer en aanwezigheid en het sturen van push berichten naar je team. Het kan allemaal in de Voetbal.nl App. In de Wedstrijdzaken App heb je als teammanager extra mogelijkheden om je hele team van een foto te voorzien en een basis wedstrijdformulier in te richten. Scheelt een hoop werk! Dat ontdek je snel als je inlogt op de app. Kijk of je volgens deze handleiding beschikt over de extra functies.

 • Teammanager

  Ieder team heeft wel iemand die als eerste zegt: ‘Dat regel ik wel!’ Of het nu gaat om het maken van de opstelling, of het bijhouden van de aanwezigheid van de spelers. De verschillende teammanagersfuncties binnen Voetbal.nl helpen de teammanager bij de organisatie van het team.

  Veel voetbalteams beschikken al over iemand die alle praktische zaken regelt. Maar nog niet al deze teammanagers staan als zodanig geregistreerd bij de ledenadministratie van de club. Een groot verschil met voorgaande jaren is dat ieder jeugdteam sinds vorig seizoen over een (volwassen) teammanager moet beschikken. Alleen personen die de leeftijdscategorie Senior hebben, zijn bevoegd om het digitale wedstrijdformulier in te vullen. Dit gebeurt in de KNVB Wedstrijdzaken app

  Voetbal.nl is ook dit seizoen jouw onmisbare teammaat en maakt het voor de teammanager gemakkelijker om de volgende zaken rondom het team te regelen:

  • Aanwezigheid beheren van het team
  • Statistieken bijhouden, zoals doelpuntenmakers achteraf (indien dit nog niet door de scheidsrechter gedaan is) in de KNVB Wedstrijdzaken app
  • Rijschema beheren van het team
  • Verzameltijd instellen in de Voetbal.nl app 
  • De opstelling, middels een spelersopgaaf, maken in de KNVB Wedstrijdzaken app
 • Instructievideo – Hoe geef je de spelers op die aan de wedstrijd deelnemen?