web

statistics

Biljartnieuws nr. 15

29 november, 2019

Het wedstrijdprogramma voor onze biljartteams voor de aankomende week ziet er als volgt uit:

Ma 02 dec. Carambole 1 RCD 1
  Merwehof 16 RCD 6
Di  03 dec. RCD 2 Merwehof 3
  RCD 3 Merwehof 9
Do 05 dec. RCD 2 Merwehof 6
  Merwehof 17 RCD 4
  RCD 5 Merwehof 13

Driebanden Groot, district:

Di 03 dec. RCD A Midget Gilde A1

Zoals gebruikelijk volgt onderstaand een overzicht van de in de afgelopen week gespeelde partijen van onze biljartteams:

Spatje 1 – RCD 1, uitslag: 36-18

Spatje: Anton Giesbergen (32), Leo Lievaart (29), Peter Siebert (29)

RCD: Frans de Visser (44), Adrie v.d. Gaag (29), Roberto Stiegelis (25)

Een zware nederlaag voor het 1e team van RCD. Alle RCD’ers hadden een offday of waren de tegenstanders ditmaal veel sterker? Frans kwam in de 1ste partij tot 28 caramboles in 59 beurten met o.a. een HS van 5 en scoorde daarmee 6 punten voor de ploeg. Winst voor Anton met o.a. een HS van 3. Adrie scoorde ook 6 punten voor de ploeg met 20 caramboles in 32 beurten, HS 6 en hij 0,625 gemiddeld. Leo won de partij met o.a. een HS van 4. Ook ditmaal geen winst voor Roberto die in 58 beurten tot 16 caramboles kwam met o.a. een HS van 3 waarmee hij ook toevalligerwijs 6 punten voor de ploeg scoorde. Peter was dus verzekerd van de winst met o.a. een HS van 3.

RCD 2 – Merwehof 6

Deze wedstrijd is verplaatst naar donderdag 5 december a.s.

RCD 3 – HWA 4, uitslag: 31-31

RCD: Arnold Nainggolan (54), Henk van Leeuwen (54), Henk van Leeuwen (57)

HWA: Teus van der Vlies (80), Gerrit Dubbeldam (76), Teunis v.d. Hengst (64).

RCD begon “gehandicapt” aan de wedstrijd omdat Boudewijn op het allerlaatste moment afhaakte wegens gezondheidsredenen. Getracht is nog een vervanger te regelen voor Boudewijn, maar helaas is dit niet gelukt waardoor Henk een dubbelpartij moest spelen., Henk gaf aan feitelijk te willen afschrijven omdat hij nogal wat last van zijn rechterheup had. De 1ste partij tussen Henk en Gerrit ging gelijk op met diverse prachtige series van beide spelers. Gerrit won uiteindelijk in 31 beurten met o.a. een HS van 19 en scoorde daarmee 12 punten. Henk kwam tot 50 caramboles, HS 12 en scoorde 9 punten. In de 2e partij was Arnold goed op dreef en won de partij in 25 beurten met o.a. een HS van 9 en scoorde daarmee 12 punten voor de ploeg. Teus kwam uit op 75 caramboles, HS 14 en scoorde daarmee 9 punten voor zijn ploeg.  De 3e partij tussen Henk en Teunis leek uit te draaien op een overwinning voor Henk maar Teunis kwam weer in de partij toen Henk vergat caramboles te maken. Na 41 slopende beurten kwamen beide spelers een niet meer verwachte remise overeen. Teunis scoorde een HS van 8 en Henk een HS van 5. Beide spelers scoorden 10 punten voor ploeg waardoor het totaalresultaat uitkwam op 31-31 na 3 zeer spannende wedstrijden.

RCD 4 – HWA 6, uitslag: 24-32

RCD: Wim Kramers (36), Dick van Gent (28), Martin Bellaart (24)

HWA: Leo Zanen (36), Piet Klein (33), Cees van Namen (30).

In de 1ste partij tussen Wim en Leo ging de strijd gelijk op, al hadden de spelers uiteindelijk wel 40 beurten nodig. Leo won de partij en scoorde dus 12 punten met o.a. een HS van 4. Wim bleef steken op 31 caramboles, HS 4 en scoorde daarmee 8 punten. In de 2e partij tussen Dick en Piet leek het er op dat Piet een heel gemakkelijke overwinning ging behalen omdat Dick nogal wat gemakkelijke aanvangsstoten weggaf. Dick kwam echter ijzersterk terug en de productie bij Piet begon af te nemen. Dick bleef het initiatief behouden en won de partij in precies 28 beurten met o.a. een HS van 4 en scoorde daarmee 12 punten. Piet eindigde op 29 caramboles, HS 6 en scoorde 8 punten. In de 3e partij maakte Martin zijn officiële competitiedebuut. Wellicht kwam het door de zenuwen maar Cees won zeer overtuigend in 28 beurten, HS 4 en 12 punten. Martin kwam tot 11 caramboles, HS 4 en scoorde daarmee 4 punten.

Papendrecht 4 – RCD 5, uitslag: 36-18

Papendrecht: Leen Verloop (42), Govert Verbree (36), Sander Bos (30)

RCD: Gerard Schellenbach (64), Wim de Witte (42), Ben Vondermans (33).

Een zware nederlaag voor het de laatste weken zo goed op dreef zijnde RCD 5. In de 1e partij kwam Gerard in 23 beurten tot 40 caramboles, HS 8 en scoorde daarmee 6 punten. Winst voor Leen met o.a. een HS van 8. In de 2e partij speelde Wim matig tegen Govert. In 28 beurten kwam Wim tot 30 caramboles, HS 5 en scoorde daarmee 7 punten. Govert won met o.a. een HS van 6. In de 3e partij had Ben een totale offday en kwam in 29 beurten tot slechts 18 caramboles met nog wel een HS van 6 en scoorde hij 5 punten. Winst voor Sander met o.a. een HS van 6.

RCD 6 – Merwehof 17, uitslag: 28-26

RCD: Janus Ponte Jr. (42), Ad Wevers (36), Kees Kok (33)

Merwehof: Marian Chu (26), Danielle Pennenburg (20), Jeanne Scheening (20).

In de 1ste partij tussen Janus en Marian speelde Janus niet op zijn beste kunnen en Marian wist daarvan te profiteren door de ballen lekker te raken en zij won zeer verdiend in 25 beurten, HS 4 en 12 punten. Janus bleef steken op 20 caramboles, HS 5 en scoorde 4 punten. Ad en Danielle gingen in het begin van de partij gelijk op maar Ad nam met een HS van 7 het initiatief over en won in 30 beurten waarmee hij 12 punten scoorde. Danielle bleef steken op 12 caramboles, HS 3 en zij scoorde 6 punten. De 3e partij tussen Kees en Jeanne ging gelijk op en bleef spannend tot het allerlaatste moment. Kees won de partij in 40 beurten met een HS van 7 en scoorde 12 punten. Jeanne kwam tot 17 caramboles, HS 2 en scoorde daarmee 8 punten. Al met al een minimale zege voor het 6e team.

Overig biljartnieuws:

Driebanden Groot, district:

RCD A – Merwehof A1, uitslag: 30-28

RCD: Frans de Visser (27), Adrie v.d. Gaag (23), Wout v.d. Berg (23)

Merwehof: Henny Kaszner (21), Jan van Trigt (18), Arie Lagendijk (17)

Met deze overwinning blijft RCD A koploper in de poule. Winst was er voor Frans met 27 caramboles in 48 beurten, HS 4 en hij scoorde 12 punten. Henny kwam tot 18 caramboles, HS 2 en scoorde daarmee 8 punten.  Ditmaal een verrassende winst voor Adrie in de 2e partij met 23 caramboles in 67 beurten, HS 3 en hij scoorde daarmee 12 punten. Jan bleef steken op 16 caramboles, HS 2 en ook hij scoorde 8 punten. De 3e partij tussen Wout en Arie eindigde na 39 beurten in winst voor Arie met o.a. een HS van 3 waarmee hij 12 punten scoorde. Wout kwam tot 15 caramboles met o.a. een HS van 3 en scoorde uiteindelijk 6 punten, net voldoende voor de overwinning van zijn ploeg.

Dit was het dan weer voor deze week. Met nog één competitieronde te gaan, worden de moyennes herzien en weten wij ook wie er vanaf ronde 16 meer caramboles moet gaan maken.

Allemaal een heel prettig weekeinde en graag tot een volgende keer.

Uw biljartreporter

 

Categories: Clubnieuws, Biljart