web

statistics

Clubkampioenschappen tennis

21 november, 2019

Wauw! Wat heerste er een fijne sfeer op onze RCD tennis clubkampioenschappen van afgelopen 8 november. Wij zijn nog aan het nagenieten van alle enthousiaste tennisspelers en mooie complimenten, welke we over de geslaagde avond hebben mogen ontvangen. Het was een goede mix van tennisspelers; van spelers die net lid zijn en waar dit de eerste wedstrijden voor waren, tot spelers die al sinds de oprichting van de RCD tennis afdeling erbij zijn. Natuurlijk ook alle supporters bedankt voor jullie komst.

Tijdens het plannen van het event had de organisatie afgesproken: weer of géén weer, het zal doorgaan. Het bleek uiteindelijk een prachtige zonnige dag met een heldere frisse herfstavond, een top tennisweertje dus. Geen enkele afzegging, alle 60 spelers die zich hadden opgegeven waren aanwezig, wat erg fijn is voor de wedstrijdleiding. Hierdoor konden alle 45 wedstrijden volgens planning gespeeld worden.

Ook al was het maar kort, de wedstrijden waren erg spannend. Petje af voor Ron de Roo voor deze goede afstemming van speelsterktes!

Onderstaande 6 tenniskoppels zijn eerste geworden in hun categorie, zij mogen zich RCD clubkampioen 2019 noemen:

– HD/GD 7           Rob Biesheuvel en Ingmar van der Kooij

– HD 8                    Rutger Korstanje en Bill Mookhoek

– HD 9                   Maurice van Es en Peter Veninga

– DD 8                   Marleen van Es en Michèle de Vries

– DD/GD 9/1       Marian Schenk en Julianne ter Weele

– DD/GD 9/2       Desiree Andeweg en Marianne Riedijk

En een poedelprijs voor het tenniskoppel dat helaas de laatste wedstrijd moest opgeven door een opgelopen blessure:

  • Sandra de Winter en Lieneke Smits

Waar wij voor aanvang van het evenement geen vaste bardienst konden krijgen, bleek dit tijdens de avond zelf geen enkel probleem. Velen van jullie sprongen bij om het werk gedaan te krijgen en samen met onze twee jonge bardames is het allemaal goed gekomen.

Inmiddels waren Jolanda van Wijk en Antoni de Wit, onze RCD dj’s, al wat lekkere gouwe ouwe hits aan het draaien en werd er hier en daar aan een dansje gewaagd en heerlijk vals meegezongen.

Het galmde nog lang na vanuit het tennischalet, waar tot laat in de nacht het vinyl grijsgedraaid werd.

Dit smaakt naar meer gezellige tennis dagtoernooien! Dus ben jij net zo enthousiast als wij, dan zien we je graag op een van de volgende evenementen. Wat dacht je van een oliebollen toernooi in januari 2020? Houd de agenda en de nieuwsitems in de KNLTB Clubapp in de gaten.

Groeten,

De Activiteitencommissie