web

statistics

Voorrondes Mixwisselbokaal 2019 zijn gespeeld

20 november, 2019

Zoals al eerder te lezen was in de edities van het biljartnieuws zijn de spelers voor de voorrondes verdeeld in poule A en poule B. Op dinsdagavond 5 november jl. was poule A aan de beurt om hun wedstrijden te spelen met als inzet 2 plaatsen in de finaleronde welke gespeeld zal worden op zaterdagmiddag 28 december a.s.In poule A zijn in alfabetische volgorde geplaatst: Jan Buijtenhek (12+4), Peter Poort (9+2), Ben Vondermans (13+4) en Ad Wevers (12+4).

1ste ronde:

Op tafel 1 werd gespeeld de wedstrijd tussen Jan en Peter. Peter heeft zijn zinnen gezet op het winnen van de Mixwisselbokaal en begon voortvarend aan de partij. Voor zijn 9 bandstoters had hij 15 beurten nodig terwijl Jan voor zijn 12 bandstoters 20 beurten nodig had. Peter won de partij uiteindelijk in 23 beurten en Jan bleef steken op 12 caramboles. Op tafel 2 de partij tussen Ben en Ad. Ben begon sterk en nam direct een voorsprong. Ad kwam sterk terug met kleine series en had in 10 beurten zijn 12 bandstoters bijeen gespeeld. Ben had 7 beurten nodig voor zijn 13 bandstoters. Ad won uiteindelijk de partij in 33 beurten en Ben bleef steken op 14 caramboles.

2de ronde:

Op tafel 1 kwamen de winnaars uit de 1ste ronde tegenover elkaar te staan. Het werd dus een strijd tussen Peter en Ad welke uiteindelijk door Ad werd gewonnen in 29 beurten en daarmee zijn 2de overwinning boekte. Peter eindigde op 10 caramboles. Op tafel 2 de wedstrijd tussen Ben en Jan. Ben begon ijzersterk en had slechts 8 beurten nodig voor zijn 13 bandstoters. Jan was geïmponeerd door dit biljartgeweld en kon niet in zijn spel komen. Ben won de partij overduidelijk en had daarvoor 23 beurten nodig. Jan eindigde op 4 caramboles.

3de ronde:

Op tafel 1 speelden Jan en Ad. Jan nam hert voortouw en scoorde regelmatig en Ad speelde uiterst moeizaam. Jan had 21 beurten nodig voor zijn 12 bandstoters en Ad uiteindelijk 24 beurten. Het kwam dus aan op de driebanders. Uiteindelijk won Ad de partij in 32 beurten waarbij zijn laatste en winnende carambole wel een “konijn“ 1ste klas was. Jan eindigde op 15 caramboles. Op tafel 2 dus de wedstrijd tussen Ben en Peter waarbij de winnaar zich zou plaatsen voor de finaleronde op 28 december a.s. Het werd een korte maar wel zeer spannende partij met winstkansen voor beide spelers. Het was uiteindelijk Peter die ook via een “konijn” in de 19de beurt de partij winnend wist te beëindigen. Ben kwam uit op 16 caramboles, één te weinig voor een toch wel verdiende remise. Eindstand in poule A was als volgt:

  1. Ad 3 gespeeld en 6 punten
  2. Peter 3 gespeeld en 4 punten
  3. Ben 3 gespeeld en 2 punten
  4. Jan 3 gespeeld en 0 punten.

Ad en Peter hebben zich dus geplaatst voor de finaleronde. Onze onvolprezen toernooileider Kees leidde de wedstrijden weer op zijn vakbekwame wijze en dankte de spelers voor hun sportieve gedrag en Janus Ponte Jr. voor zijn bijdrage als schrijver.

Woensdag 20 november was het de beurt aan de spelers in poule B bestaande uit: Wout v.d. Berg (27+9). Adrie v.d. Gaag (27+9), Boudewijn v.d. Schaaf (18+5) en Frans de Visser (36+11).

1ste ronde:

Op tafel 1 werd gespeeld tussen Wout en Adrie die er direct al een spannende aangelegenheid van maakten. Adrie had 14 beurten nodig voor zijn 27 bandstoters en wout deed er 17 beurten over waarna de specialiteit van beide spelers aanbod kwam namelijk het driebanden. Adrie was iets sterker en won de partij in 23 beurten. Wout eindigde op 33 caramboles. Op tafel 2 streden Frans en Boudewijn om de punten. Boudewijn begon sterk en had 18 beurten voor zijn bandstoters. Frans kwam moeizaam op dreef en het duurde tot de 25ste beurt voordat hij zijn bandstoters had gemaakt. Frans won uiteindelijk de partij in 34 beurten en Boudewijn kwam één carambole tekort voor een remise.

2de ronde:

Op tafel 1 speelden toevalligerwijs de winnaars van de 1sdte ronde tegen elkaar, dus Adrie tegen Frans. Frans was aanzienlijk beter op dreef en had slechts 14 beurten voor zijn 36 bandstoters. Adrie had 27 beurten nodig voor zijn bandstoters. Frans bleef sterk spelen en maakte de partij in de 23ste beurt uit. Adrie bleef steken op 30 caramboles en kwam er dus 6 tekort. Op tafel 2 speelden Wout en Boudewijn. Boudewijn had slechts 11 beurten nodig voor zijn 18 bandstoters en Wout deed 21 beurten over 27 bandstoters. Wout probeerde verdedigend te spelen maar Boudewijn was op dreef met zijn driebanders en won de partij in 26 beurten. Wout bleef steken op 32 caramboles.

3e ronde:

Op tafel 1 werd de wedstrijd tussen Wout en Frans gespeeld. Frans was al zeker van een plaats in de finaleronde omdat hij al 2 partijen had gewonnen. Wout was al uitgeschakeld omdat hij al 2 partijen had verloren. Beide kemphanen maakten er een mooie en spannende wedstrijd van. Wout had 10 beurten nodig voor zijn 27 bandstoters en Frans deed er 18 beurten over. Ook qua driebanden was de strijd spannend. Wout maakte de partij uit in de 34ste beurt en Frans had de nabeurt waarin hij nog één carambole moest maken voor een remise. Frans maakte de aquitstoot en de partij eindigde dus in een remise en boekte beide spelers één punt. Op tafel 2 ging de strijd tussen Adrie en Boudewijn. De winnaar van deze partij zou zich plaatsen voor de finaleronde. Adrie had 15 beurten nodig voor 27 bandstoters en Boudewijn 20 beurten voor 18 bandstoters. Het driebanden liep niet bij Boudewijn en Adrie profiteerde optimaal en wist de partij te winnen in 27 beurten. Boudewijn eindigde op 21 caramboles en kwam er 2 tekort voor een remise. Eindstand in poule B was als volgt:

  1. Frans 3 gespeeld en 5 punten
  2. Adrie 3 gespeeld en 4 punten
  3. Boudewijn 3 gespeeld en 2 punten
  4. Wout 3 gespeeld en 1 punt.

Nadat de eindstand was bekend gemaakt door de onvolprezen toernooileider Kees, deelde Frans mede helaas niet te kunnen op de finalemiddag (28 december a.s.) omdat hij dan een weekeinde weg was. Dit betekent dus dat de NRS. 2 en 3 van deze poule zich hebben geplaatst voor de finaleronde.

Deze zal worden gespeeld op zaterdagmiddag 28 december a.s. in het clubhuis aan de Reeweg tijdens de kerstmiddag van de biljartafdeling. De uitnodiging voor alle biljartleden en deelnemers aan de onderlinge biljartcompetitie komt er binnenkort aan. Het biljartprogramma voor de finaleronde ziet er als volgt uit:

Tafel 1: Adrie v.d. Gaag (27+9) tegen Peter Poort (9+2)

Tafel 2: Ad Wevers (12+4) tegen Boudewijn v.d. Schaaf (18+5)

De verliezers uit ronde 1 spelen daarna om de 3e en 4de plaats

De winnaars uit ronde 1 spelen daarna om de 1e en 2de plaats met als inzet de felbegeerde Mixwisselbokaal.

Toernooileider Kees bedankte tenslotte de spelers voor hun sportieve inzet en de heren schrijvers (Peter Poort en Ad Wevers) voor hun medewerking waarna er nog even werd nagepraat aan de bar. Al met al een gezellige avond.

Uw biljartreporter

Categories: Clubnieuws, Biljart