web

statistics

Biljartnieuws nr. 7

4 oktober, 2019

Het wedstrijdprogramma voor onze biljartteams voor de aankomende week ziet er als volgt uit:

Di  08 okt. RCD 2 Spatje 3
  RCD 3 Spatje 4
  Merwehof 12 RCD 4
Do 10 okt. Merwehof 2 RCD 1
  RCD 5 Merwehof 14
  RCD 6 Papendrecht 4

Driebanden Groot landelijke competitie:

Vr. 11 okt. Ossekop 4/Vissenberg Sierteelt RCD/Kloens bestrating

Onderstaand, volgen zoals gebruikelijk, de verkorte wedstrijdverslagen van de in de afgelopen week gespeelde wedstrijden van onze teams:

RCD 1 – Papendrecht 2, uitslag: 30-28

RCD: Frans de Visser(44), Adrie v.d. Gaag(29), Roberto Stiegelis(25)

Papendrecht: Ad Finmans(65), Ahmet Yener(44), Ruud Amatsetam(25)

De 1ste partij tussen Frans en Ad leverde direct al vuurwerk op. Beide spelers scoorden series aan de lopende band waarbij Frans een HS van 8 scoorde en Ad een HS van 7. De spelers hielden elkaar volledig in evenwicht met als gevolg dat Frans en Ad na 59 beurten een remise overeenkwamen, dus scoorden beiden elk team punten voor hun team.  Adrie, nog last hebbende van een val met zijn fiets, had het zwaar in de 2de partij en kwam na in 62 beurten tot 24 caramboles, HS 3 en daarmee scoorde hij 8 punten voor de ploeg. De winst was dus voor Ahmet met o.a. een HS van 5 en 12 punten voor zijn ploeg. De 3e partij moest dus de beslissing brengen. Roberto speelde goed en degelijk en won zijn partij van Ruud in 54 beurten met o.a. een Hs van 4 en12 punten voor de ploeg waarmee de winst was veiliggesteld. Ruud kwam uit op 16 caramboles, HS 2 en scoorde daarmee 6 punten.

Papendrecht 3 – RCD 2, uitslag: 28-27

Papendrecht: Marcel Pannekoek(23), Willem Kanters(19), Govert Verbree(16)

RCD: Rob van Breugel(19), Jan Buijtenhek(16), Ad Wevers(16).

In de openingspartij startte Marcel zeer voortvarend en nam een grote voorsprong. Vooral in het begin had Rob te maken met veel klotsballen en kon hij slecht in zijn ritme komen. Marcel bleef scoren en won de partij na 49 beurten met o.a. een HS van 3 en scoorde 12 punten voor de ploeg. Rob kwam nog aardig terug en eindigde op 14 caramboles, HS 2 en scoorde 7 punten. Jan speelde tegen Willem een erg wisselvallige partij. Willem was iets bal vaster maar Jan zag toch wel winstkansen voor hem. Zover kwam het niet want Willem wist de partij uiteindelijk toch te winnen in 72 beurten, HS 2 en scoorde hij 12 punten voor zijn ploeg. Jan kwam uit op 13 caramboles, HS 2 en daarmee scoorde hij 8 punten. In de 3e partij liep Ad de ballen van het begin af aan lekker te raken en scoorde diverse fraaie caramboles. Ad nam een forse voorsprong en stond deze niet meer af en zegevierde afgetekend in 50 beurten. Opvallend was wel dat Ad geen enkele serie wist te scoren en het dus met “eenlingen“ moest doen én dat hij veel te veel beurten nodig had voor zijn laatste carambole. Govert eindigde op 8 caramboles en scoorde daarmee 4 punten precies genoeg voor de totaaloverwinning van Papendrecht.

Merwehof 9 – RCD 3, uitslag: 36-23

Merwehof: Don Opstal(80), Karin van Efferen(72), Jaap Tuk(60)

RCD: Koos Auerbach(64), Arnold Nainggolan(54), Henk van Leeuwen(54).

RCD begon de partij als trotse koploper maar liep tegen een – niet verwachte – zware nederlaag aan. De laatste weken zo sterk op dreef zijnde Koos moest ditmaal in 22 beurten zijn meerdere erkennen in don die de winst opeiste met o.a. een HS van `16. Koos kwam uit op 50 caramboles, HS 9 en scoorde daarmee 7 punten. Arnold speelde matig en kwam in 40 beurten uit op 48 caramboles met o.a. een Hs van 7 en scoorde 8 punten. Karin won dus de partij met o.a. een HS van 8. Ook de 3e partij werd door RCD verloren, Henk kwam in 32 beurten tot eveneens 48 caramboles en scoorde dus ook 8 punten met o.a. een HS van 4. Tegenstander Jaap won de partij met o.a. een HS van 10.

RCD 4 – RCD 6, uitslag: 22 -29

RCD 4: Koos Auerbach(64), Ben Vondermans(33), Peter Poort(33)

RCD 6: Janus Ponte Jr.(42), Kees Kok(33), Janus Ponte Sr.(30)

In de 1ste partij tussen Koos en Janus Jr. gelijk al een verrassing. Junior speelde ijzersterk en won zeer verrassend in slechts 21 beurten, HS 8 en hij speelde 2,000 gemiddeld waarmee 12 punten scoorde. Koos had een offday en kwam uit op 28 caramboles, w.o. een HS van 5 en scoorde 4 punten voor de ploeg. De 2de partij tussen Ben en Kees leverde ook al een overwinning op voor het 6e team. Kees had 28 beurten nodig voor de zege met o.a. een HS van 8 en daarmee scoorde hij ook 12 punten. Ben eindigde op 23 caramboles, HS 5 en scoorde 6 punten. Na 2 partijen kon RCD 6 de eindzege al niet meer ontlopen. In de 3e partij tussen Peter en Janus Sr. nam Peter het heft in handen en speelde zeer gedecideerd en overtuigend naar de overwinning waarvoor hij slechts 24 beurten nodig had met o.a. een HS van 4. Janus Sr. scoorde 16 caramboles, HS 2 en scoorde 5 punten voor de ploeg.

Midget Gilde 2 – RCD 5, uitslag: 24-34

Midget Gilde: Ton Peele(39), Jan Willem Duyzer, Conny Sprong-Paans(33)

RCD: Gerard Schellenbach(64), Wim de Witte(42), Ben Vondermans(33).

RCD boekte een zeer overtuigende zege in Gorinchem. Gerard had ditmaal 39 beurten nodig voor de overwinning (dus 12 punten) met o.a. een HS van 12. Ton kwam uit op 35 caramboles, HS 5 en scoorde 8 punten. Wim behaalde de winst binnen na 35 beurten met o.a. een HS van 5 en scoorde dus eveneens 12 punten. JW kwam tot 25 caramboles, HS 4 en scoorde 6 punten. De 3e partij was de spannendste partij van de avond waarbij Conny en Ben elkaar volkomen in evenwicht hielden en na 27 beurten een remise overeenkwamen. Dus 10 punten voor elke ploeg. HS van Conny was 7 en HS van Ben was 4.

Driebanden Groot, landelijk:

RCD/Kloens bestrating – Cafédepijp.nl, uitslag 0-8.

RCD: Frans de Visser(25), Jan van Lankeren(25), Adrie v.d. Gaag(20), Roberto Stiegelis(20)

Cafédepijp: Jan Boekestijn(25), Jan Bitterling(25), Joop van Beek(20) Ruud Amatsetam(20)

In de landelijke competitie wil het nog maar niet lukken met RCD. Wederom werd een kansloze nederlaag geleden en het heeft weinig zin de individuele resultaten te vermelden.

Overig biljartnieuws:

Boudewijn v.d. Schaaf is gelukkig weer aan de beterende hand na zijn 2de klaplong. Het gaat zelfs zo goed dat hij a.s. dinsdag, 8 oktober, de biljartkeu weer ter hand wil nemen in de thuiswedstrijd van RCD 3- Spatje 4.

Vanaf deze plaats wensen wij Marcel Pannekoek, speler en teamleider van Papendrecht 3, heel veel sterkte toe bij zijn aanstaande operatie in verband met een nekhernia die hem al enkele maanden zwaar hindert in zijn functioneren.

Uw biljartreporter

 

Categories: Clubnieuws, Biljart