web

statistics

Biljartnieuws nr. 5

20 september, 2019

Onderstaand de verkorte wedstrijdverslagen van de in de afgelopen week gespeelde biljartwedstrijden.

RCD 1 – Carambole 1, uitslag: 30-28

RCD: Frans de Visser(44), Wout v.d. Berg(32), Roberto Stiegelis(25)

Carambole: Sjaak Kroon(41), Henk v. Pelt(38), Gerrit Spruyt(29

Na een moeizaam begin was er eindelijk winst voor het 1ste team. Winst voor Frans met 44 caramboles in 57 beurten met een HS van 7 scoorde Frans wel 12 punten. Tegenstander Sjaak kwam tot 27 caramboles, goed voor 6 punten. Wout en Henk kwam na een spannende wedstrijd na 52 beurten een remise overeen en scoorden beide 10 punten voor de ploeg. Wout had een HS van 5. Roberto moest in de 3de partij het onderspit delven tegen Gerrit na 50 beurten. Roberto eindigde op 21 caramboles, HS 4 en scoorde daarmee 8 punten waarmee de overwinning een feit was.

Carambole 4 – RCD 2

Doordat Carambole 4 zich plotsklaps heeft teruggetrokken uit de lopende competitie, had RCD 2 ongewild een rustdag, waarvan akte.

RCD 3 – Merwehof 11, uitslag: 36-25

RCD: Koos Auerbach(64), Arnold Nainggolan(54), Henk van Leeuwen(54)

Merwehof: Maurice Pattiruhu(84), Michel Brinkhuis(64), Henriette Peer(54)

De in het 3de team debuterende Koos maakte er samen met Maurice in de 1ste partij direct al een spannende aangelegenheid van. De strijd ging gelijk met winst voor Koos in 28 beurten met o.a. een HS van 10. Maurice kwam uit op 80 caramboles, HS 9 en scoorde 9 punten. Arnold wist zijn goede vorm van vorige week te continueren maar had ditmaal wel 38 beurten nodig voor 54 caramboles met o.a. een HS van 9. Michel kwam uit op 59 caramboles, HS 9 en scoorde 9 punten. Ook voor Henk was er winst weggelegd met 54 caramboles in 35 beurten, HS 11. Henriette kwam tot 42 caramboles met o.a. een HS van 7 en daarmee scoorde zij 7 punten.

RCD 4 – Merwehof 17, uitslag: 29-33

RCD: Koos Auerbach(64), Wim Kramers(36), Peter Poort(26)

Merwehof: Danielle Pennenburg(20), Jeanne Scheening(20), Evander Hartog(20)

Koos speelde een spannende maar ook moeizame partij tegen Danielle. De klasse van Koos kwam boven en hij wist de partij wel te winnen al had hij daarvoor wel 40 beurten nodig met o.a. een HS van 8 waarmee hij 12 punten scoorde voor de ploeg. Danielle eindigde op 18 caramboles en scoorde daarmee 9 punten. Wim kwam in een snelle partij na 26 beurten tegen Jeanne één carambole tekort voor een remise ondanks een HS van 9 en scoorde dus 9 punten voor de ploeg. Invaller Peter kwam in 37 beurten tot 23 caramboles en scoorde daarmee 8 punten. Tegenstander Evander was ditmaal beter op dreef dan vorige week tegen RCD 6 toen hij flink klop kreeg van zijn tegenstander van hedenavond, Peter.

Merwehof 13: Mark Honkoop(48), Mike Kuijpers(45), Jacqueline Kuijpers(33)

RCD: Ben Janssen(45), Wim de Witte(42), Ben Vondermans(33).

RCD 5 leed een kansloze nederlaag tegen een ijzersterk spelend Merwehof. Ben J. kwam er tegen Mark niet aan te pas en Mark won zeer gedecideerd in slechts 20 beurten, HS 8 en een mooi 2,400 gemiddelde. Ben kwam uit op 32 caramboles, HS 6 en scoorde daarmee 7 punten. Ook Wim moest een nederlaag slikken tegen Mike die de regelmatige partij in 34 beurten wist te winnen. Wim kwam uit op 33 caramboles, HS 6 en scoorde eveneens 7 punten. Ben V., de laatste weken zo sterk op dreef, moest ditmaal tegen Jacqueline een nederlaag incasseren. Na 25 beurten eindigde Ben op 28 caramboles, HS 5 en scoorde daarmee 8 punten voor de ploeg.

RCD 6 – Merwehof 16, uitslag: 32-23.

RCD: Janus Ponte Jr.(42), Janus Ponte Sr.(30), Peter Poort(26)

Merwehof: Arie Lagendijk(45), Dick Lutke Schipholt(26), Gradus Gerritsen(26).

In de 1ste partij moest Janus Jr. al na 23 beurten zijn tegenstander Arie feliciteren met de overwinning. Janus kwam tot 35 caramboles, HS 8 en scoorde 8 punten voor de ploeg. Janus Sr. behaalde tegen Dick een nuttige en verdiende overwinning met winst in 36 beurten, HS 3 en 12 punten voor de ploeg. Tegenstander Dick kwam uit op 18 caramboles, HS 5 en daarmee scoorde hij 6 punten. Peter wist zijn goede vorm van de afgelopen week te continueren en won zijn partij van 26 caramboles in precies 26 beurten, HS 6 en 12 punten voor de ploeg. Tegenstander Gradus kwam niet verder dan 14 caramboles, HS 4 en daarmee scoorde hij 5 punten.

Overig biljartnieuws:

Driebanden Groot districtscompetitie:

RCD A – Merwehof A2, uitslag: 36-19.

RCD: Frans de Visser(27), Wout v.d. Berg(23), Roberto Stiegelis(16)

Merwehof: Johan Peer(25), Han v.d. Boogaart(19), Maartje de Jong(16)

RCD A, trotse en prille koploper, maakte geen fout en won zeer gedecideerd van Merwehof A2. Frans had 40 beurten nodig voor zijn 27 caramboles met o.a. een HS van 4. Tegenstander Johan kwam tot 21  caramboles en scoorde daarmee 8 punten. Wout won zijn partij zeer overtuigend met 23 caramboles in 41 beurten en had eveneens een HS van 4. Tegenstander Han kwam duidelijk tekort in deze partij en eindigde op 11 caramboles waarmee hij 5 punten scoorde. Roberto speelde de langste partij van 55 beurten maar wist wel te winnen met o.a. een HS van 3. Tegenstandster Maartje kwam uit op 10 caramboles, HS 3 en scoorde daarmee 6 punten.

Mixwisselbokaal 2019:

In de “stille” biljartmaanden april tot en met augustus is ook dit jaar wederom de onderlinge competitie bandstoten/driebanden gespeeld met als inzet de felbegeerde Mixwisselbokaal. De competitie werd gewonnen door Leo de Bruijn. Echter door het zeer plotselinge en onverwachte overlijden van Leo, is de speler die op plaats 9 is geeindigd toegevoegd aan de spelers die zich wel hebben geplaatst voor de voorrondes. De geplaatste spelers zijn: Boudewijn v.d. Schaaf, Adrie v.d. Gaag, Frans de Visser, Ad Wevers, Wout v.d. Berg, Peter Poort, Ben Vondermans en Jan Buijtenhek. De toernooicommissie zal op korte termijn de poule-indeling alsmede de speeldata bekend maken van de voorrondes. De nrs. 1 en 2 van elke poule plaatsen zich voor de finalemiddag die eind december 2019 zal worden gespeeld.

Dit was het dan weer voor deze keer. Allemaal een heel prettig weekeinde en graag tot een volgende keer.

Uw biljartreporter

 

 

 

Categories: Clubnieuws, Biljart