web

statistics

Biljartnieuws nr. 4

16 september, 2019

Vanaf ons vakantieadres toch maar een biljartnieuws in elkaar gezet. Onderstaand een overzichtje van de in de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

RCD 1 – Spatje 1, uitslag: 25-33

RCD: Frans de Visser(44), Adrie v.d. Gaag(29), Roberto Stiegelis(25)

Spatje: Anton Giesbergen(32), Leo Lievaart(29), Peter Siebert(25)

In de 1ste partij van de avond behaalde Frans de winst in een moeizame partij van 66 beurten waarin Frans een HS had van 5 en dus 12 punten scoorde voor de ploeg. Adrie speelde de kortste partij van de avond en kwam in 39 beurten tot slechts 18 caramboles en scoorde daarmee 6 punten voor de ploeg. In de 3de partij kwam Roberto in 51 beurten eveneens tot 18 caramboles waarmee hij 7 punten scoorde voor de ploeg en hij had een HS van 3. Al met al een vrij moeizame start van het 1ste team in de nieuwe competitie.

RCD 2 – Merwehof 4, uitslag: 26-27

RCD: Adrie v.d. Gaag(29), Rob van Breugel(19), Jan Buijtenhek(16)

Merwehof: Willem Neef(17). Cees Hordijk(16), Willem de Visser(16).

De 1ste partij van de avond tussen Adrie en Willem was direct al een spannende aangelegenheid en beide spelers gingen gelijk op tot het moment waarop Willem een HS van 5 scoorde en een definitief gat sloeg naar de overwinning die hij in 47 beurten wist te winnen. Adrie kwam tot 24 caramboles, HS 4 en scoorde daarmee 8 punten. Hoogtepunt van de avond was de partij tussen Rob en Cees. Rob was in supervorm en had slechts 32 beurten nodig voor 19 caramboles waarbij hij met een slotserie van 5 caramboles uitging en een fraai gemiddelde behaalde van 0,593. Tegenstander Cees kwam tot 6 caramboles, goed voor precies 3 punten. In de 3e, en tevens de langste partij van de avond, moest Jan het uiteindelijk na 63 beurten de winst gunnen aan een degelijk spelende tegenstander Willem. Jan kwam uit op 11 caramboles en scoorde daarmee 6 punten. Jammer maar helaas toch een nipte nederlaag voor RCD 2.

Spatje 5 – RCD 3, uitslag: 21-31

Spatje: Ronald de Vlaming(84), Gerard Peer(80),Nico van Vendeloo(64)

Adrie v.d. Gaag(80), Arnold Naingglolan(54), Henk van Leeuwen(54)

De 1ste partij tussen Ronald en Adrie leverde direct al een spektakel op met Adrie in de hoofdrol. Adrie had slechts 14 beurten nodig voor zijn 80 caramboles en deed dit dankzij een HS van 21. Adrie eindigde met een fraai gemiddelde van 5,174 en hij scoorde 12 punten voor de ploeg. Tegenstander Ronald kwam tot 50 caramboles en scoorde daarmee 5 punten. Ook Arnold was lekker op dreef en boekte de winst in 23 beurten met o.a. een HS van 9 en hij speelde 2,347 gemiddeld en scoorde dus ook 12 punten. In de laatste partij kon Henk het niet bolwerken tegen zijn tegenstander Nico en Henk kwam in 29 beurten tot 39 caramboles, HS 5 waarmee hij 7 punten scoorde voor de ploeg.

HWA 6 – RCD 4, uitslag: 30-29

HWA: Kees van Gorcum(42), Piet Klein(33), Cees van Namen(30)

RCD: Koos Auerbach(64), Wim Kramers(36), Dick van Gendt(28)

Koos speelde een degelijke wedstrijd en had weinig moeite met tegenstander Kees. Koos won de partij in 27 beurten, HS 10 en scoorde 12 punten. Wim kwam na 35 beurten één carambole tekort voor een welverdiende remise en scoorde dus 9 punten. Dick speelde een degelijke partij en kwam in 25 beurten tot 25 caramboles en scoorde daarmee 8 punten voor de ploeg. Al met al een nipte nederlaag die net zo goed andersom geweest had kunnen zijn.

RCD 5 – Papendrecht 4, uitslag: 31-26

RCD: Gerard Schellenbach(64), Ben Janssen(45), Ben Vondermans(33)

Papendrecht: Leen Verloop(42), Govert van Bree(36), Sander Bos(30).

Gerard speelde weer eens ouderwets sterk en won zeer gedecideerd in slechts 18 beurten zijn partij waarbij hij een HS scoorde van 19 caramboles en 3,555 gemiddelde had en ook nog eens 12 punten voor de ploeg scoorde. Ben J, speelde een redelijke partij met 35 caramboles in 23 beurten met o.a. een HS van 9 waarmee hij 7 punten scoorde voor de ploeg. Ben V. was wederom sterk op dreef en won zijn partij in 28 beurten, HS 4 en scoorde evenals Gerard 12 punten voor de ploeg waarmee de overwinning een feit was.

Merwehof 17 – RCD 6, uitslag: 25-25.

Merwehof: Henk Rijsdijk(39), Danielle Pennenburg(20), Evander Hartog(20)

RCD: Ad Wevers(36), Janus Ponte Sr.(30), Peter Poort(26).

In de 1ste partij kwam Ad uiterst moeizaam tot scoren en zag zijn tegenstander Henk met regelmatige series steeds verder afstand nemen. Ad kwam nog terug met een HS van 7 maar het was niet genoeg. Henk won zeer overtuigend in 30 beurten en Ad eindigde teleurstellend op 23 caramboles en scoorde daarmee 6 punten. Ook Janus speelde een moeizame partij en kon maar niet in zijn spel komen en verloor de partij in 32 beurten. Janus kwam tot 22 caramboles, goed voor 7 punten. Tussenstand na 2 partijen 24-13. In de 3e partij speelde Peter een zeer goede partij en trof het bovendien dan zijn tegenstander Evander een totale offday had. Peter won de partij in 24 beurten, HS 5 en 1,083 gemiddeld. Evander maakte slechts 3 caramboles en scoorde daarmee 1 punt waardoor de wedstrijd in een niet meer verwachte remise eindigde.

Overig biljartnieuws:

Geheel onverwachts is Boudewijn v.d. Schaaf maandag 9 september jl. weer opgenomen in het ziekenhuis met wederom een klaplong. Het herstel zal zeker enige weken in beslag nemen. Uiteraard wensen wij Boudewijn vanaf deze plaats van harte beterschap en hopen hem weer gauw aan de biljarttafel terug te zien.

Driebanden Groot, Landelijk:

De Staart/TVM – RCD/Kloens bestrating, uitslag: 8-0

De Staart/TVM: Luc Henkes(25), Henny Kaszner(25), Anne Kooistra(20) en Jan van Trigt(20).

RCD/Kloens bestrating: Hans Lohmann(25), Wout v.d. Berg(25), Jan van Lankeren(20) en Gerard Peer(20).

Over de 4 partijen valt weinig te vermelden anders dat er in totaliteit een zeer zware nederlaag werd geleden. Voor de statistieken onderstaand de individuele resultaten van onze spelers: Hans kwam in 61 beurten tot 22 caramboles met een HS van 3. Wout kwam in 58 beurten tot 20 caramboles met een HS van 2. Jan deed het nog het beste en kwam na 49 beurten één carambole tekort voor een remise en had een HS van 3. Gerard had een totale offday met slechts 9 caramboles in 44 beurten.

Dit was het dan weer voor deze week vanuit het Noorden van Nederland. Graag tot een volgende keer.

Uw biljartreporter

 

Categories: Clubnieuws, Biljart