web

statistics

Biljartnieuws nr. 3

8 september, 2019

In verband met de aankomende vakantie van uw biljartreporter volgt onderstaand het wedstrijdprogramma voor de eerstvolgende 3 weken. Het volgende biljartnieuws zal verschijnen omstreeks 28/29 september a.s. Het wedstrijdprogramma ziet er als volgt uit:

Ronde 2:    
Ma 09 sep. Spatje 5 RCD 3
Di  10 sep. RCD 2 Merwehof 4
  HWA 6 RCD 4
Do 12 sep. RCD 1 Spatje 1
  RCD 5 Papendrecht 4
  Merwehof 17 RCD 6
Ronde 3:    
Ma 16 sep. Carambole 4 RCD 2
Di  17 sep. RCD 3 Merwehof 11
  RCD 6 Merwehof 16
Do 19 sep. RCD 1 Carambole 1
  RCD 4 Merwehof 17
  Merwehof 13 RCD 5
Ronde 4:    
Ma 23 sep. Merwehof 16 RCD 4
Di  24 sep. Carambole 3 RCD 1
  RCD 2 HZO 3
  HWA 4 RCD 3
  RCD 5 Merwehof 15
Wo 25 sep. Merwehof 12 RCD 6
Driebanden Groot District:    
Di 17 sep. RCD A Merwehof A2
Di 24 sep. RCD A Carambole A1
     

Onderstaand volgende de verkorte wedstrijdverslagen van de in de afgelopen week gespeelde wedstrijden van onze teams. Er is wel iets veranderd aan de lay-out, maar dat wijst zich vanzelf.

HZO 1 – RCD 1, uitslag:  36-20

Teamsamenstelling:

HZO: Martin Posthumus(44), Cees Kanters(41), Anne Kooistra(25)

RCD: Frans de Visser (44), Wout v.d. Berg (32), Adrie v.d. Gaag(29).

De 1ste wedstrijd van RCD 1 leverde direct een enorme zeperd op tegen een wel sterke tegenstander. Frans speelde zeer goed en stond op het punt de partij winnend af te sluiten maar miste op het nippertje, waarna zijn tegenstander de partij uitmaakte in 40 beurten. Frans kwam uit op 42 caramboles, HS 5 en scoorde 9 matchpunten en had een gemiddelde van 1,050. Wout had een offday tegen Cees Kanters die een serie van 12 op de tafel lag. Tegen dit geweld kon Wout niet op en verloor zijn partij kansloos in 25 beurten. Zelf kwam Wout uit op 17 caramboles, HS 2 en scoorde 5 matchpunten. Adrie deed het iets beter dan Wout maar verloor eveneens en kwam in 54 beurten tot 20 caramboles, HS 3 en daarmee scoorde hij 6 matchpunten.

Merwehof 3 – RCD 2, uitslag: 33-25

Merwehof: Theo Janssen(23), Dirk Hofman(23), Henk Rijsdijk(17)

RCD: Adrie v.d. Gaag(29), Jan Buijtenhek(16), Ad Wevers(16)

Adrie begon in de 1ste partij uiterst moeizaam en zag tegenstander Theo steeds verder uitlopen die uiteindelijk een 18-8 voorsprong nam. Adrie kwam ijzersterk terug met diverse mooie series van 4 en 3 en naderde zijn tegenstander. Uiteindelijk wist Adrie – geheel tegen de verwachting in – de partij te winnen in 52 beurten, HS 4 en 0,557 gemiddeld en scoorde daarmee 12 matchpunten voor de ploeg. Ook in de 2de partij begon Jan heel moeizaam aan de partij en zag ook zijn tegenstander ver uitlopen. Jan toonde weer eens zijn wedstrijdmentaliteit en vocht zeer sterk terug maar kwam na 67 beurten uit op 14 caramboles, HS 3 en scoorde daarmee 8 matchpunten. Ad kon in de 3de partij in het begon redelijk bij blijven maar zag zijn tegenstander Henk met diverse mooie series een voorsprong nemen. Henk won de vlotte partij in 41 beurten en Ad kwam niet verder dan 9 caramboles, HS 2 en scoorde 5 matchpunten voor de ploeg.

RCD 3 – Merwehof 10, uitslag: 29-33

RCD: Boudewijn v.d. Schaaf(57), Arnold Naingglolan(54), Henk van Leeuwen(54)

Merwehof: John Bosch(72), Jaap Hakkebrak(64), Gerrit van Turenhout(57).

Boudewijn en John legden een spannende partij op de biljarttafel met diverse mooie series van beide spelers. Het was John die de partij wist te winnen in 29 beurten. Boudewijn kwam uit op t52 caramboles, HS 5 en scoorde 9 matchpunten. Arnold was goed op dreef en scoorde 12 matchpunten voor de ploeg door in 28 beurten te winnen van Jaap. Arnold had een HS van 10. Henk kwam in 31 beurten uit op 47 caramboles en moest dus tegenstander Gerrit feliciteren met de overwinning. Zelf had Henk een HS van 8 en scoorde daarmee ook 8 matchpunten voor de ploeg.

RCD 4 – RCD 5, uitslag: 23-31

RCD 4: Koos Auerbach(64), Wim Kramers(36), Dick van Gendt(28)

RCD 5: Gerard Schellenbach(64), Wim de Witte(42), Ben Vondermans(33).

Dick en Ben speelde de 1ste wedstrijd. Dick had een offday en moest duidelijk weer wennen aan het biljart en kwam na 20 beurten uit op 12 caramboles, S 4 en scoorde daarmee 4 matchpunten. Ben won dus de partij met o.a. een HS van 9 en hij speelde 1,650 gemiddeld en behaalde dus 12 matchpunten voor de ploeg. Wim K moest het opnemen tegen Wim de W en laatstgenoemde won de partij in 30 beurten met o.a. een HS van 7 en dus 12 punten voor de ploeg. Wim K., kwam uit op 26 caramboles, HS 5 en scoorde daarmee 7 punten voor de ploeg. De topper van de avond ging tussen Koos en Gerard. Beide spelers maakten er een mooie partij van met aan de lopende band diverse mooie series. Het was uiteindelijk Koos die na 22 beurten de overwinning binnen sleepte en dus 12 punten voor de ploeg scoorde met o,a. een HS van 14 en hij speelde 2,909 gemiddeld Gerard kwam uit op 46 caramboles, HS 13 en speelde een gemiddelde van 2,090 en scoorde daarmee 7 punten.

RCD 6 – HWA 6, uitslag 29-24

RCD: Janus Ponte Jr.(42), Ad Wevers(36), Kees Kok(33)

HWA: Kees van Gorkum(42), Piet Klein(33), Cees van Namen(30)

In een gelijk opgaande partij met mooie series van beide spelers Kees en  Janus, was het Janus die deze uitermate vlotte partij wist te winnen in 21 beurten en dus 12 punten scoorde met o.a. een HS van 8 en een gemiddelde van 2,000. Kees kwam uit op 30 caramboles, HS 8 en scoorde 7 punten voor zijn ploeg. In de 12de partij had Ad een offday en speelde meer tegen zichzelf dan tegen zijn tegenstander Piet Klein, die dankbaar profiteerde van het door ad aangeboden spel en het was Piet die de partij in winst wist om te zetten na 27 beurten. Ad kwam uit op slechts 18 caramboles en scoorde daarmee 5 matchpunten voor de ploeg. In de 3de partij legde Kees K. zijn wil op aan tegenstander Cees van N. die wel de pech had dat vrij veel ballen net mis waren. Kees K. bleef sterk spelen en behaalde de winst binnen na 35 beurten met o.a. een HS van 4 en scoorde 12 punten voor de ploeg. Cees van N. kwam uit op 17 caramboles, goed voor 5 punten.

Overig biljartnieuws:

Driebanden Groot, districtscompetitie

Carambole A2 – RCD A, uitslag 25-33

Carambole: Hans Lohmann(21), Arie Huisman(17), Arie Huisman(18)

RCD: Frans de Visser(27). Adrie v.d. Gaag(23), Wout v.d. Berg(23)

Ook in de 3de competitiewedstrijd bleef RCD A aan de winnende hand en boekte een fraaie overwinning op tegenstander Carambole A2. Frans won zijn partij in 43 beurten met o.a. een HS van 5 en scoorde 12 punten. Adrie wist wederom niet te winnen in deze competitie maar de 1ste winst komt steeds dichterbij. In 44 beurten kwam Adrie uit op 22 caramboles, één tekort voor een verdiende remise. Adrie scoorde dus 9 punten en had o.a. een HS van 6 en speelde 0,500 gemiddeld. Wout wist zijn partij te winnen maar had voor 23 caramboles wel 67 beurten nodig met o.a. een HS van 4 en scoorde dus ook 12 matchpunten voor de ploeg.

Onder de naam RCD/Kloens /Bestrating, wordt deelgenomen aan Driebanden Groot in de landelijke competitie. RCD/Kloens Bestrating is ingedeeld in de 4e divisie groep 3. Het team bestaat uit 8 spelers, te weten: Frans de Visser, Hans Lohmann, Wout v.d. Berg, Jan van Lankeren, Adrie v.d. Gaag, Leo Lievaart, Roberto Stiegelis en Gerard Peer. Een wedstrijd bestaat uit 4 partijen waarbij de 1ste en 2de man 25 caramboles moeten maken voor de winst en de 3de en4de maan elk 20 caramboles. Een gewonnen wedstrijd levert 2 punten op, een gelijkspel 1 punt en verlies 0 punten. Inmiddels heeft RCD/Kloens Bestrating één partij gespeeld, te weten:

RCD/Kloens Bestrating – DCM 2 Bongaards Transport, uitslag: 2-6

RCD: Hans Lohmann, Wout v.d. Berg, Jan van Lankeren, Leo Lievaart

DCM 2 Bongaards Transport: Jack Bongaards, John van Weerd, Marco Bongaards en Wil Christiaanen.

In de 1ste partij kwam Hans Lohman uit op 21 caramboles uit 46 beurten met o.a. een HS van 3. In de 2de partij kwam Wout v.d. Berg in 53 beurten uit op 22 caramboles met o.a. een HS van 5. Jan van Lankeren kwam in de 3e partij na 43 beurten tot 17 caramboles maar had wel een fraaie serie van 6 op de teller staan. Winst was er in deze wedstrijd alleen weg gelegd voor Leo Lievaart met 20 caramboles in 54 beurten, HS 2 en wel 2 matchpunten voor de ploeg.

De volgende wedstrijden staan op de rol:

Do 12 sep. De Staart TVM RCD/Kloens Bestrating
Di  01 okt. RCD/Kloens Bestrating Cafedepijp.nl

Al met al is het wel een heel groot epistel geworden, maar de biljartliefhebbers zijn zo wel up to date geinformeerd over het begin van de biljartcompetities in het seizoen 2019/2020.

Tot een volgend biljartnieuws, eind september 2019.

Uw biljartreporter

Categories: Clubnieuws, Biljart