web

statistics

Nieuwsarchief

Nieuwsberichten: ‘Pupillen’

RCD Ledenshop voor kleding en sporttassen

3 oktober, 2019

De Ledenshop is online.
Goed nieuws, want iedereen kan kleding en sporttassen uit de eigen RCD kledinglijn bestellen.

Om als club eenheid uit te stralen, streeft RCD naar uniformiteit in het dragen van clubkleding. Voor wedstrijdkleding geldt dat die uitsluitend via de club kan worden besteld bij de vaste leverancier. Ook voor de overige kleding geldt dat deze van het merk Hummel dient te zijn; er is hiervoor een speciale RCD kledinglijn gekozen.

Daarnaast blijft Sportcentrum Dordrecht hét verkooppunt voor voetbalkleding, schoenen en materialen voor v.v. RCD leden.

Wat is de Ledenshop?

De Ledenshop is een online tool speciaal ontwikkeld voor de leden van RCD. De shop biedt jou als lid van RCD de mogelijkheid items uit de unieke clubcollectie aan te schaffen.

De Ledenshop is een initiatief van teamwearspecialist Deventrade BV, die onder andere de merken Hummel, Stanno, Derbystar en Reece Australia voert, RCD en Sportcentrum Dordrecht waarmee RCD samenwerkt. De shop is onderdeel van de sponsorovereenkomst die RCD met de kledingleverancier Hummel en Sportcentrum Dordrecht heeft.

Hoe werkt de Ledenshop?

De ledenshop biedt jou als lid van RCD de mogelijkheid items uit de unieke clubcollectie aan te schaffen. Onder het kopje ‘Clubcollectie’ zijn de (bedrukte) kledingstukken te bestellen die specifiek door RCD geselecteerd zijn. Behalve de eigen clubcollectie, biedt de Ledenshop ook de mogelijkheid overige items voor je sport te bestellen, onder ‘Teamwear’ en ‘Accessoires’.

De aankopen die je in de Ledenshop doet, leveren direct voordeel op voor RCD. Iedere bestelling draagt bij aan de bonus die RCD van de kledingsponsor ontvangt. Zo maak je met een aankoop in de Ledenshop dus niet alleen jezelf of iemand anders blij, maar doe je ook iets goeds voor RCD!

De Ledenshop is ingericht om het bestelproces van de clubcollectie voor zowel Sportcentrum Dordrecht als RCD en haar leden zo gemakkelijk en eenvoudig mogelijk te maken. Levering van je bestelling vindt plaats via Sportcentrum Dordrecht. Als je een bestelling plaatst, kun je deze binnen enkele dagen bij hen ophalen. Als je vragen of opmerkingen hebt over de Ledenshop, kun je contact opnemen met Sportcentrum Dordrecht.

Klik op het logo hieronder om naar de ledenshop te gaan.

Start trainingen RCD jeugd seizoen 2019-2020

18 augustus, 2019

Aankomende maandag 19 augustus starten de trainingen weer.
Bij deze per lichting de aanvang van de trainingen inclusief de tijden voor het nieuwe seizoen: KG= kunstgras, AW = All Weather veld

LET OP!  Het KG veld is momenteel niet geschikt voor trainingen, bij gereedheid van KG wordt dit via de app groepen gecommuniceerd.
In plaats van KG wordt ernaast op veld C getraind, WANNEER ER RUIMTE OP AW IS DAN VELD C ZOVEEL MOGELIJK BESPAREN. Dit is namelijk een wedstrijdveld.

JO19:  21:00 uur (KG/Veld C) bij voorkeur op All Weather veld

JO17-1/2 en JO16-1: 20:00 uur AW

MO17-1 en MO19-1: 20:00 uur KG/Veld C

JO15-1, JO14-1 en JO13-1/2: 1900 uur AW

JO13-3/4, MO15-1, JO14-2 en JO15-2: 19:00 uur KG/Veld C

JO11 en MO13: 18:00 uur AW

JO10-9-8: 18:00 uur KG/Veld C

JO7: 18:00 uur naast KG – trainen alleen op maandag

Op woensdag is de indeling omgedraaid.

Let op! Alle meiden-teams en JO7 beginnen een week later: 26 augustus !

Anass Aachir (JO11-1) verhuist naar NAC

3 juni, 2019

In navolging op het bericht van 31 december 2018 waarin we meldden dat maar liefst 5 spelers van RCD (Max Platteschorre, Noah Meijers, Finn Dielessen, Anass Aachir en Denz Dielessen) waren uitgenodigd voor een stage bij NAC, kunnen we nu trots vertellen dat Anass Aachir officieel voor 2 jaar is gecontracteerd door NAC en de aankomende 2 seizoenen zijn kwaliteiten daar in de JO-11 (en vervolgens de JO-12) mag gaan laten zien.
Voor Max,  Noah,  Finn en Denz is dit avontuur na de eerste selectieronde geëindigd, maar ze kijken trots terug op een hele mooie ervaring.

 

Een hele knappe prestatie van Anass om uit de vele tientallen talentvolle kinderen uit te worden gekozen!
Anass heeft gedurende de stages en selectierondes laten zien dat hij daar thuis hoort en wij van RCD zijn daar erg trots op!

Anass zal zo nu en dan nog voor extra trainingen aansluiten bij het nieuw te vormen JO11-1 team van RCD.

We wensen Anass en de trotse familie Aachir heel veel voetbalplezier bij NAC!

Categories: Pupillen, Voetbal

JO11-1 sluit in bloedvorm het seizoen af

30 mei, 2019

De JO11-1 van RCD heeft deze jaargang in de hoofdklasse gespeeld. Voor deze generatie (geboortejaar 2008) niets nieuws.
Onder leiding van een nieuwe hoofdcoach is er vanaf dag 1 duidelijk gemaakt aan de jongens wat de bedoeling is tijdens de wedstrijden. Alles, zo goed mogelijk, voetballend oplossen. Een aantal kenmerken werden wekelijks aan de jongens kenbaar gemaakt:
– Diepte voor breedte
– Elkaar helpen
– Nooit opgeven
– Fouten maken mag
Maar vooral…….PLEZIER MAKEN
In de najaarscompetitie werd deze spelopvatting (fouten maken mag) met enige regelmaat afgestraft door de tegenstanders. Aan het eind van deze competitie 7e geworden van de 11 teams met 12 punten.
De KNVB was van mening dat dit niet voldoende was om in de hoofdklasse te mogen blijven. RCD heeft hier bezwaar tegen gemaakt en gelukkig kwam er toch nog een plaatsje vrij in de hoofdklasse.
In de voorjaarscompetitie bleven dezelfde kenmerken van kracht. Echter waren wij op dit moment zover in onze ontwikkeling dat wij allemaal baas over de bal, én dus vaak ook over de tegenstander waren. Iedereen kende zijn plek in het team.

In deze competitie bleef het tot 2 speeldagen voor het eind erg spannend. Zo konden er nog 5 ploegen kampioen worden. Op de laatste speeldag was de stand IFC 23 pnt, GJS 22pnt, RCD 20 pnt, Alblasserdam en Drechtstreek 19 pnt.
Onze helden speelden de laatste wedstrijd tegen GJS om de 2e (en misschien wel 1e) plek. Maar, we konden ook zomaar nog 5e worden. Wat ook knap had geweest.
GJS kwam het veld op met een houding van… Dat gaat ons wel lukken tegen die kleintjes.
Er ontstond een hele mooie wedstrijd met aanvallen over en weer. GJS heeft nagenoeg dezelfde spelopvatting als RCD. In eerste instantie alles proberen voetballend op te lossen met als afwisseling af en toe de lange bal.
RCD was in de 1e helft technisch en in het positiespel iets beter dan GJS, maar niet veel. Na 30 minuten een toch wel redelijk terechte ruststand van 0-0 (al was GJS een aantal maal dichtbij een doelpunt met schoten voorlangs).
Na een speech (een hele relaxte met wat gelach) begonnen wij aan de 2e helft. In de 5e versnelling wel te verstaan. Onze (kleine) mannen liepen GJS aan alle kante voorbij. Na 5 minuten een vrije trap aan de zijkant van het doen. Tikkie naar links en BAM! 1-0. Iedereen sprong over elkaar heen van blijdschap. Ook de wisselspelers sprintten het veld in. Hierna had RCD toch wel het betere van het spel, maar we moesten alert blijven.
7 minuten voor tijd een flitsende aanval. Schot op doel, keeper stopt hem net.
Uit de rebound 2-0.
Iedereen (ook de supporters) werden gek. De laatste 5 minuten volop kansen voor ons. GJS ging de beuk er in gooien, maar wij lieten ons niet uit de tent lokken (op 1 momentje na dan).
Deze stand liet het toe om onze Anass zijn verdiende publiekswissel te geven (hij vertrekt naar NAC). Her en der toch wat natte oogjes. De uitstekend fluitende Jeffrey Koks vond het mooi geweest en floot af. RCD door het dolle heen. Bij GJS dropen enkele spelers huilend het veld af. Hun trainer riep hen terug om toch de hand te schudden. We zijn zeker 2e geworden.
Helaas heeft IFC gewonnen van ASWH en zijn kampioen geworden. RCD dus 2e van de 12. Een hele knappe prestatie.
Als toetje mochten de mannen op zondag 26 mei aantreden op het sterke toernooi bij EBOH. Dit toernooi hebben wij met overmacht en mooi spel gewonnen.
Wat een topweekend waar RCD heel erg trots op is.
De volgende spelers hebben dit memorabele seizoen mogelijk gemaakt.
Terje – Dani – Ben – Oliwier – Moreno – Noah – Nadim – Julian – Thijs – Anass
Allen een fijne vakantie en tot snel.

 

Categories: Pupillen, Voetbal

Trainingstijden jeugdteams

29 mei, 2019

Het seizoen 2018-2019 is bijna ten einde en vanaf volgende week  gaan we ons richten op het komende seizoen 2019-2020. Dit doen we op dezelfde wijze als vorig jaar.
Vanaf maandag 3 juni gaan we trainen met  de nieuwe leeftijdsgroepen. Let op dat voor de huidige leeftijdsgroepen JO10 t/m JO7 niets veranderd. Deze spelen nl allemaal in hetzelfde geboortejaar.
De komende weken zal door de trainers gekeken zal worden naar de voetbalkwaliteiten van de spelers. Dit geldt niet bij de meisjes teams. Het is belangrijk dat je bij de trainingen aanwezig bent, zodat de trainers een goed beeld van je krijgen.
Wanneer er oefenwedstrijden ingepland worden door de trainers, zal het niet  mogelijk zijn om dit voor iedereen te organiseren. (Hoofdtrainers zijn vrij om trainingen in te plannen t/m 19 juni).
Sommige spelers/speelsters zullen te maken krijgen met een nieuwe trainer en een nieuwe trainingstijd, dus hierbij plaatsen we alvast de lijst met hoofdtrainers /trainingstijden per leeftijdsgroepen.
Maandag kun je je melden bij de (hoofd)trainers  en krijg je van hen verdere instructies. Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent. KG = kunstgras, AW = All weather, V= Veld (C)

Let op! 2e jaars JO19 junioren (2000) worden persoonlijk benaderd door TC Junioren/senioren  m.b.t. mee trainen senioren

JO19: Geboortejaren: 2001 en 2002
Jim Krijgsman (21:00-22:00  KG)

JO17: LET OP – alle huidige JO16-1/2 spelers
Gerard Laros + Domenic Schenkhuysen (tot einde seizoen)                                               (20:00-21:00  AW/V)

JO16: LET OP – alle huidige JO15-1 spelers (19:00-20:00  KG) na de zomerstop naar 20:00
Jeroen Snoek

JO15- Wim van Kooten en andere trainers – inmiddels al gestart

JO14: Geboortejaar: 2006
Erik Smulders + Ryan Engelen + Jeffrey Koks (19:00-20:00  AW/V)

JO13-JO12: Geboortejaren: 2007 en 2008
Danny Spits + andere trainers De groep spelers die door Danny getraind gaan worden zullen persoonlijk benaderd worden (19:00-20:00  AW/V)

JO11 t/m JO8: Geboortejaren: 2009-2010-2011-2012

Diverse trainers   Let op dat voor de huidige leeftijd groepen JO11 t/m JO8 niets veranderd.          (18:00-19:00  KG)

Let op JO7 mini’s met geboortejaar 2012  sluiten op de MAANDAG EN WOENSDAG aan bij de JO8-JO9 Groep en gaan trainen om deze tijd – geboortejaar 2013 blijven bij de mini’s op veld C op maandag.
Deze groep zal NIET trainen op woensdag 5 juni

De MO19 t/m MO13 blijven t/m de zomerstop in de huidige samenstellingen trainen.

De trainingsdagen: maandag en woensdag.
Op 10 juni wordt er NIET getraind vanwege Pinksteren.

We zullen de -voorlopige- teamindelingen wederom vóór de zomerstop bekendmaken voor zover dit mogelijk is.
Wat bedoelen wij met voorlopige indeling? Wij bedoelen hiermee dat de teams met deze indeling aan het nieuwe seizoen beginnen. Pas na de 1e competitiewedstrijd (september) worden de indelingen automatisch definitief. De competitie begint pas na het beker voetbal.
We kiezen voor deze methode om voor de zomer iedereen zoveel mogelijk te laten weten waar men aan toe is, maar tegelijkertijd in augustus/september eventueel nog wat te kunnen veranderen. Uiteraard doen we dit alleen als we hier een goede reden voor hebben.
Uitzonderingen hierop zijn in ieder geval de JO12 t/m JO7  pupillen deze worden medio september, 2 weken voor de start van de competitie bekend gemaakt.

RCD traint door tot en met woensdag 19 juni, maar het kan zijn dat sommige trainers besluiten eerder te stoppen/ of langer door te trainen. Let daarom goed op wat hierover gezegd wordt door de trainer!

RCD loopt NIET! mee met de avondvierdaagse.

Tot slot wensen wij jullie allemaal nog ontzettend veel plezier op de diverse toernooien en kijken we uit naar ons eigen Mixtoernooi op 22 en 23  juni.

RCD JO10-1 kampioen hoofdklasse!

28 mei, 2019

U zult denken ‘kampioen’? Maar er worden in die leeftijdscategorie toch geen punten/uitslagen/standen bijgehouden? Nou, in dit geval was het niet zo moeilijk. De ploeg van JO10-1 (getraind en gecoacht door Melvin Gerad en Werner Dielessen) hadden van de 12 wedstrijden alleen van Oranje-Wit verloren en juist die ploeg troffen ze op de laatste speeldag. Oranje-Wit JO10-1 had inmiddels al 4 verliespunten opgelopen, dus een gelijkspel was in theorie voldoende.

RCD begon niet zo sterk aan de partij waardoor de stand halverwege 1-3 in het voordeel van Oranje-Wit stond. Maar na de rust heeft RCD zich knap herpakt en in 25 zenuwslopende minuten terug geknokt tot een verdiend 4-4 gelijkspel waardoor het ‘kampioenschap’ veilig was!

Een hele knappe prestatie in deze zware hoofdklasse van Mati, Chris, Noah, Denz, Finn, Max, Dylano en Collin!

Categories: Pupillen, Voetbal

Trainers gezocht

9 mei, 2019

RCD is voor volgend seizoen op zoek naar 2 nieuwe JEUGDTRAINERS voor onze junioren van JO15-2 en JO17-2 (gemiddelde werkbelasting 5 uur p/w).

De RCD-jeugdtrainer verzorgt de trainingen op maandag- en woensdagavond en begeleidt en coacht het team op wedstrijddagen. Het nieuwe seizoen 2019-2020 start op maandag 19 augustus.

De jeugdtrainer

– houdt de junioren enthousiast voor het voetbalspel, onder meer door het geven van aantrekkelijke trainingen;

– maakt van de junioren betere voetballers en teamspelers, door oog te hebben voor zowel de voetbaltechnische- als de opvoedkundige taak;

– onderhoudt het nodige contact met ouders/verzorgers van spelers;

– zorgt voor discipline en naleving van de normen en waarden van de vereniging;

– neemt deel aan het trainersoverleg en legt verantwoording af aan de Technische Commissie;

– kan investeren in zijn ontwikkeling als jeugdtrainer dankzij diverse opleidingsmogelijkheden;

– weet dat zaterdag de mooiste dag van de week is.

Bent u die topcoach, klaar voor een mooie transfer? Neem dan contact op met Barry Pennock, Technische Commissie jeugd, telefoon 06-44894283 of e-mail barrypen@hotmail.com

Categories: Junioren, Pupillen, Voetbal

Jeugdtrainers seizoen 2019-2020

8 april, 2019

Voor volgende seizoen zullen de volgende trainers de desbetreffende lichtingen trainen:

Jim Krijgsman JO19-1
Gerard Laros JO17-1
Jeroen Snoek JO16-1
Wim van Kooten JO15-1
Erik Smulders / Ryan Engelen JO14-1
Danny Spits JO13-1

RCD is blij dat de jeugd zich goed kan blijven ontwikkelen onder bovenstaande trainers met als uiteindelijk doel na de JO19 door te stromen richting selectie van de senioren.

De trainers voor lagere teams worden op een ander moment bekend gemaakt.

De technische commissie jeugd

Avondvierdaagse

2 april, 2019

Beste ouders en kinderen,

De avondvierdaagse komt er weer aan. Het afgelopen jaar heeft RCD meegelopen met de avondvierdaagse. Ook dit jaar willen wij weer meelopen.

De avondvierdaagse wordt gelopen op 4, 5, 6 en 7 juni 2019. Wij lopen alleen de 5 km. Doordat wij alleen de 5 km lopen kan iedereen met ons meelopen.

Heb je zin in 4 gezellige avonden geef je dan snel op via het onderstaande strookje en lever dat samen met het inschrijfgeld uiterlijk maandag 24 april 2019, in de brievenbus van het JAC (achter de deur)

Het inschrijfgeld bedraagt € 6,00.

Ook hebben wij deze avonden een aantal begeleiders nodig.

Wilt u als begeleider meelopen geef dit dan aan op onderstaand strookje.

Als je meegaat met Pinksterkamp (vanaf 8 jaar) maar je wilt ook meelopen met de avond4daagse kun je misschien na het lopen door je ouders naar Eersel gebracht worden of op zaterdagochtend voor 11 uur (i.v.m. dagprogramma). Uiteraard kun je ook alleen de eerste 3 dagen meelopen. Indien je dan Niet met de bus meegaat, schrijf dat dan op het onderstaande strookje erbij zodat ik dat door kan geven.

Dus alle sportvrienden nodigen we van harte uit om met ons deze sportieve uitdaging tot een goed einde te brengen.

Met sportieve groet,

Jeugd Activiteiten Commissie

−──−──−──−──−──−──−──−──−──−−──−──−──−──−──−──−──−──−──−─

Ik loop mee met de avondvierdaagse:

 

Naam:                                                                                                          

 

Elftal:                                                                                                          

 

E-mail: :                                                                                                       

 

Ik wil als begeleider meelopen:

 

Naam en telefoonnummer:                                                                                                       

De grote Plusactie is van start gegaan

15 maart, 2019

Vanaf nu kan er gespaard worden.
Dankzij onze promotieleden kun je nu ook zien hoe de artikelen er uit gaan zien met het RCD logo en de foto.
Zij waren zaterdag 16 maart ook aanwezig bij de start van de actie bij Plus Valkzicht.
Heb je niemand om voor te sparen, maar doe je wel boodschappen bij de Plus, je kan ook sparen voor leuke artikelen met enkel het RCD logo.
Deze zijn te bestellen in onze eigen RCD fanshop: https://rcd.clubfund.nl/WebshopClub