web

statistics

Nieuwsarchief

Nieuwsberichten: ‘Perspublicaties’

‘Hup, samen naar buiten nu. Niet opgeven. Lekker voetballen.’

2 september, 2018

Als sponsor van onze vereniging start ING Nederland het nieuwe voetbalseizoen met deze motivatiespeech voor het hele Nederlandse voetbal.

Hiermee willen zij een positief signaal afgeven voor de toekomst van het Nederlandse voetbal.

Iedereen heel veel succes komend seizoen! We gaan er weer een mooi jaar van maken.

https://www.youtube.com/watch?v=JpjE0l7JafU&feature=youtu.be

Categories: Perspublicaties, Voetbal

Tim Frank in het AD: “Nog nooit van Dubbeldam verloren…”

10 maart, 2018

Categories: Perspublicaties, Senioren, Home

Michael en Louis Laros in AD de Dordtenaar

16 december, 2017

Nieuwe trainer RCD 1 seizoen 2017-2018

1 februari, 2017

Pipi Pruymboom nieuwe trainer RCD

namens de technische commissie van RCD is het bestuur verheugd te melden dat Pipi Pruymboom met ingang van seizoen 2017-2018 de nieuwe trainer wordt van RCD 1. Pipi zal dit in combinatie doen met het trainerschap bij zaterdag eersteklasser Oranje Wit waar hij al sinds 2011 de scepter zwaait.

Pruymboom werd op zijn vijfde lid van SSW waar hij de hele jeugd doorliep om daarna door te gaan naar het eerste elftal. De ras-Dordtenaar haalde ook het profvoetbal. Bij DS’79, later bij FC Dordrecht en Excelsior waar hij het na één jaar voor gezien hield.

Pruymboom belandde hierna bij Heerjansdam, waar hij nog jaren met plezier voetbalde.

Als trainer was SSW zijn eerste club. Voor de cursus oefenmeester 2 liep Pruymboom stage bij ’s-Gravendeel waar hij snel gevraagd werd om trainer te worden van het eerste elftal. Pruymboom bleef zes en half jaar bij ’s-Gravendeel en bracht die club van de derde naar de eerste klasse.

Na twee jaar Heerjansdam, waar hij degradeerde uit en weer promoveerde naar de hoogste afdeling in het amateurvoetbal, kwam Pruymboom in 2010 bij Oranje Wit terecht waar hij nog een contract voor onbepaalde tijd heeft.

RCD bestuur en technische commissie

In memoriam Walter Fortuin

11 januari, 2017

Walter Fortuin

dsc05312

In memoriam

Als een donderslag nee……een mokerslag bij heldere hemel kwam bij RCD het bericht binnen dat Walter Fortuin op maandag 9 januari 2017 op de veel te jonge leeftijd van 59 jaar is overleden.

Op zeer jonge leeftijd kwam Walter al in aanraking met het RCDvirus. Samen met zijn vader Kees, ooms en andere familieleden bracht hij al jong veel tijd door bij de club bij het onderhouden van de voetbalvelden. Daarnaast was Walter ook een verdienstelijk voetballer. Als vaste (linker)middenvelder speelde hij vele jaren in het tweede elftal van de A-selectie. Later speelde hij voornamelijk als keeper in de lagere elftallen.
Van oktober 1988 tot oktober 2015 was Walter bestuurslid bij RCD. Gedurende deze 27 jaar beheerde Walter steeds de portefeuille Technische zaken waarbij hij ook zitting had in de Elftalcommissie, de latere Voetbalcommissie. Binnen het bestuur was hij van 1989 tot 1990 ook nog een jaar jeugdvoorzitter. Iedereen leerde hem kennen als een zeer kundige bestuurder. De onmisbaarheid van Walter voor de club blijkt uit de vele zaken die hij naast zijn bestuurslidmaatschap ook nog aanpakte als vrijwilliger, bijvoorbeeld als barmedewerker, leider eerste elftal, scheidsrechterbegeleider eerste elftal, het als bestuurslid en later als wedstrijdsecretaris vertegenwoordigen van RCD bij uit- en thuiswedstrijden van het 1ste elftal, clubscheidsrechter, mede-organisator van het jaarlijkse mixedtoernooi voor senioren en junioren, contactpersoon voor het Sportbedrijf Dordrecht en de Gemeente Dordrecht, bijhouden standenborden in het clubhuis, materiaalbeheerder, contactpersoon met de KNVB en overige instanties zoals Sportcentrum Dordrecht, beheerder van het clubhuis. Wat misschien nog wel het allerbelangrijkste was, is dat Walter bij al deze activiteiten altijd voor iedereen, van jong tot oud, aanspreekbaar was en waar het maar kon de helpende hand bood. Hij had dan ook veel vrienden binnen en buiten RCD.

Vanwege zijn grote betekenis voor RCD is Walter benoemd tot Lid van Verdienste en bij zijn aftreden op 26 oktober 2015 tot Erelid.
Ook de KNVB waardeerde zijn verdiensten voor het voetbal in het algemeen met de Gouden speld van Verdienste.

Het plotselinge heengaan van Walter slaat een zeer diepe krater binnen het verenigingsleven. Walter is onvervangbaar. Eén ding is daarom zeker……. het zal nooit meer worden zoals het was.

Het bestuur van RCD wenst namens alle leden zijn broer Edwin en alle overige familieleden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Overlijden Walter Fortuin – verenigingsrouw

10 januari, 2017

Beste leden van RCD,

helaas bereikte ons vandaag het droevige bericht dat Walter Fortuin, prominent lid van de vereniging en iedereen welbekend, vannacht overleed.

Deze week zal daarom geen enkele sportieve activiteit plaatsvinden. Dat betekent dat alle trainingen en wedstrijden niet door zullen gaan.

Later zal meer uitgebreid berichtgeving volgen. Voor nu spreekt het bestuur haar grote bedroefdheid uit.

Namens het bestuur van RCD,

Janneke van Kersen

secretaris RCD

RCD en trainer Frank Zwakhals

8 januari, 2017

RCD en trainer Frank Zwakhals aan het eind van het seizoen uit elkaar

RCD en Frank Zwakhals hebben, in goed onderling overleg, besloten het contract met Frank Zwakhals, trainer van RCD1, aan het eind van het seizoen 2016-2017 niet te verlengen.

Frank heeft de afgelopen 2,5 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de sportieve ontwikkeling van het eerste elftal van RCD. Onder zijn leiding promoveerde RCD 1 vorig seizoen naar de derde klasse. Ook in het huidige seizoen zijn de resultaten conform de verwachtingen met een derde plaats in de winterstop.

Desalniettemin zijn beide partijen het eens dat dit de juiste beslissing is.

RCD wenst Frank veel succes met het vinden van een nieuwe uitdaging. Beide partijen gaan er alles aan doen om het lopende seizoen op passende wijze af te sluiten.

RCD start de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer.

 

Het bestuur van RCD

27-03-2009 Stem vh Weekend

27 maart, 2009

pub_27-03-2009_stem_vh_weekend

Categories: Perspublicaties

27-03-2009 Stem vh Weekend Dordtenaar vd Week

27 maart, 2009

pub_27-03-2009_stem_vh_weekend_2

Categories: Perspublicaties

27-03-2009 Dordt Centraal

27 maart, 2009

pub_27-03-2009_dordt_centraal

Categories: Perspublicaties