web

statistics

Nieuwsarchief

Nieuwsberichten: ‘Clubnieuws’

Winterstop jeugdvoetbal

9 december, 2019

De winterstop voor de jeugd zal dit jaar ingaan na de laatste speeldag (inhaalronde) op zaterdag 21 december.
De laatste trainingen zijn op maandag 16 december.

Mochten elftallen nog willen trainen op woensdag 18 december dan gaat dat in overleg met de trainer, alsmede ook als elftallen eerder stoppen met trainen.
Het clubhuis is op woensdag 18 december gesloten.

In het nieuwe jaar zal de training voor de jeugd weer starten vanaf maandag 6 januari 2020.

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

De jeugdcommissie RCD

Biljartcompetitie 2019-2020 halverwege: stand van zaken

8 december, 2019

Het seizoen biljartseizoen 2019/2020 zit er voor de helft op en dit betekent dat de moyennes en het aantal te maken caramboles voor een aantal spelers wordt aangepast. Een en ander is weergegeven in onderstaand staatje:

Naam: Team Car. was Car. wordt Nieuw gemiddelde
Arnold Nainggolan 3 54 57 1,848
Koos Auerbach 4 64 68 2,215
Wim Kramers 4 36 39 1,200
Gerard Schellenbach 5 64 68 2,207
Ben Vondermans 5 33 33 1.064
Janus Ponte Jr. 6 42 45 1,476
Peter Poort 6 26 26 0,750

Alle genoemde spelers gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Vervolgens volgt onderstaand een kort overzichtje van de behaalde resultaten en plaatsing in de poule halverwege de biljartcompetitie 2019/2020, per spelsoort:

 

Driebanden, klein biljart:

RCD 1 speelt tot nu toe een wisselvallig seizoen en staat op dit moment op een 6de plaats met 400 matchpunten behaald uit 14 wedstrijden. De achterstand op nr.1 in de poule, HZO 1, bedraagt 57 punten.

RCD 2 bivakkeert op een teleurstellende 11de plaats in een poule van 13 ploegen. Volgens teamleider rob zit een kampioenschap er dit seizoen niet meer in en worden de individuele spelers ook halverwege niet in moyenne laat staan in het aantal te maken caramboles verhoogd.

Libre, C2 niveau:

RCD 3 staat in een poule van 10 teams in de middenmoot op een 5de plaats met 398 matchpunten uit 14 gespeelde wedstrijden. De achterstand op nr. 1 in de poule, Spatje 4, bedraagt 26 punten. Een plaats bij de eerste 3 ploegen behoort nog steeds tot de mogelijkheid.

Libre, C3 niveau.

RCD 4, RCD 5 en RCD 6 spelen in dezelfde poule die uit 12 ploegen bestaat. RCD 4 staat op een 3de plaats met 413 matchpunten uit 14 wedstrijden. De achterstand op nr.1 in de poule, Merwehof 13, bedraagt 33 punten. RCD 5 staat op een 4e plaats en heeft 406 matchpunten behaald uit eveneens 14 wedstrijden. RCD 6 blijft enigszins achter en staat momenteel op een 8ste plaats met 394 matchpunten behaald uit 14 wedstrijden.

Driebanden Groot biljart:

District: RCD A staat op de 1ste plaats met 214 matchpunten behaald in 7 wedstrijden en heeft 12 punten voorsprong op de nr.2 in de poule Midget Gilde A2. De competitie omvat 12 wedstrijden, dus met nog 5 wedstrijden te gaan behoort een toppositie tot de mogelijkheid.

Landelijk: In de landelijke competitie staat RCD/Kloens bestrating in een poule van 12 ploegen op een zeer teleurstellende 11de plaats. In het vorige seizoen draaide dit team mee aan de top, maar dit seizoen is het afzien.

Tot zo ver het actuele biljartnieuws. Graag tot een volgende keer.

Uw biljartreporter

Categories: Clubnieuws, Biljart

Bericht van de voorzitter

8 december, 2019

Van de voorzitter.

Bijna 2 weken geleden is er bij RCD de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering geweest en deze was goed bezocht.
Kort en krachtig; RCD staat er goed op, met rond de 1000 leden, verdeeld over de voetbal, tennis, biljart en bridge afdelingen.
Vooruit willen en moeten wij als vereniging.

De mogelijke complex-aanpassingen vanuit de gemeente zijn laatst afgeblazen, maar wij als RCD moeten verder.

Ons clubhuis is mooi gerenoveerd.
Aan de voor- en zijkanten zijn alle kozijnen vervangen en is het hout- en plaatwerk vernieuwd.
Ook is gelijk alles voorzien van nieuw schilderwerk.

Hiernaast is gelijk de entree en opgang naar ons clubhuis geheel vernieuwd.
Het ziet er top uit en is hiermee gelijk een mooi visitekaartje voor de bezoekers.

Ik mag met trots zeggen dat hier opnieuw de onderhoudscommissie, met vrijwilligers van jong naar minder jong, de handen uit de mouwen heeft gestoken.
Dank jullie wel!

Aparte benoeming wil ik bij deze doen voor het Aannemers en Timmerbedrijf Gebr. Tromp.
Ad Tromp namens bestuur en leden bedankt voor de realisatie, begeleiding en advies.

Ons clubhuis is, ook vanaf de N3 gezien, weer een plaatje.

Nu gaan we verder kijken hoe wij van de oude kleedkamers, met mogelijke aanpassingen deels door nieuwbouw, weer een mooi geheel van kunnen maken!

Graag wil ik ook onze A-selectie, inclusief begeleiding, nog een hart onder de riem steken voor de komende laatste wedstrijden tot de winterstop.
Bij het 1e zijn er 7 punten gepakt in de laatste 3 wedstrijden, hulde!
Dit is zeer welkom na de totale offday thuis, de week daarvoor, die helaas zeer fors met 8-0 werd verloren.
Het 2e zit niet al te breed in de spelers en is voor het 1e belangrijk voor aanvullingen bij blessures en schorsingen.
Mede hierdoor zijn de resultaten schommelend; maar ik blijf geloven in het behoud in de 1e reserveklasse!

Zowel in voor- als tegenspoed zul je een selectie moeten blijven.
Beste vrienden hoef je niet te worden, maar in het veld moet je bij wijze van spreken voor elkaar door het vuur willen gaan.
Echter de ene voetballer doet dat met (te) veel coaching, de andere met (te) veel overtredingen en weer een ander met (te) veel acties en (te) veel dreiging.

Lees de laatste zin nog maar eens met het woordje ‘te’ tussen aanhalingstekens en een keer zonder.

Elke voetballer kan zich wel ergens onder plaatsen, maar wees bewust dat je teamgenoot dit zeker ook niet zo hoeft te zien.
Ga daar goed mee om en een elftal zal nog meer een elftal worden.
Het zal echt niet gelijk leiden tot meer punten, maar beter zul je er altijd van worden.

Michael Laros

Categories: Clubnieuws, Home

Biljartnieuws nr. 16

7 december, 2019

Het wedstrijdprogramma voor onze biljartteams voor de aankomende week ziet er als volgt uit:

Ma 09 dec. Spatje 4 RCD 3
Di  10 dec. Merwehof 4 RCD 2
  RCD 6 Merwehof 12
Wo 11 dec. Merwehof 15 RCD 5
Do 12 dec. RCD 1 Carambole 3
  RCD 4 Merwehof 16

Driebanden Groot, landelijk:

Di 10 dec. RCD/Kloens bestrating Bikse Biljarts Bickels 3

Zoals gebruikelijk onderstaand een kort overzicht van de in de afgelopen week gespeelde wedstrijden van onze biljartteams:

Carambole 1 – RCD 1, uitslag: 26-31

Carambole: Wilfried van Beek (65), Henk van Pelt (38), Gerrit Spruyt (29)

RCD: Wout v.d. Berg (32), Adrie v.d. Gaag (29), Roberto Stiegelis (25).

De 1ste partij van de avond tussen Wilfried en Wout leverde direct al vuurwerk op en het werd een zeer spannende wedstrijd. Volgens inside information had Wout zeer grote en onverwachte winstkansen tegen Wilfried maar helaas had Wout voor zijn laatste te maken carambole, dus nr.32, veel te veel beurten nodig (7) waardoor Wilfried terug kon komen in de partij en nog een remise wist te bewerkstelligen na 54 beurten en dit leverde beide teams 10 punten op. Wilfried scoorde nog een HS van 12 en Wout had een HS van 4. In de 2de partij tussen Henk en Adrie speelde Adrie ijzersterk met winst in 36 beurten, HS 4 en hij scoorde 12 punten voor de ploeg. Henk kwam tot 18 caramboles, HS 2 en scoorde daarmee 4 punten voor zijn ploeg. In partij 3 tussen Gerrit en Roberto ging de wedstrijd gelijk op met zeer duidelijke winstkansen voor Roberto. Het was echter Gerrit die de partij in winst wist om te zetten in 54 beurten met o.a. een HS van 3. Roberto bleef steken op 24 caramboles, één tekort voor een verdiende remise en scoorde daarmee 9 punten voor de ploeg.

RCD 2 – Merwehof 3, uitslag: 32-26.

RCD: Adrie v.d. Gaag (29), Jan Buytenhek (16), Ad Wevers (16)

Merwehof: Theo Janssen (23), Dirk Hofman (23), Teus Batenburg (17)

Jan speelde deze avond de 1ste partij tegen Dirk en het zag er lange tijd naar uit dat Dirk een eenvoudige overwinning zou boeken. Zoals de laatste weken wel meer is gebeurd, kreeg Jan plotseling de geest en kwam zeer sterk terug en behaalde geheel onverwachts de overwinning binnen met 16 caramboles in 67 beurten, HS 3 en 12 punten. Dirk bleef steken op 20 caramboles, HS 2 en scoorde 8 punten. De 2e partij tussen Ad en Teus ging gelijk op maar werd uiteindelijk door de iets bal vastere Teus in 66 beurten gewonnen met o.a. een HS van 3 en scoorde daarmee 12 punten. Ad bleef steken op 13 caramboles, HS 2 en scoorde 8 punten. In de 3e partij tussen Adrie en Theo was Adrie duidelijk de bovenliggende partij en won overtuigend met 29 caramboles in 54 beurten, HS 4 en 12 punten waarmee de overwinning werd veiliggesteld. Theo kwam tot 15 caramboles, HS 2 en scoorde 6 punten voor zijn ploeg.

RCD 2 – Merwehof 6, uitslag: 22-34

RCD: Adrie v.d. Gaag (29), Jan Buytenhek (16), Ad Wevers (16).

Merwehof: Han v.d. Boogaart (25). Dirk Hofman (23), Jaap Tul (21).

In de 1ste prijs tussen Adrie en Han nam laatstgenoemde direct het heft in handen en liep met mooie series uit naar een ruime voorsprong. Halverwege de partij kwam Adrie sterk terug met 2 opeenvolgende series van 4 en maakte de partij na 55 beurten uit. Han had de nastoot met nog één carambole te maken. Han maakte de carambole en dus eindigde partij in een remise waarmee beide teams 10 punten voor hun ploeg scoorden. HS van Han was 5 en van Adrie 4. De 2de partij tussen Jan en Dirk werd ditmaal een prooi voor de sterk spelende Dirk die voor zijn 23 caramboles 51 beurten nodig had met o.a. een HS van 3 en daarmee 12 punten scoorde. Jan had een offday en kwam tot slechts 7 caramboles en scoorde daarmee 4 punten, In de 3e partij tussen Ad en Jaap, nam Jaap het initiatief en scoorde aan de lopende band series van 2 caramboles met een uitschieter naar 3 caramboles. Jaap behaalde de winst in 49 beurten en scoorde 12 punten. Ad kwam goed terug en eindigde uiteindelijk op 13 caramboles, HS 2 en scoorde daarmee 8 punten.

RCD 3 – Merwehof 9, uitslag: 24-32

RCD: Arnold Nainggolan (54), Henk van Leeuwen (54), Henk van Leeuwen (57)

Merwehof 9: Don Opstal (80). Karin van Efferen (72), Jaap Tuk (60).

De 1ste partij tussen Arnold en Don ging gelijk op met uiteindelijk de winst voor Arnold in 24r beurten met o.a. een HS van 13 waarmee hij ook 12 punten scoorde. Don bleef steken op 75 caramboles, HS 10 en hij scoorde 8 punten. Henk moest wederom een dubbelpartij spelen omdat Boudewijn nog steeds ziek was en er geen invaller gevonden kon worden. Henk was zelf ook niet geheel okselfris en speelde eerst zijn eigen partij tegen Karin. Karin won de partij overtuigend in 25 beurten, HS 9 en 12 punten. Henk kwam tot 37 caramboles, HS 5 en scoorde 6 punten. In zijn dubbelpartij tegen Jaap verloor Henk ook kansloos in 34 beurten. Winst voor Jaap met o.a. een HS van 8 en 12 punten voor de ploeg. Henk bleef steken op 38 caramboles, HS 5 en hij scoorde wederom 6 punten.

Merwehof 17 – RCD 4, uitslag nog niet bekend.

Bij het opmaken van dit redactionele artikel was de uitslag van de op donderdag 5 december jl. gespeelde wedstrijd nog niet bekend.

RCD 5 – Merwehof 13, uitslag: 27-32

RCD: Ben Janssen (45), Wim de Witte (42), Ben Vondermans (33)

Merwehof: Mark Honkoop (48), Mike Kuijpers (45), Jacqueline Kuijpers (33).

De 1ste partij tussen Ben V. en Jacqueline ging gelijk op tot het moment waarop Jacqueline een HS van 13 uit haar keu toverde en een grote voorsprong nam. Ben kwam nog terug met een HS van 7 maar kon het tij niet meer keren. Jacqueline won de partij in 28 beurten en scoorde 12 punten. Ben kwam tot 28 caramboles en scoorde daarmee 7 punten. Wim speelde een lekkere en vlotte partij tegen Mike met winst voor Wim in 33 beurten, HS 7 en hij scoorde 12 punten. Mike bleef steken op 36 caramboles, HS 5 en hij scoorde 8 punten. De 3e partij tussen Ben J. en Mark werd uiteindelijk door Mark gewonnen in 42 beurten met o.a. een HS van 5 en hij scoorde 12 punten waarmee hij de overwinning voor Merwehof veiligstelde. Ben kwam tot 38 caramboles, HS 6 en hij scoorde 8 punten voor de ploeg.

Merwehof 16 – RCD V6, uitslag: 29-33

Merwehof: Arie Lagendijk (45), Dick Lutke Schipholt (26), Gradus Gerritsen (26)

RCD: Janus Ponte Jr. (42), Kees Kok (33), Peter Poort (26)

De 1ste partij tussen Arie en Janus werd met heel veel geluk gewonnen door Arie in 28 beurten, HAS 7 waarmee hij ook 12 punten scoorde. Janus kwam uit op 38 caramboles, HS 6 en hij scoorde daarmee 9 punten. Winst voor Kees met 33 caramboles in 39 beurten, HS 7 en 12 punten voor de ploeg. Dick scoorde 24 caramboles, HS 4 en hij scoorde 9 punten. Ook was er weer eens winst voor Peter met 26 caramboles in 32 beurten, HS 7 en hij scoorde 12 punten waarmee de overwinning een feit was. Gradus kwam tot 23 caramboles, HS 3 en hij scoorde 8 punten voor zijn ploeg.

Overig biljartnieuws:

Driebanden Groot, district:

RCD A – Midget Gilde A1, uitslag 31-26.

RCD: Frans de Visser (27), Adrie v.d. Gaag (23), Wout v.d. Berg (23)

Midget Gilde: Marco Sterk (32), Cees Kaarsemaker (27), Albert Hijmering (27)

RCD, koploper in de poule, wist deze wedstrijd te winnen en bleef daardoor koploper en hield haar kampioenskansen in stand. Frans kwam in een voor hem zeer moeizame partij van 74 beurten wel tot winst met o.a. een HS van 3 en scoorde 12 punten. Marco kwam tot 29 caramboles, HS 4 en hij scoorde 9 punten. In de 2e partij tussen Adrie en Cees had de laatste over geluk niet te klagen en had diverse konijnen in de aanbieding. Adrie kwam in 51 beurten tot 18 caramboles, HS 3 en scoorde 7 punten. Cees won dus met o.a. een HS van 3 en scoorde dus 12 punten voor zijn ploeg. Ook was er een overduidelijke winst weggelegd voor Wout met 23 caramboles in 39 beurten, HS 3 en hij scoorde daarmee 12 punten. Albert kwam tot 16 caramboles, HS 4 en hij scoorde 5 punten.

Finalemiddag Mixwisselbokaal 2019:

De uitnodigingen voor de finalemiddag – met als inzet de strijd om de felbegeerde mixwisselbokaal – zijn inmiddels verzonden. De finale wordt gehouden op zaterdagmiddag 28 december a.s. Het clubhuis is vanaf 13.30 uur geopend en zoals gebruikelijk bij de biljartwedstrijden zijn supporters weer van harte welkom.

Uw biljartreporter

 

Categories: Clubnieuws, Biljart

Tussenstand na twee klaverjasavonden seizoen 2019-2020

30 november, 2019

Tussenstand na twee klaverjasavonden.

De tweede klaverjasavond van het seizoen 2019-2020 werd een eclatante zege van het gelegenheidskoppel Suze van Rijsbergen en Hans Wevers sr., want met maar liefst 5609 punten lieten zij de achtervolgers op grote achterstand. De tweede plaats deze avond was voor Wim Jesoirens en Gerrit Roubos met 5295 punten, terwijl Piet Schotman en Melt Hekman de derde plaats opeisten met 5166 punten. De poedelprijs was voor Peter en Beppie Oosterwijk met 3463 punten.

Door deze resultaten staat het koppel Hans Wevers en Ton Hermus een straatlengte voor in de tussenstand. Onderstaand de tot nu toe behaalde resultaten van alle koppels:

DEELNEMERS Oktober November TOTAAL
Hans Wevers en Ton Hermus 5055 5609 10664
Wim Jesoirens en Gerrit Roubos 4634 5295 9929
Suze van Rijsbergen en Gerrit van Dooren 4261 5609 9870
Jan Zwang en Rob Zwang 4727 4730 9457
Koos Auerbach en Ad Wevers 5233 4068 9301
Peter van Wijngaarden en Jan v/d Westen 4793 4457 9250
Piet van Niel en Ad van Andel 4057 5093 9150
Jose Roubos en Jannie v/d Loos 4478 4661 9139
Piet en Didi Peters 4718 4367 9085
Ad Klous en René Kuiters 4376 4654 9030
Marjo v/d Bergh en Ina Wiekart 4570 4397 8967
Hans van Rijsbergen en Marcel Boertje 4434 4217 8651
Peter en Beppie Oosterwijk 3990 3463 7453
Piet Schotman en Melt Hekman 0 5166 5166
Desiree Andeweg en Jos Keizer 4811 0 4811
Ad en Wilma Versluis 4629 0 4629
Theo Dokman en Wim van Hof 0 4058 4058
Theo en Corrie van Benschop 0 0 0
Ronald Nusteling en Remi de Groot 0 0 0

 

De volgende klaverjasavond staat gepland op vrijdag 20 december a.s., aanvang 19.45 uur.

RCD Ledenshop voor kleding en sporttassen

30 november, 2019

De Ledenshop is online.
Goed nieuws, want iedereen kan kleding en sporttassen uit de eigen RCD kledinglijn bestellen.

Om als club eenheid uit te stralen, streeft RCD naar uniformiteit in het dragen van clubkleding. Voor wedstrijdkleding geldt dat die uitsluitend via de club kan worden besteld bij de vaste leverancier. Ook voor de overige kleding geldt dat deze van het merk Hummel dient te zijn; er is hiervoor een speciale RCD kledinglijn gekozen.

Daarnaast blijft Sportcentrum Dordrecht hét verkooppunt voor voetbalkleding, schoenen en materialen voor v.v. RCD leden.

Wat is de Ledenshop?

De Ledenshop is een online tool speciaal ontwikkeld voor de leden van RCD. De shop biedt jou als lid van RCD de mogelijkheid items uit de unieke clubcollectie aan te schaffen.

De Ledenshop is een initiatief van teamwearspecialist Deventrade BV, die onder andere de merken Hummel, Stanno, Derbystar en Reece Australia voert, RCD en Sportcentrum Dordrecht waarmee RCD samenwerkt. De shop is onderdeel van de sponsorovereenkomst die RCD met de kledingleverancier Hummel en Sportcentrum Dordrecht heeft.

Hoe werkt de Ledenshop?

De ledenshop biedt jou als lid van RCD de mogelijkheid items uit de unieke clubcollectie aan te schaffen. Onder het kopje ‘Clubcollectie’ zijn de (bedrukte) kledingstukken te bestellen die specifiek door RCD geselecteerd zijn. Behalve de eigen clubcollectie, biedt de Ledenshop ook de mogelijkheid overige items voor je sport te bestellen, onder ‘Teamwear’ en ‘Accessoires’.

De aankopen die je in de Ledenshop doet, leveren direct voordeel op voor RCD. Iedere bestelling draagt bij aan de bonus die RCD van de kledingsponsor ontvangt. Zo maak je met een aankoop in de Ledenshop dus niet alleen jezelf of iemand anders blij, maar doe je ook iets goeds voor RCD!

De Ledenshop is ingericht om het bestelproces van de clubcollectie voor zowel Sportcentrum Dordrecht als RCD en haar leden zo gemakkelijk en eenvoudig mogelijk te maken. Levering van je bestelling vindt plaats via Sportcentrum Dordrecht. Als je een bestelling plaatst, kun je deze binnen enkele dagen bij hen ophalen. Als je vragen of opmerkingen hebt over de Ledenshop, kun je contact opnemen met Sportcentrum Dordrecht.

Klik op het logo hieronder om naar de ledenshop te gaan.

Pinnen? Ja Graag! Ook voor kleine bedragen

30 november, 2019

In ons Clubhuis wordt de voorkeur gegeven aan Pin Betalingen.
Voor u en onze veiligheid !

 

Categories: Clubnieuws, Home

R.C.D. Wintertennistoernooi

29 november, 2019

Beste RCD tennisleden!

Ga jij straks tijdens de jaarwisseling, met een glas champagne en een oliebol in de hand, weer goede voornemens uitspreken voor 2020? Wij helpen je alvast om aan je sportieve voornemens te voldoen, met het  RCD Tennis Wintertoernooi! Het tennistoernooi vindt zaterdag 11 januari plaats, van 11:00 tot 16:00 uur, onder het genot van een lekker kopje soep, een broodje worst, warme vuurkorven en andere winterse taferelen.

Wat houdt het Wintertoernooi in:

 • Iedereen die lid is van RCD Tennis mag meedoen, ongeacht wat je speelsterkte of leeftijd is.
 • Herendubbel en damesdubbel worden apart ingedeeld, mixdubbel zullen wij zoveel mogelijk bij de heren indelen, tenzij er een aparte poule gemaakt kan worden.
 • Je kan jezelf opgeven als koppel of alleen, dan stellen wij een passende tennispartner voor.
 • De koppels worden zoveel mogelijk naar sterkte ingedeeld.
 • Er kan maar bij één onderdeel ingeschreven worden.
 • Als koppel speel je 3 wedstrijden van 45 minuten, meest gewonnen games wint de wedstrijd.
 • Afhankelijk van het aantal deelnemers zal de eerste wedstrijd om 11:00 uur beginnen.
 • Prijsuitreiking rond 16:30 uur, waarna we nog gezellig na kunnen borrelen.
 • Inschrijfgeld € 5,- p.p.
 • RCD zorgt voor de tennisballen
 • Tussen de middag wordt gezorgd voor eten
 • Telt niet mee voor KNLTB rating

Heb je zin in een gezellige tennis dag? Geef jezelf (met of zonder tennispartner) dan vóór 4 januari op bij Ron de Roo, door een e-mail te sturen naar ron.deroo@ciag.nl o.v.v. aanmelding wintertennistoernooi, voor- en achternaam (benoem je tennispartner) en vermeld je speelsterkte.

Wacht niet te lang met inschrijven, het vorige toernooi zat ook snel vol!

Wij gaan voor een gezellige sportieve zaterdag, waar meedoen belangrijker is dan winnen. Tennis je niet mee, kom dan gezellig een drankje drinken en ontmoet andere RCD tennisleden!

 

Groeten,

De Activiteitencommissie

Biljartnieuws nr. 15

29 november, 2019

Het wedstrijdprogramma voor onze biljartteams voor de aankomende week ziet er als volgt uit:

Ma 02 dec. Carambole 1 RCD 1
  Merwehof 16 RCD 6
Di  03 dec. RCD 2 Merwehof 3
  RCD 3 Merwehof 9
Do 05 dec. RCD 2 Merwehof 6
  Merwehof 17 RCD 4
  RCD 5 Merwehof 13

Driebanden Groot, district:

Di 03 dec. RCD A Midget Gilde A1

Zoals gebruikelijk volgt onderstaand een overzicht van de in de afgelopen week gespeelde partijen van onze biljartteams:

Spatje 1 – RCD 1, uitslag: 36-18

Spatje: Anton Giesbergen (32), Leo Lievaart (29), Peter Siebert (29)

RCD: Frans de Visser (44), Adrie v.d. Gaag (29), Roberto Stiegelis (25)

Een zware nederlaag voor het 1e team van RCD. Alle RCD’ers hadden een offday of waren de tegenstanders ditmaal veel sterker? Frans kwam in de 1ste partij tot 28 caramboles in 59 beurten met o.a. een HS van 5 en scoorde daarmee 6 punten voor de ploeg. Winst voor Anton met o.a. een HS van 3. Adrie scoorde ook 6 punten voor de ploeg met 20 caramboles in 32 beurten, HS 6 en hij 0,625 gemiddeld. Leo won de partij met o.a. een HS van 4. Ook ditmaal geen winst voor Roberto die in 58 beurten tot 16 caramboles kwam met o.a. een HS van 3 waarmee hij ook toevalligerwijs 6 punten voor de ploeg scoorde. Peter was dus verzekerd van de winst met o.a. een HS van 3.

RCD 2 – Merwehof 6

Deze wedstrijd is verplaatst naar donderdag 5 december a.s.

RCD 3 – HWA 4, uitslag: 31-31

RCD: Arnold Nainggolan (54), Henk van Leeuwen (54), Henk van Leeuwen (57)

HWA: Teus van der Vlies (80), Gerrit Dubbeldam (76), Teunis v.d. Hengst (64).

RCD begon “gehandicapt” aan de wedstrijd omdat Boudewijn op het allerlaatste moment afhaakte wegens gezondheidsredenen. Getracht is nog een vervanger te regelen voor Boudewijn, maar helaas is dit niet gelukt waardoor Henk een dubbelpartij moest spelen., Henk gaf aan feitelijk te willen afschrijven omdat hij nogal wat last van zijn rechterheup had. De 1ste partij tussen Henk en Gerrit ging gelijk op met diverse prachtige series van beide spelers. Gerrit won uiteindelijk in 31 beurten met o.a. een HS van 19 en scoorde daarmee 12 punten. Henk kwam tot 50 caramboles, HS 12 en scoorde 9 punten. In de 2e partij was Arnold goed op dreef en won de partij in 25 beurten met o.a. een HS van 9 en scoorde daarmee 12 punten voor de ploeg. Teus kwam uit op 75 caramboles, HS 14 en scoorde daarmee 9 punten voor zijn ploeg.  De 3e partij tussen Henk en Teunis leek uit te draaien op een overwinning voor Henk maar Teunis kwam weer in de partij toen Henk vergat caramboles te maken. Na 41 slopende beurten kwamen beide spelers een niet meer verwachte remise overeen. Teunis scoorde een HS van 8 en Henk een HS van 5. Beide spelers scoorden 10 punten voor ploeg waardoor het totaalresultaat uitkwam op 31-31 na 3 zeer spannende wedstrijden.

RCD 4 – HWA 6, uitslag: 24-32

RCD: Wim Kramers (36), Dick van Gent (28), Martin Bellaart (24)

HWA: Leo Zanen (36), Piet Klein (33), Cees van Namen (30).

In de 1ste partij tussen Wim en Leo ging de strijd gelijk op, al hadden de spelers uiteindelijk wel 40 beurten nodig. Leo won de partij en scoorde dus 12 punten met o.a. een HS van 4. Wim bleef steken op 31 caramboles, HS 4 en scoorde daarmee 8 punten. In de 2e partij tussen Dick en Piet leek het er op dat Piet een heel gemakkelijke overwinning ging behalen omdat Dick nogal wat gemakkelijke aanvangsstoten weggaf. Dick kwam echter ijzersterk terug en de productie bij Piet begon af te nemen. Dick bleef het initiatief behouden en won de partij in precies 28 beurten met o.a. een HS van 4 en scoorde daarmee 12 punten. Piet eindigde op 29 caramboles, HS 6 en scoorde 8 punten. In de 3e partij maakte Martin zijn officiële competitiedebuut. Wellicht kwam het door de zenuwen maar Cees won zeer overtuigend in 28 beurten, HS 4 en 12 punten. Martin kwam tot 11 caramboles, HS 4 en scoorde daarmee 4 punten.

Papendrecht 4 – RCD 5, uitslag: 36-18

Papendrecht: Leen Verloop (42), Govert Verbree (36), Sander Bos (30)

RCD: Gerard Schellenbach (64), Wim de Witte (42), Ben Vondermans (33).

Een zware nederlaag voor het de laatste weken zo goed op dreef zijnde RCD 5. In de 1e partij kwam Gerard in 23 beurten tot 40 caramboles, HS 8 en scoorde daarmee 6 punten. Winst voor Leen met o.a. een HS van 8. In de 2e partij speelde Wim matig tegen Govert. In 28 beurten kwam Wim tot 30 caramboles, HS 5 en scoorde daarmee 7 punten. Govert won met o.a. een HS van 6. In de 3e partij had Ben een totale offday en kwam in 29 beurten tot slechts 18 caramboles met nog wel een HS van 6 en scoorde hij 5 punten. Winst voor Sander met o.a. een HS van 6.

RCD 6 – Merwehof 17, uitslag: 28-26

RCD: Janus Ponte Jr. (42), Ad Wevers (36), Kees Kok (33)

Merwehof: Marian Chu (26), Danielle Pennenburg (20), Jeanne Scheening (20).

In de 1ste partij tussen Janus en Marian speelde Janus niet op zijn beste kunnen en Marian wist daarvan te profiteren door de ballen lekker te raken en zij won zeer verdiend in 25 beurten, HS 4 en 12 punten. Janus bleef steken op 20 caramboles, HS 5 en scoorde 4 punten. Ad en Danielle gingen in het begin van de partij gelijk op maar Ad nam met een HS van 7 het initiatief over en won in 30 beurten waarmee hij 12 punten scoorde. Danielle bleef steken op 12 caramboles, HS 3 en zij scoorde 6 punten. De 3e partij tussen Kees en Jeanne ging gelijk op en bleef spannend tot het allerlaatste moment. Kees won de partij in 40 beurten met een HS van 7 en scoorde 12 punten. Jeanne kwam tot 17 caramboles, HS 2 en scoorde daarmee 8 punten. Al met al een minimale zege voor het 6e team.

Overig biljartnieuws:

Driebanden Groot, district:

RCD A – Merwehof A1, uitslag: 30-28

RCD: Frans de Visser (27), Adrie v.d. Gaag (23), Wout v.d. Berg (23)

Merwehof: Henny Kaszner (21), Jan van Trigt (18), Arie Lagendijk (17)

Met deze overwinning blijft RCD A koploper in de poule. Winst was er voor Frans met 27 caramboles in 48 beurten, HS 4 en hij scoorde 12 punten. Henny kwam tot 18 caramboles, HS 2 en scoorde daarmee 8 punten.  Ditmaal een verrassende winst voor Adrie in de 2e partij met 23 caramboles in 67 beurten, HS 3 en hij scoorde daarmee 12 punten. Jan bleef steken op 16 caramboles, HS 2 en ook hij scoorde 8 punten. De 3e partij tussen Wout en Arie eindigde na 39 beurten in winst voor Arie met o.a. een HS van 3 waarmee hij 12 punten scoorde. Wout kwam tot 15 caramboles met o.a. een HS van 3 en scoorde uiteindelijk 6 punten, net voldoende voor de overwinning van zijn ploeg.

Dit was het dan weer voor deze week. Met nog één competitieronde te gaan, worden de moyennes herzien en weten wij ook wie er vanaf ronde 16 meer caramboles moet gaan maken.

Allemaal een heel prettig weekeinde en graag tot een volgende keer.

Uw biljartreporter

 

Categories: Clubnieuws, Biljart

Bedankt!

23 november, 2019

Monique Plaisier, haar zoon Björn en de rest van de familie van Alex willen graag de organisatie, de vereniging en de aanwezigen bedanken die de herdenking van Alex Mulders mogelijk hebben gemaakt. Wij zijn trots op de Club RCD.

Categories: Clubnieuws