web

statistics
Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor Voetbal, Tennis en Biljart

Feestweek mixtoernooien 2018 is begonnen!

20 juni, 2018

Vandaag, maandag 18 juni 2018, is de feestweek mixtoernooien officieel van start gegaan met de voorrondes biljarttoernooi Libre. Poule A was aan de beurt met de volgende spelers Piet Helmos (28), Theo Dokman(20), Piet Schotman (24) en Melt Hekman (22). Tussenhaakjes is het aantal te maken caramboles per partij. Er wordt een halve competitie gespeeld en de nr. 1 van elke poule plaatst zich automatisch voor de halve finale op zaterdag 23 juni a.s. vanaf 17.30 uur in het clubhuis.

In de 1e ronde nam Theo het op tegen Melt en deze partij werd overtuigend gewonnen door Theo in 37 beurten. Melt kwam uit op een teleurstellend aantal van 8 caramboles. Op de andere tafel speelden Piet S. tegen Piet H. Dit werd een uiterst spannende partij met winstkansen voor beide spelers. Het was uiteindelijk Piet H. die in 34 beurten won. De andere Piet kwam tot 21 caramboles. In de 2e ronde nam Piet S. het op tegen Melt en Piet won deze spannende partij in 40 beurten. Melt kwam tot 20 caramboles. Op de andere tafel was de strijd tussen Piet H. en Theo. Piet speelde wederom ijzersterk met winst in slechts 20 beurten. Theo maakte het nog spannend met 18 caramboles. In de 3e ronde speelde Piet S. tegen Theo. Piet wist deze partij te winnen in 27 beurten en Theo eindigde op 15 caramboles. Op de andere tafel speelden Piet H. tegen

Melt en ook deze partij won Piet overtuigend met 28 caramboles in 32 beurten. Melt eindigde op 11 caramboles. Eindstand van Poule A:

  1. Piet Helmos 3 gewonnen partijen = 6 punten
  2. Piet Schotman 2 gewonnen partijen = 4 punten
  3. Theo Dokman met 1 gewonnen partij = 2 punten
  4. Melt Hekman met 3 verloren partijen = 0 punten.

Piet Helmos heeft zich geplaatst voor de finaleronde op zaterdag 23 juni a.s. vanaf 17.30 uur in het clubhuis.

Dinsdag 19 juni was het de beurt aan poule B. De oorspronkelijke samenstelling was Janus Ponte Jr. en Sr., Ben Vondermans en Peter van Wijngaarden. Ben ging op vakantie en Peter werd opgenomen in het ziekenhuis. Als vervangers kwamen in de poule des doods Ad Wevers en Jacques van Hemert. Op het allerlaatste moment moest Jacques helaas afzeggen en was Rob van Breugel bereid de plaats van Jacques in te nemen. De poule was dus Janus Jr. (45), Janus Sr. (28), Rob van Breugel (39) en Ad Wevers (39). Gesteld kan worden dat alle partijen op hoog niveau zijn afgewikkeld en dat er uiteindelijk een verrassende winnaar uit de bus kwam. Janus Jr. kon in 3 spannende wedstrijden geen enkele keer winnen en eindigde dus op de 4de plaats. Ad begon sterk met een overwinning maar daar blijf het bij en hij eindigde dus op de 3de plaats met 2 punten. Invaller Rob begon heel slecht en verloor de 1e wedstrijd kansloos van de latere winnaar. Rob herstelde zich met 2 overwinningen en eindigde daarmee op een 2de plaats met 4 punten. Verrassende en terechte winnaar werd Janus Sr. die in bloedvorm verkeerde. De 1ste wedstrijd won hij in 25 beurten van Rob, de 2de partij won hij van Ad in 32 beurten en de 3e partij tegen Janus jr. in slechts 21 beurten. Met dit resultaat plaatste Janus Sr. zich voor de finaleronde van a.s. zaterdag, aanvang 17.30 uur in het clubhuis.

Woensdag 20 juni kwam poule C aan de beurt met de volgende spelers: Arno de Grauw (24), Jos Huismans (22), Ad Klous (20) en Peter Poort (24). In de 1e ronde startte titelverdediger Arno voortvarend en overklaste Jos in een prima partij van slechts 19 beurten. Op de andere tafel won Ad na een zeer spannende wedstrijd van 41 beurten met één carambole verschil van Peter. In de 2e ronde had Arno aanzienlijk meer moeite om zijn caramboles te maken maar wist wel te winnen in 46 beurten. Ad eindigde op 16 caramboles. Op de andere tafel leverden Jos en Peter een titanenwedstrijd aan van 53 beurten waarin Peter uiteindelijk met één carambole verschil wist te winnen. In de 3e ronde speelde Jos tegen Ad met winst voor Ad na 28 beurten. Op de andere tafel nam Arno het op tegen Peter en Arno wist ook de 3de zege te boeken met winst in 25 beurten. Eindstand van deze poule was als volgt:

1e plaats Arno met 3 gewonnen partijen = 6 punten
2e plaats Ad met 2 gewonnen partijen = 4 punten
3e plaats Peter met één gewonnen partij = 2 punten
4e plaats Jos met 3 nederlagen = 0 punten.

De voorrondes zijn voorbij en de winnaars van elke poule plaatsen zich voor de finaleronde op zaterdag 23 juni a.s. vanaf 17.30 uur in het clubhuis. Spelers zijn uit poule A: Piet Helmos (28), uit poule B Janus Ponte Sr. (28) en uit poule C Arno de Grauw (24). Na enig rekenwerk van onze onvolprezen toernooileider Kees kwam Piet Schotman als de beste nr. 2 uit de drie poules tevoorschijn en plaatst zich daarmee als nr. 4 voor de finaleronde. Het programma voor a.s. zaterdag ziet er als volgt uit:

Tafel 1: Piet Helmos – Janus Ponte Sr.
Tafel 2: Arno de Grauw – Piet Schotman
Tafel 2: de verliezers spelen om de 3e en 4e plaats
Tafel 2: de winnaars spelen om de 1e en 2e plaats.

Uiteraard zijn supporters van harte welkom.

Wat de uitkomst van de finaleronde zal zijn, valt te lezen in het slotverslag van de mixtoernooien dat in de loop van volgende week zal worden gepubliceerd op de website en Facebook van de club.

Uw biljartreporter

Pinnen? Ja Graag! Ook voor kleine bedragen

20 juni, 2018

In ons Clubhuis wordt de voorkeur gegeven aan Pin Betalingen.
Voor u en onze veiligheid !

 

RCD Ledenshop voor kleding en sporttassen

16 juni, 2018

Het is zover! De Ledenshop is online.
Goed nieuws, want vanaf nu kan iedereen kleding en sporttassen uit de eigen RCD kledinglijn bestellen.

Om als club eenheid uit te stralen, streeft RCD naar uniformiteit in het dragen van clubkleding. Voor wedstrijdkleding geldt dat die uitsluitend via de club kan worden besteld bij de vaste leverancier. Ook voor de overige kleding geldt dat deze van het merk Hummel dient te zijn; er is hiervoor een speciale RCD kledinglijn gekozen.

Daarnaast blijft Sportcentrum Dordrecht hét verkooppunt voor voetbalkleding, schoenen en materialen voor v.v. RCD leden.

Wat is de Ledenshop?

De Ledenshop is een online tool speciaal ontwikkeld voor de leden van RCD. De shop biedt jou als lid van RCD de mogelijkheid items uit de unieke clubcollectie aan te schaffen.

De Ledenshop is een initiatief van teamwearspecialist Deventrade BV, die onder andere de merken Hummel, Stanno, Derbystar en Reece Australia voert, RCD en Sportcentrum Dordrecht waarmee RCD samenwerkt. De shop is onderdeel van de sponsorovereenkomst die RCD met de kledingleverancier Hummel en Sportcentrum Dordrecht heeft.

Hoe werkt de Ledenshop?

De ledenshop biedt jou als lid van RCD de mogelijkheid items uit de unieke clubcollectie aan te schaffen. Onder het kopje ‘Clubcollectie’ zijn de (bedrukte) kledingstukken te bestellen die specifiek door RCD geselecteerd zijn. Behalve de eigen clubcollectie, biedt de Ledenshop ook de mogelijkheid overige items voor je sport te bestellen, onder ‘Teamwear’ en ‘Accessoires’.

De aankopen die je in de Ledenshop doet, leveren direct voordeel op voor RCD. Iedere bestelling draagt bij aan de bonus die RCD van de kledingsponsor ontvangt. Zo maak je met een aankoop in de Ledenshop dus niet alleen jezelf of iemand anders blij, maar doe je ook iets goeds voor RCD!

De Ledenshop is ingericht om het bestelproces van de clubcollectie voor zowel Sportcentrum Dordrecht als RCD en haar leden zo gemakkelijk en eenvoudig mogelijk te maken. Levering van je bestelling vindt plaats via Sportcentrum Dordrecht. Als je een bestelling plaatst, kun je deze binnen enkele dagen bij hen ophalen. Als je vragen of opmerkingen hebt over de Ledenshop, kun je contact opnemen met Sportcentrum Dordrecht.

Klik op het logo hieronder om naar de ledenshop te gaan.

Wedstrijd leiders tegen A-jeugd 22 juni om 19:00 uur

15 juni, 2018

Aangepaste versie Mixtoernooi indeling en scheidsrechters t.o.v. boekje

13 juni, 2018

Programma RCD Mixtoernooi 2018 hier !!

6 juni, 2018

Het Programma voor het RCD Mixtoernooi 2018 is bekend.

Klik hier om het complete boekje te lezen of als PDF te downloaden.

TRAININGEN MET NIEUWE LEEFTIJDSGROEPEN!

3 juni, 2018

Het seizoen 2017-2018 is bijna ten einde en vanaf volgende week  gaan we ons richten op het komende seizoen 2018-2019.
Dit doen we op dezelfde wijze als vorig jaar.

Vanaf maandag 11 juni gaan we trainen met de nieuwe leeftijdsgroepen.
Let op dat voor de huidige leeftijdsgroepen JO11 t/m JO7 niets verandert.
Deze spelen nl. allemaal in hetzelfde geboortejaar.

De komende weken wordt er door de trainers gekeken naar de voetbalkwaliteiten van de spelers.
Dit geldt niet bij de meisjesteams.
Het is belangrijk dat je bij de trainingen aanwezig bent, zodat de trainers een goed beeld van je krijgen.

Wanneer er oefenwedstrijden ingepland worden door de trainers, zal het niet mogelijk zijn om dit voor iedereen te organiseren. (Hoofdtrainers zijn vrij om trainingen in te plannen op zaterdag 9 juni).

Sommige spelers/speelsters zullen te maken krijgen met een nieuwe trainer en een nieuwe trainingstijd, dus hierbij plaatsen we alvast de lijst met hoofdtrainers/trainingstijden per leeftijdsgroep.

Maandag kun je je melden bij de (hoofd)trainers  en krijg je van hen verdere instructies.
Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent.

KG = kunstgras, AW = All weather, V= Veld (C)

Let op! 2e jaars JO19 junioren (1999) worden persoonlijk benaderd door TC Junioren/senioren m.b.t. mee trainen senioren.

JO19: Geboortejaren: 2000 en 2001
Jim Krijgsman + einde week 23 wordt de andere trainer bekend gemaakt (21:00-22:00 uur op KG)

JO16: Geboortejaren: 2002  en 2003/2004  –  LET OP – alle huidige JO15-1/2/3 spelers
Gerard Laros + Domenic Schenkhuysen (20:00-21:00 uur op AW/V)

JO15-JO14: Geboortejaren: 2004 en 2005
Jeroen Snoek + Kasper van Amelsvoort + overige trainers (19:00-20:00 uur op AW/V)

JO13: Geboortejaren: 2006  en spelers huidig JO11-1 geboortejaar 2007
Danny Spits + Ryan Engelen + Erik Smulders + Jeffrey Koks + overige trainers (19:00-20:00 uur op KG)

JO12: Geboortejaar: 2007
Eric Dusseldorp  + Barry Pennock + overige trainers (19:00-20:00 uur op KG)

JO11: Geboortejaar: 2008
Housin Youhri + Maurice van Es + diverse trainers (18:00 19:00 uur op KG)

JO10 t/m JO8: Geboortejaren 2009-2010-2011
Diverse trainers (18:00-19:00 uur op KG)

Let op JO7 mini’s met geboortejaar 2011  sluiten op de MAANDAG EN WOENSDAG aan bij de JO8-JO9 Groep en gaan trainen om deze tijd – geboortejaar 2012 blijven bij de mini’s op veld C op maandag

 VOOR DE MO17-MO11 VERANDERT ER VOORLOPIG NOG NIETS

De trainingsdagen: maandag en woensdag.
Wanneer er op maandag op KG getraind wordt dan zal dat woensdag op AW/V zijn en omgedraaid.

We zullen de -voorlopige teamindelingen wederom vóór de zomerstop bekendmaken voor zover dit mogelijk is.

Wat bedoelen wij met voorlopige indeling?
Wij bedoelen hiermee dat de teams met deze indeling aan het nieuwe seizoen beginnen.
Pas na de 1e competitiewedstrijd (september) worden de indelingen automatisch definitief.
De competitie begint pas na het beker voetbal.

 We kiezen voor deze methode om voor de zomer iedereen zoveel mogelijk te laten weten waar men aan toe is, maar tegelijkertijd in augustus/september eventueel nog wat te kunnen veranderen.
Uiteraard doen we dit alleen als we hier een goede reden voor hebben.

Uitzonderingen hierop zijn in ieder geval de JO12 t/m JO7 pupillen deze worden medio september, 2 weken voor de start van de competitie bekend gemaakt.

RCD traint door tot en met woensdag 20  juni, maar het kan zijn dat sommige trainers besluiten eerder te stoppen of langer door te trainen. Let daarom goed op wat hierover gezegd wordt door de trainer!
5 t/m 8  juni loopt RCD in ieder geval  mee met de avondvierdaagse.

De trainingen voor de zullen op 20 augustus weer hervat gaan worden.

Tot slot wensen wij jullie allemaal nog ontzettend veel plezier op de diverse toernooien en kijken we uit naar ons eigen Mixtoernooi op 23 en 24  juni.

 

 

Kampioenen binnen de jeugd

2 juni, 2018

Afgelopen woensdag is, door een 7-1 overwinning op Streefkerk, RCD JO19-1 kampioen geworden van de tweede klasse.
Een uitstekende prestatie van spelers, trainer Danny Spits en staf.
Het vuurwerk na afloop was symbolisch voor een knallend einde van het seizoen voor dit team.

Voor sommige spelers ook een prachtig einde van een tijdperk binnen het RCD jeugdvoetbal.
Hopelijk wordt deze lijn doorgetrokken richting de senioren.

Afgelopen woensdag werd ook RCD JO15-1, onder leiding van trainer Jeroen Snoek, weer kampioen van de tweede klasse (ook in het najaar was JO15-1 de sterkste van deze competitie).
Door een 1-4 overwinning bij directe concurrent Kogelvangers kunnen spelers, trainer en begeleiding zichzelf de terechte nummer 1 noemen.
Dit belooft nog wat voor aankomende zaterdag waar dit team gaat spelen voor de winst in de bekerfinale.

Trots feliciteren wij de beide teams met het behalen van deze kampioenschappen!

De Jeugdcommissie

 

RCD ook in hoger beroep vrijgesproken door de Tuchtcommissie

28 mei, 2018

In een eerder bericht heeft het bestuur aan de leden kenbaar gemaakt dat de Tuchtcommissie RCD in het gelijk had gesteld betreffende het niet doorgaan van de wedstrijd RCD 1 – Virtus 1 op 25 februari 2018. Met deze uitspraak van de Tuchtcommissie kreeg RCD haar 3 punten terug en werd de geldboete van € 150 ongedaan gemaakt.

Zeer tot onze grote verbazing heeft de aanklager van de KNVB beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Tuchtcommissie en heeft geëist dat aan RCD een onvoorwaardelijke geldboete van € 200,00 moest worden opgelegd evenals 4 punten in mindering op de stand van de ranglijst en de desbetreffende periode. Het bestuur heeft vervolgens bezwaar gemaakt tegen het beroep van de aanklager en tot zeer grote tevredenheid heeft de Tuchtcommissie ook in hoger beroep RCD in het gelijk gesteld en heeft daarmee de eis van de aanklager niet ontvankelijk verklaard en kan worden geconcludeerd dat RCD definitief is vrijgesproken en de in mindering gebrachte punten terug krijgt en ook dat de opgelegde boete wordt vernietigd.

Al met al een positief geluid dat wel 3 maanden in beslag heeft genomen en veel energie heeft gekost van een aantal leden. Eind goed ….al goed!

RCD en de Nieuwe Privacy-wet (AVG)

22 mei, 2018

R.K.s.v. R.C.D. en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Per 25 mei 2018 moet iedere organisatie, en dus ook RCD, voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg de AVG. Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie (EU), de Wet op Bescherming van Persoonsgegevens (WBP) geldt dan niet meer.

De AVG zorgt onder meer voor:
– versterking en uitbreiding van privacy rechten;
– meer verantwoordelijkheden voor organisaties;
– dezelfde, stevige bevoegdheden voor alle Europese privacy toezichthouders, zoals de
bevoegdheid om zeer hoge boetes tot op te leggen.

Het bestuur van RCD neemt deze nieuwe wetgeving heel serieus en is gestart met de inventarisatie van de eisen waar we ons aan moeten houden en de stappen die we moeten ondernemen om dat te kunnen doen. We maken daarbij gebruik van een stappenplan van de Nederlandse Katholieke Sportfederatie AVG voor verenigingen.

Als we alle stappen doorlopen hebben en de benodigde maatregelen getroffen, dan ontvangt RCD een AVG-verklaring, die aantoont dat we voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Mocht u vragen hebben over dit onderwerp of van mening zijn dat RCD ergens tekort schiet op het gebied van de bescherming van uw persoonsgegevens (of die van uw kinderen), neem dan contact op met onze secretaris Merlin Rijlaarsdam (secretaris@rksvrcd.nl )