• RCD, een bruisende sportfamilie met ambitie!

  Bovenstaande kreet, ooit verzonnen door oud-voorzitter Edwin Zoomer, heeft in de afgelopen feestweek ter afsluiting van het voetbalseizoen 2022/2023 haar naam meer dan waargemaakt.
  Wat was het weer een feest! Elk jaar denken wij het kan niet beter dan de voorgaande keren, maar niets is minder waar.
  Hoewel de Feestweek in een beetje mineurstemming begon omdat het 1e elftal op 2de Pinksterdag toch nog is gedegradeerd naar de 4e klasse KNVB, is er vanaf dinsdag 30 mei tot en met zondag 4 juni weer op allerlei sportieve activiteiten volop gepresteerd.

  Op dinsdag 30 mei begon de feestweek met het RCD Open Libre toernooi. Aan dit toernooi namen 12 spelers deel, verdeeld over 3 poules.
  De winnaars van deze poules en ook de beste nr.2 van alle poules konden zich plaatsen voor de finale van het toernooi op zaterdag 3 juni. 

  De winnaars van de poules waren: Wim de Witte in poule A, Piet Helmos in poule B en Martin Bellaart in poule C. Janus Ponte Jr. was de beste nr. 2 van alle poules.
  Het was jammer dat Wim de Witte zich terug moest trekken uit de finaleronde. Zijn plaats werd ingenomen door Ton de Bruyn.
  De 1
  e halve finale tussen Ton de Bruyn en Janus Ponte Jr. werd met het kleinst mogelijke verschil gewonnen door Ton die 47 beurten nodig had voor de overwinning. De 2e halve finale tussen Martin Bellaart en Piet Helmos werd in 32 beurten gewonnen door Martin. De finale tussen Ton en Martin werd in 27 beurten gewonnen door Martin. Voor alle finalisten werd een aandenken uitgereikt. Voor een uitgebreider verslag van dit toernooi, verwijs ik de lezers graag naar een extra editie van het Biljartnieuws dat op de website en Facebook is geplaatst.  

  Donderdagmiddag 1 juni was er ter afsluiting van het seizoen een bridgedrive met wederom fantastische prijzen. Voor elke bridger was er een prijs. De drive werd gewonnen door het koningskoppel Gerrit Roubos en Ben Janssen met 64,58%.
  Op de 2e plaats eindigde het koppel Ria en Thon Schreuders met 59,03% en de 3e plaats werd gedeeld ex aequo door de koppels Corry en Theo van Benschop en José Roubos met Suze van Rijsbergen met 54,86%. De laatste plaats werd bezet door het gelegenheidskoppel Pam Franken en Ad Wevers met slechts 32,99%.
  Na afloop van de drive was er nog een borreluurtje met een bittergarnituurtje en aansluitend een buffet met o.a. overheerlijke asperges en andere geneugten geserveerd door Chez Heeren Janssen. Een en ander was wederom voortreffelijk georganiseerd door het bridgelid Truus. Dank aan Henny Madlehner en Marianne van Tongeren voor de organisatie van de drive.

  Vrijdagavond 2 juni de voetbalwedstrijd JO/MO 19 tegen de jeugdtrainers/leiders. JO/MO 19 wilde een revanche voor de vorig jaar geleden nederlaag maar slaagde daarin wonder boven wonder niet. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel waarna de jeugdtrainers/leiders de strafschoppen aanmerkelijk beter namen dan de jeugdspelers.
  Aansluitend aan deze wedstrijd werd er wederom een Dartstoernooi georganiseerd in het clubhuis. Ryan Engelen was de organisator van het wederom zeer geslaagde festijn. Winnaar werd wederom Armando van Neck die daarmee de hoofdprijs van 11 blikjes Bacardi cola in de wacht sleepte.
  Foto's van de wedstrijd jeugd tegen leiders zijn in onderstaand album te zien, klik op de foto:


  Zaterdag 3 juni het 20e jeugdmixtoernooi voor alle voetballers tot en met JO/MO Pupillentoernooi met 14 teams en het juniorentoernooi met 8 teams.
  Na veel strijd werd het toernooi bij de pupillen gewonnen door Skippy Meubel met op de 2
  e plaats het team van Moore DRV.
  Bij de junioren werd de 1
  e plaats behaald door het team van Van Meel Licht en Geluid en op de 2de plaats SDK Kinderopvang 1.
  Foto's van de jeugd zijn in onderstaand album te zien, klik op de foto om meer foto's te zien.

  Zondag 4 juni, slotdag met heel veel activiteiten. Het senioren voetbaltoernooi, dat voor de 41e keer werd georganiseerd, werd na veel strijd en passie gewonnen door Yasbouw.
  Op de 2
  e plaats eindigde het team van de Gebr. Tromp, op de 3e plaats het team van Polyfluor Plastics en op de 4e plaats het team van SDK.
  In de pauze van het seniorentoernooi was er ook nog een toernooitje voor de allerkleinste spelers van onze club. 4 teams van 4 spelers maakten er een mooi toernooi van en alle spelers kregen een aandenken aan dit wederom goed georganiseerde toernooitje met als initiatiefnemer Hans Hamberg.
  Foto's van de senioren en het toernooitje van de mini's zijn in onderstaand album te zien, klik op de foto voor meer foto's:

  Ook op onze tennis- en padel banen werd er ook volop strijd geleverd.
  Het padeltoernooi met 16 deelnemers werd gewonnen door het koppel Micha & Marinka die met 10-4 te sterk waren voor het koppel Noah & Joeri.
  De strijd om de 3
  e en 4e plaats werd gewonnen door het koppel Menno & Robert die met 9-5 te sterk waren voor het koppel Oliver & Emilio.
  Het tennistoernooi werd gewonnen door het koppel Remco de Vormer en Claudia Wagemakers met 6 wedstrijdpunten en een gamesaldo van 23.
  Op de 2
  e plaats is geëindigd het koppel Danny Wijnstekers en Kirsten ’t Hart met 5 wedstrijdpunten en een gamesaldo van 27.
  Foto's van het tennis- en padeltoernooi zijn te zien in onderstaand album, klik op de foto voor meer foto's:

  Ook was er deze dag een standje van De Voedselbank waar alle bezoekers leuke prijsjes konden winnen met enveloppen trekken, tasje hengelen, lolly’s trekken en graaien uit de cadeaubus.
  Ik zou het haast vergeten, maar er was weer een schminkster aanwezig in het clubhuis die vanaf 13.00 uur  een aantal kinderen heeft voorzien van leuke plaatjes.

  Wat ook een succes was, was de 17 meter lange stormbaan op het hoofdveld waarop de jeugdleden zich konden uitleven en waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.
  Na de prijsuitreiking van de prijzen van het seniorentoernooi was er nog een mooie loterij met aantrekkelijke prijzen en het slotakkoord van deze voortreffelijk georganiseerde feestweek was voor het muzikale duo Hollands Welvaren 2.0 die er met hun welbekende liedjes weer een waar festijn van hebben gemaakt en waardoor het feestje nog lang doorging aan de Reeweg.
  In onderstaand album staan alle foto's van het afsluitende feest, klik op de foto voor meer foto's:

  Al met al kan de vereniging terugkijken op een fantastisch georganiseerde feestweek, samengesteld door de Werkgroep Mixtoernooien 2023 bestaande uit: Jeroen, Koos, Ank, Jacqueline, Jolanda, Talin, Edwin, Arnoud, Rob, Ben, Frank, Sander, Mervyn en Ad. Natuurlijk kan een dergelijke feestweek niet zonder sponsors. Wij zijn alle sponsors zeer erkentelijk voor hun financiële bijdragen en hopen volgend jaar wederom een beroep op hen te mogen doen.
  Als allerlaatste wil de Werkgroep ook alle vrijwilligers hartelijk bedanken die op welke wijze dan ook hieraan hebben meegewerkt om de feestweek tot een grandioos succes uit te laten groeien. Zonder jullie medewerking was dit niet mogelijk geweest. Dank, dank en nogmaals dank hiervoor.
  Zonder andere vrijwilligers tekort te willen doen, gaat onze speciale dank uit naar Mieke die weer voortreffelijk fotowerk heeft afgeleverd waardoor wij nog jarenlang kunnen terugkijken op dit zeer geslaagde festijn.

  
  

  Werkgroep Mixtoernooien 2023