• In verband met de vele afgelastingen door Corona, staan deze nu (tijdelijk) onderaan de home pagina vermeld.

 • RCD klopt SSW in bekerderby (3-0) met ‘hoofdrol’ voor Wesley Schrauwen.
  Fred van Dongen schreef een mooi artikel over de wedstrijd van RCD 1.
  Dordrecht - Er stond vanmiddag niets meer op het spel in de bekerderby tussen derdeklasser RCD en het twee klassen lager acterende SSW. Beide ploegen hadden hun eerste duel in de poule van drie clubs verloren van RFC zodat de ploeg uit Raamsdonksveer zich vorige week al tot groepswinnaar kon kronen.
  De veredelde oefenpot tussen de Dordtse clubs eindigde in een 3-0 zege voor thuisploeg RCD. SSW kon de Dordtse Racing Club voor rust nog redelijk bijbenen, in het tweede bedrijf gaf de conditie de doorslag en liep RCD uit van een 1-0 ruststand naar 3-0.
  Bij RCD vertolkte Wesley Schrauwen (20) een opvallende rol. Als volgens zijn grensrechter Marcel Maarschalkerweerd ‘kleinste man van het veld’ kopte hij uit een hoekschop de 2-0 binnen en was hij koppend ook dichtbij een tweede treffer. De lat belette Wesley een onderscheiding als de kopspecialist van de dag.
  ‘Hij heeft voor het laatst met het hoofd gescoord in 1944’, grapte RCD”s trainer John de Wit na afloop. Wesley zelf moest lang nadenken om de grap te neutraliseren. ‘Ik denk toen ik 17 of 18 was. Jammer dat die tweede kopbal op de lat belandde. Maar ik had sowieso al lang niet gescoord. Mijn doelpunt was overigens niet zo eenvoudig met de keeper vlak in de buurt. Maar toen de hoekschop waaruit in kon binnenkoppen werd genomen zag ik al dat er ruimte lag’.
  Zijn doelpunt betekende een extra mentale opsteker voor de jonge RCD’er. ‘Ik ben eigenlijk net terug uit een hamstringblessure’. RCD begint komende zondag aan de reguliere competitie met een uitbeurt bij Het Witte Dorp (HWD) in Rotterdam. De week er op (25 september) wacht de eerste van totaal acht stadsderby’s. RCD ontvangt dan GSC/ODS. Wesley Schrauwen houdt wel van een beetje bluf en zet hoog in wat betreft de verwachtingen in de competitie: ‘We moeten bij de top-drie kunnen eindigen. Er zijn volgens mij totaal zes clubs die er uit springen’.
  Met een beetje mazzel had SSW in de bekerderby na zo’n tien minuten op voorsprong kunnen staan. De prachtige vrije trap van trainer-speler annex routinier Johan Versluis sprong via de onderkant lat terug in het veld nog voordat RCD’s ervaren keeper Marco Weggemans (50) kennis had genomen van het schot. Pal daarop deponeerde RCD’s aanvoerder en spelbepaler Jeroen Snoek (26)met een schot van afstand de bal loepzuiver in de benedenhoek voor de 1-0. SSW bleef zich verdienstelijk verweren met Johan Versluis en de snelle van Emma overgekomen vleugelaanvaller Gendrick Lacle als actiefste spelers.
  In het tweede bedrijf domineerde RCD wat resulteerde in tal van hoekschoppen. Uit zo’'n corner kopte Wesley Schrauwen na tien minuten slim de 2-0 binnen. Invaller Kai Advocaat gleed met nog een kwartier op de klok de 3-0 binnen op assist van Ralph Amperse. Vleugelaanvaller Ralph vertolkte heel het duel een actieve rol onder meer door regelmatig de achterlijn op te zoeken. Vanuit die positie kwam ook de assist op Kai.
  Voor de eindstand in de bekerpoule maakte het allemaal niets meer uit: 1 RFC Raamsdonksveer 2-6, 2 RCD 2-3, 3 SSW 2-0.
  Voor foto's klik op onderstaand album.