• Padel

  WAT IS PADEL?
  Padel is een racktetsport wat veel weg heeft van de combinatie tussen tennis en squash. Dit staat garant voor snelle en spannende rally's en veel racketsportliefhebbers willen het dan ook graag een keer proberen. De sport wordt gekenmerkt door snelle acties waarbij reactievermogen en inzicht zeer belangrijk zijn. Padel wordt altijd gespeeld met vier personen. Het veld is ongeveer de helft van een normaal tennisveld, omringt door een glazen wanden en een hekwerk. Een baan is 10 meter breed en 20 meter lang.  

  DE SPELREGELS
  Bij padel serveer je altijd onderhands. De eerste opslag vindt net als bij tennis aan de rechterkant van de baan plaats. De bal moet in het diagonaal gelegen servicevak van de tegenstander worden geslagen en de bal moet eerst gestuiterd hebben voordat er mag worden teruggeslagen. De bal mag het net niet raken. 

  De puntentelling van padel is exact hetzelfde als het scoreverloop van tennis: er wordt gebruik gemaakt van de bekende 15, 30, 40 en game. Net als bij tennis is deuce ook onderdeel van het scoreverloop. Een padelwedstrijd verloopt meestal in een ‘best of three’ waarbij de eerste partij die twee sets gewonnen heeft, de wedstrijd wint. 

  WAAROM PADELLEN
  Deze sport heeft zich al een tijd gevestigd in landen als Spanje en Portugal, het is in Nederland ook een zeer snel groeiende sport. Padel is een laagdrempelige sport voor alle leeftijden, snel aan te leren en heeft een sociaal aspect omdat je altijd met vier spelers speelt.

  TARIEVEN

   Lidmaatschap (tennis/padel) per jaar

   *

  Senior 

  EUR

  150,00

   *

  2e gezinslid/2e sport

  EUR

  110,00

   *

  Senior daglid

  EUR

  105,00

   *

  Jeugd t/m 12 jaar

  EUR

  75,00

   *

  Jeugd 13 t/m 17 jaar

  EUR

  100,00

   *

  Senior lid zomer

  EUR

  120,00

   *

  Senior lid winter

  EUR

  65,00

   *

  Weekend lid

  EUR

  100,00

  INFORMATIE

  Voor meer informatie verwijzen we je naar de knltb site https://www.nlpadel.nl

  Voor vragen zijn wij als padelcommissie ook bereikbaar via E padel@rksvrcd.nl 
  En mocht u zich al willen inschrijven, klik hier.