• In verband met de vele afgelastingen door Corona, staan deze nu onderaan deze pagina vermeld.

 • Zaterdag 28 december 2019 was het dan zo ver. Eindelijk was de dag aangebroken dat de strijd om de felbegeerde mixwisselbokaal tot een climax zou komen. En een climax werd het.

  Het wedstrijdprogramma was oorspronkelijk dat Peter Poort tegen Adrie v.d. Gaag zou spelen en Ad Wevers tegen Boudewijn v.d. Schaaf. Helaas moest Boudewijn wegens ziekte afzeggen en was Ben Vondermans bereid de plaats van Boudewijn in te nemen. Zoals gebruikelijk opende Kees de middag en heette allen welkom en gaf een kort overzicht van het middagprogramma.

  Op tafel 1 werd gespeeld de wedstrijd tussen Adrie v.d. Gaag (27+9) en Peter Poort (9+2) en op tafel 2 Ad Wevers (12+4) tegen Ben Vondermans (13+4). Tussen haakjes het aantal te maken caramboles bandstoten en driebanden. Op tafel 1 ging Adrie van start als favoriet en was Peter de outsider. Adrie begon zeer voortvarend en had 21 beurten nodig voor zijn 27 bandstoters en Peter stond toen op 5 caramboles. In de 22ste beurt maakte Peter een serie van 4 en kon dus ook gaan driebanden. Adrie kwam niet goed in zijn favoriete driebandenspel en Peter wist de aangeboden kansen niet te benutten. Het was toch wel verrassend dat Peter uiteindelijk in de 43ste beurt de partij winnend wist af te sluiten en liet Adrie achter op 34 caramboles. Peter plaatste zich hiermee voor de finale.

  Op de tafel 2 brandde de strijd tussen Ad en Ben los. Ad nam met 2 series van 3 een voorsprong maar Ben kwam ijzersterk terug en had slechts 9 beurten nodig voor zijn 13 bandstoters en kon dus gaan driebanden. Ad stagneerde en kwam pas in de 21ste beurt op 12 bandstoters. Ben won de partij verdiend en was hiermee finalist geworden en liet Ad achter op 12 caramboles.

  Na een korte pauze waarin het inwendige van de mens (overheerlijke erwtensoep gemaakt door onze eigen super kok Ad Klous) genuttigd kon worden, werd het biljarten voortgezet met de strijd om de 3de en 4e plaats tussen: Adrie v.d. Gaag (27+9) en Ad Wevers (12+4). Dit werd een gelijk opgaande wedstrijd met leuk spel en mooie caramboles van beide spelers. Adrie had 15 beurten nodig voor 27 bandstoters en mede dankzij een HS van 5 had Ad 16 beurten nodig voor zijn 12 bandstoters waarna het driebanden kon beginnen. Ad had voor 4 driebanders slechts 9 beurten nodig en werd dus 3de. Adrie eindigde op 31 caramboles en lag beslag op de 4de plaats.

  De finale tussen Ben Vondermans (13+4) en Peter Poort (9+2) werd een klein beetje een anti-climax. Ben was overduidelijk de sterkste speler en met 2 series van 6, waarvan de laatste tot stand kwam dankzij 2 geweldige konijnen, had Ben slechts 10 beurten nodig voor zijn 13 bandstoters. Peter stelde ernstig teleur en kon niet op tegen het biljartgeweld van Ben. In de 21ste beurt maakte Ben zijn 1ste driebander gevolgd door de 22ste beurt waarin Ben met een serie van 3 driebanders de zege binnen haalde. Peter had nog wel de nabeurt maar kon geen potten breken en eindigde op 6 caramboles en behaalde daarmee de 2de plaats.

  Na wederom het een en ander genuttigd te hebben (overheerlijke saté gemaakt door mevr. v.d. Gaag, miniloempia’s van de chinees en diverse salades, stokbrood en kroepoek) was het moment aangebroken van de prijsuitreiking waarvoor onze clubvoorzitter Michael Laros was uitgenodigd dit voor zijn rekening te nemen. Zoals gebruikelijk en meer dan terecht werd er applaus gevraagd voor onze onvolprezen toernooileider Kees, voor Andrea en Ank achter de bar en voor onze super kok Ad.

  Eindstand van onderlinge competitiebandstoten/driebanden:

  Op de 4e plaats Adrie van der Gaag

  Op de 3de plaats Ad Wevers

  Op de 2de plaats Peter Poort

  Op de 1ste plaats Ben Vondermans.

  Alle spelers kregen een aandenken en Ben ontving bovendien de Mixwisselbokaal die hij één jaar in zijn prijzenkast mag houden. Na afloop van de prijsuitreiking was er ook nog een leuke loterij met mooie prijzen waarbij de hoofdprijs werd gewonnen – hoe kan het ook anders – onze voorzitter Michael Laros. Een woordje van dank aan allen die hebben meegewerkt aan het welslagen van deze biljartmiddag waarop ongeveer 30 leden aanwezig waren die allen hebben genoten van diverse drankjes (bekostigd door de Biljartcommissie) en diverse hapjes en overheerlijke snacks.

  Het was overigens wel enigszins teleurstellend dat er te weinig echte biljartleden aanwezig waren, maar wellicht volgend jaar beter.

  Overig biljartnieuws:

  De competitie 2019/2020 wordt weer vervolgd vanaf maandag 6 januari 2020 en het programma ziet er als volgt uit:

   

  Ma 06 jan. Papendrecht 4 RCD 6
  Di  07 jan. HZO 3 RCD 2
    HWA 5 RCD 3
    Merwehof 14 RCD 5
  Do 09 jan. RCD 1 Merwehof 2
    RCD 4 Merwehof 12
       

   

  Rest mij nog om alle lezers van deze rubriek en overige leden van RCD allemaal een hele prettige jaarwisseling toe te wensen en een heel gelukkig, sportief maar bovenaf gezond 2020 en zien jullie graag terug op de door het bestuur aangeboden Nieuwjaarreceptie die gehouden zal worden op zondag 5 januari 2020 vanaf 15.00 uur in het clubhuis aan de Reeweg-Oost 265.

  Uw biljartreporter