• RCD Jeugdplan

  Waarom heeft RCD een Jeugdplan opgesteld?

  RCD is een club, waarbij de jeugd een belangrijke rol speelt. Met een aantal gediplomeerde trainers, wordt bij elke jeugdcategorie aandacht besteed aan de opleiding van de jeugdspelers. Om voor iedereen een duidelijk beeld te scheppen, waarom we dit allemaal doen, is gemeend een Jeugdplan  op te stellen, waarin elke categorie apart aan bod komt.

  Hierin wordt specifiek weergegeven wat voor die bepaalde categorie belangrijk is en waar wij (RCD) menen dat de aandacht specifiek naar uit moet gaan bij deze groep. Er mag natuurlijk altijd aandacht worden gegeven aan aspecten die jij als trainer/coach op dat moment belangrijk vindt. Het Jeugdplan en de filosofie zijn een leidraad zodat er een bepaalde structuur aanwezig is binnen onze jeugdopleiding.

  Hiernaast komen nog andere algemene punten aan de orde, die alleen ter ondersteuning dienen van de aanwezige kennis en capaciteiten van zowel trainers als leiders. Om actueel te blijven en in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen c.q. behoeftes (van dit plan) kunnen bepaalde facetten al dan niet veranderen per categorie.

  Wel is het de bedoeling dat de richtlijnen gevolgd worden, zodat niet alleen iedereen op een lijn zit binnen de club, maar ook op een leuke, doelgerichte manier de kwaliteit van onze jeugd, samen, naar een nog hoger plan te tillen en te houden!

  Lees hier de complete uitleg waarom RCD een Jeugplan heeft opgesteld.

  RCD Jeugdplan Sheet
  Samenvatting van het RCD Jeugdplan

  Bekijk hier de filosofie achter de verschillende jeugdplannen per leeftijdscategorie.

  Hieronder is per leeftijdscategorie een jeugdplan opgemaakt dat dient als leidraad bij de trainingen en wedstrijden.

 • KNVB Rinus - Trainingen en trainingsvormen

 • KNVB

 • Kennisdeling

  In de evaluatie van het afgelopen seizoen kwam de behoefte aan extra informatie over voetbaltechnische zaken naar boven. Als invulling van die behoefte tref je op deze pagina enkele links aan naar interessante bronnen. Met deze hulp kun je per thema de volgende stappen zetten in het trainen en begeleiden van de voetbaljeugd van RCD.

  Twee grote sportbonden delen hun visie op het opleiden van de jeugd op een duidelijk omschreven wijze. Dat we de KNVB aanhalen zal je logisch in de oren klinken. Maar we bieden ook links naar de hockeybond KNHB, om vanuit een andere invalshoek het ontwikkelen van jeugdspelers te belichten. Beide bonden hanteren soortgelijke principes gericht op plezier en ontwikkeling leidt tot resultaat

 • Heb je ook een waardevolle link naar een partner die we hier moeten vermelden? Laat het ons weten via redactie@rksvrcd.nl