• In memoriam

   

  IN MEMORIAM

   Maandag 14 juni jl. bereikte onze vereniging het zeer trieste bericht dat haar oudste voetbal lid

  Karel Fortuin Sr.

  Erelid R.K. s.v. R.C.D.

   vrij plotseling op 88-jarige leeftijd is overleden.

  Karel, geboren op 22 oktober 1932, is op 1 juli 1943 lid geworden van RCD en is dus haast 79 jaar lid geweest van zijn club.
  Binnen RCD is de familie Fortuin natuurlijk een begrip. Samen met zijn broers Henk, Wim en Kees heeft Karel jarenlang ontzettend veel vrijwilligerswerkzaamheden voor de club gedaan.
  Op sportief gebied speelde Karel jarenlang in het 1ste elftal van RCD en beleefde een persoonlijk hoogtepunt bij het behaalde kampioenschap in het seizoen 1955/1956 door het enige doelpunt te scoren in de kampioenswedstrijd tegen Gelukvogels waarmee hij RCD liet promoveren naar de 3de klasse van de KNVB.
  Na zijn actieve voetbalcarrière was Karel jarenlang jeugdleider bij diverse jeugdelftallen. Voorts was Karel ook jarenlang wedstrijdsecretaris bij de jeugd en had daar zijn handen vol aan. Vanuit de functie wedstrijdsecretaris was hij ook lid van de Jeugdcommissie.
  Naast jeugdleider is Karel ook een aantal jaren leider geweest bij diverse seniorenelftallen op de zondag.
  Karel is ook één van de oprichters geweest van de Ouderensoos binnen de vereniging in het begin van de jaren ’80 en was een trouw bezoeker van de soos.
  Waar het kon verleende Karel hand- en spandiensten als de vereniging hierom vroeg. Voor al zijn verdiensten is hij benoemd tot Lid van Verdienste en in een later stadium toen hij gestopt was met zijn vrijwilligerswerkzaamheden is hij meer dan terecht ook benoemd tot Erelid van zijn club.

  Met het heengaan van Karel is er wederom een RCD-icoon ontvallen en laat hij een gat vallen en zal hij zeer zeker gemist worden binnen het verenigingsleven. Zeker op de zondag bij de thuiswedstrijden van het 1ste elftal was hij een trouw supporter maar daarnaast had hij ook volop interesse in de uitslagen van de andere elftallen bij zowel de jeugd als de senioren.

  Het bestuur en leden wensen echtgenote Bets, kinderen, kleinkinderen en overige familieleden heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

  Dat hij moge ruste in vrede!

  Het Bestuur