• Zonder sponsors is het onmogelijk een Feestweek ter afsluiting van een voetbalseizoen te organiseren. Vanaf deze plaats wil het bestuur van RCD de sponsors bedanken die mede dankzij hun financiële bijdragen het mogelijk hebben gemaakt om de toernooien in deze vorm te organiseren.

  Daarom dank aan de volgende sponsoren voor hun bijdrage aan het 42e seniorenmixtoernooi: 

  Aannemer J. van de Graaf BV, Aannemersbedrijf Gebr. Tromp, CSR, Casco- en Seriebouw Rotterdam BV, De Inrichterij, Elsco Drankenhandel, H. Hoogvliet Totaalonderhoud, Luyten VVZ, Polyfluor Plastics BV, Rijschool Dielessen, RSNMenk, SDK Kinderopvang en Zoomer Makelaardij

  Alsmede dank aan de volgende sponsoren voor hun bijdrage aan het 21e jeugdmixtoernooi:

  Aannemersbedrijf Gebr. Tromp, Bericap Benelux BV, BM BodemManagement BV, C.S.R. Casco- en Sectiebouw Rotterdam BV, Hazeflon Engineering BV, Luijten VVZ, Mieke Zwang Fotografie, Moore DRV, Nestor Service BV, Polyfluor Plastics BV, Rijschool Dielessen, RSN Menk, SDK Kinderopvang, Skippy Meubel, SKV Advies, VTC Vrije Tijds Centrum, Your Workwear, Zoomer Makelaardij

  En als laatste danken wij sponsor SDK Kinderopvang voor de bijdrage aan het toernooi voor de mini's.

 • In Memoriam 

  Vandaag, 14 september 2023, kreeg onze vereniging het verschrikkelijke nieuws te horen dat toch nog geheel onverwachts op 78-jarige leeftijd is overleden

  Gerardus Johannes Marie Wevers 

  Hans 

  10 februari 1945 – 14 september 2023

  Erelid van R.K.s.v. R.C.D.

  Al op zeer jonge leeftijd werd Hans lid van RCD en vanaf het begin al vestigde hij de aandacht op zich vanwege zijn voetbalkwaliteiten en speelde daardoor ook al in zijn jeugd in de sterkste jeugdelftallen van de club. Op 18-jarige leeftijd ging hij van de junioren over naar de senioren en werd direct opgenomen in de A-selectie en werd een permanente vaste kracht in het 1ste elftal waar hij werd geposteerd als rechtsback. Op latere leeftijd werd hij geposteerd als laatste man. Na ruim 20 jaar nam hij afscheid van het 1ste elftal en ging lager voetballen bij zijn oude teammaten. Op 50-jarige leeftijd vond hij het welletjes en hing zijn voetbalschoenen aan de wilgen om meer tijd vrij te maken voor zijn andere hobby: tennissen.

  Niet alleen voetballen was belangrijk. Wat velen niet zullen weten is dat Hans op zijn 16e jaar al vrijwilligerswerkzaamheden voor de club heeft gedaan. Net in het bezit van zijn 1e brommer ging hij samen met zijn jongste broertje elke maand contributie ophalen bij de leden thuis die woonden in de wijk Oud Krispijn. Hans heeft dit gedaan tot zijn 18e jaar, zijnde de datum waarop hij moest opkomen voor militaire dienst. Na zijn militaire diensttijd was het tijd om te gaan trouwen en aan de toekomst te werken. Toen Hans Jr. oud genoeg was om te gaan voetballen bij RCD werd Hans Sr. direct gebombardeerd tot trainer en jeugdleider van dat elftal en heeft hij dit altijd met veel plezier gedaan.

  Nadat het clubhuis in 1985 was afgebrand met alle financiële perikelen tot gevolg, werd Hans door het toenmalige bestuur benoemd tot lid van de Financiële Commissie van de vereniging. Deze functie heeft hij altijd met heel veel plezier en inzet gedaan.

  Nadat Hans was gestopt met voetballen ging hij meer en meer tennissen. Vanaf het begin van de tennistak bij RCD in 1990 zat hij in de Tenniscommissie en heeft dit ook altijd met veel plezier gedaan.

  In het boekjaar 2002/2003 ontstond er een vacature in het bestuur omdat de penningmeester was gestopt. Hans werd gevraagd maar het penningmeesterschap vond hij maar niks maar wilde wel boekhouder worden van de vereniging. Het bestuur nam dit aanbod met grote dankbaarheid aan en Hans heeft tot 2022 op meer dan voortreffelijke wijze de financiën bijgehouden en gerapporteerd aan bestuur en leden.

  Helaas werd Hans in april 2022 getroffen door een herseninfarct en moest hij noodgedwongen – en zeer tegen zijn zin in – stoppen met zijn werkzaamheden als boekhouder.
  In het verenigingsjaar 2011/2012, toen het algemeen bestuur nog maar uit 3 leden bestond, was Hans altijd aanwezig bij de bestuursvergaderingen voor de nodige feedback.

  De laatste jaren vormde hij samen met Luke Niemans een ijzersterk klaverjaskoppel en behaalde menig 1ste prijzen. Ook hier gaan wij Hans natuurlijk missen.

  Voetballen was altijd zijn passie en zo was hij dan ook een vaste supporter van de wedstrijden bij Hans Jr. en ook altijd bij het 1ste elftal. Alle thuiswedstrijden was hij present en ook jarenlang bij alle uitwedstrijden ging hij kijken in een groepje bestaande uit Hans, Koos Auerbach, Alex Mulders en broer Ad.

  Voor al zijn verdiensten voor RCD was Hans tot Lid van Verdienste benoemd en in de laatste jaarvergadering in 2022 werd hij meer dan terecht ook benoemd tot Erelid van zijn geliefde vereniging.

  Het overlijden van Hans komt – zoals al eerder gezegd – geheel onverwachts en zijn heengaan slaat een flinke deuk in het verenigingsleven. Wij zullen hem gaan missen. Een prachtig en liefdevol mens heeft onze vereniging op te jonge leeftijd moeten verlaten.

  Wij wensen zijn kinderen Ilse en Hans, partners, kleinkinderen en overige familieleden heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

  RCD is Hans heel veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze en enthousiaste inzet in het verenigingsleven.

  Dat hij moge rusten in vrede!

  Bestuur en Leden