• In verband met de vele afgelastingen door Corona, staan deze nu onderaan deze pagina vermeld.

 • De jeugdtrainingen zijn weer gestart

  Afgelopen maandag mochten de jeugdleden weer komen trainen.
  Na 2 maanden thuis, na 2 maanden geen voetbal, na 2 maanden geen training mochten eindelijk de voetbalschoenen weer aan.
  Voordat er getraind kon worden is er hard gewerkt door een Coronawerkgroep, waarvoor diepe buiging en hulde.
  Een plan moest worden ingediend bij de gemeente, looproutes werden bedacht, dranghekken op de parkeerplaats. Pompjes met desinfecterende handgel werden geregeld, instructies voor de trainers. En toen was het zover...
  Vandaag (woensdag 11 mei 2020) heb ik aangeboden om te helpen om het verkeer te regelen en er zorg voor te dragen dat alles gaat zoals het moet, met natuurlijk de 1,5 meter afstand.
  Stiekem een beetje eigen belang, want hoe prachtig is het om die blije gezichten te zien, we mogen weer straalden ze uit.
  Ouders soms nog wat onwennig, maar geduldig de aanwijzingen volgend, de jeugd gretig naar de bal, volop energie en enthousiasme.
  Tijdens de wisseling van de trainingen is het nog even zoeken naar de juiste weg, sommigen hebben nog niet helemaal de juiste routeplanner. Met wat aanpassingen gaat het maandag vast weer beter.
  En terwijl ik dit alles samen met anderen vorm geef, ben ik trots. Aan de glunderende gezichten zie ik het effect van weer met elkaar spelen, met elkaar trainen, hoe verbindend sport kan zijn. Hopelijk kunnen we langzaam aan opbouwen naar meer, tot die tijd, houdt afstand en blijf gezond.
  RCD, een bruisende sportfamilie, met elkaar en voor elkaar.

  Een vrijwilliger