• Verplichte bar-/keukendienst 

  RCD is een vitale vereniging bomvol gezelligheid. Dit willen we graag voor iedereen kunnen waarborgen en, natuurlijk ieder jaar een stukje beter doen!

  Hierin ervaart RCD, net als andere verenigingen, dat het in toenemende mate lastiger wordt om vrijwilligers te binden voor verschillende taken binnen de vereniging.Gelukkig zijn er leden en ouders/verzorgers die zich al jaren inzetten als vrijwilliger. Het aantal vrijwilligers is echter te beperkt om al het werk gedaan te krijgen. Voornamelijk het invullen van bar-/keukendiensten bij de voetbalafdeling is lastiger geworden in de laatste jaren.

  Om u als lid en of ouder/verzorger te kunnen blijven voorzien van een hapje en/of drankje tijdens trainingen, toernooien en/of wedstrijden, heeft het bestuur van RCD er dan ook voor gekozen om (vanaf seizoen 2021-2022) voor (ouders van) voetballeden een verplichte bar-/keukendienst in te stellen.

  Het doel van dit beleid is om de continuïteit van de bar- en keukendiensten te waarborgen zodat iedereen gezellig van een hapje een drankje kan genieten. Daarnaast biedt het voor (ouders/verzorgers van) leden een kans om nóg beter kennis te maken met andere leden en vrijwilligers. Namelijk, middels een jaarlijks op te stellen rooster, zal door roulatie een groot aantal van de RCD leden een keer meedraaien met de diensten; iedereen doet dus gezellig mee!

  Op wie is dit van toepassing?
  Dit beleid is van toepassing op:
  * Ouders van jeugdleden (t/m 15 jaar oud).
  * Ouders en/of jeugdleden vanaf 16 jaar (Ouder of spelend lid mag de bardienst draaien).
  * Alle actieve seniorleden

  Hoe vaak draai ik bar-/keukendienst?
  Val je onder bovengenoemde criteria, dan draai je minimaal 2x per seizoen mee met de dienst (maximaal 3 uur per dienst).

  De verplichte bar-/keukendienst zal in eerste instantie uitgerold worden voor leden en ouders/verzorgers die nog geen vrijwilligerstaak binnen RCD uitvoeren. Voert u al een in onze ledenadministratie geregistreerde vrijwilligerstaak, verandert er voor u niet veel*.

  Hieruit zal uiteindelijk blijken of de bar- en keukendiensten de juiste bezetting hebben om het hele seizoen iedereen van dienst te kunnen zijn.

  De bardiensten worden geregeld door onze barcommissie. Wilt u geen bardienst draaien om voor u moverende redenen, vraag dan welke alternatieven er zijn om onze club te ondersteunen.

  *Rijdiensten bij (jeugd)elftallen vallen niet onder vrijwilligerstaken!

   

 • Bar- en/of keukendienst