• Het wedstrijdprogramma voor onze biljartteams voor de aankomende week ziet er als volgt uit:

  Dag:

  Datum:

  Wedstrijd:

   

  Speeltafel:

  Ma

  05 dec.

  Carambole 1

  RCD 1

  n.v.t.

  Di

  06 dec.

  RCD 2

  HZO 4

  2

   

   

  HWA 5

  RCD 3

  n.v.t.

  Do

  08 dec.

  RCD 4

  Merwehof 14

  2

   

   

  RCD 5

  Merwehof 13

  1

   

  Driebanden

  Groot, district

   

   

  Do

  08 dec.

  RCD A

  Carambole A

  n.v.t.

  Zoals gebruikelijk nu de verkorte wedstrijdverslagen van de in de afgelopen week gespeelde wedstrijden van onze biljartteams.

  Merwehof 2 – RCD 1, uitslag: 26-29
  Merwehof: Henny Kaszner(27), Piet Verhaar(25), Rob Stam(25)
  RCD: Wout v.d. Berg(29), Adrie v.d. Gaag(27), Roberto Stiegelis(25)
  In een gelijk opgaande partij behaalde het 1ste team een nuttige overwinning. De 1ste partij tussen Henny en Wout werd een overwinning voor Wout met 29 caramboles in 58 beurten, HS 3 en 12 punten voor RCD. Henny kwam tot 24 caramboles, HS 3 en scoorde daarmee 8 punten voor Merwehof. De 2de partij tussen Piet en Adrie werd gewonnen door Adrie met 27 caramboles in 36 beurten, HS 4 en dus wederom 12 punten voor RCD. Piet kwam tot 17 caramboles, HS 4 en scoorde 6 punten voor zijn ploeg. De 3e partij tussen Rob en Roberto werd ruimschoots gewonnen door Rob met 25 caramboles in y62 beurten, HS 3 en 12 punten voor Merwehof. Roberto heeft te kampen met een biljartdipje en kwam ditmaal tot 14 caramboles, HS 2 en scoorde daarmee 5 punten voor RCD, ruim voldoende voor de teamoverwinning van de avond.

  Havenzicht 3 – RCD 2, uitslag: 30-30
  Havenzicht: Jan de Vormer(23), Chris Stapels(23), Claus Willemsteijn(19)
  RCD: Rob van Breugel(16), Ad Wevers(16), Jan Buijtenhek(16)
  In het hol van de leeuw behaalde het 2de team een meer dan verdiende remise tegen de koploper van de poule. De 1ste partij ging tussen Chris en Ad waarbij beide spelers direct flitsend van start gingen met diverse mooie kleine series. Ad kwam tot 2 x een serie van 3 gevolgd door een serie van 2. Chris schrok even van de niet verwachte tegenstand van Ad en blokkeerde even. Ad bleef onverstoord door biljarten en scoorde regelmatig. Tegen het einde van de partij kwam Chris nog sterk terug in de partij met wederom diverse series, maar Ad was bij de les en maakte de partij uit in de 42ste beurt  en bleef Chris steken op 21 caramboles, HS 3 en scoorde daarmee 9 punten. In de 2e partij tussen Claus en Jan nam Claus -, zoals verwacht - direct het initiatief in handen en scoorde er lustig op los, en behaalde de overwinning binnen in 67 beurten, HS 3 en 12 punten voor Havenzicht. Jan bood zo goed en kwaad als het kon tegenspel en kwam toch nog tot 11 caramboles, HS 2 en scoorde daarmee 6 punten voor RCD. In de 3e partij tussen Jan en Rob wilde Jan per se revanche voor de eerder in het seizoen geleden nederlaag tegen Rob en ging direct voortvarend van start. Rob kwam maar moeizaam in de partij en keek telkens tegen een achterstand aan. Het was toch Rob die tegen de verwachting in de partij wist uit te maken met 16 caramboles in 55 beurten, HS 3. Jan had de nastoot en stond op 21 caramboles. De aquitstoot maakte hij nog maar de 2e beslissende carambole voor een welverdiende remise bleef helaas uit waardoor RCD 12 punten kon bijschrijven en Havenzicht 9 punten. Al met al een heel genoeglijke avond biljarten tegen een zeer prettige en uiterst sportieve tegenstander.

  RCD 3 – Merwehof 8, uitslag: 31-20
  RCD: Koos Auerbach(68), Henk van Leeuwen(54), Arnold Nainggolan(54)
  Merwehof: Jaap Hakkebrak(60), Henk Rijsdijk(54), Henk Rijsdijk(57)
  Een ruim uitgevallen overwinning voor het 3e team tegen Merwehof die helaas maar met 2 spelers kon spelen waardoor Henk rijsdijk genoodzaakt was een dubbelpartij te spelen. De 1stepartij tussen Arnold en Henk werd ruimschoots gewonnen door Arnold met 54 caramboles in 29 beurten, HS 11 en 12 punten voor RCD. Hen k had de pech dat er veel ballen net misgingen en kwam uiteindelijk tot 32 caramboles, HS 5 en scoorde daarmee 5 punten voor Merwehof. In de 2de partij tussen Koos en Jaap ging Koos zeer voortvarend van start met een serie van 7 gevolgd door een serie van 8 en nam daarmee direct een ruime voorsprong. Jaap kon niet op tegen dit biljartgeweld en al helemaal niet meer nadat Koos een HS van 16 maakte. Koos won zeer overtuigend in 15 beurten, HS 16 en 4,533 gemiddeld. Jaap kwam tot 22 caramboles, HS 5 en scoorde daarmee 3 punten voor Merwehof. De 3e partij tussen Henk Rijsdijk en Henk van Leeuwen werd door Henk Rijsdijk gewonnen in 38 beurten, HS 5 en 12 punten voor Merwehof. Henk van Leeuwen kwam tot 38 caramboles, HS 4 en scoorde daarmee 7 punten voor RCD.

  RCD 4 genoot van een rustbeurt en dus valt er niets te melden over dit team.

  Merwehof 12 – RCD 5. Officiële uitslag nog niet bekend bij het opmaken van dit redactionele artikel. Via inside information vernomen dat RCD 5 spelende met Gerard Schellenbach, Ben Janssen en Wim de Witte een overwinning hebben behaald met de maximale score, dus 3 gewonnen wedstrijden  = 36 punten.

  RCD 6 – Merwehof 15. Wedstrijd is afgezegd door RCD omdat het 6e geen representatief team op de been kon brengen.

  Driebanden Groot, nationaal
  RCD/Kloens bestrating – Cues en Darts 3, uitslag: 8-0
  Een overwinning voor RCD/Kloens bestrating met de maximale score, dus 4 overwinningen vielen er te noteren voor:

  Frans de Visser met 25 caramboles in 38 beurten, HS 5
  Wout v.d. Berg met 25 caramboles in 70 beurten, HS 3
  Adrie v.d. Gaag met 20 caramboles in 48 beurten, HS 2
  Ardy Jongenelen met 20 caramboles in 58 beurten, HS 3.

  Overig biljartnieuws
  Het team van RCD 6 heeft aangegeven aan de Biljartcommissie van RCD zich terug te willen trekken uit de lopende competitie. Vanuit onder andere biljartvereniging Merwehof wordt er grote druk uitgeoefend op de teamleider van RCD 6, Janus Ponte Sr.,  om vooral toch te blijven  biljarten. In het aankomende weekend van 3 en 4 december zullen de mogelijkheden nogmaals op een rijtje worden gezet waarna er een definitief besluit zal worden genomen over het al dan niet voortijdig afhaken van RCD 6 in de lopende competitie. Wordt vervolgd.

  Dit was het dan weer voor deze week. Het weer voorspelt niet veel goeds met veel koude in de lucht maar hopelijk komen er zondag toch nog veel supporters kijken bij de  Dordtse voetbal derby RCD 1 – GSC/ODS 1, aanvang 14.00 uur.

  Prettig weekend

  Uw Biljartreporter