• Voetbalseizoen 2021/2022 wederom fantastisch afgesloten.

   Nu de Coronaperikelen voorlopig achterwege zijn gebleven, was er weer de ruimte ontstaan om de traditionele mixtoernooien te organiseren. Binnen de vereniging is daartoe de Werkgroep Mixtoernooien 2022 actief en deze werkgroep heeft weer een super goede feestweek georganiseerd waar plaats was voor alle takken van sport binnen de vereniging. Helaas was er dit jaar geen toernooi te organiseren door de biljarttak en ook niet door de tennistak bij gebrek aan deelnemers en dan houdt het  helaas op. Ondanks dit gemis kan de werkgroep toch terugkijken op een meer dan geslaagde seizoenafsluiting dat  mede te danken was aan het fantastische weer.

  De feestweek begon met op donderdag 16 juni jl. een Bridgedrive voor de bridgeleden van RCD. 7 tafels, ofwel 28 leden, hebben volop fanatiek gebridged in een prettige sfeer. Na veel strijd werd de drive ditmaal gewonnen door Joke en Theo Verhaar gevolgd door Ria en Thon Schreuders op een verdienstelijke 2de plaats. De 3e plaats was er voor Corry en Theo van Benschop. De poedelprijs, dus de laatste plaats was er voor het koppel Truus Kerkhoven en Ad Wevers. Voor alle deelnemers aan de drive was er ook een persoonlijk aandenken in de vorm een set onderzetters ( dit i.v.m. het 40e mixtoernooi ). Na afloop van de drive was er nog een gezellig samenzijn met een koud- en warmbuffet dat uitstekend georganiseerd was door onze onvolprezen Truus Kerkhoven.

  Vanaf deze plaats ook nog een woordje van dank voor de vrijwilligers Peter Erlings en John Vondermans die menig uurtje hebben verstouwd om de buitenbar op het terras voor de mixtoernooien gebruiksklaar te krijgen. Op het nippertje is dit gelukt. Hulde mannen voor het bereikte resultaat.

  Vrijdagavond 17 juni was er weer een wedstrijd van de JO19 tegen de leiders/trainers georganiseerd. Deze wedstrijd werd zeer verrassend gewonnen door……..de leiders/trainers. Na een hele tijd tegen een achterstand te hebben aangekeken(2-1) gelukte het de leiders/trainers alsnog in de slotfase van deze wedstrijd – die goed geleid werd door Jeroen Visser – fantastisch terug te komen en door treffers van Ronald Nusteling en matchwinnaar Appi El Allali de niet verwachte overwinning te grijpen. Al met al een leuke overwinning voor de heren leiders/trainers.

  Afsluiting voetbalseizoen 2021-2022 1   Afsluiting voetbalseizoen 2021-2022

   

   

   

   

   

   

  Afsluiting voetbalseizoen 2021-2022 2

   

  Aansluitend aan deze wedstrijd werd voor de 3e keer een Dartstoernooi georganiseerd. Ryan Engelen was de super organisator van dit geslaagde festijn in het clubhuis, ondanks de enorme hitte in het clubhuis. Het toernooi werd na zeer spannende wedstrijden uiteindelijk gewonnen door erkend darter Armando van Neck. Al met al weer een supergaaf moment dat zeker herhaald zal worden en waarbij Ryan Engelen zeker weer gevraagd zal worden een en ander te organiseren. Overigens was ook de 3e helft deze avond prima verzorgd, maar dit terzijde.

   

   

   

  Zaterdag 18 juni was dus de dag voor het 19e mixtoernooi voor alle pupillen en junioren tot en met JO15. Na de gebruikelijke opstartproblemen verliepen de toernooien daarna probleemloos en werd er volop fanatiek gevoetbald onder leiding van een veertiental eigen scheidsrechters waarvoor wederom onze hartelijke dank voor hun inzet en beschikbaar stellen van hun vrije tijd. De pupillen waren onderverdeeld in 2 poules die een halve competitie hebben gespeeld waarna er kruisfinales werd gespeeld. De finale eindstand was als volgt:

  Afsluiting voetbalseizoen 2021-2022 412e plaats was er voor Meubelpoten.Nl, 11e plaats voor C.S.R., 10e/9e plaats gedeeld door Bericap Benelux en Polyfluor Plastics, 8e plaats voor Nestor Service en de 7e plaats voor Groeneweg van der Meijden Architecten. De 6e plaats voor DS Visser en de 5e plaats voor M&R Bouw. De strijd om de 3e en 4e plaats werd gewonnen door Moore DRV, die dus 3e werden en Rolluiken Service Nederland eindigde op de 4de plaats.
  De uiteindelijke finale ging tussen de teams Hoogvliet totaalonderhoud en Indus Actieve Hulpverlening. De finale werd overduidelijk gewonnen door Hoogvliet Totaalbouw met een 3-0 overwinning. Indus Actieve Hulpverlening werd dus eervol 2e.

   

   

  Afsluiting voetbalseizoen 2021-2022 5De junioren van JO/MO12 t/m JO/MO15 speelden een 6tal wedstrijden zonder kruisfinales. De eindstand  was dat op de 8e plaats is geëindigd Krijgsman Bouw, op de 7e plaats SKV Advies en op de 6e plaats Schilderbedrijf T. Nijhoff. De 5e plaats werd behaald door Zoomer Makelaardij en de 4e plaats door De Haan Verhuizingen. SDK Kinderopvang behaalde een 3e plaats, gevolgd door Skippy Meubel op een eervolle 2e plaats met 15 punten. Het toernooi werd zeer overtuigend gewonnen door BBMT Bouwproducten met 6 gespeelde wedstrijden en 6 gewonnen wedstrijden = 18 punten.

   

   

   

  Alvorens aan de prijsuitreiking te beginnen nam de voorzitter van RCD, Michael Laros, het woord en sprak zijn grote dank uit aan alle sponsoren, scheidsrechters, barmedewerksters en de leden van de Werkgroep Mixtoernooien 2022, Talin, Koos, Jeroen, Ank, Edwin en Ad voor een perfecte uitvoering en organisatie van deze jeugdvoetbaltoernooien. Ook Frans Schiereck, afgevaardigde namens de KNVB-district Zuid 1 kreeg nog het woord en tot grote verrassing werd Jeroen Visser gehuldigd en kreeg als dank voor zijn jarenlange inzet binnen het jeugdgebeuren van RCD de zilveren speld van Verdienste opgespeld. Voor echtgenote Bianca was er nog een mooie bos bloemen.  Vervolgens was er uiteraard nog de prijsuitreiking. Omdat er ditmaal sprake was van een jubileum, immers zondag wordt voor de 40ste keer het seniorenmixtoernooi georganiseerd, was er voor elke deelnemer een wat grotere prijs in de vorm van een spaarpot. Jeroen samen met Talin en Jolanda Stoppelenburg vanuit het JAC namen de prijsuitreiking voor hun rekening waarmee een einde was gekomen aan een meer dan fantastische voetbaldag voor onze jeugdleden. Juist omdat het zo’n warme dag was, was er door het JAC gezorgd voor volop limonadesiroop en ranja voor de pupillen en flessen limonades voor de junioren zodat er geen sprake kon zijn van uitdroging. Ook was er gezorgd voor waterijsjes en was ook de suikerspin en het popcornapparaat weer in gebruik. De lunch voor alle deelnemers, scheidsrechters en overige medewerker(st)ers werd wederom verzorgd door Romy,s Frietpaleis en hier viel niets op aan te merken, voortreffelijk frietjes en overheerlijke snacks.

  Afsluiting voetbalseizoen 2021-2022 3

   

  De nieuwste activiteit aan de Feestweek waren natuurlijk de clinics op de pas onlangs geopende padelbanen van de tennistak. Ik kan de lezers vertellen dat de clinics goed bezocht zijn en het heeft ook een aantal nieuwe leden opgeleverd die in elk geval mee gaan doen aan de zomerchallenge en wellicht daarna ook tennis- en padellid worden.

   

   

  Na afloop werd er in een kleinere setting nog gedaan aan de 3e helft maar daarmee heeft de schrijver van dit artikel te weinig van meegekregen om daarover nog wat te publiceren. Maar RCD kennende zal het best goed zijn verlopen en nu op naar zondag 19 juni a.s. Eindelijk...eindelijk gaat het dan toch gebeuren. Wat feitelijk in 2020 had moeten gebeuren, kan eerst pas in 2022 plaatsvinden, namelijk het 40ste aaneengesloten mixtoernooi voor senioren. Dit toernooi zal voor het eerst weer eens sinds jaren geleden het geval was, gespeeld worden met 12 seniorenteams verdeeld over 2 poules.  En toen kwam de zondag, de dag waarop heel veel regen werd voorspeld. Gelukkig viel het met de regen wel mee en kon er vrijwel in droge sfeer worden gevoetbald. Alleen de finales werden in de regen afgehandeld.

  Het toernooi kon redelijk op tijd beginnen, maar liep toch enige vertraging op omdat er altijd helaas leden zijn die zich wel opgeven voor het toernooi maar niet komen opdraven en ook niet afschrijven waar mee de organisatie in de problemen wordt gebracht want elk team wil toch graag met 11 spelers spelen en om dat te bereiken kan het zijn dat het toernooi te laat begint en dit was ook vandaag weer het geval. Dat was dan een stukje negativiteit gevolgd door volop positiviteit want de dag als geheel is perfect verlopen. In beide poules werd er volop gestreden voor de finaleplaatsen. De eindstand in poule A was als volgt:

  Afsluiting voetbalseizoen 2021-2022 71e plaats De Inrichterij met 12 punten, 2e plaats voor C.S.R., 3e plaats voor  Aannemer J.v.d. Graaf, 4e plaats voor Luijten VVZ, 5e plaats voor Elsco Drankenhandel, 6e plaats voor DS Visser. In poule B. was de eindstand: 1e plaats voor Thobi Consultancy met 11 punten, 2e plaats voor Polyfluor Plastics, 3e plaats voor SDK Kinderopvang, 4e plaats voor Zoomer Makelaardij, 5e plaats voor Nestor Service en 6e plaats voor Vrije Tijds Centrum. De strijd om de 3e en 4e plaats werd beslist met strafschoppen waarbij Polyfluor Plastics duidelijk beter was dan C.S.R. die dus 4e zijn geworden en Polyfluor Plastics eindigde op een 3e plaats. De finale tussen De Inrichterij en Thobi Consultancy werd een prooi voor De Inrichterij die deze titanenwedstrijd met 2-0 wist te winnen. Naast het seniorentoernooi viel er nog meer te beleven op het sportcomplex. Ook de Mini’s, spelers tot en met 7 jaar, beleefden hun eigen toernooitje met 3 teams. Ook hier volop strijd en heel veel plezier met veel toeschouwers langs lijn die naar de opkomende talenten kwamen kijken. Het Minitoernooi is wederom een blijvertje gebleken en zal zeker volgend jaar weer in het programma worden opgenomen met hopelijk de wedstrijdjes weer op het hoofdveld!

   

  Afsluiting voetbalseizoen 2021-2022 6Ook het sociale karakter van RCD is niet vergeten. Immers de Voedselbank Dordrecht wilde – op verzoek van RCD – weer dol graag komen met een kraampje met leuke spelletjes voor groot en oud. Marja Luijten, de grote inspirator achter deze activiteit van de Voedselbank sprak van een heel bijzondere dag met een prima opbrengst voor de Voedselbank. Volgend jaar weer Marja? Ik zou het haast vergeten maar de Werkgroep Mixtoernooien had voor alle teams, scheidsrechters en leiders een lunch verzorgd tussen de middag waarvan gretig gebruik werd gemaakt.

  Na afloop van het mixtoernooi was er volop muzikaal vertier met het optreden van Hollands Welvaren 2.0 waarbij de beentjes al snel van de vloer gingen en er menig polonaise werd gelopen. Met andere woorden de sfeer zat er prima in en ook onze huisfotografen Mieke Zwang en Hans Klous hebben hun fotokwaliteiten gegeven aan deze feestweek. Hun foto’s zullen ongetwijfeld geplaatst gaan worden op onze website en facebook. Als slotstuk van de Feestweek was er ook nog een grootse loterij met volop prachtige prijzen.

  De Werkgroep Mixtoernooien 2022 kan zeer zeker terugkijken op een geweldige voetbalafsluiting van het seizoen  2021-2022 en ik weet het haast wel zeker dat met deze fijne groep vrijwilligers er volgend jaar wederom een feestweek georganiseerd zal worden met hopelijk weer deelnames van alle takken van sport binnen de bruisende sportfamilie met ambitie. De voorzitter van RCD, Michael Laros, had als laatste het woord en bedankte alle deelnemers maar bovenal alle sponsoren , scheidsrechters, leiders en niet te vergeten alle barmedewerkers en barmedewerksters, vrijwilligers in de keuken, buitenbar en buiten BBQ voor hun geweldige inzet  gedurende de gehele feestweek.

  Ook nam hij de prijsuitreiking voor zijn rekening en bijgestaan door Koos Horvers en Ad Wevers, namens de Werkgroep. Omdat er sprake was van een jubileumtoernooi, namelijk het 40ste in opeenvolgende rij, was er voor elke deelnemer aan deze toernooien een persoonlijk aandenken in de vorm van een setje onderzetters met daarop onder meer het logo van RCD bedrukt.

  Nogmaals het voetbalseizoen 2021/2022 is definitief afgerond. We gaan allemaal uitrusten en volop genieten van een prachtige en zonnige vakantie en kunnen met heel veel plezier en genoegen terugkijken op deze fantastische afsluiting van het seizoen. En zeker te weten dat er ook in 2023 weer een feestweek zal zijn!