• In verband met de vele afgelastingen door Corona, staan deze nu (tijdelijk) onderaan de home pagina vermeld.

 • Beste leden, vrijwilligers, ouders en verzorgers

  Pasen 2021 staat voor de deur. Een christelijk feest, van witte donderdag tot en met tweede paasdag. Een feest met vele facetten, weet u nog waar al die dagen voor staan? Voor mij is het in ieder geval een goed moment om even stil bij te staan.

  Pasen is feest van het licht, hoop, en leven en daar willen we juist nu heel graag naar toe. De lente is aangebroken. Fijn om langer licht te hebben in de avonden met de temperaturen die nu lekker oplopen. Wie weet krijgen we, net als verleden jaar, een mooie zomer.

  Het “C” woord en de daarbij horende maatregelen wil ik niet gebruiken in mijn “paasverhaal”. Helaas is onze sportvereniging wel getroffen door de vele restricties zowel op sociaal, sportief, maatschappelijk als financieel gebied. Gelukkig waren er ook mooie initiatieven zoals Club van 100 (in 2020, alsmede in 2021) en de verkoop RCD-mondkapjes (nog steeds verkrijgbaar!). Bijdrages die zorgen voor de nodige (geldelijke) steun tijdens deze periode zonder inkomsten. Onze vaste kern van sponsors – die zelfs iets is gegroeid – zorgt hiernaast ook voor inkomsten maakt dat onze vereniging RCD financieel gezond is.

  Natuurlijk heeft het bestuur van RCD ook overheidssteun aangevraagd en subsidies gekregen. Belangrijke factor is dat jullie allen lid zijn gebleven met de gewenste bijdrage en hierdoor het ledenaantal bij RCD stabiel is gebleven. Dank!

  Met trots kan ik zeggen dat RCD als een van de weinige voetbalverenigingen in Dordrecht heel actief is gebleven. Naast twee keer trainen per week, organiseerde RCD ook elke zaterdag onderlinge wedstrijden en toernooien. Hulde voor de jeugdcoördinatoren, commissies, trainers, leiders en begeleiders die zich met veel plezier inzetten voor onze jeugd.

  De bestuursactiviteiten zijn voor u als lid niet altijd zichtbaar, maar achter de schermen gaan deze natuurlijk onverminderd door. De voorbereidingen voor een nieuw kunstgrasveld achter ons clubhuis zijn definitief toegezegd door de gemeenteraad voor realisatie in 2021/ 2022. Aanvullend met een extra kunstgrasveldje voor trainingen en wedstrijdjes van de pupillen. Het delen van het huidige kunstgrasveld met DFC zal dan verleden tijd zijn. RCD kan haar trainingen op ons kunstgrasveld langer, ruimer en op een minder laat tijdstip gaan verzorgen voor de jeugd en senioren. Top!

  De nieuwbouw en verbouw van de kleedkamers is volop in ontwikkeling. Hopelijk volgt de bouwvergunning binnen nu en een week of zes. De nieuwe kleedkamers met een directe aansluiting op het clubhuis krijgt hiermee een passende uitstraling. Geweldig om daar met zijn allen naar uit te kijken! Financieel zal alles natuurlijk zo verantwoord en gecontroleerd mogelijk worden uitgevoerd. Ons clubhuis zal heringericht worden met o.a. nieuw meubilair.

  De planning is om binnen 1 á 2 jaar een gezellig en warm clubhuis te realiseren. Dit zal stapsgewijs worden gedaan en binnenkort zal er een voorproefje gepresenteerd worden.

  In overleg met de gemeente is er extra parkeerruimte voor fietsen en scooters gecreëerd. Dit is schuin aan de overkant bij onze ingang (bij onze buren), met direct toegang tot ons terras. Wederom een prettige verandering, aangezien onze leden en bezoekers graag op de fiets of scooter komen.

  Voor komende maanden zal het erom spannen of er nog wedstrijden voor de senioren elftallen mogelijk zijn. Kan er misschien in toernooi vorm of onderlinge clubcompetitie iets opgezet worden. Voor de tennis- en biljartcompetities geldt hetzelfde. Wil je nu sporten en lekker bezig kun je direct lid worden bij RCD-tennis.

  Het 90-jarig bestaan - dadelijk alweer 91 jaar - zal echt gevierd worden met een mooie feestavond. Vraag blijft alleen wanneer, maar dat deze feestavond er komt is definitief. Het uitgebrachte clubmagazine is goed in de smaak gevallen heb ik van diverse leden vernomen. Het was alweer een tijd geleden dat een dergelijk blad was uitgebracht en zeker met het 90-jarig bestaan een must! Ik ben me ervan bewust dat in deze publicatie enkele personen niet zijn vermeld, terwijl zij wel een belangrijke bijdrage aan onze club hebben geleverd. Het bestuur zal  dit met ze goed maken, een aandachtspuntje voor ons.

  Tot slot wil ik alle lezers van mijn “paasverhaal” een hart onder de riem steken! Dankzij jullie bijdrage, in welke vorm dan ook, bestaan wij als club RCD. De bovengenoemde ontwikkelingen vormen samen een heerlijk vooruitzicht. Daar worden wij als bestuur vrolijk van en u toch ook?

  Met een glimlach wens ik u allen een zeer vrolijk Pasen toe!

  Jullie voorzitter, Michaël Laros

  P.S de eerder uitgestelde ALV 2020 zal digitaal plaats moeten vinden en verdere informatie volgt

   

  .