Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor Voetbal, Tennis en Biljart

RCD 1, mogelijk kampioen ???

28 april, 2016

Beste supporters!

RCD 1 maakt kans op het kampioenschap! Steun het eerste met uw aanwezigheid en enthousiasme!

Kom dus de komende twee zondagen naar de wedstrijd: RCD speelt thuis!

  • 14.30u zondag 1 mei – RCD 1 – Terheijden 1
  • 14.30u zondag 8 mei – RCD 1 – Right’oh 1

met vriendelijke groet,

het bestuur

RCD morst dure punten bij SSW : 1-1

26 april, 2016

1e speelt onnodig gelijk in Dordtse derby en ziet concurrentie inlopen

RCD trok naar de Zeehavenlaan waar het in degradatiegevaar verkerende SSW de tegenstander was. Opvallend was het gering aantal toeschouwers die het gure weer hadden getrotseerd. RCD startte met de wind tegen en had veel balbezit in de eerste helft, waaruit een aantal kansjes ontstonden. Deze werden echter onschadelijk gemaakt door SSW keeper Jan-Arie van Kouwenhoven. Na een overtreding binnen de 16 op Oktay Karaca viel dan toch de 0-1. Jeroen Snoek benutte de penalty beheerst door de keeper de verkeerde hoek in te sturen. SSW kwam maar zelden in de buurt van het RCD doel en omdat RCD ook niet verder doordrukte werd de rust met 0-1 bereikt.

In de 2e helft eenzelfde spelbeeld, de wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van SSW, zonder dat hieruit veel doelkansen ontstonden. De eerste de beste kans voor SSW was wel raak, de RCD verdediging werd wel heel makkelijk uitgespeeld en de bal werd uiteindelijk door de RCD spits binnen gefrommeld bij de 1e paal. RCD trachtte zich te herpakken, maar bleef volharden in eenmansacties die weinig succesvol waren. Een afstandspegel van Erik Vos was nog het dichtst bij een doelpunt, maar werd vakkundig uit de bovenhoek getikt door de uitblinkende SSW goalie. Zo bleef het bij een voor RCD teleurstellende 1-1.

Concurrenten DIA en Right ‘Oh wisten hun wedstrijd wel te winnen en kwamen zo op resp. 3 en 4 punten van RCD.

SSW – RCD  1-1 (0-1)  0-1 Jeroen Snoek ; 1-1 Royston Wawoe

Opstelling RCD : Pim Versluis ; Tim Frank (79. Ahmet Tasgin) , Arnoud Haagsma, Koen Willemsen, Roy Schrauwen; Erik Vos (81. Marouane Marguoum) , Thomas Dusseldorp, Soufiane Marguoum ( 81. Franklin Wielingen) , Jeroen Snoek ; Oktay Karaca, Randy van Gulik .

Voetbaltraining in de week van 25 april

25 april, 2016

In verband met koningsdag is er woensdag geen training!
Vandaag 25 april gaat alles gewoon door.

Kampioenen: D2, F6g en MC2

22 april, 2016

KAMPIOENEN

Wij willen vanaf deze plaats alle spelers van MC2, D2 en F6g van harte feliciteren met hun verdiende kampioenschap.
Wij zijn trots op jullie.
Ook de trainers, leiders en enthousiaste ouders willen we van harte feliciteren.
De jeugdcommissie is ook bijzonder trots op deze mensen.

De jeugdcommissie

Inschrijven senioren mixed toernooi

19 april, 2016

Opgave leiders , commissieleden en overige leden

Het mixed toernooi nadert met rasse schreden ; 11 en 12 juni is het al weer zover. Tot op heden hebben wij slechts een enkele opgave ontvangen van jeugdleiders, commissieleden en overige leden. Voor degene die nog mee wil voetballen op het senioren mixed toernooi geldt : inschrijven voor 25 april bij Walter Fortuin. Stuur een app, sms of mailtje naar Walter Fortuin : r.fortuin64@upcmail.nl of naar 06-57945916.

RCD niet langs SC Elshout : 0 – 0

11 april, 2016

Taai Elshout houdt 1e van scoren af ; RCD 2 redt het niet tegen Beek Vooruit : 3-1

Het tweede reisde af naar Prinsenbeek, waar het titelkandidaat Beek Vooruit moest trachten punten af te snoepen. In de eerste helft kwam daar weinig van terecht, want RCD had niet veel in te brengen en kwam dan ook verdiend op een 1-0 achterstand. Na rust leek het de goede kant op te gaan na de 1-1 van Mark Vermey, die een voorzet van Ronald Nusteling kon binnen werken. Beek Vooruit antwoordde echter direct met de 2-1 en toen ook nog de 3-1 viel was de wedstrijd gespeeld.

Het 1e trof de lastige opponent SC Elshout, waar het in de uitwedstrijd met 3-2 had verloren. Ook nu bleken de gasten weer lastig te bestrijden. Een sterke verdediging gaf in de eerste helft niet veel kansjes weg. Oktay Karaca had de beste kans, maar schoot tegen de keeper aan. Elshout was gevaarlijk met een vrije trap , die op de paal uiteen spatte. Derhalve een 0-0 ruststand.

Na rust een meer aandringend RCD, dat probeerde Elshout op eigen helft vast te pinnen en onder druk te houden. Dat lukte goed al leverde het geen grote doelkansen op. Zo bleef het tot het eind toe spannend of de winnende treffer nog zou vallen, maar voor de eerste keer in een wedstrijd dit seizoen kwam RCD niet tot scoren. Doordat concurrenten DIA en Right ‘Oh ook gelijkspeelden tegen elkaar (1-1) blijft de voorsprong van RCD gehandhaafd op 5 punten.

RCD – SC Elshout  0 – 0

Opstelling RCD : Pim Versluis ; Thomas Dusseldorp, Marvin Langevoort, Arnoud Haagsma, Roy Schrauwen ; Koen Willemsen, Erik Vos, Soufiane Marguoum, (Randy van Gulik) Jeroen Snoek ; Franklin Wielingen , Oktay Karaca (Marouane Marguoum)

 

RCD Sponsor Survival Run

6 april, 2016

survival run

Avond4daagse: loop jij mee?

6 april, 2016

avond4daagse 2016

RCD pakt 3 punten bij Irene ’58 : 0-4

5 april, 2016

RCD 1 nog steviger aan kop na winst ; 2e wint met 2-1 van LONGA

Het tweede kreeg het Tilburgse LONGA op bezoek aan de Reeweg, dat de laatste plaats op de ranglijst innam. Toch geen slechte ploeg, want met 2 snelle spitsen probeerden zij het RCD moeilijk te maken in de 1e helft. RCD kwam echter op voorsprong, Ronald Nusteling kopte een corner van Minne Groenstege bij de eerste paal binnen. Al snel viel de gelijkmaker zodat de rust , na een matige eerste 45 minuten, met 1-1 werd bereikt. Na de thee een beter RCD dat een overwicht opbouwde en verdiend op voorsprong kwam na een prachtig afstandsschot van Halil Turktas vanaf een meter of 25. RCD kon de wedstrijd hierna zonder problemen uitspelen.

Ook RCD 1 trad aan tegen een laagvlieger in de competitie, Irene ’58 uit Den Hout. Net als vorige week stond het binnen 5 minuten 0-1, nu door een vrije trap van Erik Vos. RCD had veelvuldig balbezit en Irene liet zich ver inzakken op eigen helft. RCD kwam op 0-2 na een verre ingooi van Marvin Langevoort, die door Koen Willemsen bij de 2e paal werd ingekopt. Ook hierna drong de thuisploeg niet aan zodat de rust werd bereikt met een 0-2 voorsprong.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld als voor rust, RCD wachtte geduldig op de kansjes. Die kwamen er toen de scheidsrechter de bal 2 maal op de stip deponeerde, 1 x na een ongelukkige handsbal en nog een keer toen de ingevallen Marouane Marguoum binnen de 16 werd gevloerd. Achtereenvolgens Oktay Karaca (0-3) en Erik Vos (0-4) met een Panenka zorgden voor de eindstand. Doordat Right ‘Oh gelijkspeelde staat RCD nu 5 punten voor op DIA en 6 op Right ‘Oh.

Irene ’58 – RCD  0-4 (0-2) : 0-1 Erik Vos (4) ; 0-2 Koen Willemsen (23) ; 0-3 Oktay Karaca (58) ; 0-4 Erik Vos (81)

Opstelling RCD : Pim Versluis (74. Nick van Oldenbarneveld) ; Thomas Dusseldorp, Marvin Langevoort, Arnoud Haagsma, Ferry den Breejen ; Koen Willemsen, Erik Vos, Roy Schrauwen, Soufiane Marguoum ; Oktay Karaca (75. Marouane Marguoum) , Franklin Wielingen (75. Darren Segboer)

RCD wint restant van OMC ; gelijk tegen Blauw Wit

29 maart, 2016

RCD scoort nog 4 x in restant tegen OMC : 5-1. Op paasmaandag niet verder dan 2-2 in De Moer

Voor RCD stond er een Paasdubbel op het programma. Op zaterdag werd het restant tegen OMC uitgespeeld. RCD moest de wedstrijd hervatten met een strafschop, die door Jeroen Snoek onberispelijk werd benut : 2-1. In de resterende 20 minuten wilde OMC via een alles of niets offensief de gelijkmaker forceren, maar kreeg hiervoor niet de kans. Binnen 5 minuten rondde Soufiane Marguoum  een mooie steekpass van Erik Vos netjes af en was de wedstrijd beslist. Franklin Wielingen tilde de score nog naar 5-1, door tweemaal het net te vinden.

Op Paasmaandag was Blauw Wit uit De Moer de gastheer voor het 1e. RCD startte voortvarend en kwam binnen 5 minuten op voorsprong door Franklin Wielingen, die beheerst de keeper passeerde. Goed voetbal bleek lastig door de harde wind en het gladde veld en de tegenstander liet zien dat met inzet en strijd veel te compenseren valt.  De gelijkmaker viel na 20 minuten door een ongelukkige handsbal van Marvin Langevoort, die door de scheidsrechter tot penalty werd gepromoveerd : 1-1 met de rust.

Na rust werd het voetbal minder en gingen de gastheren in een remise geloven. Zeker nadat zij met een uitval de 2-1 wisten te maken. De uitgekomen Pim Versluis werd gepasseerd en de voorzet in het lege doel gelopen. Blauw Wit trok zich massaal terug om de voorsprong te verdedigen en RCD kon maar op schaarse momenten gevaarlijk worden. Totdat Soufiane Marguoum in de 16 werd aangetikt en ook RCD een strafschop kreeg. Net als zaterdag wist Jeroen Snoek de klus te klaren : 2-2. RCD drong nog aan in de laatste 10 minuten van de wedstrijd, maar kon de winnende treffer niet meer vinden.

Doordat concurrent Right ‘Oh op Paaszaterdag ook niet verder kwam dan 4-4 tegen Blauw Wit, heeft RCD nu 4 punten voorsprong met nog 6 wedstrijden te gaan.

Blauw Wit ’81 – RCD  2-2 (1-1) doelpunten RCD : 0-1 Franklin Wielingen en 2-2 Jeroen Snoek

Opstelling RCD : Pim Versluis ; Tim Frank (59. Erik Vos) , Arnoud Haagsma, Marvin Langevoort, Roy Schrauwen ; Thomas Dusseldorp, Koen Willemsen, Jeroen Snoek (81. Ferry den Breejen), Soufiane Marguoum ; Franklin Wielingen, Oktay Karaca.