Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor Voetbal, Tennis en Biljart

Gefeliciteerd met het behalen van pupillentrainerschap

29 april, 2017

RCD 1 boekt overwinning op Maasstad Tediro!

23 april, 2017

RCD begon de wedstrijd tegen Maasstad Tediro met een wat laconieke instelling. Dit leidde er toe dat de tegenstander van vandaag, Maasstad Tediro, regelmatig in balbezit was en kleine kansjes wist te creëren in de openingsfase. Na de eerste de beste goede en lange aanval wist Koen Willemsen in de 23ste minuut als eerste de keeper van de tegenstander te verschalken met een eenvoudige bal en scoorde daarmee 1-0. RCD drukt wel direct door na deze treffer en Ocktay Karaca wist de stand 5 minuten na de 1-0 op 2-0 te brengen. RCD geloofde het wel en Maasstad Tediro kwam weer meer in balbezit en creëerde enkele grote kansen en hadden de pech dat een schot via de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde. Vlak voor rust wist de spits van Maasstad Tediro het nog te presteren een bal op 3 meter voor het doel van RCD over te schieten. Ruststand daardoor 2-0. Na de rust een gelijk spelbeeld met een drukkend Maasstad Tediro die voor haar laatste kans vocht en RCD die het duel plichtmatig wilde uitspelen met af en toe mooi opgezette aanvallen. Uit één van deze aanvallen scoorde Simon Brand in de 65ste minuut de 3-0 waarmee de wedstrijd op slot werd gegooid. Tenslotte nog een hoogtepunt in de vorm van de 4-0. Keeper Danny Sleiffer plaatste een perfecte uittrap in de richting van Ocktay Karaca die hier zijn voordeel mee deed en de score dus op 4-0 bracht. Volgens een trouwe supporter – met heel veel voetbalervaring – kan een keeper trainen op het geven van zo’n bal, maar goed je moet het toch maar doen.

Bij RCD vonden er nog 2 wissels plaatst. In de 46ste minuut nam Jeroen Snoek de plaats in van Marvin Langevoort en in de 73ste minuut verving Erik Vos de licht geblesseerde geraakte Ocktay Karaca.

Opstelling RCD:

Danny Sleiffer, Tim Frank, Marvin Langevoort(46e min. Jeroen Snoek), Arnoud Haagsma, Halil Turktas, Kevin Steensma, Thomas Dusseldorp, Danny Jongeneel, Koen Willemsen, Ocktay Karaca(73e minuut Erik Vos), Simon Brand.

RCD 1 behaalt 2de periodetitel!

17 april, 2017

Op 2de paasdag trad RCD 1 op een druk bezocht sportpark aan tegen BZC/Zuiderpark 1. Deze wedstrijd was al eerder vastgesteld in januari jl. maar werd destijds afgekeurd wegens weersomstandigheden. Hoewel de weersvooruitzichten voor deze dag niet al te best waren, betraden beide ploegen onder een stralende zon het hoofdveld. RCD startte erg stuk en zet direct veel druk op de achterste lijn van BZC. In de 15de minuut nam RCD de leiding door Koen Willemsen die een goed genomen corner van Danny Jongeneel op waarde wist te schatten en goed inkopte. In de 25ste minuut wist BZC/Zuiderpark tegen te scoren door Dylan van der Pijl maar aan dit doelpunt zat een duidelijk luchtje van buitenspel. De wedstrijd ging daarna gelijk op met een iets sterker RCD maar onze jongens moesten toch goed uitkijken voor de snelle counters van de tegenstander. Vlak voor rust, in de 38ste minuut, kreeg RCD een corner te nemen. Simon Brand meldde zich hiervoor en uit deze perfect genomen corner wist Marvin Langevoort met een ferme kopbal RCD wederom aan de leiding te brengen. Ruststand 2-1. Direct na rust zette RCD wederom grote druk op de tegenstander die hier niet goed raad mee wist en RCD creëerde diverse kansen. In de 53ste minuut bekroonde Simon Brand zijn sterke optreden met een mooie treffer voortkomende uit een vrije schop op ongeveer 25 meter afstand die hij rechtstreeks de kruising in joeg. RCD bleef druk uitoefenen en kon de partij vervolgens vrij gemakkelijk uitspelen met goed opgezette aanvallen. In de 68ste minuut verhoogde RCD de score naar 4-1 na wederom een door Simon Brand genomen corner die ditmaal doeltreffend werd afgerond door Ocktay Karaca. In de 73ste minuut begon Ocktay Karaca aan een fraaie solo en bood aan het einde daarvan Kevin Steensma een niet te missen kans die hij uiteraard benutte: 5-1. RCD geloofde het verder wel en BZC/Zuiderpark scoorde in de 85ste minuut voor de 2de maal door Milaynho Margaret. RCD paste nog diverse wissels toe. Jeroen Snoek nam de plaats van Kevin Steensma in de 75ste minuut, Sander Pieters loste een sterk spelende Danny Jongeneel af in de 85ste minuut en Erik Vos mocht in de 92ste minuut nog invallen voor Koen Willemsen. De uitermate rustige en goedleidende scheidsrechter P. Brouwer hield in deze sportieve partij de kaarten op zak.

Al met al een dik verdiende overwinning voor het 1ste elftal die met dit resultaat de 2de periodetitel in de wacht wist te slepen en zich direct heeft geplaatst voor de nacompetitie 2016/2017. Bijkomend voordeel van deze overwinning was ook dat het 1ste elftal zich definitief in veiligheid heeft gespeeld en dus niet meer kan degraderen.

Opstelling RCD:

Dennis Sleiffer, Tim Frank, Marvin Langevoort, Arnoud Haagsma, Halil Turktas, Koen Willemsen(Erik Vos), Thomas Dusseldorp, Danny Jongeneel(Sander Pieters), Kevin Steensma(Jeroen Snoek), Simon Brand, Ocktay Karaca

Natuurlijk was er na het laatste fluitsignaal een klein feestje op het veld, kleedkamer en later in het clubhuis waar het nog lang onrustig bleef.

Uiteraard gaan de felicitaties naar alle spelers van het 1st elftal, trainer Frank Zwakhals, leider Peter Erlings, verzorgen Hans Wijker en Marcel van Maarschalkerweerd, assistent grensrechter.

 

 

 

Geen training 2de paasdag voor de jeugd

14 april, 2017

Voorzitter RCD gezocht

14 april, 2017

Aan alle leden van RCD,

voor het bestuur van RCD zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter. Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact op met een van de zittende bestuursleden. De gegevens vindt u op de pagina van het zittende bestuur van RCD.

met vriendelijke groet,

Janneke van Kersen

secretaris RCD

Sponsor Survivalrun formulier toelichting

10 april, 2017

Sponsor Survivalrun – vrijdag 14 april

10 april, 2017

RCD 1 periodekampioen?

9 april, 2017

Op 2de Paasdag, maandag 17 april a.s., speelt het 1ste elftal de uiterst belangrijke inhaalwedstrijd tegen BZC/Zuiderpark 1.

Bij winst voor het 1ste elftal wordt ook tegelijkertijd de 2de periodetitel in de wacht gesleept met gevolg dat aan het einde van het seizoen gestreden zal worden voor een mogelijke promotie naar de 2de klasse.

Zoals gebruikelijk vindt de aftrap van deze wedstrijd plaats om 14.30 uur.

Supporters zijn uiteraard van harte welkom en kunnen een welverdiende steun zijn voor onze spelers en begeleiding van het 1ste elftal.

Goede zondag voor RCD 1 en RCD 2

9 april, 2017

Na de zeperd tegen Hoeven 2 van afgelopen zondag, moest het 2de aantreden tegen het op de laatste plaats staande Zundert 2. Een flitsende start was er en al rap keek het 2de tegen een 1-0 achterstand aan. Echter binnen de kortste keren wist het 2de de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong door doelpunten van Bas Verhoeven en Louis Laros. Na de rust een rustig tikkend 2de elftal die de score middels doelpunten van Robin Hardenbol en Louis Laros uitbouwde naar een terechte 4-1 voorsprong.

RCD 1 ging op bezoek bij het lastig en technisch vaardige te bestrijden JHR. RCD begon sterk aan de partij met de weer herstelde Kevin Steensma en sinds de 1ste competitiewedstrijd afwezige Danny Jongeneel in de basis. In de 8ste minuut scoorde Lars Pieters na een mooie aanval de 1-0 en Lars maakte er in de 28ste minuut 2-0 van door precies op de goede plaats te staan. Deze stand bleef tot aan de rust gehandhaafd. In de 2de helft een sterk opdringend JHR en een iets minder sterk acterend RCD. In de 54ste minuut scoorde JHR de aansluitingstreffer en bleef de verdediging van RCD onder druk zetten. Na goed doorzetten van Halil Turktas scoorde Kevin Steensma in de 70ste minuut de bevrijdende 3-1. In de 80ste minuut werd Lars Pieters vervangen door de 1ste jaars A-junior Nathan Heuser. In de 88ste minuut wist JHR de 3-2 te maken maar dat doelpunt werd overduidelijk in buitenspelpositie gemaakt. De scheidsrechter ging niet in op het terechte vlagsignaal van onze grensrechter waardoor het spannend bleef tot het einde van de wedstrijd. Al met al een zwaar bevochten maar wel verdiende overwinning voor het 1ste elftal.

Opstelling RCD:

Danny Sleiffer, Tim Frank, Marvin Langervoort, Arnoud Haagsma, Halil Turktas, Thomas Dusseldorp, Koen Willemsen, Kevin Steensma, Danny Jongeneel, Lars Pieters( 80ste minuut Nathan Heuser) en Ocktay Karaca

 

RCD 1 komt remise overeen met Blijdorp: 1-1

2 april, 2017

RCD 1 speelt gelijk tegen Blijdorp en RCD 2 leed een gevoelige nederlaag in de race om het kampioenschap in de reserve 2de klasse.

RCD 2 ging op bezoek bij het op de 3de plaats vertoevende Hoeven 2. In een doelpuntrijke wedstrijd keek het 2de elftal met de rust tegen een achterstand aan van 3-2. In de 2de helft wist Hoeven haar kansen beter te benutten dan RCD met als gevolg een toch wel gevoelige nederlaag: 7-3. Voor RCD scoorden Soufiane Marguoum 2x en Louis Laros.

RCD 1 kreeg in een thuiswedstrijd te maken met het lastig te bestrijden Blijdorp 1. Evenals in de heenwedstrijd eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. RCD nam in de 40ste minuut een voorsprong door Koen Willemsen die met het hoofd een goed genomen vrije trap van Jeroen Snoek in de touwen wist te werken. In de 2de helft een sterk opdringende tegenstander die na een vlotte aanval een kwartier na rust verdiend  een doelpunt scoorde. Over en weer waren er daarna nog kansen voor beide teams om er met de overwinning van door te gaan. Echter grote kansen voor Sander Pieters en Jeroen Snoek bleven onbenut  zodat deze gelijkopgaande wedstrijd uiteindelijk resulteerde in een terechte 1-1 puntendeling.