Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor voetballen, tennissen en biljarten.

3 april = goede vrijdag: Paasbrunch voor de jeugd

29 maart, 2015

POSTER PAASBRUNCH 2015

Actie: Plus ‘t Lam van 9 maart t/m 2 mei

29 maart, 2015

Dit jaar bestaat Plus ‘t Lam 20 jaar! Dat willen zij niet alleen vieren met hun klanten en medewerkers maar ook met ons als vereniging. De sponsoractie is in de afgelopen jaren een rode draad geweest in de activiteiten van Plus ‘t Lam. Daarom willen zij ook dit jaar een sponsoractie houden.

De actie loopt van 9 maart tot en met 2 mei.

Plus ’t Lam stelt ter ere van hun ‘verjaardag’ dit jaar een bedrag van maar liefst 20.000,= beschikbaar.

Alles uit de (actie)kast
Hierbij roepen wij alle leden, familie, buren, vrienden, kennissen die R.K.s.v.R.C.D. een warm hart toedraagt op om onze vereniging te steunen.

Hoe werkt het:
In de periode van 9 maart tot en met 2 mei ontvangt iedere klant van PLUS ’t Lam (Bieshof en Damplein) bij elke € 10 aan boodschappen een speciale voucher. Elke voucher vertegenwoordigt één sponsorpunt.
De klant scant de voucher bij de ‘actiekast’ en kiest op het touchscreen voor R.K.s.v.R.C.D.
Aan het einde van de sponsoractie wordt op basis van de toegekende sponsorpunten een bedrag van
€ 20.000 naar rato over de deelnemende sportverenigingen verdeeld.
Het sponsorbedrag kan behoorlijk oplopen.
Het aantal vergeven sponsorpunten wordt live weergegeven op de TV-schermen in de winkels. Zo kan iedereen in de winkels zien wat de actuele tussenstand is!

Doe uw boodschappen in de actieperiode dus bij Plus ’t Lam op Bieshof en/of Damplein en steun zo onze vereniging.

Trainen op de (gras) velden pas na 1 april

26 maart, 2015

De Gemeente Dordrecht heeft afgelopen week geconstateerd dat er doordeweeks al op de wedstrijdvelden wordt getraind door zowel teams van RCD als DFC en heeft ons erop gewezen dat dit pas is toegestaan NA 1 APRIL. Wij verzoeken trainers en leiders hiermede rekening te houden en erop toe te zien dat de regels worden nageleefd en er dus tot die tijd niet getraind of gevoetbald wordt op de wedstrijdvelden.

Walter Fortuin

RCD gaat voor schut in Dussen

24 maart, 2015

1e verliest van nummer laatst : 1-2 ; tweede koploper na 3-1 winst op RKTVV

RCD2 heeft door een 3-1 overwinning op de nummer laatst RKTVV de koppositie overgenomen. Concurrent OJC Rosmalen ging in de fout bij GSBW (3-0). In een overigens niet hoogstaande partij kwam het 2e in de 1e helft op voorsprong door een doelpunt van Michel Schwarz. Vlak daarna de 2-0 door Mark Tromp, maar die stond in buitenspelpositie. Na rust eenzelfde spelbeeld en toen Marouane Marguoum de 2-0 aantekende leek de wedstrijd beslist. RKTVV stribbelde nog een keer tegen door de 2-1 aan te tekenen, maar wederom Marouane zorgde met de 3-1 er voor dat de punten in Dordt bleven.

Ook het 1e trad aan tegen de nummer laatst , Dussense Boys. Voor rust genoeg kansen , maar zelfs twee toegekende strafschoppen konden niet worden verzilverd. Na rust kende de wedstrijd een dramatisch niveau, mede door het slechte veld. Uit de eerste de beste counter wisten de gastheren wel te scoren en moest RCD vol aan de bak. Dat gebeurde niet, sterker nog , Dussen wist uit de 2e counter weer te scoren : 2-0. Een alles of niets offensief leverde nog wel een 3e strafschop op, die werd benut door Hikmet Uysal. Een dure les , want DIA staat nu op de 3e plaats met 3 punten voorsprong op RCD.

 

Definitief programma 35ste mixedtoernooi

17 maart, 2015

In de bestuursvergadering van 11 maart 2015 heeft het bestuur definitief haar goedkeuring gegeven aan het voorstel van de toernooiorganisatie aangaande het 35ste seniorenmixedtoernooi en het 14de jeugdmixedtoernooi.

Gelet op het feit dat ook in 2015 het 85 jarig bestaan van de vereniging op bescheiden wijze zal worden gevierd, is de toernooicommissie er in geslaagd een omvangrijk programma samen stellen waarbij alle takken van sport van de club aan de orde komen.

Het programma ziet er als volgt uit:

PROGRAMMA:

Ma  08 juni Biljarten poule vanaf 19.00 uur
Di   09 juni idem idem
Wo 10 juni  idem idem
Do  11 juni Bridgedrive vanaf 13.15 uur
Vr   12 juni Feestavond vanaf 21.30 uur
Za   13 juni 14de Jeugdmixtoernooi vanaf 09.00 uur
  Finales biljarttoernooi vanaf 16.00 uur
Zo   14 juni 35ste Mixedtoernooi vanaf 10.30 uur
  Tennistoernooi vanaf 10.00 uur
  Spelletjes voor de jeugd vanaf 11.00 uur
  Vrijmarkt voor de jeugd vanaf 11.00 uur
  Buitenkeuken op terras vanaf 14.00 uur
  Muzikale afsluiting vanaf 16.00 uur

In afzonderlijke publicaties op de website vindt u meer gegevens over de desbetreffende activiteit zoals o.a. manier van inschrijven, aanvangstijden etc.

De Toernooicommissie

RCD deelt punten met DIA : 1-1

16 maart, 2015

RCD en DIA voor de tweede maal dit seizoen even sterk

In Teteringen stonden RCD en DIA tegenover elkaar met vooraf eventueel punten op een gedeelde 3e plaats. Ondanks de vele blessures en invallers begon RCD goed aan de wedstrijd. DIA werd vastgepind op de eigen helft en binnen 10 minuten had RCD zichzelf twee levensgrote kansen gecreerd, maar helaas zonder reslutaat. Toen DIA na 20 minuten de eerste kans kreeg , was het wel meteen raak. RCD was hierdoor wat van slag, maar kon zich naar de rust toe weer iets herstellen.

Na de thee begon RCD weer fel en goed aan de tweede helft en schiep ook weer een aantal kansen. Louis Laros kogelde een volley recht op de keeper. Even later was het dan wel raak, Oktay Karaca soleerde netjes door de DIA verdediging en kon vlak voor de keeper afronden : 1-1 . Hierna nog wat halve kansjes voor RCD en tegen het einde van de wedstrijd probeerde DIA een treffer te forceren met opportunistisch voetbal. Dat lukte nog bijna, maar doelman Pim Versluis kon een vrije trap nog onder de lat vandaan tikken.

DIA – RCD : 1-1 (1-0) ; 1-0 Niek Karremans ; 1-1 Oktay Karaca

Opstelling RCD : Pim Versluis ; Tim Frank, Marvin Langervoort, Arnoud Haagsma, Roy Schrauwen ; Koen Willemsen, Ahmet Tasgin (Hikmet Uysal), Robin Hardenbol , Soufiane Marguoum ; Louis Laros, Oktay Karaca.

Tweede winnaar van 2e periodetitel

16 maart, 2015

OJC Rosmalen speelt gelijk en laat 2e periode aan RCD 2

Liet RCD vorige week nog de punten aan OJC Rosmalen , dit weekend kwam OJC niet verder dan 0-0 tegen Uno Animo, waardoor RCD met 19 punten uit 7 wedstrijden de 2e periode voor zich opeiste zonder zelf te spelen . OJC had de inhaalwedstrijd moeten winnen om op gelijke hoogte te komen met RCD, dat dit weekend vrij was. Hierdoor verzekert het 2e zich van de nacompetitie in mei met als inzet een plaats in de  reserve 1e klasse. waaruit het vorig seizoen degradeerde. Vanaf deze plaats een welgemeend proficiat aan spelers en begeleiding.

RCD weer gelijk tegen Right ‘Oh : 2-2

8 maart, 2015

1e verspeelt 2-0 voorsprong ; 2e verliest ongeslagen status tegen OJC Rosmalen : 2-0

Het tweede speelde tegen directe concurrent voor de titel OJC uit Rosmalen. Ondanks de door blessures en afwezigen uitgedunde selectie bleef de nog ongeslagen status  gedurende de eerste helft gehandhaafd en werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand. Er waren maar weinig kansen te noteren over en weer. Nadat RCD met 10 man kwam te staan wist OJC in de 80-ste minuut op een 1-0 voorsprong te komen. RCD kon geen vuist meer maken en moest lijdzaam toezien hoe de gastheren diep in blessuretijd ook nog op 2-0 kwamen. Door dit resultaat is OJC weer koploper met 1 punt voorsprong op RCD.

Ook RCD 1 had te maken met de nodige afwezige spelers, maar begon toch goed aan de wedstrijd tegen Right ‘Oh. De heenwedstrijd was na een 2-0 achterstand geeindigd in 2-2, nu waren de rollen omgedraaid. Door 2 fraaie treffers van Soufiane Marguoum kwam RCD op een verdiende 2-0 voorsprong, wat tevens de ruststand was. Na rust drong een feller Right ‘Oh steeds meer aan en moest RCD in de verdediging. Echte kansen ontstonden er niet, maar toch viel 20 minuten voor tijd de 2-1 en roken de gasten hun kansen. RCD had de kans op 3-1 maar het schot van Soufiane Marguoum werd nog net geblokt. Aan de andere kant werd een verre vrije trap tot doelpunt verlengd : 2-2. Invaller Louis Laros had de winnende treffer nog op de schoen , maar kon zwaar gehinderd net niet doeltreffend afronden

RCD – Right ‘Oh  2-2 :  1-0 en 2-0 Soufiane Marguoum ; 2-1 Henny van Kuilen, 2-2 Sven van Huyzen

Opstelling RCD : Pim Versluis ; Robin Hardenbol, Marvin LAngevoort, Tim Frank, Roy Schrauwen ; Koen Willemsen, Jeroen Snoek, Ahmet Tasgin, Thomas Dusseldorp ; Soufiane Marguoum, Oktay Karaca

RCD wint Dordtse derby tegen SSW : 0-1

2 maart, 2015

RCD 1 wint ook return van SSW ; RCD 2 koploper na 3-0 winst op RKDVC

Het tweede speelde thuis tegen RKDVC, de nummer 3 van de ranglijst.  Werd er in Drunen nog met 3-3 gelijkgespeeld, in de thuiswedstrijd hield RCD de nul, met dank aan doelman Samir Amraoui, die met een aantal onwaarschijnlijke reddingen zijn ploeg op weg hielp. Nog voor rust kwam RCD op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Mark Vermey en Marouane Marguoum. Na rust consolideerde het 2e de voorsprong, gaf weinig meer weg, en stelde door een mooi afstandsschot van Robin Hardenbol de 3-0 zege veilig. Doordat OJC Rosmalen gelijkspeelde tegen Gilze gaat RCD 2 nu aan de leiding, zij het met een wedstrijd meer gespeeld.

RCD 1 trad in de stadsderby aan tegen SSW in een traditioneel lastige uitwedstrijd. Het 1e startte met veel balbezit en dit leverde een aantal halve kansjes op. Na een half uur spelen nam Jeroen Snoek een toegekende vrije trap slim en snel en zette zo Soufiane Marguoum vrij voor de keeper. Hij maakte het karwei netjes af en zorgde aldus voor een 0-1 ruststand.

Na de thee gebeurde er niet veel meer, mede omdat de harde wind goed voetbal zo goed als onmogelijk maakte. RCD speelde de wedstrijd geconcentreerd uit en stelde hiermee de derde zege op rij in het nieuwe jaar veilig. Bovendien steeg het naar de 2e plaats op de ranglijst.

SSW – RCD  0-1 (0-1) : 0-1 Soufiane Marguoum

Opstelling RCD : Pim Versluis ; Tim Frank, Arnoud Haagsma, Koen Willemsen, Roy Schrauwen ; Erik Vos (Marvin Langevoort), Jeroen Snoek , Thomas Dusseldorp, Soufiane Marguoum (Ahmet Tasgin) ; Randy van Gulik (Franklin Wielingen) , Oktay Karaca.

Barmedewerkers gezocht voor de zaterdag

22 februari, 2015

De Barcommissie is met spoed op zoek naar barmedewerkers voor de zaterdagen. De zaterdag heeft 3 diensten.

De ochtend (7.30-11.00)

Tussen de middag (11.00-14.30) en /of

De namiddag (14.30-18.00).

Voor informatie op uw aanmelding kunt u mailen naar Astrid Tromp (a-tromp@planet.nl)

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet!