Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor Voetbal, Tennis en Biljart

Kunstgras, training en wedstrijden

29 november, 2016

Beste voetballeden en ouders of verzorgers van jeugdleden,

Hierbij informeren we u dat het bestuur van R.K.s.v. R.C.D. besloten heeft om tot de winterstop de pupillen, onze jongste spelers, niet langer op kunstgras te laten trainen en wedstrijden te laten spelen. De winterstop duurt van 21 december 2016 tot 9 januari 2017. Kijk in de tabel hieronder voor het gewijzigde trainingsschema.

Junioren en senioren mogen op het kunstgras blijven spelen en trainen. Ouders van minderjarige spelers wordt gevraagd expliciet bezwaar te maken als zij hun kinderen niet op kunstgras willen laten spelen. Datzelfde geldt vanzelfsprekend voor senioren. Voor uitwedstrijden zal de vereniging contact opnemen met de club waar gespeeld wordt om de voorkeur voor het spelen op gras uit te spreken.

Het bestuur hecht er aan duidelijk te maken dat deze beslissing genomen is vanwege de onrust in de vereniging die ontstaan is naar aanleiding van de berichtgeving in de media. We begrijpen dat u ongerust bent en hopen met dit besluit aan uw zorgen tegemoet te komen.

In december komt het rapport over de testresultaten van het onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek van de RIVM beschikbaar. Het besluit van het bestuur over het vervolg van het seizoen zal op grond van die testresultaten genomen worden.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit besluit dan kunt u daarmee altijd bij ons terecht. De telefoonnummers van het bestuur vindt u op de website van de vereniging: http://www.rksvrcd.nl/web/?page_id=127

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

Janneke van Kersen
Secretaris R.K.s.v. R.C.D.

Trainingstijden:
Op maandag:
17.00u – 18.00uMO11-MO13 op All weather veld
18.00u -19.00uJO7 lichting op veld C

JO13 lichting op All weather veld

JO9-JO11 lichting traint niet meer op maandag vanaf heden
Op woensdag:
17.00u – 18.00 uMO11-MO13 mag niet meer op KG; op all weather is er wel ruimte
18.00u – 19.00uJO9-JO11 lichting op All weather veld

JO13 lichting traint niet meer op woensdag vanaf heden

19.00u – 20.00uJO11-1/2 op All weather veld

RCD gelijk tegen Hillegersberg : 1-1

28 november, 2016

RCD 1 handhaaft 3e plaats na remise ; 2e verstevigt koppositie na 3-0 winst op Moerse Boys

RCD 2 ontving middenmoter Moerse Boys uit Zundert en trof een taaie tegenstander, die goed georganiseerd speelde en achterin weinig weggaf. Omdat RCD met een te laag baltempo speelde, konden de Brabanders steeds weer op tijd de verdediging neerzetten. Ook RCD zelf gaf maar weinig kansen weg, zodat een 0-0 was bereikt met de rust. Na de thee probeerde RCD het tempo op te voeren om zodoende wat meer af te dwingen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-0 door Soufiane Marguoum, waarna RCD vrijuit ging spelen en volop kansen kreeg. Lars Pieters zorgde voor de 2-0 door alleen voor de keeper beheerst te scoren. Toen de 3-0 viel door wederom Soufiane Marguoum was de wedstrijd gespeeld.

RCD 1 kreeg de nummer 10 van de ranglijst Hillegersberg op bezoek. Tim Pieters debuteerde vanaf de aftrap in de spits en kreeg een mooie kopkans na een voorzet van Jeroen Snoek, maar het vizier stond net iets te hoog gericht. Ook Oktay Karaca kreeg een mooie mogelijkheid op de 1-0, maar hij mikte alleen voor de keeper helaas op de paal. De gasten kregen een paar halve kansjes, die geen gevaar opleverden. Ruststand derhalve 0-0.

Na rust veranderde er niet veel, beide teams waren aan elkaar gewaagd. Toch viel de 0-1 voor Hillegersberg toen de spits netjes afrondde. RCD zette aan voor het laatste halfuur en posteerde Marvin Langevoort en Ferry de Breejen samen in de spits om de gelijkmaker te forceren. Dit leverde 10 minuten voor tijd een vrije trap op voor RCD net buiten de zestien. Jeroen Snoek krulde de bal langs de muur in de korte hoek waar de bal langs de paal en de keeper in het doel verdween : 1-1. Doordat de top 3 allen punten verspeelden, blijft RCD op de 3e plaats staan.

RCD  –  Hillegersberg  1-1 (0-0)  0-1 Hakan Simsek ; 1-1 Jeroen Snoek

Opstelling RCD : Dennis Sleiffer ; Thomas Vigelius, Arnoud Haagsma, Marvin Langevoort, Koen Willemsen, Tim Frank (71. Halil Turktas) ; Thomas Dusseldorp, Kevin Steensma, Jeroen Snoek ; Tim Pieters, Oktay Karaca (77. Ferry den Breejen)

 

Jeugd Kerstkien – zaterdag 10 december

26 november, 2016

jeugdkerstkien-2016

Kerstkien 17 december

26 november, 2016

kerstkien-17-12-2016

Amateurs beginnen en eindigen later in 2017-2018 ?

23 november, 2016

Amateurvoetballers beginnen vanaf het seizoen 2017/’18 mogelijk later hun competities.

Samen met amateurclubs gaat de KNVB de mogelijkheid bespreken om het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Vanuit voetballend Nederland werd de vraag opgeworpen waarom het seizoen niet overal na de zomervakantie begint en langer doorloopt. Met het opgestelde voorstel hoopt de KNVB de clubs van dienst te zijn.

Door pas volledig na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden, denkt de bond dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie.

Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer. Hoe de speeldagenkalender definitief wordt vormgegeven bespreekt de bond de komende periode met verenigingen door heel het land.

Amateurclubs hakken knoop door
Naar aanleiding van de vraag uit het amateurvoetbal overweegt de KNVB om de competitie in 2017/’18 in het weekend van 23 en 24 september te starten. Dit geldt dan voor de A-categorie (1e tot en met 5e klasse mannen standaard en reserve, jeugd en vrouwenvoetbal) en de volledige categorie B in het amateurvoetbal.

Naar aanleiding van de vraag uit het amateurvoetbal overweegt de KNVB om de competitie in 2017/’18 in het weekend van 23 en 24 september te starten.
Het bekertoernooi start voorafgaand op 2 en 3 september met de eerste bekerpoulewedstrijden. Na drie bekerpoulewedstrijden, die allemaal in de daaropvolgende weekenden gespeeld worden, begint de competitie.

Voorleggen en uitwerken
In januari gaat de KNVB het land in om de plannen voor te leggen en samen uit te werken. Dit gebeurt op themabijeenkomsten, door heel het land, met clubvertegenwoordigers. Het is de insteek om uiterlijk voor 1 februari duidelijkheid te hebben over de speeldagenkalender 2017/’18.

Of het amateurvoetbalseizoen 2017/’18 inderdaad later gaat beginnen hangt af van de reactie van amateurclubs. Wil je hierover meedenken of een mening en/of suggestie geven? Stuur dan een e-mail.

In memoriam Jos van der Bijl

14 november, 2016

Jos van der Bijl

IMG_20160515_144925

In memoriam


Woensdag 9 november 2016 is Jos van der Bijl overleden. Jos heeft veel voor RCD betekend in zijn leven. Hij is jarenlang als 2e penningmeester bestuurslid geweest van onze vereniging. Hij was daarbij onder andere verantwoordelijk voor de contributie-innning.

Na zijn pensionering is Jos toegetreden tot de Ouderensooscommissie en heeft daar tot zijn 79ste jaar de functie van penningmeester bekleed. Mede dankzij de inzet van Jos van der Bijl bestaat de Ouderensoos bij RCD nog steeds. Wij zijn Jos van der Bijl zeer erkentelijk voor zijn inzet binnen de vereniging en wensen zijn naasten veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

RCD slagvaardiger dan Maasstad/Tediro; 2-3

14 november, 2016

Efficient RCD 1 haalt driepunter ; RCD 2 wint 1e periodetitel door winst op Zeelandia : 1-2

De tweede verre uitreis in een week stond op het programma voor het 2e. Ditmaal was nummer 2 Zeelandia/Middelburg de tegenstander in Zeeland. Bij winst kon RCD de 1e periode voor zich opeisen en het ging dan ook slagvaardig van start. Binnen 20 minuten was het 0-2 voor RCD door doelpunten van Tim Pieters en Eric Vos en leek er geen vuiltje aan de lucht. Na rust liet Zeelandia dan toch zien dat het zich niet zomaar bij een nederlaag wilde neerleggen en koos meer voor het offensief. RCD kwam onder druk te staan, maar Mitchell Meijdam hield met enkele reddingen zijn doel schoon. Een half uur voor tijd dan toch de aansluittreffer van de gasten, die garant stond voor een spannende slotfase. Gescoord werd er echter niet meer, zodat RCD de 1e periodetitel mee naar huis kon nemen. Felicitaties aan spelers en begeleiding !

RCD 1 toog naar Rotterdam, waar Maasstad/Tediro de tegenstander was. RCD begon niet goed aan de wedstrijd en mocht van geluk spreken dat de gasten enkele mooie kansen om zeep hielpen. De eerste de beste kans voor RCD was wel raak : Simon Brand legde een corner laag neer op de 16 meterlijn, waar Jeroen Snoek de bal in 1 keer binnen knalde : 0-1. Tediro drong hierna nog meer aan en RCD moest terug. Vlak voor rust viel de gelijkmaker : niet goed uitverdedigen bracht de bal bij de Tediro spits , die de bal feilloos in de kruising krulde en daarmee de ruststand bepaalde op 1-1.

Na rust een geconcentreerder RCD, dat wat meer controle over de wedstrijd kreeg. Een voorzet van de ingevallen Halil Turktas viel plots bij de 2e paal binnen en bracht het 1e weer op voorsprong. Tediro drong wel aan , maar kreeg niet meer de kansen uit de 1e helft. Sterker , RCD kwam met een mooi uitgespeelde aanval op 1-3 door Randy van Gulik, na een assist van Simon Brand. De wedstrijd leek gespeeld en RCD liet zich terugzakken, loerend op de counter. Het werd toch weer spannend toen Tediro op 3-2 kwam met nog enkele minuten te spelen, maar gelukkig bleef het hierbij.

Maasstad/Tediro – RCD  2-3 (1-1) doelpunten RCD : 0-1 Jeroen Snoek ; 1-2 Halil Turktas ; 1-3 Randy van Gulik

Opstelling RCD : Dennis Sleiffer ; Thomas Vigelius (79. Tim Frank) , Marvin Langevoort, Arnoud Haagsma , Roy Schrauwen (45. Halil Turktas) ; Thomas Dusseldorp, Koen Willemsen, Kevin Steensma, Jeroen Snoek ; Randy van Gulik, Simon Brand. 

RCD weet weer te scoren tegen CKC : 3-1

7 november, 2016

Verdiende zege 1e tegen runner-up CKC ; 2e haalt 1e driepunter ooit in Hulst ; 1-2

RCD 2 moest vroeg uit de veren voor de verre uitwedstrijd tegen HVV in Hulst, waar het nog nooit met een overwinning was weggekomen. Vandaag liep het anders. In de 1e helft wist RCD zich een 10-tal opgelegde kansen te creeeren, maar slechts 1 hiervan werd benut : Bas Verhoeven zorgde voor de 0-1 ruststand. HVV had zich nog geen kans kunnen scheppen, maar waarvoor in de rust al gewaarschuwd werd gebeurde dan toch. De eerste de beste mogelijkheid betekende de 1-1. RCD bleef volharden in het missen van de mooiste kansen, maar uiteindelijk was het dan toch raak toen Ronald Nusteling voor de 1-2 zorgde en zo de koppositie verstevigde.

RCD 1 trad aan de Reeweg aan tegen nummer 2 CKC, dat vorige week de 1e periodetitel verspeelde. Ook de ploeg uit Kralingse Veer bleek een goed voetballend team. RCD had in de 1e helft het heft in handen en wist dan ook verdiend op voorsprong te komen door Simon Brand, die een voorzet goed onder controle bracht en afrondde. Toen Jeroen Snoek met een mooie actie voor de 2-0 zorgde – diagonaal schot in de verre hoek – leek er geen vuiltje in de lucht. Vlak voor rust echter zorgde een misverstand achterin bij RCD dan onverwacht voor de aansluittreffer : 2-1.

Na rust drongen de gasten wat meer aan, op zoek naar de gelijkmaker en kregen een grote kans, die echter over het doel werd geschoten. RCD  herstelde zich weer en probeerde het positiespel uit de 1e helft weer op te pakken. Hieruit ontstonden weer enkele kansjes, die door de CKC defensie verijdeld werden. Keeper Dennis Sleiffer moest aan de andere kant nog een keer reddend optreden bij een 1 tegen 1 situatie. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door Simon Brand, die een verdediger uitkapte en de keeper wist te verschalken en aldus de eindstand bepaalde op 3-1. RCD steeg hierdoor naar de 3e plaats, drie punten achter koploper Slikkerveer.

RCD – CKC  3-1 (2-1) : 1-0 Simon Brand ; 2-0 Jeroen Snoek ; 2-1 Mike Twigt ; 3-1 Simon Brand

Opstelling RCD : Dennis Sleiffer ; Thomas Vigelius (79. Tim Frank), Koen Willemsen, Arnoud Haagsma, Roy Schrauwen ; Thomas Dusseldorp, Kevin Steensma, Jeroen Snoek, Randy van Gulik ; Simon Brand, Marouane Marguoum (65. Marvin Langevoort)

RCD haalt punt bij Blijdorp : 0-0

1 november, 2016

Goed veldspel levert 1e een punt op ; 2e wint thuis van koploper Hoeven : 2-0

Het tweede ontving mede-koploper Hoeven 2 aan de Reeweg. RCD domineerde de eerste helft met veelvuldig balbezit, maar de Brabanders bleken te beschikken over een stugge ploeg, die vooral verdedigend goed stond. Omdat de RCD defensie ook maar weinig weg gaf werd de rust bereikt met 0-0. In de 2e helft eenzelfde spelbeeld en de gasten leken tevreden met een gelijkspel. Dat zat er ook lang in totdat Bas Verhoeven werd weggestuurd richting het doel van Hoeven. Hij schoot de bal diagonaal langs de keeper en tekende zo voor de 1-0 voorsprong. Hoeven verliet hierna de defensieve stellingen in een poging de gelijkmaker te produceren. RCD gaf echter geen krimp en kon even voor tijd de 2-0 aantekenen door wederom Bas Verhoeven, die na goed voorbereidend werk van Soufiane Marguoum kon binnenkoppen.

RCD 1 reisde af naar het Rotterdamse Blijdorp, dat met 1 punt meer dan RCD de 3e plaats bezette. RCD begon sterk aan de wedstrijd en wist de 1e helft te domineren zonder echt doelrijpe kansen te krijgen. De gastheren wisten het vele balbezit van RCD nauwelijks te onderbreken en wisten op een paar corners na niet te imponeren. De rust werd daarom bereikt met een terechte 0-0 stand.

Ook na de kantwissel kon RCD eenzelfde spelbeeld aan de tegenstander op te leggen, beide backs konden regelmatig langs de lijn opstomen, maar tot resultaten leidde dit helaas niet. Een onverwachte kans van Blijdorp belandde op de paal, en dit was het sein voor de Rotterdammers om nog even aan te dringen in het laatste kwartier. Dit leverde een aantal kansjes op , die echter door doelman Dennis Sleiffer onschadelijk werden gemaakt. Zodoende kon een ieder zich wel vinden in de 0-0 eindstand.

Blijdorp – RCD  0-0

Opstelling RCD : Dennis Sleiffer ; Thomas Vigelius (80. Halil Turktas) , Arnoud Haagsma, Koen Willemsen, Roy Schrauwen ; Thomas Dusseldorp, Kevin Steensma, Jeroen Snoek (81. Tim Pieters), Randy van Gulik ; Simon Brand, Marouane Marguoum.

RCD en JHR in evenwicht : 0-0

17 oktober, 2016

RCD komt voor het eerst niet tot scoren ; 2e wint van concurrent Zundert : 1-2

Het tweede moest met een gehavend team aantreden bij concurrent Zundert 2. Maar liefst 8 spelers ontbraken door blessures en vakantie. Toch werd er een goede partij op de mat gelegd door RCD, dat Zundert maar weinig kansen bood. Het 2e kwam voor rust op een 0-1 voorsprong door Mark Vermey. Toen Soufiane Marguoum in de tweede helft voor de 0-2 zorgde was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Het werd toch nog even spannend toen Zundert in de 90ste minuut de 1-2 maakte en de scheidsrechter er 10 minuten extra tijd bijtrok. Er veranderde echter niets meer in de stand.

RCD 1 kreeg de nummer 4 JHR op bezoek aan de Reeweg, dat 1 punt minder telde op de ranglijst. Een gelijkopgaande wedstrijd volgde en JHR bleek een technisch vaardig team, dat makkelijk voetbalde. RCD kreeg echter in de 1e helft de beste kansen. Simon Brand kwam twee keer oog in oog met de keeper, de 1e keer redde de laatste met de voet, en bij  de 2e poging rolde de bal nipt langs de verkeerde kant van de paal. JHR stelde daar een gevaarlijke kopbal tegenover vanuit een corner. Een 0-0 ruststand was het resultaat.

In de tweede helft speelde de strijd zich meer af op het middenveld. De RCD verdediging stond, zoals vertrouwd, weer goed opgesteld en heerste tegenover de JHR aanvallers. Voorin had RCD nog een aantal gevaarlijke speldenprikken en iedereen veerde op toen Simon Brand in de zestien werd gevloerd. De scheidsrechter oordeelde echter dat de bal werd gespeeld en gaf een cornerbal. Het eindigde daarom zoals het begon : 0-0.

RCD – JHR  0-0

Opstelling RCD : Dennis Sleiffer ; Thomas Vigelius, Marvin Langevoort, Arnoud Haagsma, Roy Schrauwen ; Thomas Dusseldorp, Koen Willemsen, Jeroen Snoek, Randy van Gulik ; Simon Brand, Marouane Marguoum.