Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor Voetbal, Tennis en Biljart

Mixed toernooi en vrijwilligers, bedankt!

15 juni, 2016

DANK DANK DANK DANK DANK DANK DANK DANK DANK DANK


Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de deelname van veel enthousiaste leden, maar natuurlijk niet in het minst de organisatoren van het Mixed toernooi van dit jaar vond er een geslaagde afsluiting van het seizoen plaats.

Dank aan iedereen die, meer en minder zichtbaar, daar een bijdrage aan leverde!

Tegelijkertijd ook een dankwoord aan alle vrijwilligers die zich het afgelopen seizoen met onverminderd enthousiasme voor RCD hebben ingezet.

Jullie zijn onmisbaar!


Het bestuur van RCD

Afsluiting Voetbalseizoen 2015/2016 daverend succes!

14 juni, 2016

Het voetbalseizoen 2015/2016 is wederom afgesloten met het 36ste seniorenmixedtoernooi en het 15de jeugdmixedtoernooi. Naast het voetballen was er ook nog ruimte over voor een biljarttoernooi en een bridgedrive. Naast het sportieve was er ook ruimte voor het plezier middels diverse jeugdactiviteiten en een enorm groot springkussen.

De feestweek begon met de voorrondes biljarten op maandag 6 juni. In de A-poule kwam Piet Helmos als winnaar uit de bussen met 3 gewonnen partijen. De B-poule trad op dinsdag 7 juni aan en deze poule werd onbetwist gewonnen door Walter Fortuin met 3 gewonnen partijen. De C-poule speelde op woensdag 8 juni en in deze poule des doods eindigde 3 spelers samen op de 1ste plaats met 3 gewonnen partijen, namelijk Janus Ponte Jr., Ad Smulders en Ad Wevers. Ad W. wist dankzij het hoogste percentage caramboles de finale te bereiken. Als 4de speler wist Janus Ponte Sr. als beste nummer 2 zich ook te plaatsen voor de kruisfinales.

Donderdagmiddag 9 juni was er weer een bridgedrive met 5 tafels, dus 20 personen. In een leuke sfeer werd er druk gekaart waarbij uiteindelijk Jenny en Piet de 1ste plaats wisten te bemachtigen. De poedelprijs ging naar Emmy en Reg. Bijzondere deelnemers waren Gerrie en Cor Dielessen die een mooie 3de plaats wisten te behalen. Voor alle deelnemers was er een mooie prijs beschikbaar.

Op zaterdag 11 juni werd het 15de jeugdmixedtoernooi gehouden. Wegens het grote aantal deelnemers was er voor de 1ste keer een E/F poule op de morgen en een C/D poule op de middag. Op de zaterdagmorgen wilde het weer niet echt meewerken en het miezerde vrijwel het gehele toernooi. De strijdlust van de spelers en speelsters was er niet minder om. Jammer was het wel dat er 21 spelers gewoon niet zijn komen opdagen en dus zijn weggebleven zonder af te schrijven. Na veel strijd werd het toernooi bij de E/F pupillen gewonnen door Rolluiken Service met op de 2de plaats Polyfluor.

Bij de C/D poule werd er eveneens volop strijd geleverd en dit toernooi werd gewonnen door Dordts Stukadoorsbedrijf Visser met Nestor als goede 2de.

Voor alle spelers en speelsters was er een aandenken in de vorm van een zwaaisjaaltje die bij de prijsuitreiking zijn uitgereikt. Ook was er de gehele dag een suikerspin en popcornapparaat beschikbaar voor de jeugd.

Nadat de voetballertjes waren verdwenen uit het clubhuis was het weer tijd voor de finale van het biljarten waarvoor Walter, Ad, Janus Sr. en Piet zich hadden geplaatst. Op tafel 1 was de strijd tussen Piet en Janus die door Piet na 40 beurten met 30-32 werd gewonnen. Op de andere tafel leverden Walter en Ad volop strijd met een remise tot gevolg na 31 beurten. Walter wist uiteindelijk de barrage nipt te winnen. In de strijd om de 3de en 4de plaats was Janus oppermachtig en won verdiend in slechts 24 beurten. De finale werd gewonnen door Piet die daarvoor slechts 23 beurten nodig had. De prijsuitreiking gebeurde door toernooileider Kees die weer een prachtig toernooi had georganiseerd.

Zondag 12 juni het absolute hoogtepunt van het mixedtoernooi.

Op de tennisbanen werd o.l.v. toernooileider Gerrit Roubos een individueel dames- en herentoernooi gehouden. Bij de dames was de eindoverwinning voor Marjo v.d. Bergh en bij de heren was Marco Nijsten duidelijk de sterkste. Al met al weer een geslaagde activiteit.

Op het all weatherveld werd het enorme springkussen opgeblazen en werden er door leerlingen van het Da Vinci College diverse spelletjes gedaan waaronder schminken, grabbelton en hindernisbaan. Ook de popcornautomaat deed weer zijn dienst.

Aan de voorzijde van het clubhuis was er een vrijmarkt waarop kinderen hun overtollige speelgoed konden verkopen. Na een aarzelend begin begon de vrijmarkt toch te lopen.

Het seniorenmixedtoernooi begon om 10.30 uur precies en eindigde voor het eerst precies op de tijd. Voor alle spelers, sponsors en supporters was er een lunch geregeld met. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door SDK dat in de finale nipt Polyfluor versloeg met 3-2. Op de 3de plaats eindigde Luijten VVZ en Dordts Stukadoorsbedrijf Visser werd uiteindelijk 4de.

Nog was het voetballen niet afgelopen omdat ook de minipupillen met 4 teams een onderling toernooi hebben gespeeld op het hoofdveld als definitieve afsluiting van het voetbalseizoen.

In de loop van de middag werd er met regelmaat het Rad van Fortuin gedraaid met werkelijk schitterende prijzen. Als slot was er een grote loterij met mooie duurdere prijzen waaronder natuurlijk de boodschappenmand van onze Dientje!

Na al het sportieve geweld was er ook ruimte voor het muzikale gedeelte dat werd verzorgd door Op en Top Hollands die er – evenals vorig jaar – weer een spetterend optreden van maakten. Ze begonnen in het clubhuis maar al gauw besloten zij toch maar buiten te gaan zingen en stonden met de apparatuur onder het afdakje van de Rookerij!

 

Tenslotte wilde Werkgroep Mixedtoernooien 2016 haar dank uitspreken aan:

  • Alle sponsors die het financieel mogelijk hebben gemaakt een dergelijke feestweek te organiseren
  • Alle scheidsrechters bij zowel de jeugd als de senioren die de wedstrijden keurig en netjes hebben geleid
  • Alle leiders voor hun aanwezigheid en ondersteuning aan alle teams
  • Alle medewerkers achter de bar en de buitenkeuken
  • Alle medewerkers van het JAC voor de ondersteuning etc.
  • Mieke Zwang voor de geleverde fotografie op de zaterdag en zondag
  • Alle supporters
  • Alle personen die wij vergeten zijn te benoemen
  • Alle leden die in de Werkgroep Mixedtoernooien 2016 zitting hebben genomen en dankzij hun inzet voor dit daverende succes hebben gezorgd. Koos, Ank, Lia, Walter, Jeroen, Michel, Monique, Mieke, Ad

Bedankt en hopelijk volgend weer in dezelfde samenstelling?!?

 

Tenslotte nog een speciaal woordje van dank aan Jos Huisman, Wout v.d. Berg en Ank Laros die op maandag 13 juni jl. het clubhuis weer helemaal spic en span schoon hebben opgeleverd. Ook dank aan Walter Fortuin die in zijn eentje alle gebruikte hesjes en shirts heeft gewassen, gevouwen en opgeborgen.

 

 

Zomerstop : geen trainingen meer voor de jeugd

13 juni, 2016

Grasvelden gesloten voor groot onderhoud vanaf maandag 13 juni

Met ingang van vandaag is de zomerstop ingegaan, er zijn dus ook geen trainingen meer. Zoals ieder jaar worden direct na het mixed toernooi alle grasvelden gesloten en zal er groot onderhoud worden gepleegd in de komende weken. De velden zullen 8-10 weken buiten gebruik blijven.

De eerste training voor de pupillen zal zijn op 15 augustus. De aanvangstijden blijven hetzelfde als afgelopen seizoen. De start voor de junioren zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt op de website.

Technische Commissie

Finalisten RCD Open Libretoernooi bekend

10 juni, 2016

De poulewedstrijden voor het RCD Open Libretoernooi in het kader van de festiviteiten rondom de mixedtoernooien 2016 zitten er inmiddels op en na veel strijd hebben de volgende leden zich geplaatst voor de finale op zaterdag 11 juni a.s. vanaf 18.30 uur:

Piet Helmos, Walter Fortuin en Ad Wevers hebben zich geplaatst als winnaars van de poule en Janus Ponte Sr. heeft zich geplaatst als beste nummer 2 uit de 3 poules.

Het programma voor a.s. zaterdag ziet er als volgt uit:

Tafel 1: Piet Helmos – Janus Ponte Sr.

Tafel 2: Walter Fortuin – Ad Wevers

Tafel 2: de verliezersronde

Tafel 2: de winnaarsronde.

Prijsuitreiking

Supporters zijn uiteraard van harte welkom.

 

 

RCD kampioen spelsoort Driebanden Groot

27 mei, 2016

Naast de diverse kampioenschappen bij de voetbaltak, heeft nu ook de biljarttak van onze ambitieuze sportvereniging een kampioen in haar midden.

RCD 1 speelt in de competitie naast driebanden op de kleine tafel ook driebanden op de grote tafel. In deze laatste speelsoort is RCD er in geslaagd de titel in het seizoen 2015/2016 met groot overwicht te bemachtigen in het district Dordrecht. De voorsprong op nummer 2 bedroeg 19 punten. In het team spelen onder meer Frans de Visser, Wout v.d. Berg, Roberto Stiegelis en Adrie v.d. Gaag.

De Biljartcommissie feliciteert de spelers met het behaalde kampioenschap en wensen hen heel veel succes toe bij de wedstrijden in het Gewest waarvan de 1ste ronde wordt gehouden op zaterdag 28 en zondag 29 mei a.s. Alle wedstrijden worden gespeeld bij café Jorissen in Den Haag!

Biljartcommissie

 

RCD KAMPIOEN !!!

17 mei, 2016

RCD weer derdeklasser na 0-0 tegen Be Ready

Een punt was vooraf genoeg om het kampioenschap in de 4e klasse C veilig te stellen, maar RCD wilde het hierop niet laten aankomen. Onder bijna perfecte omstandigheden – prima voetbalweer en een strak geschoren mat – kwam het 1e al na een minuut met de schrik vrij toen doelman Pim Versluis een leep schot van Be Ready nog net met de vingertoppen kon redden. Hierna nam RCD het heft in handen en kwamen er ook enkele schotkansen en was Koen Willemsen ongelukkig met een halve omhaal op de lat. Zoals al weken speelde RCD geconcentreerd en gaf het achterin weinig weg. Aldus werd de rust  bereikt met een 0-0 stand.

In de tweede helft probeerde RCD het initiatief te behouden, wat ook grotendeels goed lukte. Het werd wel duidelijk dat de gastheren niet wilden verliezen in de laatste wedstrijd van het seizoen, want ook zij hielden de verdediging goed op orde. Een paar combinaties in het strafschopgebied van Be Ready stuitten in laatste instantie op een been van de tegenstander en Jeroen Snoek krulde een vrije trap net naast het doel. Het bleef echter spannend tot het einde toe. Na het laatste fluitsignaal kon dan eindelijk het kampioensfeest beginnen. Een KNVB official hing de medailles om bij spelers en begeleiding en werden de kampioensshirts aangetrokken. Hulde aan spelers en begeleiding voor deze fantastische prestatie en dank aan de massaal opgekomen supporters voor hun geweldige steun.

Be Ready – RCD  0-0

Opstelling RCD : Pim Versluis ; Ahmet Tasgin, Arnoud Haagsma, Marvin Langevoort, Roy Schrauwen ; Koen Willemsen, Thomas Dusseldorp, Jeroen Snoek, Randy van Gulik ; Franklin Wielingen, Oktay Karaca.

 

In memoriam Nol Luijten

16 mei, 2016

Nol Luijten

IMG_20160515_144925

In memoriam

Zaterdag 14 mei 2016 bereikte ons het droevige bericht dat Nol Luijten, oud voorzitter en lid van verdienste van RKsvRCD, helaas overleden is. Nol Luijten heeft gedurende vele jaren een belangrijke rol gespeeld binnen RCD.
Als spelend lid heeft hij jaren in de selectie gespeeld. In de jaren tachtig is hij toegetreden tot het bestuur. In eerste instantie als eerste secretaris en daarna is hij zes jaar voorzitter geweest van onze vereniging. In 1986, het derde jaar van zijn voorzitterschap, was hij er verantwoordelijk voor dat de financiering voor het nieuwe clubhuis in orde kwam en de renovatie in de jaren erna uitgevoerd kon worden. In 2008 heeft Nol een belangrijke rol gespeeld in de nieuwe structuur van RCD. Mede dankzij zijn inspanningen in deze periode is RCD de vitale club die het op dit moment is.
Tot op heden is Nol Luijten nauw betrokken gebleven bij de club. De laatste jaren als verantwoordelijke voor het onderhoud en in de ouderensoos. Daarnaast heeft hij zijn betrokkenheid getoond als belangrijke sponsor voor de vereniging.
Nol was een echte RCD-er met hart voor zijn club. Hij zal binnen de vereniging enorm worden gemist. RCD is dankbaar voor de betrokkenheid van Nol Luijten bij de club. Met hem verliezen we een clubman.Het bestuur wenst Riekie, John, Edwin, Jacqueline en familie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Vier het (eventuele) kampioenschap mee met RCD 1

12 mei, 2016

Mocht RCD 1 er in slagen om aanstaande maandag het kampioenschap in de vierde klasse C binnen te slepen, dan zal dit maandagavond in het clubhuis van RCD gevierd worden. De selectie, de staf en de supporters zullen ongeveer rond 18:00 uur weer in Dordrecht aankomen. U bent van harte welkom om samen met de selectie het (eventuele) kampioenschap te vieren. Er is live muziek aanwezig en uiteraard is de keuken geopend!

NB: er is GEEN voetbaltraining maandag tweede Pinksterdag

het bestuur

Belangrijke informatie Pinksterkamp

10 mei, 2016

Beste kampgangers,

Koffers al gepakt? Nog maar 3 nachtjes slapen en dan is het zover

Als jullie de koffer al klaar hebben staan dan is het erg fijn/handig als jullie deze morgen (woensdag) tussen 19.00 en 20.00 uur alvast even bij RCD komen afgeven. Zorg er wel voor dat er duidelijk een sticker of label met je naam en team op aangebracht is.

We zullen de koffers dan alvast in de vrachtwagen laden die donderdag al naar het kamphuis vertrekt.

Dit scheelt op de dag van vertrek een hoop gesleep en gestress. Je koffer staat dan al klaar als je aankomt. Bovendien heeft de bus (dubbeldekker) maar een beperkte ruimte voor bagage.

Dank je wel.
Groetjes Mieke

RCD 1 supporten, neem de bus naar Hank!

9 mei, 2016

Beste RCD-leden,

tweede pinksterdag speelt RCD 1 tegen Be Ready 1 uit Hank. Bij winst of gelijk spel is RCD kampioen!

Graag willen we met zoveel mogelijk  supporters naar  Hank vertrekken om RCD 1 naar het kampioenschap toe te juichen.

Daarom  rijdt er een bus van RCD naar Be Ready. Voor 5 Euro kan je meerijden. Bier en limonade zijn tegen betaling verkrijgbaar in de bus.

Aanmelden tot en met woensdag bij: williamluijten@hotmail.com

Vertrek: 12.15u parkeerterrein RCD

Het bestuur

NB: Bij voldoende aanmeldingen rijdt er om 13.15u een extra bus