Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor Voetbal, Tennis en Biljart

Halloween zaterdag 29 oktober

22 oktober, 2016

halloween-2016

RCD en JHR in evenwicht : 0-0

17 oktober, 2016

RCD komt voor het eerst niet tot scoren ; 2e wint van concurrent Zundert : 1-2

Het tweede moest met een gehavend team aantreden bij concurrent Zundert 2. Maar liefst 8 spelers ontbraken door blessures en vakantie. Toch werd er een goede partij op de mat gelegd door RCD, dat Zundert maar weinig kansen bood. Het 2e kwam voor rust op een 0-1 voorsprong door Mark Vermey. Toen Soufiane Marguoum in de tweede helft voor de 0-2 zorgde was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Het werd toch nog even spannend toen Zundert in de 90ste minuut de 1-2 maakte en de scheidsrechter er 10 minuten extra tijd bijtrok. Er veranderde echter niets meer in de stand.

RCD 1 kreeg de nummer 4 JHR op bezoek aan de Reeweg, dat 1 punt minder telde op de ranglijst. Een gelijkopgaande wedstrijd volgde en JHR bleek een technisch vaardig team, dat makkelijk voetbalde. RCD kreeg echter in de 1e helft de beste kansen. Simon Brand kwam twee keer oog in oog met de keeper, de 1e keer redde de laatste met de voet, en bij  de 2e poging rolde de bal nipt langs de verkeerde kant van de paal. JHR stelde daar een gevaarlijke kopbal tegenover vanuit een corner. Een 0-0 ruststand was het resultaat.

In de tweede helft speelde de strijd zich meer af op het middenveld. De RCD verdediging stond, zoals vertrouwd, weer goed opgesteld en heerste tegenover de JHR aanvallers. Voorin had RCD nog een aantal gevaarlijke speldenprikken en iedereen veerde op toen Simon Brand in de zestien werd gevloerd. De scheidsrechter oordeelde echter dat de bal werd gespeeld en gaf een cornerbal. Het eindigde daarom zoals het begon : 0-0.

RCD – JHR  0-0

Opstelling RCD : Dennis Sleiffer ; Thomas Vigelius, Marvin Langevoort, Arnoud Haagsma, Roy Schrauwen ; Thomas Dusseldorp, Koen Willemsen, Jeroen Snoek, Randy van Gulik ; Simon Brand, Marouane Marguoum. 

Update kunstgras 11 okt 16

12 oktober, 2016

Beste leden,

de gemeente heeft ons op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen:

Gisteren hebben de KNVB, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC) en vertegenwoordigers uit de kunstgrasbranche rond de tafel gezeten om te bespreken wat de vervolgstappen zijn om de onzekerheid over kunstgras weg te nemen. Hierbij benadrukte het RIVM nogmaals dat vooralsnog niet verwacht wordt dat het gebruik van rubbergranulaat op kunstgras leidt tot risico’s voor de gezondheid en er dus gewoon op gesport kan worden. De KNVB en VSG steunen deze opvatting.

De belangrijkste uitkomst van dit gesprek is dat het RIVM per direct nieuw en uitgebreid onderzoek gaat verrichten en dat de resultaten voor het nieuwe jaar worden gepresenteerd.
Het afgelopen weekend is er op de meeste plaatsen gevoetbald. Dordrecht volgt de ontwikkelingen op de voet, hecht aan aanvullend onderzoek en meent dat er tot die tijd gebruik kan worden gemaakt van de kunstgrasvelden.

Wilt u meer lezen? Kijk dan op de website van de KNVB:http://www.knvb.nl/nieuws/organisatie/berichten/20861/rivm-presenteert-feiten-over-kunstgras-voor-het-nieuwe-jaar

Zie ook artikel van vrijdag 7 oktober 2016: https://cms.dordrecht.nl/inwoners/nieuws/dordrecht-alert-op-ontwikkelingen-kunstgrasvelden

RCD volgt het beleid van de gemeente.

namens het bestuur,
Janneke van Kersen
secretaris RCD

RCD vergeet te winnen bij Slikkerveer : 3-3

12 oktober, 2016

1e geeft 3-1 voorsprong uit handen ; 2e redt het niet tegen concurrent Steenbergen : 0-2

RCD 2 moest het opnemen tegen de nummer 2 van de ranglijst Steenbergen, dat 3 punten minder telde op de ranglijst. Er ontstond een gelijkopgaande wedstrijd , waarin RCD via Bas Verhoeven in de eerste helft de mooiste kans had. Helaas stond het vizier te hoog gericht. Na de 0-0 ruststand drong RCD wat meer aan , kreeg ook wat kansjes, maar kon die niet verzilveren. Toen ook Sander Pieters oog in oog met de keeper niet kon scoren leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Tot 2 minuten voor tijd Steenbergen een strafschop kreeg en die wist te benutten. In de laatste seconden nog een uitval van de Brabanders, die zo de 0-2 eindstand op het bord zetten.

Ook RCD 1 kon zich opmaken voor een strijd om de bovenste plaat, uit tegen Slikkerveer dat 1 punt minder telde. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd, had veel balbezit, en kwam na een kwartier op voorsprong door een rake kopbal van de spits die een voorzet mooi afrondde. RCD nam in de loop van de 1e helft het iniatief over en kwam verdiend op 1-1. Jeroen Snoek schoot een laag genomen corner in 1 keer binnen vanaf de 16 meter lijn. De wedstrijd keerde toen na een mooie steekpass van Randy van Gulik spits Simon Brand alleen voor de keeper werd gezet. Hij rondde het buitenkansje beheerst af in de verre hoek. RCD had de wedstrijd onder controle en kon gaan rusten met een 1-2 voorsprong.

Na de thee ook weer veelvuldig balbezit voor het 1e. Slikkerveer kon hier maar weinig tegeover stellen en toen vanuit een counter Marouane Marguoum de 1-3 aantekende leek de wedstrijd beslist. RCD liet zich wat meer terugzakken, gaf weinig weg en kreeg zelf de mooiste kansen op 1-4, die helaas niet werden benut. Slikkerveer leek er niet meer in te geloven, maar toen 8 minuten voor tijd een afstandsschot via onderkant lat doel trof (2-3) keerde het tij en was het geloof bij de gastheren terug. Toch leek RCD het potje uit te halen, maar een rommelgoal 2 minuten voor tijd betekende de onverdiende gelijkmaker : 3-3. Jammer, hier had meer in gezeten !

Slikkerveer  –  RCD  3-3 (1-2)  doelpunten RCD : 1-1 Jeroen Snoek ; 1-2 Simon Brand ; 1-3 Marouane Marguoum

Opstelling RCD : Dennis Sleiffer ; Thomas Vigelius, Marvin Langevoort, Arnoud HAagsma, Roy Schrauwen ; Thomas Dusseldorp, Koen Willemsen, Jeroen Snoek, Randy van Gulik ; Simon Brand, Marouane Marguoum (78. Ferry den Breejen) 

 

Kunstgras

8 oktober, 2016

Beste Leden,

naar aanleiding van het programma van Zembla deze week over kunstgras krijgt het bestuur veel vragen. We kunnen ons voorstellen dat u ongerust bent. De eigenaar van de velden is de gemeente. Zij hebben alle sportverenigingen met kunstgrasvelden een brief gestuurd. Die brief kunt u hier lezen:

1721686-06-10-2016-rubbergranulaat-kunstgrasvoetbalvelden

De KNVB maakte een webpagina waar u meer informatie kunt vinden:

http://www.knvb.nl/nieuws/organisatie/berichten/20742/kunstgras-en-rubbergranulaat-vragen-en-antwoorden

Meer informatie vindt u ook bij de RIVM:
<a http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Veelgestelde_vragen/Milieu_Leefomgeving/Antwoorden_nav_van_vragen_na_uitzending_Zembla

RCD volgt het advies van de GGD, RIVM en Minister Schippers die aangeven dat er op het kunstgras gevoetbald kan worden.

Mocht u verder nog vragen hebben, neem dan vooral contact op door een mail te sturen naar: secretaris@rksvrcd.nl

met vriendelijke groet namens het bestuur,

Janneke van Kersen

secretaris RCD

RCD al voor rust langs WCR : 3-0

3 oktober, 2016

RCD 1 mede-koploper na winstpartij op WCR ; ook 2e bovenaan na 2-0 zege op Roosendaal

Het tweede moest aantreden bij Roosendaal 2 , dat vorig seizoen degradeerde uit de res. 1e klasse. RCD kende een goede start en kwam eigenlijk niet in de problemen door een degelijke partij op de mat neer te leggen. Met 3 doelpunten was Tim Pieters de gevierde man bij het 2e. Minne Groenstege en Bas Verhoeven deelden ook mee in de score, waardoor RCD uitliep naar een 1-5 stand. Vlak voor tijd dan toch nog een tegentreffer van de gastheren, waarmee de eindstand op 2-5 kwam. RCD is hierdoor alleen koploper met 13 punten uit 5 wedstrijden. 

RCD 1 ontving WCR uit Rhoon, dat 4 punten uit 4 had behaald. Het 1e startte goed en in een hoog tempo werden de nodige kansen gecreeerd. Het was Marvin Langevoort die na een verlengde corner de bal voorbij de 2e paal kon inschieten en zo de 1-0 aantekende. Een mooie combinatie in het strafschopgebied werd even later na goed voorbereidend werk van Oktay Karaca afgerond door Simon Brand : 2-0. Nog voor rust nam Thomas Dusseldorp van een lage corner de bal ineens op de slof en zorgde met deze mooie treffer voor de 3-0. Eigenlijk was de wedstrijd hiermee gespeeld.

Een regenachtige tweede helft zorgde voor niet veel hoogtepunten meer. De RCD verdediging gaf niets weg en misschien had vanuit de counter de stand nog iets hoger kunnen uitvallen, maar aan de 3-0 stand veranderde niets meer. Door dit resultaat staat RCD nu samen met JHR en Besiktas aan kop met 10 punten, op de voet gevolgd door 3 ploegen met ieder 9 punten.

RCD – WCR  3-0 (3-0) : 1-0 Marvin Langevoort ; 2-0 Simon Brand ; 3-0 Thomas Dusseldorp

Opstelling RCD : Dennis Sleiffer ; Tim Frank (29. Arnoud Haagsma) , Marvin Langevoort, Koen Willemsen, Roy Schrauwen ; Thomas Dusseldorp, Jeroen Snoek, Kevin Steensma, Randy van Gulik ; Simon Brand, Oktay Karaca (78. Marouane Marguoum).

Scheidsrechter bedankt !

1 oktober, 2016

Week van de scheidsrechter!

We vragen alle teams, leider ouder en publiek de scheidsrechter te respecteren en te bedanken na het fluiten.

Tegelijkertijd roepen we leden op om zich aan te melden als scheidsrechter.  Zonder scheids geen goede wedstrijd!

het bestuur van RCD

RCD onderuit bij Besiktas : 2-1

26 september, 2016

1e lijdt onnodig verlies tegen Besiktas ; 2e wint van concurrent Boeimeer met 3-1

RCD 2 kreeg de nummer 3 Boeimeer op bezoek aan de Reeweg, dat 1 punt minder telde. Binnen 3 minuten wist het 2e waar het aan toe was toen door onnodig balverlies de gasten aan de 0-1 werden geholpen. RCD begon aan de inhaalrace en kreeg een paar mooie kansen. Nog voor rust werd de achterstand omgebogen door Louis Laros en Bas Verhoeven. Na rust een verder aandringend RCD dat uiteindelijk een van de vele kansen wist te benutten door Halil Turktas, die vlak voor tijd de 3-1 aantekende na een mooie actie.

RCD 1 reisde af naar het Rotterdamse Besiktas. Voor rust was RCD veelvuldig in balbezit, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. De gasten stelden daar op 1 kans na niet veel tegenover. De 0-0 ruststand was dan ook de terechte afspiegeling van een weinig verheffende 1e helft.

Na rust kwam RCD veel feller uit de kleedkamer en oefende druk uit op het doel van Besiktas. Het spel was ook veel beter dan voor rust en het wachten was op de 0-1. Die kwam er dan ook toen Oktay Karaca in de 16 werd gevloerd en de scheidsrechter terecht naar de stip wees. Jeroen Snoek benutte het buitenkansje beheerst. Hierna ging RCD onnodig achteruit lopen, verloor teveel duels en gaf het initiatief volledig uit handen. Uit een ongelukkige scrimmage viel dan de 1-1 en leek RCD met 1 punt genoegen te moeten nemen. Vlak voor tijd viel uit een corner ook nog de 2-1 voor de gastheren, waardoor het 1e met lege handen stond.

Besiktas – RCD  2-1  (0-0)  doelpunt RCD : Jeroen Snoek (penalty)

Opstelling RCD : Dennis Sleiffer ; Ahmet Tasgin, Marvin Lagevoort, Koen Willemsen, Roy Schrauwen ; Thomas Dusseldorp, Jeroen Snoek, Kevin Steensma, Randy van Gulik ; Simon Brand (78. Marouane Marguoum) , Oktay Karaca

RCD verslaat thuis ook Meeuwenplaat : 3-0

21 september, 2016

1e pakt na rust de volle winst ; 2e speelt gelijk uit tegen Virtus : 1-1

RCD 2 speelde een uitwedstrijd in Zevenbergen tegen Virtus 2. Na 2 ruime overwinningen werd al gauw duidelijk dat de tegenstander van een ander kaliber was dan de ploegen tot nu toe. RCD kwam al voor rust met 1-0 achter, zodat het voor de eerste maal dit seizoen in de achtervolging moest. Dat lukte beter in de 2e helft en uiteindelijk was het Louis Laros die tekende voor de 1-1. Al met al toch nog een puntje weggehaald in een lastige uitwedstrijd.

RCD 1 trof aan de Reeweg Meeuwenplaat uit Hoogvliet dat evenals het 1e 4 punten uit de eerste 2 wedstrijden had gehaald. Voor rust ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd, waarin zich voor beide ploegen niet veel kansen voordeden. Derhalve een 0-0 ruststand.

Na de wisseling een iets feller RCD dat wat meer ging aandringen en de tegenstander op eigen helft vastzette. Dat resulteerde in de 1-0 door Oktay Karaca, die ineens vanaf 30 meter op doel schoot en daarmee de doelman verraste. De gasten konden verder niet gevaarlijk worden, doordat de RCD verdediging erg goed georganiseerd speelde en weinig tot niets weggaf. Toen de 2-0 viel, wederom Oktay die goed doorliep, was de wedstrijd gespeeld. Ook de 3-0 viel nog uit een strafschop, die beheerst werd benut door Jeroen Snoek.

RCD – Meeuwenplaat  3-0 (0-0) 1-0 en 2-0 Oktay Karaca ; 3-0 Jeroen Snoek

Opstelling RCD : Mitchell Meijdam ; Tim Frank, Marvin Langevoort, Koen Willemsen, Roy Schrauwen ; Thomas Dusseldorp, Jeroen Snoek, Kevin Steensma, Randy van Gulik ; Simon Brand (76. Marouane Marguoum), Mitch Bos (61. Oktay Karaca)

 

 

 

RCD wint thuis van AGE-GGK : 2-1

13 september, 2016

1e pakt 3 verdiende punten ; 2e wint ook 2e wedstrijd ruim : 0-5

RCD 2 reisde af naar Oud Gastel voor zijn 1e uitwedstrijd dit seizoen. Na de monsterzege van vorige week waren de verwachtingen ook nu weer hoog gespannen. Het tweede overtuigde ook deze wedstrijd en kwam op 0-1 door een kopgoal (!) van Minne Groenstege. De 0-2 liet lang op zich wachten, maar nadat Mark Vermeij hiervoor had gezorgd ging het snel. Louis Laros, Soufiane Marguoum en Tim Pieters zorgden voor de 0-5 eindstand.

RCD 1 kreeg het onbekende AGE-GGK op bezoek, dat zijn 1e wedstrijd met 3-1 had gewonnen. Het 1e begon goed aan de wedstrijd en kreeg enkele die niet werden benut. Na een half uur verscheen Simon Brand nogmaals alleen voor de keeper,  omspeelde hem beheerst en kon de verdiende 1-0 aantekenen. De gasten uit Rotterdam konden hier meer weinig tegenover stellen en waren het gevaarlijkst uit spelhervattingen, maar de RCD verdediging stond pal.

Na de rust ging RCD op dezelfde voet verder en zorgde er voor dat AGE niet kon doordringen in onze verdediging. Naarmate het einde naderde ontstonden er steeds meer mogelijkheden voor de zwart-witten. Wederom Simon Brand kon uit 1 hiervan de 2-0 aantekenen en gooide zodoende de wedstrijd op slot. In de slotminuut dan toch nog de 2-1 : een makkelijk gegeven strafschop werd door de gasten benut.

RCD – AGE-GGK  2-1 (1-0)  1-0 en 2-0 Simon Brand ; 2-1 Said Zahir

Opstelling RCD : Dennis Sleiffer ; Tim Frank, Arnoud Haagsma, Koen Willemsen , Roy Schrauwen ; Jeroen Snoek, Zoubeir Hammouchi (61. Kevin Steensma), Thomas Dusseldorp, Randy van Gulik ; Simon Brand, Mitch Bos