web
statistics
Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor Voetbal, Tennis en Biljart

DIGITALE SPELERSPAS – KNVB APP VERPLICHT

16 augustus, 2017

BELANGRIJK BELANGRIJK BELANGRIJK BELANGRIJK BELANGRIJK

Vanaf dit seizoen worden alle wedstrijdzaken via de KNVB app geregeld.

Spelers, leiders, scheidsrechters en ouders van jeugdspelers moeten het volgende weten:

DIGITALE SPELERSPAS
Ieder voetballend lid van R.K.s.v. R.C.D. vanaf de jeugd onder 12 t/m 19 (jongens en meiden) tot en met de senioren heeft vanaf komend seizoen een digitale spelerspas.

Deze spelerspas vind je in de nieuwe KNVB-app.

KNVB app DOWNLOADEN
Om je gegevens in te kunnen zien moet je de app KNVB – app downloaden.

Let op! Voordat je aan de slag gaat moet je het emailadres weten dat je bij de vereniging hebt opgegeven. Weet je het niet meer? Vraag het aan je ouders of de ledenadministratie van RCD (ledenadministratie@rksvrcd.nl). Daarna ga je verder in vier stappen:

1. Downloaden app
Download de app ‘Wedstrijdzaken’ die onder deze naam in de appstore te vinden is (android of ios).

2. Registreren
Registreer je met het emailadres

3. Activeren
Activeer vervolgens de app

4. Inloggen
Nu kan je inloggen.

Eenmaal geïnstalleerd en ingelogd kun je als speler het volgende zien: je team, je wedstrijden, de uitslagen  van de wedstrijden en het  programma. 

Extra informatie over de wedstrijdzaken app staat hier achter de link Teamleden

Pasfoto en Digitale spelerspas
Had je al een spelerspas? Dan zie je diezelfde pas hier nu digitaal. Let op! Spelers die dit seizoen voor het eerst een pas krijgen zien nog geen foto van zichzelf!

Spelen met pas zonder foto wordt door Rksv RCD niet toegestaan!

Wat moet je doen als je geen foto hebt?

Je kan kiezen:

Stuur een digitale foto naar de ledenadministratie (pasfoto@rksvrcd.nl). Deze digitale foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. De foto mag niet groter zijn dan 1600 x 1200.

Vermeld je naam, geboortedatum, team en (als je dat weet) je bondsnummer in de mail. De ledenadministratie zorgt ervoor dat jouw foto in Sportlink komt, waarna hij automatisch op je digitale spelerspas komt te staan.

OF

Stuur een pasfoto Vergeet niet je naam op de foto te zetten! op naar:
Ledenadministratie
Remmerstein 69
3328 BP Dordrecht

LEIDERS
De leiders zijn in Sport Link Club aangewezen als teammanagers. Zij kunnen straks de teams samenstellen en een aanvoerder aanwijzen etc.

SCHEIDSRECHTERS
Scheidsrechters gebruiken deze app straks ook. Zij zijn officials en controleren de teamsamenstellingen en vullen de uitslag in en geven eventueel ongeregeldheden door.

WEDSTRIJDSECRETARIS
Ook de wedstrijdsecretaris heeft ruime bevoegdheden in deze app om zaken in banen te leiden. Zoals het veranderen van een scheidsrechter op de wedstrijddag, het doorgeven van een afgelasting etc.

Geen smartphone?
Voor officials die geen smartphone hebben is er op de PC in het wedstrijdsecretariaat een programmaatje geïnstalleerd waarmee de app Wedstrijdzaken toch kan worden geopend. Je kunt dan op een vaste plek dezelfde dingen doen die je mobiel op de smartphone kunt doen. Ook dan is het e-mailadres waarmee je bij de club bekend bent nodig!

Veel succes!

Vriendelijke groet,
Wedstrijdsecretariaat RKsv RCD
Saskia de Koning voor de senioren
Jeroen Visser voor de jeugd
 

 

Wedstrijdsecretariaat senioren

11 augustus, 2017

Met ingang van dit seizoen hebben we een nieuwe wedstrijdsecretaris!

Saskia de Koning zal voortaan het wedstrijdsecretariaat senioren voeren.

Je kan haar gegevens vinden op de pagina van het wedstrijdsecretariaat.

 

We wensen Saskia veel succes!

het bestuur van RCD

 

Aanvangstijden trainingen jeugdteams 2017/2018

9 augustus, 2017

De jeugdteams starten weer op 14 augustus. Bij deze per lichting aanvang trainingen inclusief tijden voor het nieuwe seizoen: KG= kunstgras, AW = All Weather,

LET OP! Op veld C mag er alleen getraind worden door onder de 7 t/m onder de 11. Er mag niet in het doel getraind worden op veld C, trainen op het veld achter de kantine is niet toegestaan

Onder 19: Danny Spits, Jim Krijgsman, Kevin Keijzer 21:00  KG

Onder 17: Gerard Laros 20:00 AW

Onder 15 en 14: Jeroen Snoek, Eric Dusseldorp,  Domenic Schenkhuizen e.a. 19:00  AW

Onder 13 en 12:  Nigel Dikhoff e.a. 18:00  AW

Onder 11 en 10: Barry Pennock, Maurice van Es, Robert Abels e.a.
18:00 KG – nb spelers die trainen om 19:00 worden persoonlijk benaderd

Onder 9 en 8: Marco Weggemans  e.a.18:00  KG

Onder 7: Sidney Rosema, Winston Ramdajal e.a. 18:00  Veld C

M onder 17-1 en 2: Sjoerd Zwaan, John Huismans 20:00  KG

M onder 15-1: Leslie van Engelen, Evi vd Veken 19:00 KG

M onder 13-1: Sandy Visser,  Monique Visser 17:00 AW

M onder 11: Lindsay Spits,   Ozcan Gumustekin, Rosa Ansink  17:00 AW

 

RCD ***ARCHIEF*** staat nu deels hier online.

13 juli, 2017

De eerste resultaten van het digitaal maken van het RCD ***ARCHIEF*** staan onder de tab Foto’s nu op deze website.

Met deze link ben je er gelijk.

Weet je jaartallen en/of namen?
We zullen ze er bij zetten;
mail ze met het fotonummer naar arno@de-grauw.nl

Veel plezier,
Ad Wevers en Arno de Grauw

Competitietegenstanders RCD 1 seizoen 2017-2018

11 juli, 2017

Publicatie van de competitietegenstanders van het 1ste elftal zijn bekend en zijn al gepubliceerd in het dagblad AD De Dordtenaar en op diverse social media.

Onderstaand de gegevens van onze tegenstanders waaronder een paar bekende ploegen uit het vorige seizoen en een aantal nieuwe teams.

Vereniging Adres Postcode Plaats
BZC/Zuiderpark Oldegaarde 21 3084 AA Rotterdam
Besiktas Charloisse Lagendijk 366 3084 LG Rotterdam
SV Charlois Oldegaarde 665 3084 AA Rotterdam
COAL Oldegaarde 353 3084 AA Rotterdam
Dubbeldam Schenkeldijk   Dordrecht
FC IJsselmonde Buitendijk 12 sportcomplex Varkenoord   Rotterdam
HWD Taludweg 5 3042 JZ Rotterdam
Kethel Spaland Zoomweg 2 3123 EP Schiedam
Meeuwenplaat Keizersmantelweg 300 5192 VZ Rotterdam- Hoogvliet
OHVV Eeweg 31 3227  AH Oudenhoorn
Pretoria Schulpweg 195 3084 NH Rotterdam
Victoria ‘04 Kooikersweg 3 3138 HE Vlaardingen
Virtus Westrand 3 4761 PZ Zevenbergen

 

 

Sluiting Clubhuis RCD tijdens de zomer

30 juni, 2017

Beste leden,

gedurende de zomer is het clubhuis van RCD gesloten!

Voor alle voetbalactiviteiten is het clubhuis gesloten per 8 juli. Op zondag 13 augustus wordt het clubhuis weer geopend.

De ouderensoos gaat wel gewoon door op dinsdagmiddag. Biljart gaat door op donderdagavond. Voor die elftallen die op vrijdagavond trainen zijn kleedkamers beschikbaar. De sleutel kan afgehaald worden in het tennischalet.

Gedurende de zomerperiode is het chalet doordeweeks elke ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur geopend en ’s avonds van 19.00 tot 23.00 uur. In het weekend is het chalet gesloten, met uitzondering van georganiseerde activiteiten

We wensen u allen u fijne zomer toe.

Het bestuur van RCD

Nieuwe hoofdsponsor voor RCD

19 juni, 2017

RCD heeft met ingang van komend seizoen een nieuwe hoofdsponsor: Zoomer Makelaardij. Zij vervangen daarmee VVZ Luijten, wiens naam en logo de afgelopen elf jaar op de shirts van de selectie pronkten. Dit nieuws werd afgelopen vrijdag bekendgemaakt op het openingsfeest van het 37ste Mixtoernooi van RCD. Zoomer Makelaardij is het bedrijf van Edwin Zoomer, die zelf jarenlang bij RCD in het eerste- en tweede elftal voetbalde en later nog enkele jaren voorzitter was. Zijn beide zoons spelen tegenwoordig in de jeugd van RCD. Kijk voor meer informatie op www.zoomermakelaardij.nl.

 

Afsluiting voetbalseizoen 2016/2017 daverend succes met een sterk emotioneel randje !

19 juni, 2017

Het voetbalseizoen 2016/2017 is wederom afgesloten met de traditionele mixtoernooien. Bij de senioren was dit voor de 37ste keer op rij en bij de jeugd voor de 16de keer. Naast het voetballen was er ook nog ruimte over voor de overige takken van sport binnen de bruisende sportfamilie, namelijk biljarten, bridgen en een tennistoernooi. Naast het sportieve was er ook ruimte voor het plezier middels diverse jeugdactiviteiten en een enorm groot springkussen. Voor de RCD dames was er op zondag een heuse Ladiesmarkt in het clubhuis én buiten het clubhuis.

De feestweek begon met de voorrondes biljarten op maandag 12 juni. In de A-poule kwam Ad Wevers als winnaar uit de bus met 2 gewonnen partijen. De B-poule trad op dinsdag 13 juni aan en deze poule werd onbetwist gewonnen door Peter van Wijngaarden met 3 gewonnen partijen. De C-poule speelde op woensdag 14 juni en in deze poule des doods eindigde 2 spelers samen op de 1ste plaats met 2 gewonnen partijen, namelijk Jos Huismans en Arno de Grauw. Jos wist dankzij het hoogste percentage gemaakte caramboles de finale te bereiken. Als 4de speler wist Arno de Grauw als beste nummer 2 zich ook te plaatsen voor de kruisfinales. De kruisfinales zijn op zaterdag 17 juni gespeeld. In de 1ste partij moest Arno de Grauw het opnemen tegen Ad Wevers en Arno wist deze partij toch wel verrassend in zijn voordeel te beslissen en plaatste zich daarmee voor de finale. In de 2de partij ging de strijd tussen Peter van Wijngaarden en Jos Huismans waarbij Peter zeer overtuigend zijn partij won en Jos dus volstrekt kansloos was. In de strijd om de 3de en 4de plaats ging de strijd tussen Jos en Ad waarbij Ad zeer overtuigend won en dus 3de werd en Jos 4de. De finale werd een zeer spannende aangelegenheid waarbij beide spelers, Peter en Arno, de overwinning voor het grijpen had. Het was uiteindelijk Arno die in de 31ste beurt als eerste het benodigde aantal caramboles bij elkaar had en dus de terechte maar zeer verrassende winnaar werd van de RCD Open Libre 2017. De prijsuitreiking werd gedaan door toernooileider Kees Kok die weer voor een perfecte organisatie had gezorgd. Kees werd op zijn beurt bedankt voor de organisatie en kreeg een aandenken van de Werkgroep Mixtoernooien 2017 overhandigd.

Donderdagmiddag 15 juni was er weer een bridgedrive met 4 tafels, dus 16 personen. In een leuke sfeer werd er druk gekaart waarbij uiteindelijk het duo Jenny en José, toch wel verrassend, de 1ste plaats wist te bemachtigen. De poedelprijs ging naar Nettie en Ad. Voor alle deelnemers was er een mooie prijs beschikbaar en aan de organisatoren van deze bridgedrive, Marianne en Henny, werd vanuit de Werkgroep Mixtoernooien 2017 een aandenken uitgereikt voor hun inzet voor het organiseren van deze drive.

Vrijdagavond 16 juni werd er weer een oude traditie in ere hersteld namelijk de wedstrijd RCD A1 tegen de leiders/trainers. De strijd werd uiteindelijk in het voordeel van A1 beslist maar het was toch weer leuk dat de wedstrijd gespeeld kon worden en gelet op de opkomst van de heren leiders/trainers kan de wedstrijd volgend jaar weer opnieuw op de kalender gezet worden. Na afloop van bovengenoemde wedstrijd was er door het bestuur een vrijwilligersavond alsmede sponsoravond georganiseerd met Life muziek. De avond werd druk bezocht en omstreeks 21.30 uur werd de nieuwe hoofdsponsor voor het 1ste elftal bekend gemaakt. Na een 11 jarig hoofdsponsorschap van Luijten VVZ is Zoomer Makelaardij de opvolger. Edwin Zoomer is uiteraard geen onbekende binnen onze bruisende sportfamilie en heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend binnen de vereniging als selectiespeler bij 1 en 2 alsmede het voorzitterschap van 2008 tot 2011

Op zaterdag 17 juni werd het 16de jeugdmixtoernooi gehouden. Wegens het grote aantal deelnemers was er wederom een E/F poule op de morgen en een C/D poule op de middag. Onder stralende omstandigheden met een overvloed aan zonlicht werden de wedstrijden gespeeld. De strijdlust van de spelers en speelsters was er, ondanks de drukkende hitte, niet minder om. Jammer was het wel dat er toch weer spelers gewoon niet zijn komen opdagen en dus zijn weggebleven zonder af te schrijven. Na veel strijd werd het toernooi bij de E/F pupillen gewonnen door Zpress en op de 2de plaats gevolgd door Luijten VVZ. Alle deelnemers hebben een aandenken gehad en een vaantje aangeboden door NKS Voetbal West.

Bij de C/D poule werd er eveneens volop strijd geleverd en dit toernooi werd gewonnen door Consultend, die dit toernooi voor de 1ste keer jeugdsponsor was en direct met de titel aan de haal ging. DRV Accountants & Adviseurs eindigde als een goede 2de. Ook bij de C/D bleven spelers zonder af te schrijven weg en benadeelden daarmee de teams. Jammer….jammer!

Voor alle spelers en speelsters was er een aandenken in de vorm van een RCD cap die bij de prijsuitreiking is uitgereikt. Ook was er de gehele dag een suikerspin en popcornapparaat beschikbaar voor de jeugd.

Zondag 18 juni het absolute hoogtepunt van het mixtoernooi.

Op de tennisbanen werd o.l.v. toernooileider Gerrit Roubos een individueel dames- en herentoernooi gehouden met 22 spelers en speelsters die er weer een sportief geheel van hebben gemaakt onder zeer stralende weersomstandigheden. Al met al weer een geslaagde activiteit die zeker weer voor herhaling vatbaar is.

Het seniorenmixtoernooi begon om 10.30 uur precies en eindigde voor het eerst precies op de tijd. Voor alle spelers, sponsors en supporters was er een lunch geregeld. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door De Haan Verhuizingen dat in de finale nipt SDK versloeg. Omdat het zo ontzettend heet was heeft de toernooiorganisatie besloten de wedstrijden om de 1ste en 2de plaats te beslissen door het nemen van strafschoppen. Op de 3de plaats eindigde Luijten VVZ en AA Drinks werd uiteindelijk 4de.

Nog was het voetballen niet afgelopen omdat ook de minipupillen met 4 teams een onderling toernooi hebben gespeeld op het hoofdveld als definitieve afsluiting van het voetbalseizoen. Ook de mini’s kregen allemaal een persoonlijk aandenken en een vaantje van de NKS Voetbal West uitgereikt.

In de loop van de middag werd er met regelmaat het Rad van Fortuin gedraaid met werkelijk schitterende prijzen. Als slot was er een grote loterij met mooie duurdere prijzen!

In de lunchpauze van het seniorentoernooi werden alle spelers die zich in het clubhuis bevonden gevraagd naar het terras te komen waarbij namens het bestuur Arnoud Haagsma het woord nam en even stil bleef staan bij het zeer plotselinge overlijden van clubicoon Walter Fortuin op 9 januari 2017. Op initiatief van enkele leden is er bij het bestuur op aangedrongen een blijvende herinnering aan Walter te plaatsen op het terrein. Het pad voor het clubhuis zal vanaf heden het Walter Fortuinpad gaan heten. De onthulling van de officiële naamplaats werd gedaan door de initiatiefnemers Ad Smulders en Ad Wevers. Na de onthulling was er een spontaan lang applaus van de aanwezigen waarmee zij benadrukten het geheel eens te zijn met dit idee.

Na al het sportieve en emotionele geweld was er ook ruimte voor het muzikale gedeelte dat werd verzorgd door “Enjoy Gewoon Gezellig” die er  weer een spetterend optreden van maakten. Het feestje dat voornamelijk buiten werd gevierd duurde tot in de kleine uurtjes.

 

Ten slotte wilde Werkgroep Mixtoernooien 2017 haar dank uitspreken aan:

  • Alle sponsors die het financieel mogelijk hebben gemaakt een dergelijke feestweek te organiseren
  • Alle scheidsrechters bij zowel de jeugd als de senioren die de wedstrijden keurig en netjes hebben geleid
  • Alle leiders voor hun aanwezigheid en ondersteuning aan alle teams
  • Alle medewerkers achter de bar en de buitenkeuken
  • Alle medewerkers van het JAC voor de ondersteuning etc.
  • Alle supporters
  • Alle personen die wij vergeten zijn te benoemen
  • Alle leden die in de Werkgroep Mixtoernooien 2017 zitting hebben genomen en dankzij hun inzet voor dit daverende succes hebben gezorgd. Koos, Ank, Isabel, Ingrid, Jeroen, Michel, Monique, Edwin, Mieke, Arnoud en Ad.

Bedankt en hopelijk volgend weer in dezelfde samenstelling?!? Het zou mij een waar genoegen zijn!

 

In Memoriam Bep Matroos-van Gelderen

6 juni, 2017

Hedenmorgen bereikte onze vereniging het tragische bericht dat op 1ste Pinksterdag, 4 juni 2017, is overleden

Bep Matroos- van Gelderen.

De oudere leden zullen zich Bep herinneren omdat zij jarenlange een vaste barmedewerkster was op de zondagmiddag en daar menig consumptie heeft verkocht aan de bezoekers van het clubhuis. Bep was een trouw en loyaal lid en de vereniging kon altijd een beroep op haar doen indien dit noodzakelijk was.

Hoewel bij velen bekend was dat Bep ongeneeslijk ziek was, komt het overlijden toch altijd als een grote schok.

De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 9 juni a.s. vanaf 15.30 uur in het Crematorium aan de Nassauweg te Dordrecht. Na afloop van de plechtigheid kan de familie gecondoleerd worden.

Voor de door Bep getoonde inzet voor het wel en wee van de vereniging zijn wij haar eeuwig dankbaar.

Bestuur en leden wensen haar echtgenoot Klaas, kinderen en overige familieleden sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Dat Bep moge ruste in vrede!

 

Voorzitter RCD gezocht

14 april, 2017

Aan alle leden van RCD,

voor het bestuur van RCD zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter. Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact op met een van de zittende bestuursleden. De gegevens vindt u op de pagina van het zittende bestuur van RCD.

met vriendelijke groet,

Janneke van Kersen

secretaris RCD