Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor voetballen, tennissen en biljarten.

RCD 2 speelt gelijk bij LONGA : 2-2

19 mei, 2015

Tweede houdt kansen op 2e ronde open met remise in Tilburg

Het tweede begon de nacompetitie uit bij het Tilburgse LONGA. Omdat het hoofdveld niet beschikbaar was moest er worden uitgeweken naar het kunstgrasveld. De wedstrijd begon evenwichtig, beide teams hadden last van de warrige leiding van de scheidsrechter. Uit een vrije trap wist LONGA de 1-0 te scoren, fraai over de muur in de korte hoek. RCD kon hier tot de rust weinig meer aan veranderen. Na de thee drong RCD iets meer aan, maar leek het moeilijk te krijgen toen het met 10 man kwam te staan. Toen echter Marouane Marguoum een vrije trap van Hikmet Uysal met het hoofd tot de 1-1 verlengde, was LONGA de kluts kwijt en kon RCD makkelijker overeind blijven. RCD kwam zelfs op  voorsprong door weer vrije trap. Wederom Hikmet ging achter de bal en krulde de bal in de bovenhoek : 1-2. Hierna leek er niets meer aan de hand, RCD controleerde en gaf weinig meer weg. Uit een corner viel dan toch nog de 2-2, die bij de 2e paal werd ingekopt.

Kortom de beslissing zal aanstaande maandag (2e Pinksterdag) vallen als RCD thuis aantreedt tegen de Tilburgers. De winnaar gaat door naar de 2e ronde tegen de winnaar van RKDVC – HVV’24 (1-2).

Data voor overschrijvingen

12 mei, 2015

RCD op donderdagavond geopend voor overschrijvingen vanaf 21 mei.

Voor spelers die overschrijving nodig hebben naar RCD of van RCD naar een andere vereniging, is het clubhuis vanaf donderdag 21 mei geopend van 19.00 – 20.30 uur. Donderdag 11 juni is de laatste avond waarop je terecht kunt. Spelers die naar RCD komen dienen het overschrijvingsformulier, de overschrijvingskaart van de oude club, de spelerspas en een identiteitsbewijs mee te nemen. Spelers die naar een andere vereniging gaan zijn contributie verplicht tot 1 juli en moeten eventuele kleding, tassen etc. van RCD inleveren. Let op : overschrijvingen moet op 15 juni in het bezit zijn van de KNVB.

RCD wint laatste wedstrijd van Blauw Wit ; 2-1

11 mei, 2015

RCD 1 sluit seizoen winnend af ; 2e start nacompetitie a.s. zondag tegen LONGA

Het tweede begint zondag 17 mei de nacompetitie voor promotie naar de res. 1e klasse, waaruit het vorig seizoen degradeerde. De tegenstander is het Tilburgse LONGA 2, dat op de 12e plaats is geeindigd in de res. 1e klasse A en moet trachten via de herkansing klassebehoud te behalen. Het 2e speelt eerst uit in Tilburg, op maandag 25 mei is de return in Dordrecht. Beide wedstrijden vangen aan om 12.00 uur. De winnaar van deze 1e serie gaat door naar de 2 ronde met eveneens een uit- en thuiswedstrijd. De winnaar van deze tweekamp promoveert.

RCD 1 sloot het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ’81 ui het Brabantse De Moer. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, toch probeerde beide teams er een wedstrijd van te maken. RCD domineerde de eerste helft en kwam na een kwartier op voorsprong toen Arnoud Haagsma een corner fraai binnenkopte. Tien minuten voor rust viel de 2-0 door Franklin Wielingen die een voorzet met het hoofd afrondde.

De tweede helft verliep rustiger, beide teams hadden wat kansjes, en de wedstrijd leek op een 2-0 eindstand af te stevenen. Totdat Blauw Wit 15 minuten voor tijd de 2-1 wist te maken. Gevaarlijk werd het echter niet meer en zo kon RCD de competitie afsluiten met een 5e plaats met 42 punten uit 26 wedstrijden.

RCD 1 – Blauw Wit ’81 1  2-1 (2-0)  1-0 Arnoud Haagsma, 2-0 Franklin Wielingen ; 2-1 Robin de Bie

Opstelling RCD : Pim Versluis; Tim Frank, Arnoud Haagsma, Jonathan Dubbeldam, Roy Schrauwen ; Thomas Dusseldorp, Robin Hardenbol (Ahmet Tasgin), Soufiane Marguoum, Hikmet Uysal ; Oktay Karaca (Darren Segboer), Franklin Wielingen

Scheidsrechter Fitters (66 jaar !!) uit Nieuwkuijk floot een onberispelijke wedstrijd en hield de kaarten op zak.

RCD verliest bij Victoria ’03 : 3-1

4 mei, 2015

Ongelukkige nederlaag RCD 1 ; 2e verliest ruim bij VOAB : 4-0

RCD 2 speelde zijn laatste competitie wedstrijd bij VOAB in Goirle, dat bij winst de 3e periode kon opeisen. Het 2e miste nogal wat spelers en keek al gauw tegen een 2-0 achterstand aan. Het werd uiteindelijk 4-0, zodat het 2e zich kan gaan richten op de nacompetitie. Tegenstander hierin wordt het Tilburgse LONGA 2, dat op de 12e plaats is geeindigd in de res. 1e klasse. Er wordt eerst uit gespeeld op 17 mei. Pinkstermaandag 25 mei is de return in Dordrecht. De winnaar gaat door naar de 2e ronde voor uiteindelijke promotie.

RCD 1 vetrok richting Oudenbosch voor de confrontatie met kampioenskandidaat Victoria ’03. Op het spiksplinternieuwe complex volgende een gelijk opgaande wedstrijd, waarin beide teams een strafschop cadeau kregen. Victoria scoorde, RCD miste. Even later dan toch dan verdiende gelijkmaker. Oktay Karaca rondde een mooie aanval netjes af : 1-1. Door wederom een strafschop kwamen de gastheren weer op voorsprong zodat de rust met 2-1 werd bereikt.

Na rust domineerde RCD, de thuisploeg leunde achterover. Het 1e had wel een veldoverwicht, maar kreeg niet echt kansen. Vlak voor tijd viel uit de enige  kans in de 2e helft voor Victoria dan nog de onverdiende 3-1. De kansen op een vervangende periodetitel zijn hiermee uit het zicht.

Opstelling RCD : Pim Versluis ; Tim Frank, Koen Willemsen, Jonathan Dubbeldam, Roy Schrauwen ; Thomas Dusseldorp, Robin Hardenbol (Franklin Wielingen) , Hikmet Uysal (Marouane Marguoum), Ahmet Tasgin ; Soufiane Marguoum, Oktay Karaca

Bevrijdingsdag 5 mei : clubhuis gesloten en geen training

4 mei, 2015

Geen activiteiten op Nationale Bevrijdingsdag 5 mei

In verband met de nationale feestdag op dinsdag 5 mei vanwege Bevrijdingsdag is er geen training op dinsdagavond. Tevens zal het clubhuis dan gesloten zijn.

Het Bestuur

RCD weer gelijk, nu tegen OMC : 2-2

21 april, 2015

1e speelt voor de 4e keer op rij gelijk ; 2e verpeelt titel na verlies bij Uno Animo : 4-1

RCD 2 trad aan in Loon op Zand bij Uno Animo en de opdracht was duidelijk om in het spoor van koploper OJC Rosmalen te blijven ; er moest gewonnen worden. Daar kwam niet veel van terecht, want bij rust keek het tweede al tegen een 2-0 achterstand aan. Bij 3-0 was de wedstrijd gespeeld en de uiteindelijke 4-1 nederlaag betekende dat OJC Rosmalen de kampioensvlag kon hijsen. Voor het 2e rest nu de nacompetitie, die op 17 mei start met een uit- en thuiswedstrijd tegen de nummer 12 uit de reserve 1e klasse A.

RCD 1 kreeg stadsgenoot OMC op bezoek. De uitwedstrijd werd nog simpel met 3-0 gewonnen, maar OMC was zondag niet van plan zich weer bij een nederlaag neer te leggen. Toch kwam RCD op voorsprong na een mooie actie van Hikmet Uysal, die met een schot van net binnen de zestien de 1-0 aantekende. Na een verdedigingsfoutje achterin bij RCD kon de OMC spits Bart Vosselman simpel de 1-1 aantekenen, tevens de rusttstand.

Na rust drong RCD aan en probeerde de tegenstander vroeg vast te zette, maar OMC kon een aantal keren gevaarlijk doorkomen. Uit een van de kansen scoorde wederom Bart Vosselman de 1-2 en moest RCD op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er dan 15 minuten voor tijd door Marvin Langevoort, die een lange vrije trap bij de 2e paal kon binnenschieten. Daarna nog een grote kans voor OMC, maar Pim Versluis bracht redding in een 1 tegen 1 situatie.

RCD – OMC  2-2 (1-1)  1-0 Hikmet Uysal ; 1-1 en 1-2 Bart Vosselman ; 2-2 Marvin Langevoort

Opstelling RCD : Pim Versluis ; Tim Frank, Marvin Langevoort, Arnoud Haagsma, Jonathan Dubbeldam (Ahmet Tasgin) ; Hikmet Uysal, Soufiane Marguoum, Robin Hardenbol ( Marouane Marguoum), Thomas Dusseldorp ; Louis Laros, Roy Schrauwen 

Definitief programma 35ste mixedtoernooi

13 april, 2015

In de bestuursvergadering van 11 maart 2015 heeft het bestuur definitief haar goedkeuring gegeven aan het voorstel van de toernooiorganisatie aangaande het 35ste seniorenmixedtoernooi en het 14de jeugdmixedtoernooi.

Gelet op het feit dat ook in 2015 het 85 jarig bestaan van de vereniging op bescheiden wijze zal worden gevierd, is de toernooicommissie er in geslaagd een omvangrijk programma samen stellen waarbij alle takken van sport van de club aan de orde komen.

Het programma ziet er als volgt uit:

PROGRAMMA:

Ma  08 juni Biljarten poule vanaf 19.00 uur
Di   09 juni idem idem
Wo 10 juni  idem idem
Do  11 juni Bridgedrive vanaf 13.15 uur
Vr   12 juni Feestavond vanaf 21.30 uur
Za   13 juni 14de Jeugdmixtoernooi vanaf 09.00 uur
  Finales biljarttoernooi vanaf 16.00 uur
Zo   14 juni 35ste Mixedtoernooi vanaf 10.30 uur
  Tennistoernooi vanaf 10.00 uur
  Spelletjes voor de jeugd vanaf 11.00 uur
  Vrijmarkt voor de jeugd vanaf 11.00 uur
  Buitenkeuken op terras vanaf 14.00 uur
  Muzikale afsluiting vanaf 16.00 uur

In afzonderlijke publicaties op de website vindt u meer gegevens over de desbetreffende activiteit zoals o.a. manier van inschrijven, aanvangstijden etc.

De Toernooicommissie

RCD gaat voor schut in Dussen

24 maart, 2015

1e verliest van nummer laatst : 1-2 ; tweede koploper na 3-1 winst op RKTVV

RCD2 heeft door een 3-1 overwinning op de nummer laatst RKTVV de koppositie overgenomen. Concurrent OJC Rosmalen ging in de fout bij GSBW (3-0). In een overigens niet hoogstaande partij kwam het 2e in de 1e helft op voorsprong door een doelpunt van Michel Schwarz. Vlak daarna de 2-0 door Mark Tromp, maar die stond in buitenspelpositie. Na rust eenzelfde spelbeeld en toen Marouane Marguoum de 2-0 aantekende leek de wedstrijd beslist. RKTVV stribbelde nog een keer tegen door de 2-1 aan te tekenen, maar wederom Marouane zorgde met de 3-1 er voor dat de punten in Dordt bleven.

Ook het 1e trad aan tegen de nummer laatst , Dussense Boys. Voor rust genoeg kansen , maar zelfs twee toegekende strafschoppen konden niet worden verzilverd. Na rust kende de wedstrijd een dramatisch niveau, mede door het slechte veld. Uit de eerste de beste counter wisten de gastheren wel te scoren en moest RCD vol aan de bak. Dat gebeurde niet, sterker nog , Dussen wist uit de 2e counter weer te scoren : 2-0. Een alles of niets offensief leverde nog wel een 3e strafschop op, die werd benut door Hikmet Uysal. Een dure les , want DIA staat nu op de 3e plaats met 3 punten voorsprong op RCD.

 

RCD deelt punten met DIA : 1-1

16 maart, 2015

RCD en DIA voor de tweede maal dit seizoen even sterk

In Teteringen stonden RCD en DIA tegenover elkaar met vooraf eventueel punten op een gedeelde 3e plaats. Ondanks de vele blessures en invallers begon RCD goed aan de wedstrijd. DIA werd vastgepind op de eigen helft en binnen 10 minuten had RCD zichzelf twee levensgrote kansen gecreerd, maar helaas zonder reslutaat. Toen DIA na 20 minuten de eerste kans kreeg , was het wel meteen raak. RCD was hierdoor wat van slag, maar kon zich naar de rust toe weer iets herstellen.

Na de thee begon RCD weer fel en goed aan de tweede helft en schiep ook weer een aantal kansen. Louis Laros kogelde een volley recht op de keeper. Even later was het dan wel raak, Oktay Karaca soleerde netjes door de DIA verdediging en kon vlak voor de keeper afronden : 1-1 . Hierna nog wat halve kansjes voor RCD en tegen het einde van de wedstrijd probeerde DIA een treffer te forceren met opportunistisch voetbal. Dat lukte nog bijna, maar doelman Pim Versluis kon een vrije trap nog onder de lat vandaan tikken.

DIA – RCD : 1-1 (1-0) ; 1-0 Niek Karremans ; 1-1 Oktay Karaca

Opstelling RCD : Pim Versluis ; Tim Frank, Marvin Langervoort, Arnoud Haagsma, Roy Schrauwen ; Koen Willemsen, Ahmet Tasgin (Hikmet Uysal), Robin Hardenbol , Soufiane Marguoum ; Louis Laros, Oktay Karaca.

Tweede winnaar van 2e periodetitel

16 maart, 2015

OJC Rosmalen speelt gelijk en laat 2e periode aan RCD 2

Liet RCD vorige week nog de punten aan OJC Rosmalen , dit weekend kwam OJC niet verder dan 0-0 tegen Uno Animo, waardoor RCD met 19 punten uit 7 wedstrijden de 2e periode voor zich opeiste zonder zelf te spelen . OJC had de inhaalwedstrijd moeten winnen om op gelijke hoogte te komen met RCD, dat dit weekend vrij was. Hierdoor verzekert het 2e zich van de nacompetitie in mei met als inzet een plaats in de  reserve 1e klasse. waaruit het vorig seizoen degradeerde. Vanaf deze plaats een welgemeend proficiat aan spelers en begeleiding.