Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor Voetbal, Tennis en Biljart

RCD KAMPIOEN !!!

17 mei, 2016

RCD weer derdeklasser na 0-0 tegen Be Ready

Een punt was vooraf genoeg om het kampioenschap in de 4e klasse C veilig te stellen, maar RCD wilde het hierop niet laten aankomen. Onder bijna perfecte omstandigheden – prima voetbalweer en een strak geschoren mat – kwam het 1e al na een minuut met de schrik vrij toen doelman Pim Versluis een leep schot van Be Ready nog net met de vingertoppen kon redden. Hierna nam RCD het heft in handen en kwamen er ook enkele schotkansen en was Koen Willemsen ongelukkig met een halve omhaal op de lat. Zoals al weken speelde RCD geconcentreerd en gaf het achterin weinig weg. Aldus werd de rust  bereikt met een 0-0 stand.

In de tweede helft probeerde RCD het initiatief te behouden, wat ook grotendeels goed lukte. Het werd wel duidelijk dat de gastheren niet wilden verliezen in de laatste wedstrijd van het seizoen, want ook zij hielden de verdediging goed op orde. Een paar combinaties in het strafschopgebied van Be Ready stuitten in laatste instantie op een been van de tegenstander en Jeroen Snoek krulde een vrije trap net naast het doel. Het bleef echter spannend tot het einde toe. Na het laatste fluitsignaal kon dan eindelijk het kampioensfeest beginnen. Een KNVB official hing de medailles om bij spelers en begeleiding en werden de kampioensshirts aangetrokken. Hulde aan spelers en begeleiding voor deze fantastische prestatie en dank aan de massaal opgekomen supporters voor hun geweldige steun.

Be Ready – RCD  0-0

Opstelling RCD : Pim Versluis ; Ahmet Tasgin, Arnoud Haagsma, Marvin Langevoort, Roy Schrauwen ; Koen Willemsen, Thomas Dusseldorp, Jeroen Snoek, Randy van Gulik ; Franklin Wielingen, Oktay Karaca.

 

In memoriam Nol Luijten

16 mei, 2016

Nol Luijten

IMG_20160515_144925

In memoriam

Zaterdag 14 mei 2016 bereikte ons het droevige bericht dat Nol Luijten, oud voorzitter en lid van verdienste van RKsvRCD, helaas overleden is. Nol Luijten heeft gedurende vele jaren een belangrijke rol gespeeld binnen RCD.
Als spelend lid heeft hij jaren in de selectie gespeeld. In de jaren tachtig is hij toegetreden tot het bestuur. In eerste instantie als eerste secretaris en daarna is hij zes jaar voorzitter geweest van onze vereniging. In 1986, het derde jaar van zijn voorzitterschap, was hij er verantwoordelijk voor dat de financiering voor het nieuwe clubhuis in orde kwam en de renovatie in de jaren erna uitgevoerd kon worden. In 2008 heeft Nol een belangrijke rol gespeeld in de nieuwe structuur van RCD. Mede dankzij zijn inspanningen in deze periode is RCD de vitale club die het op dit moment is.
Tot op heden is Nol Luijten nauw betrokken gebleven bij de club. De laatste jaren als verantwoordelijke voor het onderhoud en in de ouderensoos. Daarnaast heeft hij zijn betrokkenheid getoond als belangrijke sponsor voor de vereniging.
Nol was een echte RCD-er met hart voor zijn club. Hij zal binnen de vereniging enorm worden gemist. RCD is dankbaar voor de betrokkenheid van Nol Luijten bij de club. Met hem verliezen we een clubman.Het bestuur wenst Riekie, John, Edwin, Jacqueline en familie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Ladies Night: zaterdag 18 juni

16 mei, 2016

Ladies Night RCD

Op zaterdag 18 juni 2016 maakt het Clubhuis van RCD plaats voor stands met allerlei must-haves, die je deze zomer niet mag missen!

De avond is voor alle ladies van RCD (dus vanaf pupillen).  Visagisten en kappers zijn aanwezig om je een nieuwe look te geven en de fotograaf voor een foto-shoot om het resultaat vast te leggen.

Laat je verrassen op zaterdag 18 juni en mis dit niet! Meldt je svp aan via de mail:  LadiesNightRCD@gmail.com (liefst vóór 1 juni)en geef aan met hoeveel personen je komt (vriendinnen, moeders, oma’s, zussen, buurmeisjes)……

Ladies only 

ladies night

Vier het (eventuele) kampioenschap mee met RCD 1

12 mei, 2016

Mocht RCD 1 er in slagen om aanstaande maandag het kampioenschap in de vierde klasse C binnen te slepen, dan zal dit maandagavond in het clubhuis van RCD gevierd worden. De selectie, de staf en de supporters zullen ongeveer rond 18:00 uur weer in Dordrecht aankomen. U bent van harte welkom om samen met de selectie het (eventuele) kampioenschap te vieren. Er is live muziek aanwezig en uiteraard is de keuken geopend!

NB: er is GEEN voetbaltraining maandag tweede Pinksterdag

het bestuur

Belangrijke informatie Pinksterkamp

10 mei, 2016

Beste kampgangers,

Koffers al gepakt? Nog maar 3 nachtjes slapen en dan is het zover

Als jullie de koffer al klaar hebben staan dan is het erg fijn/handig als jullie deze morgen (woensdag) tussen 19.00 en 20.00 uur alvast even bij RCD komen afgeven. Zorg er wel voor dat er duidelijk een sticker of label met je naam en team op aangebracht is.

We zullen de koffers dan alvast in de vrachtwagen laden die donderdag al naar het kamphuis vertrekt.

Dit scheelt op de dag van vertrek een hoop gesleep en gestress. Je koffer staat dan al klaar als je aankomt. Bovendien heeft de bus (dubbeldekker) maar een beperkte ruimte voor bagage.

Dank je wel.
Groetjes Mieke

RCD 1 supporten, neem de bus naar Hank!

9 mei, 2016

Beste RCD-leden,

tweede pinksterdag speelt RCD 1 tegen Be Ready 1 uit Hank. Bij winst of gelijk spel is RCD kampioen!

Graag willen we met zoveel mogelijk  supporters naar  Hank vertrekken om RCD 1 naar het kampioenschap toe te juichen.

Daarom  rijdt er een bus van RCD naar Be Ready. Voor 5 Euro kan je meerijden. Bier en limonade zijn tegen betaling verkrijgbaar in de bus.

Aanmelden tot en met woensdag bij: williamluijten@hotmail.com

Vertrek: 12.15u parkeerterrein RCD

Het bestuur

NB: Bij voldoende aanmeldingen rijdt er om 13.15u een extra bus

RCD op koers na 3-0 winst op Right Oh

9 mei, 2016

RCD 1 heeft alles in eigen hand na zege.

Right ‘Oh was de tegenstander zondagmiddag aan de Reeweg Oost. De Brabanders staan op de 3e plaats op de ranglijst en zijn al verzekerd van nacompetitie door de 2e periode te winnen. Ook hadden zij nog een kleine kans op de 1e plaats, maar daar maakte RCD korte metten mee in de 1e helft. Binnen 10 minuten viel de 1-0 door Randy van Gulik de een mooie voorzet van Roy Schrauwen binnenkogelde. . De 2-0 viel ook weer snel : Jeroen Snoek vond het hoofd van Randy van Gulik , die de bal panklaar legde voor Franklin Wielingen. Met een schuiver verschalkte hij de doelman. Hierna controleerde RCD de wedstrijd en werd de rust bereikt.

Na de kantwisseling eenzelfde spelbeeld, RCD bleef geconcentreerd spelen was sterk in de onderlinge duels en gaf geen kansen weg. Ondanks het warme weer kon het 1e blijven domineren en werd 10 minuten voor tijd beloond door de 3-0 van Koen Willemsen, die een vrije trap van Jeroen Snoek perfect in de verre hoek kopte. Al met al een verdiende zege. Aangezien ook DIA zijn partij won van Terheijden (5-2), blijft het verschil 3 punten en moet RCD maandag 16 mei (2e Pinksterdag) dus nog volop aan de bak bij Be Ready in Hank om die marge te behouden.

RCD – Right ‘Oh  3-0 (2-0) : 1-0 Randy van Gulik ; 2-0 Franklin Wielingen ; 3-0 Koen Willemsen

Opstelling RCD : Pim Versluis ; Ahmet Tasgin , Arnoud Haagsma, Marvin Langevoort, Roy Schrauwen ; Thomas Dusseldorp, Koen Willemsen, Jeroen Snoek, Randy van Gulik ; Oktay Karaca (Soufiane Marguoum) , Franklin Wielingen (Marouane Marguoum).

 

 

Bent u er bij? RCD 1 Kampioen?

4 mei, 2016

Beste supporters!

Steun  RCD 1  zondag 8 mei  met uw aanwezigheid en enthousiasme!

RCD speelt thuis

  • 14.30u zondag 8 mei – RCD 1 – Right’oh 1

met vriendelijke groet,

het bestuur

Loting RCD Libre biljarttoernooi heeft plaatsgevonden!

3 mei, 2016

In de week van het 15de jeugdmixed- en 36ste seniorenmixedtoernooi worden er meerdere activiteiten gedaan binnen onze ambitieuze sportvereniging.

Eén van de nevenactiviteiten is een RCD Librekampioenschap.

Voor dit kampioenschap hebben zich 14 leden opgegeven die in 3 poules zijn verdeeld en die gaan strijden om een plaats in de kruisfinale die op zaterdag 11 juni a.s. gehouden zal worden in het clubhuis, aanvang 19.00 uur.

De loting heeft tot de volgende samenstelling van de poules geleid met tussen haakjes het aantal te maken caramboles.

Poule A, wedstrijddag maandag 6 juni a.s. vanaf 19.00 uur:

Piet v.d. Stel (37)

Ad Klous (18)

Piet Schotman (32)

Melt Hekman (32)

Piet Helmos (32)

Poule B, wedstrijddag dinsdag 7 juni a.s. vanaf 19.00 uur:

Peter Poort (24)

Walter Fortuin (43)

Janus Ponte Sr. (32)

Theo Dokman (24)

Peter van Wijngaarden (32)

Poule C, wedstrijddag woensdag 8 juni a.s. vanaf 19.00 uur:

Ad Smulders (37)

Ad Wevers (37)

Peter van Bijnen (20)

Jos Huismans (24).

De nrs. 1 van elke poule evenals de beste nummer 2 van de 3 poules plaatsen zich voor de kruisfinales en finales op zaterdagavond 11 juni a.s. vanaf 19.00 uur in het clubhuis.

De leiding van het biljarttoernooi ligt in de vertrouwde handen van onze onvolprezen competitie- en wedstrijdleider Kees Kok.

De mixedtoernooiorganisatie wenst alle biljarters veel succes toe.

Succesvolle RCD Sponsor Survival Run

3 mei, 2016

survival run

 

Nieuwe uitdaging

Op zaterdagochtend 23 april begonnen de creatieve koppen ’s morgens  met veel voorpret aan de opbouw van het parcours voor de Sponsor Survivalrun.

Dit keer niet gewoon rondjes rennen, nee de deelnemers hadden de uitdaging zich een uur lang langs, door, over en onder alle obstakels te vechten.  Zowel deelnemers als ouders waren van tevoren gewaarschuwd door het kledingvoorschrift op de poster; “alles wat vies mag worden!”.

Stampede

Gelukkig hadden de meesten rekening gehouden met het kledingvoorschrift. Na het startschot stormden de deelnemers zich, als een op hol geslagen kudde, op het parcours af. Al meteen werd duidelijk dat de waterbak zorgde voor bloopers, die helaas niet op beeld zijn vastgelegd. Het gras na de waterbak was zo glad geworden dat de een na de ander uitgleed en de kinderen zich in de modder omhoog klauterend verder door de menigte wurmden om vervolgens langs slingerende skippy-ballen te rennen, door een gatenbak te springen, onder een camouflagenet te tijgeren en de nodige 200 meter parcours af te leggen om een streepje op hun ticket geturfd te krijgen.

Wat hadden de kinderen, organisatie en vrijwilligers een lol. Het zonnetje scheen inmiddels en de die-hards bleven een uur lang onvermoeibaar doorgaan.

Aan het einde ging een aantal toch maar een douche pakken en droge kleding aandoen, voordat zij in ons clubhuis aan tafel schoven.

Krachtvoer

Om 17.15 uur kregen de deelnemers patat en voldoende knakworsten. De organisatie had zich het ongans gebakken om de hongerige buikjes te vullen. De 24 blikken knakworst zijn compleet soldaat gemaakt. Als toetje nog een ontspannende film. Deze was al voor half 8 afgelopen en door het krachtvoer hadden de kinderen zich weer volledig opgeladen, zodat de ene helft nog een balletje ging trappen en de andere helft verstoppertje ging spelen op het terrein.

En de opbrengst is??

Al had de organisatie dit jaar een beetje pech, doordat veel scholen de vrijdag ervoor ook een sponsorloop organiseerden, was de opbrengst zeker mooi. Dit blijft nog even een verrassing; de opbrengst wordt bekend gemaakt op zaterdag 11 juni tijdens het jaarlijkse RCD mixtoernooi.

De organisatie heeft genoten van de inzet van de kinderen en kijkt terug op een geslaagde dag!

Foto’s van dit evenement zijn terug te vinden op de Facebook-pagina van RCD en op de website.

https://www.facebook.com/rksv.rcd/

http://www.rksvrcd.nl/