Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor Voetbal, Tennis en Biljart

RCD verslaat thuis ook Meeuwenplaat : 3-0

21 september, 2016

1e pakt na rust de volle winst ; 2e speelt gelijk uit tegen Virtus : 1-1

RCD 2 speelde een uitwedstrijd in Zevenbergen tegen Virtus 2. Na 2 ruime overwinningen werd al gauw duidelijk dat de tegenstander van een ander kaliber was dan de ploegen tot nu toe. RCD kwam al voor rust met 1-0 achter, zodat het voor de eerste maal dit seizoen in de achtervolging moest. Dat lukte beter in de 2e helft en uiteindelijk was het Louis Laros die tekende voor de 1-1. Al met al toch nog een puntje weggehaald in een lastige uitwedstrijd.

RCD 1 trof aan de Reeweg Meeuwenplaat uit Hoogvliet dat evenals het 1e 4 punten uit de eerste 2 wedstrijden had gehaald. Voor rust ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd, waarin zich voor beide ploegen niet veel kansen voordeden. Derhalve een 0-0 ruststand.

Na de wisseling een iets feller RCD dat wat meer ging aandringen en de tegenstander op eigen helft vastzette. Dat resulteerde in de 1-0 door Oktay Karaca, die ineens vanaf 30 meter op doel schoot en daarmee de doelman verraste. De gasten konden verder niet gevaarlijk worden, doordat de RCD verdediging erg goed georganiseerd speelde en weinig tot niets weggaf. Toen de 2-0 viel, wederom Oktay die goed doorliep, was de wedstrijd gespeeld. Ook de 3-0 viel nog uit een strafschop, die beheerst werd benut door Jeroen Snoek.

RCD – Meeuwenplaat  3-0 (0-0) 1-0 en 2-0 Oktay Karaca ; 3-0 Jeroen Snoek

Opstelling RCD : Mitchell Meijdam ; Tim Frank, Marvin Langevoort, Koen Willemsen, Roy Schrauwen ; Thomas Dusseldorp, Jeroen Snoek, Kevin Steensma, Randy van Gulik ; Simon Brand (76. Marouane Marguoum), Mitch Bos (61. Oktay Karaca)

 

 

 

RCD wint thuis van AGE-GGK : 2-1

13 september, 2016

1e pakt 3 verdiende punten ; 2e wint ook 2e wedstrijd ruim : 0-5

RCD 2 reisde af naar Oud Gastel voor zijn 1e uitwedstrijd dit seizoen. Na de monsterzege van vorige week waren de verwachtingen ook nu weer hoog gespannen. Het tweede overtuigde ook deze wedstrijd en kwam op 0-1 door een kopgoal (!) van Minne Groenstege. De 0-2 liet lang op zich wachten, maar nadat Mark Vermeij hiervoor had gezorgd ging het snel. Louis Laros, Soufiane Marguoum en Tim Pieters zorgden voor de 0-5 eindstand.

RCD 1 kreeg het onbekende AGE-GGK op bezoek, dat zijn 1e wedstrijd met 3-1 had gewonnen. Het 1e begon goed aan de wedstrijd en kreeg enkele die niet werden benut. Na een half uur verscheen Simon Brand nogmaals alleen voor de keeper,  omspeelde hem beheerst en kon de verdiende 1-0 aantekenen. De gasten uit Rotterdam konden hier meer weinig tegenover stellen en waren het gevaarlijkst uit spelhervattingen, maar de RCD verdediging stond pal.

Na de rust ging RCD op dezelfde voet verder en zorgde er voor dat AGE niet kon doordringen in onze verdediging. Naarmate het einde naderde ontstonden er steeds meer mogelijkheden voor de zwart-witten. Wederom Simon Brand kon uit 1 hiervan de 2-0 aantekenen en gooide zodoende de wedstrijd op slot. In de slotminuut dan toch nog de 2-1 : een makkelijk gegeven strafschop werd door de gasten benut.

RCD – AGE-GGK  2-1 (1-0)  1-0 en 2-0 Simon Brand ; 2-1 Said Zahir

Opstelling RCD : Dennis Sleiffer ; Tim Frank, Arnoud Haagsma, Koen Willemsen , Roy Schrauwen ; Jeroen Snoek, Zoubeir Hammouchi (61. Kevin Steensma), Thomas Dusseldorp, Randy van Gulik ; Simon Brand, Mitch Bos

RCD 1 speelt met 1-1 gelijk

5 september, 2016

puntje voor 1e bij BZC/Zuiderpark : 1-1 .  2e opent met monsterscore : 10-2

RCD 2 is de competitie begonnen met een monsterzege op het Brabantse FC Bergen 2 : Het werd maar liefst 10-2. De openingstreffer kwam voor rekening van Ronald Nusteling en daarna ging het hard tegen een nauwelijks tegenstribbelende tegenstander. De rust werd dan ook bereikt met een 4-0 stand. De tweede helft leverde nog meer goals op en kon ook FC Bergen iets terugdoen. Bij een 5-0 stand scoorden zij binnen 5 minuten 2 maal. RCD had echter het laatste woord en wist zelfs nog de dubbele cijfers te behalen.

RCD 1 reisde af naar de Rotterdamse fusieclub BZC/Zuiderpark. Op het kunstgras van sportpark De Vaan begon RCD sterk aan de wedstrijd en had in de eerste helft dan ook het betere van het spel. Na een bal op de paal van Mitch Bos tekende Randy van Gulik de 0-1 aan, nadat eerst de Rotterdamse keeper een schot van Simon Brand had weg gebokst. RCD kreeg nog enkele kansen maar wist het voordeel niet verder uit te buiten. Ruststand derhalve 0-1.

Na de wisseling lieten dan ook de gastheren zien dat zij wel wat in huis hadden. Veel feller dan voor de rust werd er meer druk uitgeoefend en ontstond er meer een wedstrijd. De 1-1 viel min of meer uit de lucht toen de nummer 10 van BZC ongehinderd mocht doorlopen en de bal onberispelijk in de bovenhoek tilde buiten bereik van Dennis Sleiffer. Hierna over en weer nog kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer.

BZC/Zuiderpark 1 – RCD 1 :  1-1 (0-1)  0-1 Randy van Gulik ; 1-1 Lucassen

Opstelling RCD : Dennis Sleiffer ; Tim Frank, Arnoud Haagsma, Marvin Langevoort, Roy Schrauwen ; Thomas Dusseldorp, Koen Willemsen, Danny Jongeneel (42. Jeroen Snoek) , Randy van Gulik ; Mitch Bos, Simon Brand (71. Oktay Karaca)

Competitie van start voor 1e en 2e

2 september, 2016

RCD 1 uit naar BZC/Zuiderpark ; 2e thuis tegen FC Bergen 2

De voorbereiding zit er op voor de A-selectie en ook de bekerwedstrijden in de poulefase zijn gespeeld. Voor alle teams in de A-categorie van de KNVB gaat de competitie dit weekend van start. Voor zowel het 1e als 2e betekent dit veel nieuwe tegenstanders. RCD 1 is ingedeeld in de Rotterdamse afdeling van West 2, het 2e treft ploegen uit West Brabant en Zeeland.

Voor zondag 4 september staat voor het 1e een uitwedstrijd op het programma  bij BZC/Zuiderpark  op Sportpark De Vaan aan de Oldegaarde nr. 21 in Rotterdam, aanvang 14.00 uur. Het 2e treed thuis aan tegen onbekende FC Bergen 2 uit Bergen op Zoom om 11.00 uur.

Wij wensen spelers, trainers en begeleiding veel succes toe dit seizoen ! 

Wijziging spelregels amateurvoetbal

8 augustus, 2016

Bericht van de KNVB – gewijzigde spelregels amateurvoetbal

Vanaf het seizoen 2016/’17 is een groot aantal spelregels aangepast door de IFAB (de internationale spelregelcommissie van de FIFA). Deze wijzigingen kan je hier vinden. Op basis hiervan heeft het bestuur amateurvoetbal besloten om twee uitzonderingen die tot op heden golden te laten vervallen, namelijk:

De blessurebehandeling in de A-categorie;
Het tonen van de gele of rode kaart aan een teamofficial;
Blessurebehandeling in de A-categorie

Vanaf de eerste klasse senioren in het amateurvoetbal was het altijd toegestaan om een blessure op het veld te laten behandelen. Vanaf het komend seizoen geldt in de gehele A-categorie (senioren mannen/vrouwen en jeugdvoetbal) de onderstaande spelregel:

De scheidsrechter onderbreekt de wedstrijd indien naar zijn oordeel een speler ernstig geblesseerd is en ziet erop toe dat de speler van het speelveld wordt verwijderd. Een geblesseerde speler mag niet op het veld worden behandeld. Een geblesseerde speler mag pas in het speelveld terugkeren nadat het spel is hervat; als de bal in het spel in het spel is mag dit alleen vanaf de zijlijn, maar als de bal uit het spel is mag dit vanaf de doellijn of zijlijn.

Uitzonderingen op het voorafgaande kunnen alleen worden gemaakt wanneer:

een doelverdediger geblesseerd is;
een doelverdediger en een veldspeler met elkaar in botsing zijn gekomen en onmiddellijke verzorging nodig hebben;
spelers van hetzelfde team met elkaar in botsing zijn gekomen en onmiddellijke verzorging nodig hebben;
er sprake is van een ernstige blessure;
een speler geblesseerd is geraakt als gevolg van een fysieke overtreding waarvoor de tegenstander een waarschuwing heeft ontvangen of is weggezonden (bijv. onbesuisd of ernstig gemeen aanvallen), mits de behandeling snel wordt afgerond
Blessurebehandeling in de B-categorie

Voor de B-categorie blijft de uitzondering van kracht dat een blessurebehandeling altijd op het veld plaats mag vinden.

Wegsturen van teamofficials

De KNVB stond tot op heden toe om gele en rode kaarten te tonen aan teamofficials. Vanaf komend seizoen is dit niet meer mogelijk en kunnen gele en rode kaarten alleen getoond worden aan spelers.

Wanneer een teamofficial zich niet op een verantwoorde manier gedraagt, heeft de scheidsrechter twee opties:

Een publieke vermaning geven;
Wegsturen van de teamofficial (zonder het tonen van een gele of rode kaart).
De KNVB is van mening dat teamofficials een belangrijke voorbeeldrol hebben naar spelers en publiek. We vragen aan de scheidsrechters om teamofficials tijdig te vermanen ten aanzien van onacceptabel gedrag (voorbeelden hiervan zijn kritiek op de arbitrage, wegwerpgebaren).

met vriendelijke groet,
Bestuur RCD

Wedstrijdkleding junioren en pupillen seizoen 2016/2017

4 augustus, 2016

Vanuit de jeugdcommissie nog een reminder omtrent wedstrijdkleding voor alle jeugdspelers en speelsters.

Alle teams worden binnen de vereniging voorzien van wedstrijd shirtjes inclusief een keepers tenue.

Iedereen die nog niet in bezit is van broekje en kousen zullen dit zelf moeten kopen.

(Alleen de teams onder de 7; de mini’s zijn uitzondering hierop. Voor hen geldt dit niet; voor deze spelertjes is er een geheel tenue beschikbaar vanuit RCD).

Dit kan alleen bij:

Sportcentrum Dordrecht

Albertine Agnesstraat 35,

3314 LA Dordrecht

078-6136181

(niet bij de vestiging in het centrum)

LET OP dat er alleen maar gespeeld mag worden met broekjes en kousen voorzien van een RCD logo!

De prijzen inclusief logo zijn als volgt:

Broekje 15,99 euro

Kousen 10,99 euro

Wij verzoeken iedereen om dit voor de start van de competitie op orde te hebben. In het weekend van 27 augustus zijn er ook verschillende bekerwedstrijden, hou er rekening mee dat RCD geen extra broekjes en kousen heeft liggen voor degenen die bovenstaand niet geregeld hebben.

Wij willen er op wijzen dat er een bord in ons clubhuis hangt waar je een kaartje in kan doen; net als bij de supermarkt. Bijvoorbeeld:  regenjack te koop  met telefoonnummer er op.

Dit hangt naast de deur om achter de bar te komen.

Pasfoto inleveren voor spelerspas

19 juli, 2016

Met spoed pasfoto’s inleveren : geen spelerspas is niet spelen

De volgende (jeugd) leden worden verzocht met enige spoed een pasfoto in te leveren voor het aanmaken van een nieuwe spelerspas. Het betreft E-pupillen die overgaan naar de D’s , nieuwe leden en leden waarvan de spelerspas is verlopen :

D-pupillen : Dagmawi Antenrismu, Maksymilian Baczkowkski, Yassine Jouhry, Mauro Kamunen, Grégoire Susskind, Jakub Tomczyk en Elyesa Yildiz.

Nieuwe Leden : Ishai Barbara, Urly-Mar Candelaria, Mohamad Jalil en Thomas Pap.

Verlopen spelerpas : Rowan Blom, Damian van Buuringen, Indy Dielessen, Jurvin van Dijk, Caitlin van Ginneken, Lars Grul, Luuk Hamberg, Adonai Hughes, Britt Kandel, Arther Kuwas, Bente van Loef, Dylan Luijten, Chayenne Purperhart, Iris Romijn, Christine Smits en Gwendolyn Verhagen.

Seniorleden : F. Lopes Matos, R. Masselink, J. Aluy, Y. Lankair, A. Tollenaar, R. Zwagemaker, K. Raaphorst, C. Regalis, K. Keijzer, B. Uzel.

Je kunt je pasfoto (met je naam achterop)  afgeven bij RCD, of in een envelop in de brievenbus aan de voorzijde van het clubhuis deponeren. Je kunt hem ook in een envelop opsturen naar RKsv RCD, Postbus 8047, 3301 CA  Dordrecht ter attentie van Synthia van der Linden (jeugd) of Walter Fortuin (senioren).

Let op : enige haast is geboden in verband met de vakanties, waardoor de verwerkingstijd van de spelerspassen bij de drukker langer duurt dan normaal. Zorg er dus voor dat je de pasfoto zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval voor 1 augustus hebt ingeleverd. Want ook dit jaar geldt geen spelerspas is niet spelen !

KNVB maakt competitie indelingen bekend

15 juli, 2016

De KNVB heeft vandaag de competitie indelingen voor de senioren bekendgemaakt. Later vandaag volgen de indelingen voor de jeugdteams. De indelingen zullen ook op voetbal.nl worden gepubliceerd. De seniorenteams zijn ingedeeld in de volgende poules :

Team Voorkeurstijd Team Voorkeurstijd
FC Bergen 2 11:30 MOC’17 3 12:00
Zeelandia Middelb. 2 11:30 RKsv RCD 3 11:00
RKsv RCD 2 11:00 BSC 3 12:00
Boeimeer 2 12:00 IFC 4 14:00
SC Gastel 2 12:00 SC Gastel 4 10:00
Virtus 2 12:00 Unitas’30 3 10:30
Hoeven 2 12:00 Virtus 3 11:00
Steenbergen 2 12:00 DSE 3 12:00
Zundert 2 12:00 Beek Vooruit 4 9:30
Moerse Boys 3 12:00 Roosendaal 6 12:30
HVV’24 2 11:30 Roosendaal 5 9:30
Roosendaal 2 12:00 Barca 2 12:00
Team Voorkeurstijd Team Voorkeurstijd
Rood Wit W 3 10:30 Dubbeldam 5 12:00
RKsv RCD 4 11:00 RKsv RCD 5 11:00
Unitas’30 4 12:00 Terheijden 5 13:00
Internos 5 9:45 Internos 4 9:45
Wernhout 3 10:00 TSC 4 11:30
Halsteren 3 12:30 Gesta 2 11:30
Grenswachters 3 10:30 PCP 4 11:00
Moerse Boys 4 10:00 Rijen 4 10:00
Hoeven 5 11:00 Oosterhout 3 11:00
OMC 3 10:00 OVV’67 2 12:15
Roosendaal 10 12:30 Advendo 3 11:00
BVV’63 4 12:00 UVV’40 6 11:00
Team Voorkeurstijd Team Voorkeurstijd
MOC’17 5 12:00 Terheijden VR1 11:00
RKsv RCD 6 11:00 WDS’19 VR1 11:15
Schijf 4 10:00 TPO VR1 10:45
RSV 4 10:30 DIA VR1 11:00
SC Gastel 7 12:00 Raamsdonk VR1 10:00
DSE 4 10:00 VCW VR1 10:00
De Schutters 2 10:30 HZ’75 VR1 10:00
Unitas’30 6 12:00 The White Boys VR1 9:30
SC Kruisland 4 10:00 JEKA VR2 14:30
Roosendaal 12 12:30 RKsv RCD VR1 14:30
Beek Vooruit 13 13:30 SC Emma VR1 12:00
Oranje Blauw’14 2 12:00 Be Ready VR2 10:00

Bekerprogramma RCD 1 en RCD 2

11 juli, 2016

KNVB maakt bekerwedstrijden bekend

De KNVB heeft het programma voor de bekerwedstrijden in augustus bekend gemaakt voor het 1e en 2e :

zon 21 aug RCD 1 - sc Emma 1 14.30 u
RCD 2 - Teisterbanders 2 12.00 u
din 23 aug DFC 1 - RCD 1 20.00 u
don 25 aug Dubbeldam 3 - RCD 2 18.45 u
zat 27 aug Drechtstreek 1 - RCD 1 17.00 u
zon 28 aug RCD 2 - DSC 2 12.00 u

 

RCD ingedeeld in West 2

1 juli, 2016

KNVB maakt indelingen bekend : RCD ingedeeld in 3e klasse 3D in district West 2

De KNVB heeft vandaag de indelingen van alle standaardteams bekendgemaakt. Dit seizoen zijn we niet ingedeeld in de vertrouwde 3e klasse in district Zuid 1, maar in district West 2, met veel onbekende teams. De indeling :

Team Voorkeurstijd
Hermes DVS 1 14:00
Meeuwenplaat 1 14:00
CKC 1 14:30
JHR 1 14:30
Maasstad Tediro 1 14:00
Slikkerveer 1 14:00
WCR 1 14:00
Blijdorp 1 14:30
DHZ 1 14:00
BZC Zuiderpark 1 14:00
RKsv RCD 1 14:30
Hillegersberg 1 14:00
Besiktas 1 14:30
AGE 1 14:00