Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor voetballen, tennissen en biljarten.

GEVONDEN VOORWERPEN

25 november, 2015

Zo af en toe blijven er spullen achter in de kleedkamers of kantine bij RCD. In de loop der tijd is de hoeveelheid gevonden voorwerpen tot een heuse berg aangegroeid.

Om de kantine weer op te ruimen willen we iedereen vragen die spullen kwijt is om eens bij de gevonden voorwerpen te kijken. Tot en met 18 december zullen de spullen nog in de kantine aanwezig zijn. Hierna zullen alle gevonden voorwerpen gedoneerd worden aan een goed doel.

Namens het bestuur bedankt.

 

 

 

RCD bekert verder na 6-1 winst op Ria W.

24 november, 2015

Hoofdklasser Halsteren is tegenstander in de 4e ronde

RCD heeft zich geplaatst voor de 4e ronde van de KNVB districtsbeker. Door een 6-1 overwinning op derdeklasser Ria W. uit Zeeuws-Vlaanderen was de plaatsing een feit. RCD kwam op voorsprong door Arnoud Haagsma, die uit een cornerbal de 1-0 kon intikken. Even later de 1-1 na een verdedigingsfoutje. Voor rust dan nog de 2-1 door een eigen doelpunt en de 3-1 door Oktay Karaca.

Na de thee zorgden Oktay Karaca, Marouane Marguoum (mooie stiftje) en Hikmet Uysal met een prachtige vrije trap voor de verdiende 6-1 eindstand. RCD speelt in de volgende ronde weer thuis en wel tegen hoofdklasser Halsteren. De wedstrijd zal waarschijnlijk zondag 20 december worden gespeeld.

Verbod roken en alcohol <18 bij RCD

15 november, 2015

RCD is van alle leden voor alle leden. Daarom houden we rekening met elkaar en onze omgeving!

Regels zijn er om iedereen de ruimte te geven. Dat betekent dat we heldere afspraken hebben over Roken en Alcoholgebruik:

  • Er wordt geen alcohol geschonken EN gedronken onder de 18 jaar. De barmedewerker mag u om uw ID vragen.
  • in het Clubhuis mag niet gerookt De Tabakswet stelt hier een boete op van €4500.

Toch Roken ?

  • Onder het afdak rechts naast de ingang van RCD mag buiten gerookt worden.

Alcohol boven de 18 jaar:

  • Met Mate! Blijf Helder! Rijdt invloedvrij!

Bij feesten zal RCD bezoekers onder de 18 jaar een polsbandje verstrekken. Zo is duidelijk voor iedereen dat zij geen alcohol mogen drinken en het ook niet mogen bestellen.

RCD behaalt weer hoge score : 5-0

9 november, 2015

RCD wint ook ruim van Irene ’58 ; tweede wint weer uit met 1-3 bij LONGA

RCD 2 ging op bezoek in Tilburg bij LONGA, nog bekend uit de nacompetitie van vorig seizoen, en boekte de 3e uitzege van dit seizoen. Deze keer kwam het 2e op achterstand in de 1e helft, maar dit werd al snel teniet gedaan door de gelijkmaker van Werner Dielessen. Een ruststand derhalve van 1-1. Na de pauze een beter RCD dat vlak na rust op een 1-2 voorsprong kwam door Mark Vermey. Een half uur voor tijd werd de partij beslist door een benutte penalty van Jeroen Hoogendoorn.

Irene ’58 uit Den Hout was de gast aan de Reeweg op zondagmiddag. Het 1e bouwde als vrij snel een veilige marge op van 2-0 door doelpunten van Arnoud Haagsma en Jeroen Snoek (strafschop). RCD beheerste de wedstrijd, gaf weinig weg en kwam al voor de rust op 3-0 door een prachtige vrije trap van Hikmet Uysal, waarmee de wedstrijd feitelijk al was beslist.

Na de kantwisseling ging RCD verder op zoek naar doelpunten. Er kwamen meerdere kansen, maar het was Koen Willemsen die de 4-0 aantekende door een corner attent binnen te koppen. Een mooie aanval die beheerst werd afgerond door Soufiane Marguoum betekende de 5-0. RCD blijft hiermee samen koploper met DIA, dat eveneens 20 punten uit 9 wedstrijden heeft behaald.

Pupil van de week gezocht

8 november, 2015

pupil van de week algemeen

RCD wint 1e periodetitel

2 november, 2015

RCD 1 haalt uit met 7-1 tegen HHC’09 ; 2e wint weer uit, nu met 3-4 van SC ‘t Zand

Het 1e elftal heeft door een 7-1 overwinning op het Brabantse HHC’09 de eerste periodetitel weten te veroveren. Vooraf een lastige opgave, want de nummers 1 en 2 van de ranglijst Be Ready en DIA speelden tegen elkaar voor periodewinst. Bij een gelijkspel zou RCD bij winst via een beter doelsaldo de periode behalen. RCD geloofde vanaf het beginsignaal in zijn kansen en wist binnen 20 minuten een 2-0 voorsprong te pakken door doelpunten van Jeroen Snoek. Toen nog voor rust Franklin Wielingen ook  tweemaal scoorde, was de partij beslist.

RCD bleef ook in de 2e helft vol gas geven en overliep de tegenstander compleet. Randy van Gulik scoorde de 5-0 en 6-0 voordat de gasten iets konden terugdoen. Het laatste woord was voor Soufiane Marguoum die de 7-1 op het scorebord zette. Een dik verdiende overwinning , die ook nog eens de periodetitel opleverde, aangezien Be Ready en DIA niet verder kwamen dan 2-2. Hulde aan spelers, trainers en begeleiding voor dit mooie resultaat.

RCD 2 kende een vroege start. Er moest om 10.00 uur worden afgetrapt in Tilburg bij SC ‘t Zand, wat betekende dat er reeds om 08.00 uur verzameld diende te worden voor vertrek. Het tweede was ondanks de vroegte bij de les en kwam door Louis Laros op een 0-1 voorsprong. Deze score bleef lang staan, toch wist SC ‘t Zand een 2-1 voorsprong te bewerkstelligen. Robin Hardenbol maakte echter weer gelijk en Burak Gut wist RCD weer op een 2-3 voorsprong te zetten. Toen wederom Robin Hardenbol vlak voor tijd de 2-4 wist te maken leek de wedstrijd beslist. De gastheren kwamen echter weer terug tot 3-4, maar verder liet RCD het niet meer komen en stapte zodoende met 3 punten van het veld.

Speldjesregen bij RCD

27 oktober, 2015

Tijdens de Algemene Ledenvergadering die op maandag 26 oktober jl. is gehouden in het clubhuis aan de Reeweg Oost, zijn aan diverse leden onderscheidingen uitgereikt wegens enorme verdiensten voor de club.

Alex Mulders werd benoemd tot Erelid vanwege zijn enorme verdiensten. Wegens gezondheidsredenen moest Alex al zijn taken binnen de club neerleggen. Tot Lid van Verdienste werden benoemd Marcel Dielessen, Kees Kok, Louis Laros en Marcel van Maarschalkerweerd.

In de Algemene ledenvergadering werd ook nog afscheid genomen van het voltallige bestuur bestaande uit Gerrit Roubos, Walter Fortuin en Ad Wevers.

Tevens werd een geheel nieuw bestuur gepresenteerd bestaande uit Sander van der Zee, voorzitter, Janneke van Kersen, secretaris, Jacquot Odijk, penningmeester, William Luijten, technische zaken, Jan Schipper, jeugdcommissie en jeugdactiviteitencommissie en Arnoud Haagsma, overige sporten en activiteiten senioren.

De eerste officiële daad van de kersverse voorzitter Sander van der Zee was om de aftredende bestuursleden Gerrit Roubos, Walter Fortuin en Ad Wevers te benoemen tot Erelid van de vereniging onder dankzegging voor de bewezen diensten gedurende een kwart eeuw of meer.
Afscheid Bestuur Bedankt! oud en nieuw

RCD bekert verder na winst op Dussense Boys

26 oktober, 2015

RCD 1 wint bekerduel met 3-0 ; 2e verliest met strafschoppen van Dubbeldam na 3-3.

Het 2e speelde in de 2e ronde van de beker tegen oude bekende Dubbeldam 2, tevens competitie tegenstander. In de 1e helft had Dubbeldam het initiatief en wist na een half uur de 0-1 te noteren Nog voor rust viel de 0-2 en leek het een gelopen wedstrijd. Na rust een herboren RCD, dat met 4 A1 spelers in de ploeg terug kwam in de wedstrijd door doelpunten van Robin Hardenbol en Melvin Gerad. Louis Laros zorgde uit een vrij trap zelfs voor 3-2, maar vlak voor tijd dan toch nog de gelijkmaker van Dubbeldam, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. De doelpuntenmakers uit de wedstrijd misten echter alle drie, zodat het bekeravontuur eindigde.

RCD 1 ontving Dussense Boys, dat vorig seizoen degradeerde naar de 5e klas. Er ontstond een eenzijdige wedstrijd met veel balbezit voor RCD, wat voor rust uitmondde in een aantal kansen. Uit 1 hiervan wist Randy van Gulik de 1-0 aan te tekenen na goed voorbereidend werk van Soufiane Marguoum.

Na de thee eenzelfde wedstrijdbeeld, met een rustige middag voor doelman Pim Versluis. Vanuit het vele balbezit van RCD wisten Soufiane Marguoum en Jeroen Snoek uiteindelijk de verdiende 3-0 op het bord te brengen. RCD plaatst zich zodoende voor de 3e bekerronde in het weekend van 21/22 november.

Belangrijke mededelingen vanuit het bestuur

9 oktober, 2015

26 oktober 2015 a.s. bestaat onze vereniging exact 85 jaar. Op deze datum organiseren we de jaarlijkse ledenvergadering, waarin er naast een terugblik op het afgelopen verenigingsjaar met het oude bestuur, een volledig nieuw bestuur gekozen kan worden door de aanwezige leden.
Aan Sander v/d Zee hebben wij ongeveer een jaar geleden gevraagd een voorstel te doen voor de invulling van een nieuw bestuur. Als opdracht kreeg hij mee rekening te houden met de verschillende onderdelen van onze vereniging. Nou, Sander heeft het kunststukje “geflikt”, want gisteren tijdens de reguliere bestuursvergadering heeft hij de namen officieel bekend gemaakt van de voorgestelde kandidaten. De officiële bestuursleden die onze vereniging nog rijk was (Ad Wevers, Walter Fortuin en ondergetekende) hadden aangegeven direct plaats te maken voor nieuwe bestuursleden als die gevonden konden worden. Wij zijn ontzettend blij dat dit gelukt is en daarom zullen wij op maandag 26 oktober dan ook aftreden als bestuurslid. Wij zullen uiteraard niet alles uit onze handen laten vallen, maar zullen nog gemotiveerder als vrijwilliger binnen onze sportclub diverse werkzaamheden vervolgen.
Ook namens Ad en Walter,
Gerrit Roubos, vice-voorzitter

UITNODIGING
tot het bijwonen van de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van R.k.s.v. R.C.D., die gehouden zal worden op maandag 26 oktober 2015
in het clubhuis van de vereniging aan de Reeweg Oost 265 te Dordrecht

Aanvang van de vergadering is 20.00 uur

A G E N D A

1. Opening door de vicevoorzitter
2. Eventuele aanvullingen op de Agenda
3. Mededelingen en Ingekomen stukken
4. Vaststelling van de Notulen van de Algemene Ledenvergadering die gehouden is op maandag 27 oktober 2014.
5. Vaststelling van het Jaarverslag van de secretaris over het verenigingsjaar 2014/2015.
6. Vaststelling van het Jaarverslag van de penningmeester over het verenigingsjaar 2014/2015.
7. Vaststelling van de Balans per 30 juni 2015 alsmede de Verlies- en winstrekening over het boekjaar 2014/2015.
8. Verslag van de Kascommissie over het boekjaar 2014/2015.
9. Vaststelling van de Begroting voor het boekjaar 2015/2016.
10. Verkiezingen:
a. Kascommissie
Het bestuur stelt de vergadering voor te benoemen tot lid van deze Commissie:
Hans Wevers Sr., Anton Nusteling en Barry Schipper
b. Bestuursverkiezing
In verband met de vorming van een nieuw bestuur zal het huidige bestuur bestaande uit Gerrit Roubos, Walter Fortuin en Ad  Wevers vrijwillig vanaf heden hun bestuursfuncties neerleggen.
De Algemene Vergadering wordt gevraagd akkoord te gaan met de benoeming tot bestuurslid: Arnoud Haagsma, Janneke van Kersen, William Luijten, Jacquot Odijk, Jan Schipper en Sander van der Zee. De voorgedragen bestuursleden worden benoemd voor een periode van 3 verenigingsjaren, dus 2015/2016, 2016/2017, 2017/2018
c. Verkiezing voorzitter
Het bestuur stelt voor te benoemen tot voorzitter Sander van der Zee
12. Wat verder nog ter tafel komt
13. Rondvraag
14. Sluiting
NB
De Balans per 30 juni 2015 alsmede de Verlies-en Winstrekening over het boekjaar 2014/2015 én de Begroting boekjaar 2015/2016 ligt voor de leden vanaf maandag 26 oktober om 19.00 uur ter inzage in het clubhuis.
Ten aanzien van agendapunt 11 onder b. kunnen leden tegenkandidaten aanbrengen mits dit uiterlijk 24 uur voorafgaande aan de Algemene Ledenvergadering schriftelijk kenbaar is gemaakt aan de secretaris van het bestuur. Tegenkandidaten moeten een verklaring kunnen overleggen dat hij/zij gesteund wordt door tenminste 3 andere stemgerechtigde leden.
Aangezien het maandag 26 oktober precies 85 jaar geleden is dat RCD is opgericht, wil het bestuur dit heugelijke feit vieren na afloop van de Jaarvergadering. Voor een hapje en drankje zal het bestuur – zoals gewoonlijk – zorgen. Het bestuur rekent wel op een grote opkomst van de leden.

 

Mededeling aan alle ouders en verzorgenden van onze jeugd

20 september, 2015

Aan alle ouders en verzorgenden
Sorry
Sorry dat ik niet altijd goed op het fluitje blaas…
Sorry dat ik boos op uw kind werd terwijl het onterecht bleek te zijn…
Sorry dat u 5 minuten moest wachten op uw bakje koffie…
Sorry dat de kantine eerder moest sluiten…
Sorry dat er in de rust geen drinken was voor de spelers…
Sorry dat de E&F doeltjes nog niet op het veld stonden…
Sorry dat de gastvrouw het druk had…
Sorry dat ik het anders deed dan normaal…
Sorry, wij doen ons best als vrijwilligers. Maar soms wordt het ook ons te veel. Te veel taken rusten op te weinig vrijwilligers.
Help die trainer eens een keertje, door de vlag op te pakken.
Help hem door de spelerspassen even af te geven in de bestuurskamer zodat hij de spelers kan toespreken.
Help de scheidsrechter door mensen langs de lijn aan te spreken op hun gedrag.
Help de materiaalman eens een ochtendje of middagje met het drinken rond brengen of een avondje bij de trainingen.
Help de barman en barvrouw door een keer een bardienst te draaien.
Help ‘s ochtends met de doelen klaar te zetten en ‘s middags met de doelen terug te zetten.
Help de gastheren en -vrouwen door een keertje een dienst te draaien.

Help de club, de vrijwilligers, of nog beter help uw kind.
De zaterdag is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Van 7 uur ‘ s ochtends tot 9 uur ‘s avonds zijn vrijwilligers bezig de club draaiende te houden en het iedereen naar de zin te maken en te houden.

Niet alles is goed of 100%, daarom moeten we elkaar helpen. En ja ook wij hebben het druk. Ook wij komen uit ons werk, stage of school naar de club om te helpen. De één heeft misschien wat meer uren vrij dan de ander maar daarom zijn er ook taken voor minder uren.

Een vereniging doen we met elkaar en voor elkaar! We zijn geen consumenten maar leden.
Namens alle vrijwilligers van RCD, die best uw hulp kunnen gebruiken.
Vergeet uw aanmeldingsformulier niet in te vullen.
Geen formulier gehad ze liggen in de bestuurskamer.