Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor voetballen, tennissen en biljarten.

RCD naar 2e ronde in KNVB beker

1 september, 2015

Ook 2e heeft uitzicht op 2e ronde na 2 overwinningen

RCD 1 heeft de 2e ronde bereikt van het KNVB bekertoernooi. Door  overwinningen op de 3 Bredase ploegen TVC Breda (2-1), Boeimeer (0-1) en Barca (1-6) werd de 1e plaats in de poule behaald. De 2e ronde is volgens het knock-out systeem en wordt gespeeld in het weekend van 24-25 oktober. De tegenstander zal door middel van loting bekend worden gemaakt.

Ook het 2e heeft kans op het behalen van de 2e ronde doordat het de 1e twee poulewedstrijden in winst wist om te zetten. Tegen OMC werd het 2-0, afgelopen zondag werd met 5-0 gewonnen van TEC 2. Aanstaande donderdag is Dubbeldam 3 de tegenstander aan de Schenkeldijk. RCD heeft aan een gelijkspel voldoende om groepswinnaar te worden.

 

 

Bekerprogramma senioren

24 juli, 2015

De KNVB had de loting al verricht, nu is ook het bekerprogramma bekend gemaakt voor het 1e, 2e en 3e elftal :

23-aug RCD 1 – TVC Breda 1 14.30 u
23-aug RCD 2 – OMC 2 12.00 u
23-aug TEC 3  – RCD 3 11.00 u
25-aug Boeimeer 1 – RCD 1 18.30 u
27-aug Dubbeldam 3 – RCD 2 18.30 u
30-aug Barca 1  – RCD 1 14.30 u
30-aug RCD 2 – TEC 2 11.00 u
30-aug RCD 3  – GVV 2 11.00 u
7-sep IFC 2  –  RCD 3 12.00 u

Competitie indeling RCD 2 en bekerindeling bekend

16 juli, 2015

De KNVB heeft vanmiddag de bekerindeling van de senioren teams bekendgemaakt en tevens de competitie indeling van RCD 2.

RCD 2 is ingedeeld in de reserve 2e klasse B bij de volgende teams : Dubbeldam 2 – LONGA 2 – Terheijden 2 – Uno Animo 2 – GSBW 2 – DIA 2 – SC ‘t Zand 3 – SCO/TOFS 2 – VOAB 2 – WSC 2 – Beek Vooruit 2.

Voor het bekertoernooi is de volgende poule indeling geloot :

RCD 1 – TVC Breda 1 – Barca 1 – Boeimeer 1 (zat)

RCD 2 – Dubbeldam 3 – TEC 2 – OMC 2

RCD 3 – IFC 2 – GVV 2 – TEC 3

Start voorbereiding A-selectie

13 juli, 2015

Vrijdag 31 juli eerste training

De A-selectie start de voorbereiding op het nieuwe seizoen op vrijdag 31 juli met de eerste training om 19.30 uur. Op zondag 2 augustus is de traditionele trainingsdag, die om 11.00 uur zal starten. Voor het 1e elftal zijn er een drietal oefenwedstrijden gepland voordat de bekerwedstrijden beginnen. Tegenstanders zijn EBOH (11 aug), Unitas (16 aug) en Dubbeldam (18 aug). Het 2e oefent op 20 aug tegen Terheijden 2. Het bekerprogramma wordt gespeeld op 23 aug , 25 aug (1e), 27 aug (2e) en op 29/30 augustus. Tegenstanders worden bekendgemaakt op vrijdag 17 juli. De nummers 1 van de poule gaan door naar de 2e ronde.

Het traditionele trainingskamp in Oisterwijk zal dit jaar plaatsvinden op 21-22-23 augustus. De competitie voor het 1e en 2e elftal begint op zondag 6 september. De overige seniorenteams beginnen een week later op zondag 13 september.

Nieuw algemeen bestuur

7 juli, 2015

Al enige tijd zijn niet alle bestuursfuncties binnen RCD bezet. Het bestuur van RCD heeft daarom Sander van der Zee gevraagd een voorstel te doen voor de invulling van een nieuw bestuur. Als opdracht heeft hij meegekregen rekening te houden met de verschillende onderdelen van onze vereniging.

Sander, zoon van oud-voorzitter Chris van der Zee, is op vijfjarige leeftijd begonnen met voetballen bij RCD. Tegenwoordig staat hij bij zijn zonen Teije en Jan langs de lijn.

Sander heeft de afgelopen maanden al met verschillende leden gesproken over de toekomst van RCD. Het is de bedoeling dat een nieuw bestuur op de ledenvergadering van oktober 2015 kan worden geïnstalleerd.

Als je vragen hebt kun je Sander bellen op 0618965031

Competitie-indeling RCD 1

5 juli, 2015

De competitie-indeling voor RCD 1 seizoen 2015/2016 is bekend gemaakt; afdeling 4C met de volgende clubs:

Be Ready
Blauw Wit ’81
DIA
DSE
HHC’09
Irene ’58
OMC
Right ‘Oh
RCD
SC Elshout
SC EMMA
SSW
Terheijden
VCW

Bron: Facebook pagina RCD

 

Inleveren teamkleding/shirts

27 juni, 2015

Voor 1 juli a.s. moet alle teamkleding bij RCD zijn ingeleverd

Om alle kleding voor het nieuwe seizoen in orde te maken en te controleren is iedereen verzocht de teamkleding of shirts in te leveren bij Eliza Weggemans bij RCD.  Zoals je begrijpt zijn alle tenues en shirts eigendom van RCD en is het niet de bedoeling dat kleding thuis wordt gehouden. De meeste teams hebben dit al gedaan, de volgende teams echter nog niet :

A1 : 6 broekjes en keepersbroek nog inleveren

B3 : pas 4 shirts (Drechtstad Automatisering) ingeleverd. Ook nog geen keeperstenue

E1 : nog 1 keeperbroek inleveren

E2 : nog 3 shirts (Westergoot) inleveren + keeperstenue

E3 : nog 4 shirts (SDK) + keepersbroek inleveren

MD1 : tas met tenue inleveren

Wij verzoeken de betreffende trainers/leiders hierop direct actie  te ondernemen, zodat alles weer compleet is voor het nieuwe seizoen. Graag voor 1 juli reageren !

Walter Fortuin

RCD op Facebook

22 juni, 2015

Wellicht hebben jullie de pagina al gezien en geliked,  RCD heeft sinds ruim een week haar eigen Facebook pagina. www.facebook.com/rksvrcd

Via deze pagina houden we je op de hoogte van nieuws, evenementen, activiteiten, wedstrijdverslagen, foto’s etc.

Mocht je ideeën hebben over de invulling, laat het ons dan vooral weten.
Dit kan door een mailtje te sturen naar prcommissiercd@gmail.com

like

Foto’s 35ste mixtoernooi

16 juni, 2015

AA_compilatie_01 AA_compilatie_02 AA_compilatie_03 ???????? ????????????????????????????????SONY DSCSONY DSCSONY DSC????????

Het 35ste mixedtoernooi is een daverend succes geworden!

16 juni, 2015

Mede dankzij de vernieuwende ideeën van de werkgroep mixedtoernooien, alle medewerkers aan dit toernooi, de heren scheidsrechters is het 35ste mixedtoernooi een daverend succes geworden.

Zoals uit het programma bleek waren alle takken van sport vertegenwoordigd binnen de feestweek rondom het 35ste toernooi. Onderstaand een korte impressie van de diverse evenementen.

De biljarters begonnen als eerste aan hun toernooi. Op de maandag- dinsdag en woensdagavond waren de voorrondes en de finaleronde op de zaterdag. De eindstrijd ging tussen Walter Fortuin en Peter van Wijngaarden die uiteindelijk met één carambole verschil werd geworden door Walter.

De bridgers, nieuwste tak aan de sportloot van de club, hadden op donderdagmiddag 11 juni een bridgedrive met prachtige prijzen die zijn aangeschaft door Henny en Marianne, waarvoor natuurlijk hartelijk dank. Wil Troost was de wedstrijdleider van de middag en kon 32 bridgers welkom heten waaronder een aantal nieuwe gezichten, die wij hopelijk in het nieuwe seizoen terug zullen zien aan de Reeweg. De drive werd uiteindelijk gewonnen door Truus en Piet met Ben en Gerrit als goede 2de. De poedelprijs was voor José en Suze.

De vrijdag stond in het teken van de finish van de Avond4daagse en aansluitend een feestavond waarvoor een DJ was ingehuurd. Mede dankzij de interland van het Nederlands elftal kwam de feestavond pas na 22.00 uur op gang. Het was een gezellig drukke avond waarin tot in de kleine uurtjes werd feest gevierd.

Op zaterdag 13 juni werd het 14de jeugdmixedtoernooi gehouden met een record aantal deelnemende teams. Bij de E/F Pupillen waren 10 teams actief en bij de C/D Junioren 8 teams. De indeling en leiding van het toernooi was in de vertrouwde handen van Alex die voor een prima programma had gezorgd. Het toernooi begon regenachtig maar allengs kwam er een zonnetje tevoorschijn die niet meer wegging. In de E/F poule werd het toernooi gewonnen door team de Meubelpoten met team Collicadeau als eervol 2de. In de C/D poule werd Sanfin Financial Service 1ste met het team van SDK als goede 2de.

Na afloop van het toernooi en officiële prijsuitreiking volgde de finale van de biljarters waarvan het resultaat al is aangegeven in het begin van dit stukje.

Zondag de 14de juni werd dus het 35ste mixedtoernooi gehouden. De dag begon bewolkt maar al gauw kwam de zon in hevige mate opzetten om niet meer weg te gaan. Naast het voetbaltoernooi met 8 teams was er ook een geslaagd tennistoernooi dat werd gewonnen door Berdi Christiaanse. De poedelprijs was er ditmaal voor Margo van Es.  organisatie van dit toernooi lag in de zeer vertrouwde handen van Gerrit.

Op de voetbalvelden waren leuke partijtjes te bewonderen die voornamelijk voor de lunch gezapig verliepen. Na de lunch ging het er iets pittiger aan toe omdat hier sprake was van de eindplaatsing in de poule waarbij de nrs. 1 en 2 van elke poule doorgingen. Poule A werd op doelsaldo gewonnen door Nestor met SDK als 2de. In poule B was Meeting House de sterkste en was Du-Do Aanhangwagens een goede 2de.

Als intermezzo voor de finalewedstrijden werd er een partijtje gespeeld tussen 2 minipupillen. Het was een genot om deze allerkleinste spelers in actie te zien.

De strijd om de 3de en 4de plaats werd beslecht middels strafschappen welke SDK net iets beter benutte en daarmee 3de werd. Du-Do werd dus 4de. De finale had ook een zeer spannend verloop tussen de teams Nestor en Meeting House. Ook hier moesten strafschoppen de beslissing brengen die Nestor net iets beter nam en daarmee toernooiwinnaar werd.

Naast het sporten was er ook gedacht aan alle jeugdleden. Er was een springkussen aanwezig waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Lia had enkele meisjes van het DaVinci bereid gevonden ondersteuning te geven bij het schminken, de grabbelton, zaklopen en touwtrekken. Lia en meiden hartstikke bedankt voor jullie inzet. De kinderen zullen jullie dankbaar zijn.

Uiteraard was er ook nog een prijsuitreiking bij de senioren maar alvorens het zover was werd het woord gevraagd en gevoerd door Jacques Stoppelenburg van de NKS ( Nederlandse Katholieke Sportfederatie) die een aantal pittige en prettige verrassingen in petto had. Zo kreeg Alex Mulders voor zijn tomeloze inzet bij de jeugd een oorkonde als Clubheld van het jaar. Tevens kreeg hij een NKS map met daarin een donatie van de NKS voor de jeugdafdeling van RCD. Tot grote verrassing van zowel Koos Horvers als Ad Wevers werden beiden door de NKS beloond met de gouden waarderingsspeld voor hun jarenlange inzet voor de jeugd en voor de gehele vereniging.

Omdat de 35ste editie van het mixedtoernooi een jubileum is, was er voor elke deelnemer, in welke tak van sport dan ook, alsmede voor alle vrijwilligers die actief hebben bijgedragen aan het welslagen van dit toernooi, een aandenken in de vorm van een speciale balpen met inscriptie.

Het 35ste mixedtoernooi werd muzikaal afgesloten middels een fantastisch optreden van “OP EN TOP HOLLANDS” zodat het nog lang gezellig bleef bij RCD, een bruisende sportfamilie met ambitie.