Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor Voetbal, Tennis en Biljart

RCD begrafenis Walter Fortuin

12 januari, 2017

Beste leden,

De begrafenis van Walter Fortuin zal op dinsdag 17 januari 2017 plaatsvinden.

Om 13.30u begint de bijeenkomst in het clubhuis van RCD. Later op de middag zal Walter in besloten kring door de familie begraven worden.

De bijeenkomst bij RCD is toegankelijk voor leden van RCD en anderen die Walter uit het verenigingsleven kenden.

Mocht u Walter met bloemen willen eren dan kunt u deze op dinsdagochtend 17 januari bij RCD laten bezorgen.

Alle verenigingsactiviteiten in de zin van wedstrijden en trainingen zullen tot en met dinsdag 17 januari niet doorgaan.

Namens het bestuur van RCD
Janneke van Kersen
secretaris RCD

In memoriam Walter Fortuin

11 januari, 2017

Walter Fortuin

dsc05312

In memoriam

Als een donderslag nee……een mokerslag bij heldere hemel kwam bij RCD het bericht binnen dat Walter Fortuin op maandag 9 januari 2017 op de veel te jonge leeftijd van 59 jaar is overleden.

Op zeer jonge leeftijd kwam Walter al in aanraking met het RCDvirus. Samen met zijn vader Kees, ooms en andere familieleden bracht hij al jong veel tijd door bij de club bij het onderhouden van de voetbalvelden. Daarnaast was Walter ook een verdienstelijk voetballer. Als vaste (linker)middenvelder speelde hij vele jaren in het tweede elftal van de A-selectie. Later speelde hij voornamelijk als keeper in de lagere elftallen.
Van oktober 1988 tot oktober 2015 was Walter bestuurslid bij RCD. Gedurende deze 27 jaar beheerde Walter steeds de portefeuille Technische zaken waarbij hij ook zitting had in de Elftalcommissie, de latere Voetbalcommissie. Binnen het bestuur was hij van 1989 tot 1990 ook nog een jaar jeugdvoorzitter. Iedereen leerde hem kennen als een zeer kundige bestuurder. De onmisbaarheid van Walter voor de club blijkt uit de vele zaken die hij naast zijn bestuurslidmaatschap ook nog aanpakte als vrijwilliger, bijvoorbeeld als barmedewerker, leider eerste elftal, scheidsrechterbegeleider eerste elftal, het als bestuurslid en later als wedstrijdsecretaris vertegenwoordigen van RCD bij uit- en thuiswedstrijden van het 1ste elftal, clubscheidsrechter, mede-organisator van het jaarlijkse mixedtoernooi voor senioren en junioren, contactpersoon voor het Sportbedrijf Dordrecht en de Gemeente Dordrecht, bijhouden standenborden in het clubhuis, materiaalbeheerder, contactpersoon met de KNVB en overige instanties zoals Sportcentrum Dordrecht, beheerder van het clubhuis. Wat misschien nog wel het allerbelangrijkste was, is dat Walter bij al deze activiteiten altijd voor iedereen, van jong tot oud, aanspreekbaar was en waar het maar kon de helpende hand bood. Hij had dan ook veel vrienden binnen en buiten RCD.

Vanwege zijn grote betekenis voor RCD is Walter benoemd tot Lid van Verdienste en bij zijn aftreden op 26 oktober 2015 tot Erelid.
Ook de KNVB waardeerde zijn verdiensten voor het voetbal in het algemeen met de Gouden speld van Verdienste.

Het plotselinge heengaan van Walter slaat een zeer diepe krater binnen het verenigingsleven. Walter is onvervangbaar. Eén ding is daarom zeker……. het zal nooit meer worden zoals het was.

Het bestuur van RCD wenst namens alle leden zijn broer Edwin en alle overige familieleden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Overlijden Walter Fortuin – verenigingsrouw

10 januari, 2017

Beste leden van RCD,

helaas bereikte ons vandaag het droevige bericht dat Walter Fortuin, prominent lid van de vereniging en iedereen welbekend, vannacht overleed.

Deze week zal daarom geen enkele sportieve activiteit plaatsvinden. Dat betekent dat alle trainingen en wedstrijden niet door zullen gaan.

Later zal meer uitgebreid berichtgeving volgen. Voor nu spreekt het bestuur haar grote bedroefdheid uit.

Namens het bestuur van RCD,

Janneke van Kersen

secretaris RCD

Nieuwjaarsreceptie

1 januari, 2017

Beste leden van RCD en ouders of verzorgers van jeugdleden van RCD,

Op zondag 8 januari 2017 bent u van harte welkom op de Nieuwjaarsreceptie. De receptie vindt plaats vanaf 14.30u in het clubhuis van RCD aan de Reeweg Oost 265.

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

Janneke van Kersen
Secretaris RCD

Openingstijden RCD Feestdagen

22 december, 2016

Openingstijden clubhuis rondom de Feestdagen

Vrijdag 23 decclubavond

Zaterdag 24 dec           gesloten

Zondag 25 dec             1e Kerstdag , gesloten

Maandag 26 dec          2e Kerstdag, Kerstinloop vanaf 14.00 uur

Dinsdag 27 dec            gesloten

Woensdag 28 dec       gesloten

Donderdag 29 dec      finale avond biljarten Mix-wissel bokaal vanaf 18.00 uur

Vrijdag 30 dec             klaverjassen

Zaterdag 31 dec          oudejaarstraining 13.00 uur
2017
Zondag 1 jan.              Nieuwjaarsdag, gesloten

Maandag 2 jan.           gesloten

Dinsdag 3 jan.             ouderensoos, competitiebiljart

Woensdag 4 jan.        gesloten

Donderdag 5 jan.       competitiebiljart

Vrijdag 6 jan.               start training A-selectie

Zaterdag 7 jan.           gesloten

Winterstop jeugdtrainingen

14 december, 2016

De winterstop voor de jeugd zal dit jaar ingaan na de laatste speeldag op zaterdag 17 december. De laatste trainingen zijn op woensdag 14 december. In het nieuwe jaar zal de training voor de jeugd weer starten vanaf maandag 9 januari 2017.

Wij wensen jullie fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

De Jeugdcommissie RCD

RCD sluit trieste week af met 1-1 bij Hermes DVS

13 december, 2016

Overlijden dochtertje van Erik en Iris Smulders overschaduwt laatste speeldag A-selectie

De gedachten van spelers en begeleiding van RCD 1 en 2 waren dit weekend bij Erik en Iris Smulders , die vorige week hun dochtertje Rifka hebben verloren bij haar geboorte. Een trieste laatste speeldag stond zodoende op het programma voor beide teams. Voor aanvang van beide wedstrijden werd een minuut stilte in acht genomen en werd er met rouwbanden gespeeld. Afgelopen maandag werd er onder grote RCD- belangstelling afscheid genomen van Rifka.

RCD 2 speelde thuis tegen SC Gastel en legde misschien wel een van de minste partijen op de mat. Na een 0-0 ruststand kwam het 2e via een strafschop met 0-1 achter. Louis Laros kopte de gelijkmaker binnen, maar SC Gastel kwam weer op voorsprong met een wonderlijke goal. RCD leek tegen een nederlaag aan te lopen , maar in de 94 ste verdween een vrije trap van Zoebeir Hammouchi zomaar in het doel. De wonderen waren de wereld nog niet uit , want in de 97-ste minuut kwam het 2e op 3-2 door Soufiane Marguoum.

RCD 1 ging op bezoek bij Hermes DVS uit Schiedam en kon daar geen potten breken. Twee grote kansen voor rust van Randy van Gulik en Koen Willemsen bleven helaas onbenut en het veldoverwicht kon niet worden uitgebuit. Na rust nog wat halve kansen voor RCD, maar Hermes DVS kon na knullig balverlies op het middenveld op voorpsrong komen. De Schiedamse spits faalde niet alleen voor doelman Dennis Sleiffer en schoof de bal in de verre hoek. RCD zette meer druk en kreeg een aantal schietkansen, maar pas 10 minuten voor tijd wist Oktay Karaca het net te vinden : 1-1. Hierna nog 2 grote kansen voor Oktay, een ervan werd onterecht afgevlagd voor buitenspel en de 2e leverde geen strafschop op na een overtreding in het strafschopgebied.

Winterstop 2016 – 2017

7 december, 2016

Winterstop senioren 

De winterstop voor de senioren zal dit jaar ingaan na de laatste speeldag op zondag 18 december. De laatste trainingen zijn op vrijdag 16 december. Uitzondering is de jaarlijkse Oudejaarstraining op zaterdag 31 december om 13.00 uur. 

In het nieuwe jaar zal de training voor de A-selectie  starten  op vrijdag 6 januari, de overige teams kunnen in 2017 weer beginnen op dinsdag 10 januari. 

De competitie voor RCD 1 gaat weer van start op zondag 29 januari, voor de overige seniorenteams staat de 1e wedstrijddag gepland op zondag 5 februari.

RCD na rust langs hekkesluiter DHZ : 2-0

5 december, 2016

RCD op 2e plaats na moeizame maar verdiende overwinning

Het Rotterdamse DHZ kwam op bezoek aan de Reeweg en was van plan zijn huid duur te verkopen. Het werd dan ook een lastig middagje voor de Racing Club, dat moest opboksen tegen een defensief ingesteld DHZ. RCD had wel een overwicht maar dit leidde niet tot veel kansen. Dennis Sleiffer moest eenmaal reddend optreden in een 1 tegen 1 situatie. Ruststand was dan ook een terechte 0-0.

Na de kantwissel trachtte RCD het baltempo op te voeren. Na een kwartier leidde dit tot een rush langs de zijlijn van Thomas Vigelius met een perfecte voorzet  op Oktay Karaca, die de bal over de keeper bij de tweede paal binnenkopte. Hiermee was de ban gebroken, DHZ probeerde nog wat terug te doen en gaf hierdoor meer ruimte weg achterin. Dit leidde tot meer kansen voor RCD, waarvan er 1 werd benut door Simon Brand uit een vrije trap. Na de 2-0 nog wat meer mogelijkheden voor het 1e, maar het doel werd niet meer gevonden. Door dit resultaat staat RCD nu alleen op de 2e plaats met 23 punten uit 12 wedstrijden.

RCD – DHZ  2-0 (0-0)  :  1-0 Oktay Karaca ; 2-0 Simon Brand

Opstelling RCD : Dennis Sleiffer ; Thomas Vigelius , Marvin Langevoort, Arnoud Haagsma , Koen Willemsen , Tim Frank (65. Halil Turktas) ; Thomas Dusseldorp , Jeroen Snoek (37. Oktay Karaca ((79. Ahmet Tasgin)), Kevin Steensma ; Randy van Gulik, Simon Brand.

Kunstgras, training en wedstrijden

29 november, 2016

Beste voetballeden en ouders of verzorgers van jeugdleden,

Hierbij informeren we u dat het bestuur van R.K.s.v. R.C.D. besloten heeft om tot de winterstop de pupillen, onze jongste spelers, niet langer op kunstgras te laten trainen en wedstrijden te laten spelen. De winterstop duurt van 21 december 2016 tot 9 januari 2017. Kijk in de tabel hieronder voor het gewijzigde trainingsschema.

Junioren en senioren mogen op het kunstgras blijven spelen en trainen. Ouders van minderjarige spelers wordt gevraagd expliciet bezwaar te maken als zij hun kinderen niet op kunstgras willen laten spelen. Datzelfde geldt vanzelfsprekend voor senioren. Voor uitwedstrijden zal de vereniging contact opnemen met de club waar gespeeld wordt om de voorkeur voor het spelen op gras uit te spreken.

Het bestuur hecht er aan duidelijk te maken dat deze beslissing genomen is vanwege de onrust in de vereniging die ontstaan is naar aanleiding van de berichtgeving in de media. We begrijpen dat u ongerust bent en hopen met dit besluit aan uw zorgen tegemoet te komen.

In december komt het rapport over de testresultaten van het onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek van de RIVM beschikbaar. Het besluit van het bestuur over het vervolg van het seizoen zal op grond van die testresultaten genomen worden.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit besluit dan kunt u daarmee altijd bij ons terecht. De telefoonnummers van het bestuur vindt u op de website van de vereniging: http://www.rksvrcd.nl/web/?page_id=127

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

Janneke van Kersen
Secretaris R.K.s.v. R.C.D.

Trainingstijden:
 
Op maandag:
17.00u – 18.00u  MO11-MO13 op All weather veld
 
18.00u -19.00u  JO7 lichting op veld CJO13 lichting op All weather veld
 
JO9-JO11 lichting traint niet meer op maandag vanaf heden
 
Op woensdag:
17.00u – 18.00 u  MO11-MO13 mag niet meer op KG; op all weather is er wel ruimte
18.00u – 19.00u  JO9-JO11 lichting op All weather veldJO13 lichting traint niet meer op woensdag vanaf heden
 
19.00u – 20.00u  JO11-1/2 op All weather veld