web

statistics
Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor Voetbal, Tennis en Biljart

December aktie: bestelformulier

16 oktober, 2017

Ook dit jaar kunt u weer boterletters, kerstkransen, stollen en oliebollen bestellen bij Koos Horvers.

Met de verkoop van deze producten van Bakkerij Korteweg probeert R.K.s.v. R.C.D. zoveel mogelijk geld op te halen voor de jeugd.

December aktie bestelformulier 2017

 

Trainingsdag pupillen gaat niet door

10 oktober, 2017

Beste ouders/verzorgers,
Tot de grote spijt van de jeugdcommissie hebben wij moeten besluiten om de jaarlijkse training dag voor pupillen in de herfstvakantie te annuleren. Het is niet mogelijk om voldoende vrijwilligers op de been te krijgen voor het op een goede wijze begeleiden en organiseren van de dag. Dit betekent niet dat wij dit seizoen niet alsnog een poging gaan ondernemen om een dag te organiseren, maar gaan wij nu voor een alternatieve datum op 28 februari 2018 in de voorjaarsvakantie.
Het moeten annuleren bevestigt wederom het belang van voldoende vrijwilligers. Zoals vaker gesteld, zonder vrijwilligers geen voetbal! Wij doen dan ook hierbij gelijk een dringende oproep aan jullie allemaal om je aan te melden voor deze nieuwe datum. De jeugdcommissie rekent op jullie enthousiasme en ziet de aanmeldingen met vertrouwen tegemoet.
Aanmeldingen kunnen worden gedaan bij
Barry Pennock (06 – 44 89 42 83) of Hans Hamberg (06 – 55 12 79 06)
Met vriendelijke groet,
Jeugdcommissie RCD

RCD 1 en 2 blijven ook goed presteren in de 2de competitieronde!

1 oktober, 2017

RCD 2 kreeg in de 2de competitiewedstrijd in een thuiswedstrijd Madese Boys 2 op bezoek. In de 1ste helft een gelijkopgaande wedstrijd maar door een kleine verdedigingsfout wist Madese Boys de score te openen en deze voorsprong vast te houden tot aan de rust. Na de rust een steeds sterker acterend 2de elftal dat met redelijk goed voetbal de tegenstander steeds meer vastpinde op eigen helft. Een gemakkelijk gegeven strafschop nadat Randy van Gulik werd aangetikt in het strafschopgebied, leverde een strafschop op die door Erik Vos onberispelijk werd benut. RCD bleef jagen op de overwinning en slaagde hierin door doelpunten van Sander Pieters en Robby van Blitterswijk. Al met al een zeer verdiende overwinning en met 2 overwinningen blijft het 2de elftal ongeslagen en bovenin meedraaien.

RCD 1 ging op bezoek bij O.H.V.V. in Oudenhoorn. Het eerste ging sterk van start met goed voetbal maar moest al in de 5de minuut een tegentreffer incasseren waarbij er wel sprake was van een buitenspelluchtje. Het leed voor het 1ste elftal werd nog erger doordat Roy Schrauwen 1 minuut later met een (onterechte) rode kaart uit het veld werd gezonden en het 1ste dus door moest met 10 spelers. RCD bleef echter proberen alles op een voetballende manier op te lossen en dit ging het elftal goed af wat dan ook resulteerde in een verdiende gelijkmaker in de 34ste minuut door Claudio Tenneggi. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd bleef RCD sterk overeind en creëerde nog wel enkele kansen waarbij in de 84ste minuut nog een doelpunt onterecht werd afgekeurd. Al met al eindigde de wedstrijd in een remise 1-1 waarbij RCD wel de morele winnaar werd maar dit leverde slechts één puntje op!

Opstelling: Dennis Sleiffer, Beau Bradley, Rainer Bodok, Mohsscin Ghoraffi, Rinaikel Gertuda (75e min. Soufiane Marguoum), Danny Jongeneel (88e min. Rob van der Veen), Claudio Tennegi, Jeroen Snoek (70e min. Ocktay Karaca), Liomar Jennie, Roy Schrauwen en Elmenson Agate.

 

– – – De GROTE CLUB ACTIE – – –

29 september, 2017

Onlangs hebben de jongste leden van RCD een lotenboekje meegekregen voor de Grote Club Actie. 
Door loten te verkopen steunen zij hun club RCD en met name de Jeugd Activiteiten Commissie, die allerlei leuke activiteiten organiseert voor de jeugd.
De loten kosten 3,- euro per stuk. Van dit geld gaat maar liefst 2,40 euro naar RCD.
Hoe meer loten er worden verkocht, hoe meer opbrengst voor RCD.

De loten mogen tot 12 november verkocht worden.
Op maandag 13 november moeten de lotenboekjes ingeleverd zijn bij RCD. 
U kunt de lotenboekjes in de postbus van de Activiteiten Commissie stoppen. Deze bevindt zich achter de klapdeur van ons Clubhuis.
Als je boekje vol is kan je een nieuwe vragen om er zo nog meer te kunnen verkopen.

Als je meer dan 20 of meer loten verkoopt, ontvang je een gratis entreebewijs voor één van de deelnemende pretparken. Diegene die de meeste loten verkoopt, ontvangt 2 kaarten voor een eredivisiewedstrijd naar keuze!!!!

Dus snel langs je ouders, opa en oma, de buren en vrienden en steun je club RCD !!!

 

Vacatures Vrijwilligers

23 september, 2017

Raadpleeg steeds de nieuwe vacatures op de vrijwilligerspagina

Vacatures Vrijwilligers

  1. Bestuursleden – melden bij de secretaris : secretaris@rksvrcd.nl
  2. Barmedewerkers
  3. Onderhoudscommissie

Meer informatie: Judith van Essen – vrijwilligers@rksvrcd.nl

JO14-1 verliest, maar wint de 2e helft

23 september, 2017

Vandaag was het eindelijk zo ver. De eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse uit tegen Rijsoord.
Alle spelers van JO14-1 speelden vorig jaar in de 2e of 3e klasse dus we maken dit seizoen een grote sprong naar de 1e klasse.
Heel spannend dus, want we weten niet hoe groot het niveauverschil is.
Helaas moesten we vandaag Jevien en Ruben missen (herstel operatie & ziek). Daarmee verliezen we heel veel snelheid in de voorhoede.
Vlak voor vertrek gaf Pieter aan ook niet te kunnen voetballen (last van zijn nek). Oeps… we hebben 13 spelers, 2 zieken en een afmelding op het laatste moment!
Gelukkig konden we een speler lenen van JO15-2 zodat we toch met elf man konden beginnen aan de wedstrijd.
Prachtig voetbalweer, veld een beetje nat van de dauw (in Rijsoord hebben ze volgens mij ALTIJD dauw in de ochtend) en een gemotiveerd team.
Al snel werd duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging op en neer en beide teams kregen kansen. Het enige probleem was dat de kansen van Rijsoord verdwenen in het doel en onze kansen werden iedere keer net van de lijn gehaald. Heeft Rijsoord dan misschien toch stiekem een nieuwe technologie ontdekt? Ik dacht zelf aan een soort magnetisch veld wat geplaatste was in het doel van Rijsoord.
Minimaal vier keer werd er een bal van de lijn gehaald. Ook had de keeper van Rijsoord waarschijnlijk iets speciaals in zijn handschoenen want hij pakte alle schoten klemvast.
Met een ruststand van maar liefst 6-0 gingen we de kleedkamer in. Een preek van Eric doet wonderen… of was het toch de limonade van Rijsoord?!
De tweede helft lieten we zien dat RCD JO14-1 zeker iets heeft te zoeken in de 1e klasse. Rijsoord werd onder (grote) druk gezet en al snel kregen we een penalty.
De 6-1 werd gescoord door Dane en niet veel later scoorde Dane ook de 6-2. De spelers van Rijsoord wisten even niet meer wat ze moesten doen tegen het aanvalsgeweld van RCD.
De rechtsback van Rijsoord was dusdanig geïrriteerd dat Kenneth een paar flinke schoppen kreeg. Eigenlijk onbegrijpelijk dat die speler mocht doorvoetballen. Hij had er minimaal 10 minuten uit gemoeten.
Uiteindelijk kreeg Rijsoord nog 1 kans in de tweede helft die er ook nog in ging. Ik zit zelf nog te twijfelen of het buitenspel was of niet. Volgende keer toch maar vlaggen. Ik was een beetje afgeleid door de lijnen op het veld.
Er waren namelijk helemaal geen lijnen omdat de krijtmachine kapot was.
Na de wedstrijd kreeg RCD een grote pluim van de coach van Rijsoord. Hij vond ons zeker in de tweede helft de betere ploeg. Leuk om te horen natuurlijk!
Het was een leerzame wedstrijd en hopelijk zijn we volgende week compleet als we tegen TVC Breda moeten spelen. We spelen thuis om 11.00 uur en iedereen is welkom om ons aan te moedigen!

Merlin Rijlaarsdam

JO14-1 bekert door !

17 september, 2017

JO14-1 is een nieuw team bestaande uit een mix van voormalige JO13-1 en JO13-2 spelers.
Onder leiding van trainer Eric Dusseldorp wordt er een heus ”tikkie-takkie” team á la Barcelona van gemaakt.
Waar andere selectieteams gebruik maken van een laptop en beamer of een fancy magneetbord gebruiken wij alleen lege bekertjes met kleurtjes om de tactiek te bespreken op de vloer van de kleedkamer.

Vandaag was het een belangrijke wedstrijd. We moesten aantreden tegen Dubbeldam JO14-2.
Dubbeldam had de eerste twee bekerwedstrijden overtuigend gewonnen en een doelsaldo van plus 25! Wij hadden voor aanvang van de wedstrijd ook 2 wedstrijden gewonnen en een doelsaldo van plus 30.
Winnen of gelijk spelen was dus een “must“ voor vandaag.
Omdat we vorige week de nul hadden gehouden werd er voor de wedstrijd eerst taart gegeten.

Al snel werd duidelijk dat Dubbeldam van een ander kaliber was dan onze eerdere tegenstanders in de beker. Ik was zelf grensrechter en moest vandaag ook echt mee rennen met spierpijn tot gevolg!
Toch wist RCD binnen 5 minuten te scoren. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en het spel ging over en weer. Het was ook erg oppassen voor de spits van Dubbeldam. Hij was namelijk erg snel en liep onze verdediging er af en toe uit.
Beide teams kregen wat kansjes maar bij het rustsignaal van de goed fluitende scheidsrechter (Haso Keric) stond RCD nog steeds voor met 1-0.

De tweede helft begon RCD sterk aan de wedstrijd. Maar als je zelf niet scoort blijft het billenknijpen voor iedereen die RCD-supporter is.
En ja hoor… de spits van Dubbeldam is sneller dan onze verdediging en maakt de 1-1. Bij verlies zouden we uit de beker zijn…
Dubbeldam rook bloed en kreeg nog wat kansjes. Gelukkig mocht ik een paar keer buitenspel vlaggen (al was het soms op het randje…). Bij twijfel altijd vlaggen. Dat heeft Nigel Dikhoff mij vorig seizoen altijd verteld.
10 minuten voor tijd kregen we een vrije trap en deze voorzet werd mooi ingekopt door Necati. 2-1 met nog 10 minuten te gaan. Het moest wel gek lopen als Dubbeldam nog 2 keer zou scoren in het restant van de wedstrijd.
Dubbeldam scoorde niet meer en met de 2-1 winst bekert RCD door.

Volgende week beginnen we aan de reguliere competitie. We spelen in de 1e klasse dus het al zwaar gaan worden voor de jongens maar hopelijk wel leerzaam.

Merlin Rijlaarsdam (leider/grens)

RCD Dames 1 zoekt nieuwe dames !

15 september, 2017

Altijd al willen voetballen, maar nooit de voetbalschoenen durven aantrekken?

Kom het eens proberen, we zullen je met open armen ontvangen.
Geen ervaring? Maakt niet uit, dat komt vanzelf wel goed.
Natuurlijk mag je ook gewoon eerst een keer komen kijken.

De dames van RCD VR1 trainen op woensdagavond van 20:00 tot 21:00 uur en op vrijdagavond van 20:30 tot 21:30 uur.
Kom eens een wedstrijd kijken op zondag of wil je liever eerst wat meer informatie?

Stuur dan een berichtje via deze pagina of bel, sms, whatsapp naar +31 6 81781070.

Gebruik de juiste App !!

31 augustus, 2017

Gebruik de juiste App!

Belangrijk is dat de KNVB Wedstrijdzaken App alleen gebruikt dient te worden door mensen met een actieve rol bij het wedstrijdformulier.

Voor de andere zoals spelers, leden, ouders enzovoorts is de Voetbal.nl app en onze website veel interessanter.

BELANGRIJK:
Spelers hebben KNVB Wedstrijdzaken NIET NODIG om hun spelerspas te kunnen tonen.
De pas is immers digitaal beschikbaar voor de scheidsrechters.

Wedstrijdsecretariaat senioren

11 augustus, 2017

Met ingang van dit seizoen hebben we een nieuwe wedstrijdsecretaris!

Saskia de Koning zal voortaan het wedstrijdsecretariaat senioren voeren.

Je kan haar gegevens vinden op de pagina van het wedstrijdsecretariaat.

 

We wensen Saskia veel succes!

het bestuur van RCD