Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor Voetbal, Tennis en Biljart

Controle gemeente Dordrecht verkoop alcohol onder 18 jaar

31 januari, 2016

Beste leden,

In december plaatste het bestuur al een bericht op de website over alcoholgebruik op de vereniging: geen 18, geen drup! Bij feesten handhaven we deze regel door het uitdelen van polsbandjes. Barmedewerkers mogen altijd om een identiteitsbewijs vragen.

De gemeente Dordrecht doet nu een oproep aan alle verenigingen om er alles aan te doen om verkoop aan jongeren onder de 18 te voorkomen. De gemeente kondigt aan vanaf 2016 op te letten bij de verenigingen door het inzetten van mysteryguests. Bovendien voert de gemeente een gesprek met de vereniging over de manier waarop we alcoholgebruik onder de 18 voorkomen. Leven we de regels voor de verkoop van alcohol niet goed na dan volgt eerst een waarschuwing en daarna een boete.

Alle leden van RCD zijn samen verantwoordelijk voor deze naleving. Neem je verantwoordelijkheid!

Het Bestuur

Sponsoractie Plus ‘t Lam

10 januari, 2016

RCD heeft zich opgegeven voor deze mooie sponsoractie.
Dus doe allemaal boodschappen bij Plus ‘t Lam op de Bieshof en bij Plus ‘t Lam in Dubbeldam en sponsor vanaf 18 januari de kas van RCD, zodat we na 5 maart een mooi bedrag kunnen ontvangen.

PLUS-tLam-sponsoractie

Vol clubhuis bij nieuwjaarsreceptie

5 januari, 2016

 

DSC01347Afgelopen zondag stond de traditionele nieuwjaarsreceptie bij RCD op het programma. Voorzitter Sander van der Zee hield zijn eerste nieuwjaarstoespraak voor een vol clubhuis. Daarin keek hij positief terug op 2015 en met nog veel meer optimisme uit naar 2016. Hollands Welvaren zorgde de hele middag voor de muzikale omlijsting.

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie werkte de selectie de eerste training van 2016 af, nadat het vooraf al was ingelicht over de contractverlenging van Frank Zwakhals bij RCD. De jonge Dordtse oefenmeester is momenteel bezig aan een succesvol tweede seizoen, met een periodetitel op zak en de koppositie in de 4e Klasse C.
De voorzitter benadrukte in zijn praatje overigens dat het eerste zeker niet het enige team bij RCD is dat goed presteert. Verder loofde hij alle vrijwilligers voor hun inspanningen en is hij trots dat plezier en prestaties goed samengaan bij RCD.
Op een gezond en sportief 2016!
DSC01346

Frank Zwakhals ook volgend seizoen trainer van RCD

5 januari, 2016

Het bestuur van RCD is verheugd mede te kunnen delen dat de overeenkomst met Frank Zwakhals als trainer van het 1e elftal met 1 jaar is verlengd. Beide partijen zijn zeer tevreden over de huidige samenwerking en hebben dan ook besloten  in het seizoen 2016-2017 met elkaar verder te gaan. Op de Nieuwjaarsreceptie heeft voorzitter Sander van der Zee dit goede nieuws aan de aanwezige leden bekend gemaakt in zijn Nieuwjaarsspeech.

Walter Fortuin

Start trainingen Jeugd

4 januari, 2016

Vanaf maandag 4 januari beginnen alle jeugd weer met hun trainingen.

RCD verovert koppositie bij Right ‘Oh : 0-2

7 december, 2015

RCD 1 beslist na rust wedstrijd tegen nr. 3 ; 2e wint 5e uitwedstrijd op rij, nu bij SCO : 0-2

Het tweede trok naar Oosterhout om het op te nemen tegen SCO. Op het altijd lastig te bespelen kunstgrasveld werd een fraaie 0-2 overwinning geboekt. Het 1e kwartier was voor de gastheren, maar de defensie van RCD stond goed georganiseerd. Gaandeweg de eerste helft kwam RCD meer in haar spel en kon via Ronald Nusteling met een 0-1 voorsprong gaan rusten. Na de wisseling ging het 2e op dezelfde voet verder en kwam niet meer in gevaar. Toen Robin Hardenbol ook nog voor de 0-2 zorgde , zaten de 3 punten in de knip. Het 2e gaat de winterstop in met een 4e plaats en 23 punten uit 12 wedstrijden.

RCD 1 moest aan de bak tegen de nummer 3 van de ranglijst Right ‘Oh uit Geertruidenberg, een lastige opgave. In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide teams wat kleine kansen, maar verder dan 3 afgekeurde doelpunten vanwege buitenspel kwamen beide teams niet. De harde wind en het hobbelige veld maakten goed voetbal lastig.

Na rust liet RCD blijken over een brede selectie te beschikken. Ondanks een aantal blessures en schorsingen wist het op voorsprong te komen na een mooi opgezette anval. Oktay Karaca legde ,na de doelman te hebben omspeeld, de bal breed op Randy van Gulik die kon binnen schuiven : 0-1.  even later ook nog de 0-2 van Randy die met een mooi afstandsschot de keeper kansloos liet.

Door dit resultaat en het verlies van DIA bij Terheijden is RCD nu alleen koploper met 26 punten uit 11 wedstrijden. DIA staat 2e met 24 punten maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Right ‘Oh blijft nummer 3 met 20 punten uit 11.

RCD verslaat concurrent Be Ready : 3-2

30 november, 2015

RCD pakt 3 punten in hectische wedstrijd ; 2e wint wederom uit, nu bij DIA met 0-3

Het tweede moest na de laatste thuisnederlaag aantreden bij laagvlieger DIA 2, waar vorig jaar nog werd verloren. RCD speelde een zakelijke wedstrijd en kwam in een gelijk opgaande 1e helft op voorsprong door een kopbal van Mark Vermey. Na rust kon het de voorsprong uitbreiden door de 0-2 van Sander Pieters. Jeroen Hoogendoorn besliste de wedstrijd definitief door een penalty te benutten, zodat RCD de 3 punten mee terug naar de Reeweg kon nemen.

RCD 1 ontving thuis de nummer 3 Be Ready en wist dat het aan de bak moest tegen de concurrent voor een koppositie. Een wedstrijd die bepaald werd door de harde wind, en zodoende 2 verschillende helften kende. Be Ready wist in de 1e periode te profiteren van het windvoordeel en kwam op 0-1 door een mooi afstandsschot. RCD antwoorde met een combinatie door het centrum, beheerst afgerond door Oktay : 1-1. Toen iedereen dacht dat dit de ruststand zou worden sloeg Be Ready wederom toe door weer een afstandsschot dat in de rebound werd binnengetikt.

Na de kantwisseling kende RCD het voordeel van de wind en kon mede daardoor de 2e helft beheersen. De druk op het Be Ready doel werd steeds groter en met een uitgespeelde aanval werd Jeroen Snoek vrijgespeeld , die beheerst de bal in de verre hoek binnen schoof. RCD bleef domineren en dit resulteerde in de 3-2 door een raak afstandsschot van wederom Jeroen Snoek. De 3-2 werd tot het eind van de wedstrijd geconsolideerd en kwam  naast een enkele kans voor de gasten ook niet meer in gevaar.

 

 

 

RCD bekert verder na 6-1 winst op Ria W.

24 november, 2015

Hoofdklasser Halsteren is tegenstander in de 4e ronde

RCD heeft zich geplaatst voor de 4e ronde van de KNVB districtsbeker. Door een 6-1 overwinning op derdeklasser Ria W. uit Zeeuws-Vlaanderen was de plaatsing een feit. RCD kwam op voorsprong door Arnoud Haagsma, die uit een cornerbal de 1-0 kon intikken. Even later de 1-1 na een verdedigingsfoutje. Voor rust dan nog de 2-1 door een eigen doelpunt en de 3-1 door Oktay Karaca.

Na de thee zorgden Oktay Karaca, Marouane Marguoum (mooie stiftje) en Hikmet Uysal met een prachtige vrije trap voor de verdiende 6-1 eindstand. RCD speelt in de volgende ronde weer thuis en wel tegen hoofdklasser Halsteren. De wedstrijd zal waarschijnlijk zondag 20 december worden gespeeld.

Verbod roken en alcohol <18 bij RCD

15 november, 2015

RCD is van alle leden voor alle leden. Daarom houden we rekening met elkaar en onze omgeving!

Regels zijn er om iedereen de ruimte te geven. Dat betekent dat we heldere afspraken hebben over Roken en Alcoholgebruik:

  • Er wordt geen alcohol geschonken EN gedronken onder de 18 jaar. De barmedewerker mag u om uw ID vragen.
  • in het Clubhuis mag niet gerookt De Tabakswet stelt hier een boete op van €4500.

Toch Roken ?

  • Onder het afdak rechts naast de ingang van RCD mag buiten gerookt worden.

Alcohol boven de 18 jaar:

  • Met Mate! Blijf Helder! Rijdt invloedvrij!

Bij feesten zal RCD bezoekers onder de 18 jaar een polsbandje verstrekken. Zo is duidelijk voor iedereen dat zij geen alcohol mogen drinken en het ook niet mogen bestellen.

RCD behaalt weer hoge score : 5-0

9 november, 2015

RCD wint ook ruim van Irene ’58 ; tweede wint weer uit met 1-3 bij LONGA

RCD 2 ging op bezoek in Tilburg bij LONGA, nog bekend uit de nacompetitie van vorig seizoen, en boekte de 3e uitzege van dit seizoen. Deze keer kwam het 2e op achterstand in de 1e helft, maar dit werd al snel teniet gedaan door de gelijkmaker van Werner Dielessen. Een ruststand derhalve van 1-1. Na de pauze een beter RCD dat vlak na rust op een 1-2 voorsprong kwam door Mark Vermey. Een half uur voor tijd werd de partij beslist door een benutte penalty van Jeroen Hoogendoorn.

Irene ’58 uit Den Hout was de gast aan de Reeweg op zondagmiddag. Het 1e bouwde als vrij snel een veilige marge op van 2-0 door doelpunten van Arnoud Haagsma en Jeroen Snoek (strafschop). RCD beheerste de wedstrijd, gaf weinig weg en kwam al voor de rust op 3-0 door een prachtige vrije trap van Hikmet Uysal, waarmee de wedstrijd feitelijk al was beslist.

Na de kantwisseling ging RCD verder op zoek naar doelpunten. Er kwamen meerdere kansen, maar het was Koen Willemsen die de 4-0 aantekende door een corner attent binnen te koppen. Een mooie aanval die beheerst werd afgerond door Soufiane Marguoum betekende de 5-0. RCD blijft hiermee samen koploper met DIA, dat eveneens 20 punten uit 9 wedstrijden heeft behaald.