Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor Voetbal, Tennis en Biljart

Nieuwe sponsor voor RCD

19 juni, 2017

RCD heeft met ingang van komend seizoen een nieuwe hoofdsponsor: Zoomer Makelaardij. Zij vervangen daarmee VVZ Luijten, wiens naam en logo de afgelopen elf jaar op de shirts van de selectie pronkten. Dit nieuws werd afgelopen vrijdag bekendgemaakt op het openingsfeest van het 37ste Mixtoernooi van RCD. Zoomer Makelaardij is het bedrijf van Edwin Zoomer, die zelf jarenlang bij RCD in het eerste- en tweede elftal voetbalde en later nog enkele jaren voorzitter was. Zijn beide zoons spelen tegenwoordig in de jeugd van RCD. Kijk voor meer informatie op www.zoomermakelaardij.nl.

 

AFSLUITING VOETBALSEIZOEN 2016/2017 DAVEREND SUCCES MET EEN STERK EMOTIONEEL RANDJE!

19 juni, 2017

Het voetbalseizoen 2016/2017 is wederom afgesloten met de traditionele mixtoernooien. Bij de senioren was dit voor de 37ste keer op rij en bij de jeugd voor de 16de keer. Naast het voetballen was er ook nog ruimte over voor de overige takken van sport binnen de bruisende sportfamilie, namelijk biljarten, bridgen en een tennistoernooi. Naast het sportieve was er ook ruimte voor het plezier middels diverse jeugdactiviteiten en een enorm groot springkussen. Voor de RCD dames was er op zondag een heuse Ladiesmarkt in het clubhuis én buiten het clubhuis.

De feestweek begon met de voorrondes biljarten op maandag 12 juni. In de A-poule kwam Ad Wevers als winnaar uit de bus met 2 gewonnen partijen. De B-poule trad op dinsdag 13 juni aan en deze poule werd onbetwist gewonnen door Peter van Wijngaarden met 3 gewonnen partijen. De C-poule speelde op woensdag 14 juni en in deze poule des doods eindigde 2 spelers samen op de 1ste plaats met 2 gewonnen partijen, namelijk Jos Huismans en Arno de Grauw. Jos wist dankzij het hoogste percentage gemaakte caramboles de finale te bereiken. Als 4de speler wist Arno de Grauw als beste nummer 2 zich ook te plaatsen voor de kruisfinales. De kruisfinales zijn op zaterdag 17 juni gespeeld. In de 1ste partij moest Arno de Grauw het opnemen tegen Ad Wevers en Arno wist deze partij toch wel verrassend in zijn voordeel te beslissen en plaatste zich daarmee voor de finale. In de 2de partij ging de strijd tussen Peter van Wijngaarden en Jos Huismans waarbij Peter zeer overtuigend zijn partij won en Jos dus volstrekt kansloos was. In de strijd om de 3de en 4de plaats ging de strijd tussen Jos en Ad waarbij Ad zeer overtuigend won en dus 3de werd en Jos 4de. De finale werd een zeer spannende aangelegenheid waarbij beide spelers, Peter en Arno, de overwinning voor het grijpen had. Het was uiteindelijk Arno die in de 31ste beurt als eerste het benodigde aantal caramboles bij elkaar had en dus de terechte maar zeer verrassende winnaar werd van de RCD Open Libre 2017. De prijsuitreiking werd gedaan door toernooileider Kees Kok die weer voor een perfecte organisatie had gezorgd. Kees werd op zijn beurt bedankt voor de organisatie en kreeg een aandenken van de Werkgroep Mixtoernooien 2017 overhandigd.

Donderdagmiddag 15 juni was er weer een bridgedrive met 4 tafels, dus 16 personen. In een leuke sfeer werd er druk gekaart waarbij uiteindelijk het duo Jenny en José, toch wel verrassend, de 1ste plaats wist te bemachtigen. De poedelprijs ging naar Nettie en Ad. Voor alle deelnemers was er een mooie prijs beschikbaar en aan de organisatoren van deze bridgedrive, Marianne en Henny, werd vanuit de Werkgroep Mixtoernooien 2017 een aandenken uitgereikt voor hun inzet voor het organiseren van deze drive.

Vrijdagavond 16 juni werd er weer een oude traditie in ere hersteld namelijk de wedstrijd RCD A1 tegen de leiders/trainers. De strijd werd uiteindelijk in het voordeel van A1 beslist maar het was toch weer leuk dat de wedstrijd gespeeld kon worden en gelet op de opkomst van de heren leiders/trainers kan de wedstrijd volgend jaar weer opnieuw op de kalender gezet worden. Na afloop van bovengenoemde wedstrijd was er door het bestuur een vrijwilligersavond alsmede sponsoravond georganiseerd met Life muziek. De avond werd druk bezocht en omstreeks 21.30 uur werd de nieuwe hoofdsponsor voor het 1ste elftal bekend gemaakt. Na een 11 jarig hoofdsponsorschap van Luijten VVZ is Zoomer Makelaardij de opvolger. Edwin Zoomer is uiteraard geen onbekende binnen onze bruisende sportfamilie en heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend binnen de vereniging als selectiespeler bij 1 en 2 alsmede het voorzitterschap van 2008 tot 2011

Op zaterdag 17 juni werd het 16de jeugdmixtoernooi gehouden. Wegens het grote aantal deelnemers was er wederom een E/F poule op de morgen en een C/D poule op de middag. Onder stralende omstandigheden met een overvloed aan zonlicht werden de wedstrijden gespeeld. De strijdlust van de spelers en speelsters was er, ondanks de drukkende hitte, niet minder om. Jammer was het wel dat er toch weer spelers gewoon niet zijn komen opdagen en dus zijn weggebleven zonder af te schrijven. Na veel strijd werd het toernooi bij de E/F pupillen gewonnen door Zpress en op de 2de plaats gevolgd door Luijten VVZ. Alle deelnemers hebben een aandenken gehad en een vaantje aangeboden door NKS Voetbal West.

Bij de C/D poule werd er eveneens volop strijd geleverd en dit toernooi werd gewonnen door Consultend, die dit toernooi voor de 1ste keer jeugdsponsor was en direct met de titel aan de haal ging. DRV Accountants & Adviseurs eindigde als een goede 2de. Ook bij de C/D bleven spelers zonder af te schrijven weg en benadeelden daarmee de teams. Jammer….jammer!

Voor alle spelers en speelsters was er een aandenken in de vorm van een RCD cap die bij de prijsuitreiking is uitgereikt. Ook was er de gehele dag een suikerspin en popcornapparaat beschikbaar voor de jeugd.

Zondag 18 juni het absolute hoogtepunt van het mixtoernooi.

Op de tennisbanen werd o.l.v. toernooileider Gerrit Roubos een individueel dames- en herentoernooi gehouden met 22 spelers en speelsters die er weer een sportief geheel van hebben gemaakt onder zeer stralende weersomstandigheden. Al met al weer een geslaagde activiteit die zeker weer voor herhaling vatbaar is.

Het seniorenmixtoernooi begon om 10.30 uur precies en eindigde voor het eerst precies op de tijd. Voor alle spelers, sponsors en supporters was er een lunch geregeld. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door De Haan Verhuizingen dat in de finale nipt SDK versloeg. Omdat het zo ontzettend heet was heeft de toernooiorganisatie besloten de wedstrijden om de 1ste en 2de plaats te beslissen door het nemen van strafschoppen. Op de 3de plaats eindigde Luijten VVZ en AA Drinks werd uiteindelijk 4de.

Nog was het voetballen niet afgelopen omdat ook de minipupillen met 4 teams een onderling toernooi hebben gespeeld op het hoofdveld als definitieve afsluiting van het voetbalseizoen. Ook de mini’s kregen allemaal een persoonlijk aandenken en een vaantje van de NKS Voetbal West uitgereikt.

In de loop van de middag werd er met regelmaat het Rad van Fortuin gedraaid met werkelijk schitterende prijzen. Als slot was er een grote loterij met mooie duurdere prijzen!

In de lunchpauze van het seniorentoernooi werden alle spelers die zich in het clubhuis bevonden gevraagd naar het terras te komen waarbij namens het bestuur Arnoud Haagsma het woord nam en even stil bleef staan bij het zeer plotselinge overlijden van clubicoon Walter Fortuin op 9 januari 2017. Op initiatief van enkele leden is er bij het bestuur op aangedrongen een blijvende herinnering aan Walter te plaatsen op het terrein. Het pad voor het clubhuis zal vanaf heden het Walter Fortuinpad gaan heten. De onthulling van de officiële naamplaats werd gedaan door de initiatiefnemers Ad Smulders en Ad Wevers. Na de onthulling was er een spontaan lang applaus van de aanwezigen waarmee zij benadrukten het geheel eens te zijn met dit idee.

Na al het sportieve en emotionele geweld was er ook ruimte voor het muzikale gedeelte dat werd verzorgd door “Enjoy Gewoon Gezellig” die er  weer een spetterend optreden van maakten. Het feestje dat voornamelijk buiten werd gevierd duurde tot in de kleine uurtjes.

 

Ten slotte wilde Werkgroep Mixtoernooien 2017 haar dank uitspreken aan:

  • Alle sponsors die het financieel mogelijk hebben gemaakt een dergelijke feestweek te organiseren
  • Alle scheidsrechters bij zowel de jeugd als de senioren die de wedstrijden keurig en netjes hebben geleid
  • Alle leiders voor hun aanwezigheid en ondersteuning aan alle teams
  • Alle medewerkers achter de bar en de buitenkeuken
  • Alle medewerkers van het JAC voor de ondersteuning etc.
  • Alle supporters
  • Alle personen die wij vergeten zijn te benoemen
  • Alle leden die in de Werkgroep Mixtoernooien 2017 zitting hebben genomen en dankzij hun inzet voor dit daverende succes hebben gezorgd. Koos, Ank, Isabel, Ingrid, Jeroen, Michel, Monique, Edwin, Mieke, Arnoud en Ad.

Bedankt en hopelijk volgend weer in dezelfde samenstelling?!? Het zou mij een waar genoegen zijn!

 

In Memoriam Bep Matroos-van Gelderen

6 juni, 2017

Hedenmorgen bereikte onze vereniging het tragische bericht dat op 1ste Pinksterdag, 4 juni 2017, is overleden

Bep Matroos- van Gelderen.

De oudere leden zullen zich Bep herinneren omdat zij jarenlange een vaste barmedewerkster was op de zondagmiddag en daar menig consumptie heeft verkocht aan de bezoekers van het clubhuis. Bep was een trouw en loyaal lid en de vereniging kon altijd een beroep op haar doen indien dit noodzakelijk was.

Hoewel bij velen bekend was dat Bep ongeneeslijk ziek was, komt het overlijden toch altijd als een grote schok.

De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 9 juni a.s. vanaf 15.30 uur in het Crematorium aan de Nassauweg te Dordrecht. Na afloop van de plechtigheid kan de familie gecondoleerd worden.

Voor de door Bep getoonde inzet voor het wel en wee van de vereniging zijn wij haar eeuwig dankbaar.

Bestuur en leden wensen haar echtgenoot Klaas, kinderen en overige familieleden sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Dat Bep moge ruste in vrede!

 

Voorzitter RCD gezocht

14 april, 2017

Aan alle leden van RCD,

voor het bestuur van RCD zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter. Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact op met een van de zittende bestuursleden. De gegevens vindt u op de pagina van het zittende bestuur van RCD.

met vriendelijke groet,

Janneke van Kersen

secretaris RCD

Uitzending Zembla 15 februari 2017

15 februari, 2017

Beste Leden,

op woensdagavond 15 februari vindt wederom een uitzending van Zembla plaats. RCD volgt het standpunt van de gemeente Dordrecht en daarmee dat van de VNG. Trainingen en wedstrijden gaan daarom gewoon als gepland door. Mocht de VNG na de uitzending van Zembla een ander standpunt innemen dan zullen we u daarover informeren.

 

Namens het bestuur van RCD,

Janneke van Kersen

Nieuwe trainer RCD 1 seizoen 2017-2018

1 februari, 2017

Pipi Pruijmboom nieuwe trainer RCD

namens de technische commissie van RCD is het bestuur verheugd te melden dat Pipi Pruijmboom met ingang van seizoen 2017-2018 de nieuwe trainer wordt van RCD 1. Pipi zal dit in combinatie doen met het trainerschap bij zaterdag eersteklasser Oranje Wit waar hij al sinds 2011 de scepter zwaait.

Pruijmboom werd op zijn vijfde lid van SSW waar hij de hele jeugd doorliep om daarna door te gaan naar het eerste elftal. De ras-Dordtenaar haalde ook het profvoetbal. Bij DS’79, later bij FC Dordrecht en Excelsior waar hij het na één jaar voor gezien hield.

Pruijmboom belandde hierna bij Heerjansdam, waar hij nog jaren met plezier voetbalde.

Als trainer was SSW zijn eerste club. Voor de cursus oefenmeester 2 liep Pruijmboom stage bij ’s-Gravendeel waar hij snel gevraagd werd om trainer te worden van het eerste elftal. Pruijmboom bleef zes en half jaar bij ’s-Gravendeel en bracht die club van de derde naar de eerste klasse.

Na twee jaar Heerjansdam, waar hij degradeerde uit en weer promoveerde naar de hoogste afdeling in het amateurvoetbal, kwam Pruijmboom in 2010 bij Oranje Wit terecht waar hij nog een contract voor onbepaalde tijd heeft.

RCD bestuur en technische commissie

Aandacht clubkleding

28 januari, 2017

Kleding zoals trainingspakken en shirts beschikbaar gesteld door de vereniging of sponsor zijn altijd in bruikleen en dus nooit eigendom.
Dit betekent dat aan het einde van het seizoen de trainingspakken en shirts ingeleverd moeten worden.
Raakt er kleding kwijt of stuk zal dat op de desbetreffende persoon/gebruiker verhaald worden.

Koos Horvers

Imponerend afscheid van clubicoon Walter Fortuin

17 januari, 2017

De vereniging werd op maandag 9 januari jl. opgeschrikt door het zeer plotselinge en onverwachte overlijden van clubicoon en Erelid Walter Fortuin op de veel te jonge leeftijd van 59 jaar.

Deze mokerslag dendert nog steeds door binnen de vereniging en vele leden zijn in de afgelopen week samen gekomen in het clubhuis om steun en troost bij elkaar te zoeken.

Het bestuur van RCD heeft in overleg met de familie Fortuin besloten om de begrafenisplechtigheid in het clubhuis van RCD te houden op dinsdagmiddag 17 januari 2017.

De kist van Walter was opgesteld tegen de muur van de bestuurskamer en talloze bloemstukken waren rondom de kist gedrapeerd.

Het is voor de 1ste maal dat een begrafenisplechtigheid in het clubhuis is gehouden. Het is een plechtigheid geworden die niet gauw vergeten zal worden.

In het bom- en bomvolle clubhuis namen meer dan 200 leden, vrienden en bekenden op een zeer indrukkende wijze afscheid van haar clubicoon Walter Fortuin.

Het bestuur is er perfect in geslaagd om samen met vele leden dit afscheid te bewerkstelligen. Namen noemen heeft in dit geval geen enkele zin omdat de kans niet is uitgesloten dat er dan personen vergeten zullen worden.

Met een vijftal sprekers en uitstekende muziekstukken werd de plechtigheid opgeluisterd. Bovendien werd het leven van Walter van jongs af aan op een dvd aan de aanwezigen getoond.

Na afloop van de plechtigheid werd de kist door een erehaag van leden en brandende fakkels van de gehele  A-selectie naar de auto gebracht en verliet Walter “zijn terrein” en is daarna in besloten familiekring begraven op de Algemene begraafplaats Essenhof te Dordrecht.

In het clubhuis bleven nog vele leden achter om elkaar te ontmoeten en daarbij ook te troosten met dit voor RCD begrippen onmenselijke verlies. Het zal niet meevallen om de vele, vele taken van Walter over te nemen. Er zal zeker een beroep worden gedaan op diverse leden om in dit manco te voorzien.

Een ding is echter zeker: Het zal nooit meer worden……zoals het was.

Misschien wel voor de allerlaatste keer maar toch:

Walter ontzettend bedankt voor al datgene dat jij voor de club hebt gedaan in goede maar ook in de minder goede tijden. Jij was er altijd voor iedereen en was zeer geliefd en bemind onder je vele, vele vrienden.

Rust zacht!

Ad Wevers

Walter begrafenis

In memoriam Walter Fortuin

11 januari, 2017

Walter Fortuin

dsc05312

In memoriam

Als een donderslag nee……een mokerslag bij heldere hemel kwam bij RCD het bericht binnen dat Walter Fortuin op maandag 9 januari 2017 op de veel te jonge leeftijd van 59 jaar is overleden.

Op zeer jonge leeftijd kwam Walter al in aanraking met het RCDvirus. Samen met zijn vader Kees, ooms en andere familieleden bracht hij al jong veel tijd door bij de club bij het onderhouden van de voetbalvelden. Daarnaast was Walter ook een verdienstelijk voetballer. Als vaste (linker)middenvelder speelde hij vele jaren in het tweede elftal van de A-selectie. Later speelde hij voornamelijk als keeper in de lagere elftallen.
Van oktober 1988 tot oktober 2015 was Walter bestuurslid bij RCD. Gedurende deze 27 jaar beheerde Walter steeds de portefeuille Technische zaken waarbij hij ook zitting had in de Elftalcommissie, de latere Voetbalcommissie. Binnen het bestuur was hij van 1989 tot 1990 ook nog een jaar jeugdvoorzitter. Iedereen leerde hem kennen als een zeer kundige bestuurder. De onmisbaarheid van Walter voor de club blijkt uit de vele zaken die hij naast zijn bestuurslidmaatschap ook nog aanpakte als vrijwilliger, bijvoorbeeld als barmedewerker, leider eerste elftal, scheidsrechterbegeleider eerste elftal, het als bestuurslid en later als wedstrijdsecretaris vertegenwoordigen van RCD bij uit- en thuiswedstrijden van het 1ste elftal, clubscheidsrechter, mede-organisator van het jaarlijkse mixedtoernooi voor senioren en junioren, contactpersoon voor het Sportbedrijf Dordrecht en de Gemeente Dordrecht, bijhouden standenborden in het clubhuis, materiaalbeheerder, contactpersoon met de KNVB en overige instanties zoals Sportcentrum Dordrecht, beheerder van het clubhuis. Wat misschien nog wel het allerbelangrijkste was, is dat Walter bij al deze activiteiten altijd voor iedereen, van jong tot oud, aanspreekbaar was en waar het maar kon de helpende hand bood. Hij had dan ook veel vrienden binnen en buiten RCD.

Vanwege zijn grote betekenis voor RCD is Walter benoemd tot Lid van Verdienste en bij zijn aftreden op 26 oktober 2015 tot Erelid.
Ook de KNVB waardeerde zijn verdiensten voor het voetbal in het algemeen met de Gouden speld van Verdienste.

Het plotselinge heengaan van Walter slaat een zeer diepe krater binnen het verenigingsleven. Walter is onvervangbaar. Eén ding is daarom zeker……. het zal nooit meer worden zoals het was.

Het bestuur van RCD wenst namens alle leden zijn broer Edwin en alle overige familieleden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Overlijden Walter Fortuin – verenigingsrouw

10 januari, 2017

Beste leden van RCD,

helaas bereikte ons vandaag het droevige bericht dat Walter Fortuin, prominent lid van de vereniging en iedereen welbekend, vannacht overleed.

Deze week zal daarom geen enkele sportieve activiteit plaatsvinden. Dat betekent dat alle trainingen en wedstrijden niet door zullen gaan.

Later zal meer uitgebreid berichtgeving volgen. Voor nu spreekt het bestuur haar grote bedroefdheid uit.

Namens het bestuur van RCD,

Janneke van Kersen

secretaris RCD