Welkom op de website van R.K.s.v. R.C.D. – Sportvereniging voor Voetbal, Tennis en Biljart

Gevonden voorwerpen

27 maart, 2017

Vanavond en volgende week maandag 3 april liggen ze tot 21 uur uitgestald op het biljart in het clubhuis.
Hierna gaan ze weg. Dus ben je iets kwijt? Kom even kijken of het er tussen ligt.

 

Uitzending Zembla 15 februari 2017

15 februari, 2017

Beste Leden,

op woensdagavond 15 februari vindt wederom een uitzending van Zembla plaats. RCD volgt het standpunt van de gemeente Dordrecht en daarmee dat van de VNG. Trainingen en wedstrijden gaan daarom gewoon als gepland door. Mocht de VNG na de uitzending van Zembla een ander standpunt innemen dan zullen we u daarover informeren.

 

Namens het bestuur van RCD,

Janneke van Kersen

Nieuwe trainer RCD 1 seizoen 2017-2018

1 februari, 2017

Pipi Pruijmboom nieuwe trainer RCD

namens de technische commissie van RCD is het bestuur verheugd te melden dat Pipi Pruijmboom met ingang van seizoen 2017-2018 de nieuwe trainer wordt van RCD 1. Pipi zal dit in combinatie doen met het trainerschap bij zaterdag eersteklasser Oranje Wit waar hij al sinds 2011 de scepter zwaait.

Pruijmboom werd op zijn vijfde lid van SSW waar hij de hele jeugd doorliep om daarna door te gaan naar het eerste elftal. De ras-Dordtenaar haalde ook het profvoetbal. Bij DS’79, later bij FC Dordrecht en Excelsior waar hij het na één jaar voor gezien hield.

Pruijmboom belandde hierna bij Heerjansdam, waar hij nog jaren met plezier voetbalde.

Als trainer was SSW zijn eerste club. Voor de cursus oefenmeester 2 liep Pruijmboom stage bij ’s-Gravendeel waar hij snel gevraagd werd om trainer te worden van het eerste elftal. Pruijmboom bleef zes en half jaar bij ’s-Gravendeel en bracht die club van de derde naar de eerste klasse.

Na twee jaar Heerjansdam, waar hij degradeerde uit en weer promoveerde naar de hoogste afdeling in het amateurvoetbal, kwam Pruijmboom in 2010 bij Oranje Wit terecht waar hij nog een contract voor onbepaalde tijd heeft.

RCD bestuur en technische commissie

Aandacht clubkleding

28 januari, 2017

Kleding zoals trainingspakken en shirts beschikbaar gesteld door de vereniging of sponsor zijn altijd in bruikleen en dus nooit eigendom.
Dit betekent dat aan het einde van het seizoen de trainingspakken en shirts ingeleverd moeten worden.
Raakt er kleding kwijt of stuk zal dat op de desbetreffende persoon/gebruiker verhaald worden.

Koos Horvers

Imponerend afscheid van clubicoon Walter Fortuin

17 januari, 2017

De vereniging werd op maandag 9 januari jl. opgeschrikt door het zeer plotselinge en onverwachte overlijden van clubicoon en Erelid Walter Fortuin op de veel te jonge leeftijd van 59 jaar.

Deze mokerslag dendert nog steeds door binnen de vereniging en vele leden zijn in de afgelopen week samen gekomen in het clubhuis om steun en troost bij elkaar te zoeken.

Het bestuur van RCD heeft in overleg met de familie Fortuin besloten om de begrafenisplechtigheid in het clubhuis van RCD te houden op dinsdagmiddag 17 januari 2017.

De kist van Walter was opgesteld tegen de muur van de bestuurskamer en talloze bloemstukken waren rondom de kist gedrapeerd.

Het is voor de 1ste maal dat een begrafenisplechtigheid in het clubhuis is gehouden. Het is een plechtigheid geworden die niet gauw vergeten zal worden.

In het bom- en bomvolle clubhuis namen meer dan 200 leden, vrienden en bekenden op een zeer indrukkende wijze afscheid van haar clubicoon Walter Fortuin.

Het bestuur is er perfect in geslaagd om samen met vele leden dit afscheid te bewerkstelligen. Namen noemen heeft in dit geval geen enkele zin omdat de kans niet is uitgesloten dat er dan personen vergeten zullen worden.

Met een vijftal sprekers en uitstekende muziekstukken werd de plechtigheid opgeluisterd. Bovendien werd het leven van Walter van jongs af aan op een dvd aan de aanwezigen getoond.

Na afloop van de plechtigheid werd de kist door een erehaag van leden en brandende fakkels van de gehele  A-selectie naar de auto gebracht en verliet Walter “zijn terrein” en is daarna in besloten familiekring begraven op de Algemene begraafplaats Essenhof te Dordrecht.

In het clubhuis bleven nog vele leden achter om elkaar te ontmoeten en daarbij ook te troosten met dit voor RCD begrippen onmenselijke verlies. Het zal niet meevallen om de vele, vele taken van Walter over te nemen. Er zal zeker een beroep worden gedaan op diverse leden om in dit manco te voorzien.

Een ding is echter zeker: Het zal nooit meer worden……zoals het was.

Misschien wel voor de allerlaatste keer maar toch:

Walter ontzettend bedankt voor al datgene dat jij voor de club hebt gedaan in goede maar ook in de minder goede tijden. Jij was er altijd voor iedereen en was zeer geliefd en bemind onder je vele, vele vrienden.

Rust zacht!

Ad Wevers

Walter begrafenis

In memoriam Walter Fortuin

11 januari, 2017

Walter Fortuin

dsc05312

In memoriam

Als een donderslag nee……een mokerslag bij heldere hemel kwam bij RCD het bericht binnen dat Walter Fortuin op maandag 9 januari 2017 op de veel te jonge leeftijd van 59 jaar is overleden.

Op zeer jonge leeftijd kwam Walter al in aanraking met het RCDvirus. Samen met zijn vader Kees, ooms en andere familieleden bracht hij al jong veel tijd door bij de club bij het onderhouden van de voetbalvelden. Daarnaast was Walter ook een verdienstelijk voetballer. Als vaste (linker)middenvelder speelde hij vele jaren in het tweede elftal van de A-selectie. Later speelde hij voornamelijk als keeper in de lagere elftallen.
Van oktober 1988 tot oktober 2015 was Walter bestuurslid bij RCD. Gedurende deze 27 jaar beheerde Walter steeds de portefeuille Technische zaken waarbij hij ook zitting had in de Elftalcommissie, de latere Voetbalcommissie. Binnen het bestuur was hij van 1989 tot 1990 ook nog een jaar jeugdvoorzitter. Iedereen leerde hem kennen als een zeer kundige bestuurder. De onmisbaarheid van Walter voor de club blijkt uit de vele zaken die hij naast zijn bestuurslidmaatschap ook nog aanpakte als vrijwilliger, bijvoorbeeld als barmedewerker, leider eerste elftal, scheidsrechterbegeleider eerste elftal, het als bestuurslid en later als wedstrijdsecretaris vertegenwoordigen van RCD bij uit- en thuiswedstrijden van het 1ste elftal, clubscheidsrechter, mede-organisator van het jaarlijkse mixedtoernooi voor senioren en junioren, contactpersoon voor het Sportbedrijf Dordrecht en de Gemeente Dordrecht, bijhouden standenborden in het clubhuis, materiaalbeheerder, contactpersoon met de KNVB en overige instanties zoals Sportcentrum Dordrecht, beheerder van het clubhuis. Wat misschien nog wel het allerbelangrijkste was, is dat Walter bij al deze activiteiten altijd voor iedereen, van jong tot oud, aanspreekbaar was en waar het maar kon de helpende hand bood. Hij had dan ook veel vrienden binnen en buiten RCD.

Vanwege zijn grote betekenis voor RCD is Walter benoemd tot Lid van Verdienste en bij zijn aftreden op 26 oktober 2015 tot Erelid.
Ook de KNVB waardeerde zijn verdiensten voor het voetbal in het algemeen met de Gouden speld van Verdienste.

Het plotselinge heengaan van Walter slaat een zeer diepe krater binnen het verenigingsleven. Walter is onvervangbaar. Eén ding is daarom zeker……. het zal nooit meer worden zoals het was.

Het bestuur van RCD wenst namens alle leden zijn broer Edwin en alle overige familieleden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Overlijden Walter Fortuin – verenigingsrouw

10 januari, 2017

Beste leden van RCD,

helaas bereikte ons vandaag het droevige bericht dat Walter Fortuin, prominent lid van de vereniging en iedereen welbekend, vannacht overleed.

Deze week zal daarom geen enkele sportieve activiteit plaatsvinden. Dat betekent dat alle trainingen en wedstrijden niet door zullen gaan.

Later zal meer uitgebreid berichtgeving volgen. Voor nu spreekt het bestuur haar grote bedroefdheid uit.

Namens het bestuur van RCD,

Janneke van Kersen

secretaris RCD

RCD gelijk tegen Hillegersberg : 1-1

28 november, 2016

RCD 1 handhaaft 3e plaats na remise ; 2e verstevigt koppositie na 3-0 winst op Moerse Boys

RCD 2 ontving middenmoter Moerse Boys uit Zundert en trof een taaie tegenstander, die goed georganiseerd speelde en achterin weinig weggaf. Omdat RCD met een te laag baltempo speelde, konden de Brabanders steeds weer op tijd de verdediging neerzetten. Ook RCD zelf gaf maar weinig kansen weg, zodat een 0-0 was bereikt met de rust. Na de thee probeerde RCD het tempo op te voeren om zodoende wat meer af te dwingen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-0 door Soufiane Marguoum, waarna RCD vrijuit ging spelen en volop kansen kreeg. Lars Pieters zorgde voor de 2-0 door alleen voor de keeper beheerst te scoren. Toen de 3-0 viel door wederom Soufiane Marguoum was de wedstrijd gespeeld.

RCD 1 kreeg de nummer 10 van de ranglijst Hillegersberg op bezoek. Tim Pieters debuteerde vanaf de aftrap in de spits en kreeg een mooie kopkans na een voorzet van Jeroen Snoek, maar het vizier stond net iets te hoog gericht. Ook Oktay Karaca kreeg een mooie mogelijkheid op de 1-0, maar hij mikte alleen voor de keeper helaas op de paal. De gasten kregen een paar halve kansjes, die geen gevaar opleverden. Ruststand derhalve 0-0.

Na rust veranderde er niet veel, beide teams waren aan elkaar gewaagd. Toch viel de 0-1 voor Hillegersberg toen de spits netjes afrondde. RCD zette aan voor het laatste halfuur en posteerde Marvin Langevoort en Ferry de Breejen samen in de spits om de gelijkmaker te forceren. Dit leverde 10 minuten voor tijd een vrije trap op voor RCD net buiten de zestien. Jeroen Snoek krulde de bal langs de muur in de korte hoek waar de bal langs de paal en de keeper in het doel verdween : 1-1. Doordat de top 3 allen punten verspeelden, blijft RCD op de 3e plaats staan.

RCD  –  Hillegersberg  1-1 (0-0)  0-1 Hakan Simsek ; 1-1 Jeroen Snoek

Opstelling RCD : Dennis Sleiffer ; Thomas Vigelius, Arnoud Haagsma, Marvin Langevoort, Koen Willemsen, Tim Frank (71. Halil Turktas) ; Thomas Dusseldorp, Kevin Steensma, Jeroen Snoek ; Tim Pieters, Oktay Karaca (77. Ferry den Breejen)

 

Amateurs beginnen en eindigen later in 2017-2018 ?

23 november, 2016

Amateurvoetballers beginnen vanaf het seizoen 2017/’18 mogelijk later hun competities.

Samen met amateurclubs gaat de KNVB de mogelijkheid bespreken om het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Vanuit voetballend Nederland werd de vraag opgeworpen waarom het seizoen niet overal na de zomervakantie begint en langer doorloopt. Met het opgestelde voorstel hoopt de KNVB de clubs van dienst te zijn.

Door pas volledig na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden, denkt de bond dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie.

Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer. Hoe de speeldagenkalender definitief wordt vormgegeven bespreekt de bond de komende periode met verenigingen door heel het land.

Amateurclubs hakken knoop door
Naar aanleiding van de vraag uit het amateurvoetbal overweegt de KNVB om de competitie in 2017/’18 in het weekend van 23 en 24 september te starten. Dit geldt dan voor de A-categorie (1e tot en met 5e klasse mannen standaard en reserve, jeugd en vrouwenvoetbal) en de volledige categorie B in het amateurvoetbal.

Naar aanleiding van de vraag uit het amateurvoetbal overweegt de KNVB om de competitie in 2017/’18 in het weekend van 23 en 24 september te starten.
Het bekertoernooi start voorafgaand op 2 en 3 september met de eerste bekerpoulewedstrijden. Na drie bekerpoulewedstrijden, die allemaal in de daaropvolgende weekenden gespeeld worden, begint de competitie.

Voorleggen en uitwerken
In januari gaat de KNVB het land in om de plannen voor te leggen en samen uit te werken. Dit gebeurt op themabijeenkomsten, door heel het land, met clubvertegenwoordigers. Het is de insteek om uiterlijk voor 1 februari duidelijkheid te hebben over de speeldagenkalender 2017/’18.

Of het amateurvoetbalseizoen 2017/’18 inderdaad later gaat beginnen hangt af van de reactie van amateurclubs. Wil je hierover meedenken of een mening en/of suggestie geven? Stuur dan een e-mail.

In memoriam Jos van der Bijl

14 november, 2016

Jos van der Bijl

IMG_20160515_144925

In memoriam


Woensdag 9 november 2016 is Jos van der Bijl overleden. Jos heeft veel voor RCD betekend in zijn leven. Hij is jarenlang als 2e penningmeester bestuurslid geweest van onze vereniging. Hij was daarbij onder andere verantwoordelijk voor de contributie-innning.

Na zijn pensionering is Jos toegetreden tot de Ouderensooscommissie en heeft daar tot zijn 79ste jaar de functie van penningmeester bekleed. Mede dankzij de inzet van Jos van der Bijl bestaat de Ouderensoos bij RCD nog steeds. Wij zijn Jos van der Bijl zeer erkentelijk voor zijn inzet binnen de vereniging en wensen zijn naasten veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.